Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

avatar van thomzi50
Game schreef:

Het is gewoon een gigantische fail, op Off That (?) en Reminder hoor je autotune, en op Hate ook.

Je gaat artiesten binnen de hiphop, die in 99 van de 100 gevallen teren op een door paradoxen en meestal tegenstrijdigheden geregeerd, opgepompt imago, toch niet op zulke dingetjes pakken? De track DOA is op zich een statement, een uiterst krachtig statement zelfs, daar gaat het voor mij om. Of Jay-Z verder nog één of vijf of tien AutoTune-tracks nummers opneemt zal me voor het nummer DOA zelf eigenlijk worst wezen.

avatar van MAS
MAS
Een tegenvaller van Jay-Z. Already Home en Empire state of mind zijn wel leuke nummers. DOA opzich ook wel maar ik vind het refrein verschrikkelijk irritant. Bij Forever Young vind ik vooral het refrein goed en de rest van het album kan me niet echt boeien. Jammer want Jay-Z is een mc die zeker nog in staat is om mooie albums af te leveren.

avatar van Stapler
thomzi50 schreef:

Hoe kan je in hemelsnaam een geloofwaardig statement neer zetten als je zelf ook die "fout" maakt? Ik heb zelf trouwens al wel een idee: Je bent zo erg afgegleden dat jezelf ook niks beters wat dan autotune om een track op te leuken terwijl je zelf al weet dat het eigenlijk al te agfezaagd voor woorden is. Ik zag toevallig vandaag op internet een filmpje over the Crips in Den Haag en de gangleider zei: Ik raad kinderen niet aan om bij een bende te gaan, alleen kansloze jongens zouden wel bij mij kunnen komen.
Ik zal hem ook nog even uitleggen waarom ik hier aan dacht: Ik raad mensen niet aan om autotune te gebruiken maar voor de kansloze artiesten die niks beters weten zouden het wel kunnen gebruiken om nog iets redelijks van het nummer/album te maken.

Ik wil trouwens autotune niet volledig afkraken, Kanye West heeft er bijvoorbeeld leuke dingen mee gedaan.

avatar van Silky & Smooth
Wat een gezeur over de AutoTune...

Met DOA maakt Jay een statement dat het nou wel leuk genoeg is geweest met alle artiesten die de AutoTune gebruiken. Steeds meer artiesten gaan het gebruiken, omdat dat de hype is op dit moment. Hij raad rappers/zangers aan om gewoon met hun natuurlijke stem te rappen/zingen.
En dat hij nou een refreintje of een piepklein stukje in een nummer gebruikt (waarvan een zinnetje dat gaat over het stoppen met AutoTune benadrukt wordt met de AutoTune, wat juist wel leuk is) maakt toch niks uit. Hij gebruikt het op dit album puur om het 'op te leuken'. Hij maakt er zelf verder geen gebruikt van. Dan was het pas hypocriet geweest.

En dan nog. Wat kan mij de geloofwaardigheid van iemand nou schelen... Als hij nou een goede track kan maken met het onderwerp de dood van de AutoTune en daarnaast een leuke track maakt met AutoTune... Who cares? Het gaat mij om de muziek, als het maar lekker klinkt. Met of zonder AutoTune!

avatar van Stapler
Klopt, het draait natuurlijk om de muziek en daarom laat ik deze maar links liggen .

avatar van -marco-
Jay-z heb ik nooit zo'n hoge pet van op gehad, begreep ook nooit mijn maten, die lovend waren over hem.
Vanwege mijn hiphop verslaving heb ik wel al zijn albums!

Heb deze geluisterd, maar mooi in de winkel laten liggen!

Jay-Z heeft mijn vooroordeel over hem weer eens bevestigd!

Dit is in mijn ogen gewoon pop muziek!

avatar van Kill_illuminati
Dit is echt geen pop muziek. Dit album heeft bevat een gewone Hiphop sound.

Silky & Smooth schreef:

Persoonlijke smaak.

No shit.

avatar van Niek
hehe.

beetje tegenvallend dit. niet blueprint waardig maarja dat was deeltje 2 ook niet. Jammer hij had gewoon moeten stoppen na the black album

avatar van gherdt
De conclusie dat er maar 3 goede nummers opstaan en dat de behoefte om The Blueprint 3 te luisteren nu al helemaal verdwenen is doet mijn beoordeling niet echt goed. Twee sterren nog maar. Voor de Paradiso houd ik me nog steeds aanbevolen overigens!

avatar van pascal83
Op het eerste gehoor is dit nog slechter dan ik verwacht had. De eerste twee nummers klinken nog best aardig tot goed, daarna is het middelmatig tot slecht en erg slecht. Absolute dieptepunten zijn voor mij Young Forever, On to the Next en ook DOA is erg slecht.

Veruit de slechtste CD van Jay-Z. Met name de beatkeuze is (over het algemeen) godsgruwelijk slecht. Ook de features van (vooral) Swizz Beats, Mr. Hudson en J. Cole zijn dramatisch.

Rene1979
Heb hem wel gekocht in amerika... Daar ging dit album als zoete broodjes.. Maar ja daar kostte hij 9.99 ik wou hem nog voor wat anderen meenemen maar door de grootte afwezigheid van Virgin was hij nergens meer te krijgen...

P-DawG
Rene1979 schreef:
Heb hem wel gekocht in amerika...
Heb je soms geld teveel dat je dit koopt?

Had Cunnylinguists - APOS maar meegenomen

P-DawG
Had Cunnylinguists - APOS maar meegenomen
Ah.. die heb ik juist net binnen gekregen

avatar van MJ_DA_MAN
Had er twee besteld (komaar met die bezem).

P-DawG schreef:
Heb je soms geld teveel dat je dit koopt?

Dat krijg je als je verzamelt

@Mj die heb ik al....

Ja, maar ik niet .

they call me a Camel
But I mastered the drought, what the fuck i’m an animal
Half-man half-mammal

lololol

naja een puntje omhoog..
tijden veranderen en zo super slecht is t ook weer niet.

Ja, maar ik niet .

Hij is toch nog wel op accesshiphop te bestellen?
Ben trouwens in NY geen Cunninlynguists tegen gekomen.
Want ik zocht southernunderground nog...

Rizz
Ik vind Jay-Z heel goed, maar ik vind dit album echt een beetje... saai.
Heb ieder liedje nou al een aantal keer geluisterd, maar vind het gewoon niet boeiend. Young Forever is ook een beetje gefaked.
Run this Town en Reminder zijn wel lekker.

avatar van Reijersen
'Empire State of Mind' vind ik wel een erg lekker nummer, (mede door Alicia). Misschien toch maar eens op zoek naar dit album.

avatar van Fake_world
ik vind jay-z eigelijk maar nix nu, vroeger was hij nog wel cv met 99 problems (best wel deftig nