Pearl Jam - Backspacer (2009)

Label: Universal

1. Gonna See My Friend (2:48)
  2. Got Some (3:02)
  3. The Fixer (2:57)
  4. Johnny Guitar (2:50)
  5. Just Breathe (3:35)
  6. Amongst the Waves (3:58)
  7. Unthought Known (4:08)
  8. Supersonic (2:40)
  9. Speed of Sound (3:34)
  10. Force of Nature (4:04)
  11. The End (2:57)
  12. Better Man [Live] * (4:56)
  13. Immortality [Live] * (6:07)
avatar van Von Helsing
Ik hou meer van korte albums. Ik kom meestal niet door cd's heen die 78 minuten duren.

Same here, zal in mijn geval eerder een hogere stem opleveren.

Stickman10
leuk en goed poprock album is mijn eerste indruk na het downloaden van het album,natuurlijk koop ik hem nog maar ik
kon niet wachten!!!
toch vind ik het tekstueel een soft album voor pearl jam het is wel een optimistische plaat dat maakt hem toch wel leuk!!
ik ga pas stemmen als ik hem vaker beluisterd heb.

avatar van Kronos
Ik hou niet per definitie meer of minder van lange of korte albums.

Als een lang album in het begin moeilijk door te komen is speel ik het gewoon in twee delen, zoals vroeger ook al mogelijk was door enkel kant A of kant B van een LP te draaien.

Uiteindelijk gaat het erom of je het gevoel hebt waar voor je geld te krijgen. Als een kort album sterk genoeg is dan zie ik het niet als een tekort.

Maar mijn eerste indruk van de nieuwe Pearl Jam is niet zo positief. Vooral de rustige nummers vind ik nogal flauw.

The Oath
Wel een tof hoesje

avatar van Running On Empty
Leuke plaat na een eerste luisterbeurt.

Hmm, ik begrijp de kritieken soms wel, maar al met met al vind ik dit het beste album van Pearl Jam sinds Vitalogy. Veel PJ fans vinden dit geen goed album. Zo zie je maar, zoveel mensen zoveel smaken.
Uitschieters: Amongst the waves, Force of nature, Just breathe, Unthought known en The end

Overigens vind ik niet dat er een slecht nummer op staat. Met zo'n stem maakt het ook niet uit wat je zingt.....

avatar van barrett
Deze plaat is zeker niet lang, maar lang genoeg... Als ik naar de vorige plaat luister, die wat te lang is, ben ik opgelucht dat deze wat minder lang duurt.

Idd hier hebben we te maken met een swingende rockplaat, zonder echt grote indruk te maken...

avatar van ArthurDZ
deze ga ik zeker eens beluisteren!

avatar van Joy4ever
Behoorlijke tegenvaller. Veelal nietszeggende nummers. Enige lichtpuntjes imho zijn Just Breathe en Unthought Known.

Stickman10
de speed of sound demo vond ik erg goed maar toen ik de album verzie hoorde schrok ik even ik dacht nee he waarom nou met drums??? maar na hem vaker te hebben beluisterd kan ik het toch waarderen hij klinkt lekker dynamisch.
het album vind ik trouwens wel lekker met de vele klankkleuren

avatar van barrett
Running On Empty schreef:
Leuke plaat na een eerste luisterbeurt.

Zieje wel dat ze niet altijd lang moet duren om goed te zijn...

avatar van Kronos
Ook bij een tweede luisterbeurt doet deze Pearl Jam mij niet veel. Een beetje ergernis opwekken wel af en toe. The Fixer klinkt als berekende stadionrock en Johnny Guitar komt op mij over als een half uitgewerkt idee, maar tot dan zit de vaart er tenminste nog goed in.

Dat verandert als men de geitenwollensokken aantrekt en Just Breathe begint te kwelen. Wat een draak van een nummer. En dan blijft het nog even doorgaan in die modus vooraleer er weer wat steviger werk passeert dat mij op dat moment al niet meer uit de verveling en lethargie weet te halen.

Straf hoe een kort album toch zo'n zware zit kan zijn.

Met The End sluit het af. Het einde van dit album of het einde van Pearl Jam? Het is in ieder geval ook weer zo'n niemandallerig slaapliedje in mijn oren.

Er is gewoon niks op het gehele album dat op mij echt sterk overkomt. Niks dat boven de middelmaat uitsteekt. En dat is toch een andere Pearl Jam dan ik gewend ben, die mij met een nieuw album wel altijd met iets meteen echt wist te raken.

Het ziet er voorlopig voor mij dus niet goed uit met dit album. De muziek is de mooie hoes niet waard. Wie weet verander ik nog helemaal van mening, maar ik denk het niet.

Stickman10
kronos ik wil even zeggen beoordeel het album niet te snel want veel albums van pearl jam hebben sowieso wat meer luisterbeurten nodig om uit de verf te komen en ik snap dat dit album echt wel een pop sound heeft maar dat laat wel de veelzijdigheid van de band zien en luister eens naar amongs the waves heeft een beetje de sound van het oudere werk.
nou kijk maar wat je er van opsteekt!!!!

Pop sound? Wat is hier nou wezenlijk meer 'pop' aan dan de andere albums?

beaster1256
grunge groep wordt pop groepje , het zijn rare tijden !

Stickman10
wat ik met pop sound bedoel is dat het een stuk liever en toegankelijker klinkt dan hun voorgaande platen.

beaster1256
aha , dat is wat anders , weet je wie popgroepen waren ?

mud , the sweet en middle of the road , backstreet boys , en andere kutgroepjes

Stickman10
ik had het toch over pop sound niet over popmuziek ,pop word namelijk vaak gemixed in andere stijlen.
de beatles en madonna zijn beide popmuziek maar niet met elkaar te vergelijken maar de beatles is een goede band dus pop is niet per defenitie kut

en madonna een kutwijf

wat heeft dit nog met pearl jam te maken , de heren zijn ouder geworden en maken hopelijk iets rustiger muziek zonder hun roots te verloochenen , verder kan ik niks over het album zeggen daar ik hem nog niet gehoord heb !

maar hij is besteld .

Stickman10
over madonna heb je gelijk wat mijn mening betreft.
ik beeindig de discusie over pop muziek.
fijn te horen beaster1256 dat je het album hebt besteld dat klinkt mij als muziek in de oren.

sjoerd972
Oninteressant album, vind ik het. Er zitten maar 1 of 2 nummers op die muzikaal enigszins op doordachte composities lijken. Het is allemaal wat simpel en recht toe, recht aan geworden.

sjoerd972 schreef:

Een recht-toe-en-recht-aan-mening van iemand die het album slechts vluchtig heeft beluisterd. Noem dan op zijn minst op welke 1 of 2 nummers doordacht 'lijken'.

sjoerd972 schreef:
Het is allemaal wat simpel en recht toe, recht aan geworden.

Ramones? Stooges? MC5? Strokes? AC/DC? Clash (beginperiode)?
Allemaal waardeloze flutbandjes, natuurlijk.

Zo simpel en recht toe, recht aan vind ik dit trouwens niet.

avatar van Nicholas123
Inderdaad. De composities zijn een stuk compacter maar er gebeurt voldoende hoor.

Stickman10
ik moet nog effe wennen aan het album eigenlijk vind ik maar een nummer niet zo lekker klinken en dat is gonna see my friend.
maar de rest kan ik erg waarderen!!!
en mensen die weer een 2e TEN verwachten moeten niet zeuren want er is al een ten gemaakt dus waarom nog een !!!???.
doe mij maar een eleven !!!!

avatar van Darkzone
kaztor schreef:
Onzin. Korte albums zijn vaak ijzersterk en dat vind ik ook van deze.
De limited edition zit inmiddels in de winkelwagen bij CDWOW.

Ik dacht altijd dat Play.com de allerlaagste cd-prijzen heeft, maar CDWOW heeft nóg lager en ook nog eens geen verzendkosten (net als Play).
Cancel bestelling bij Play, nieuwe bestelling bij CDWOW

avatar van TheFunkyM
Stickman10 schreef:
maar de rest kan ik erg waarderen!!!
doe mij maar een eleven !!!!

Doe mij ook maar een eleven.. maar dat is dit album zeker niet.. Daarvoor mist het teveel emotie.

Darkzone schreef:

Cancel bestelling bij Play, nieuwe bestelling bij CDWOW

Neem dan wel de iets duurdere versie, anders krijg je 'm in een dual wallet, en dat zuigt.

avatar van rkdev
kaztor schreef: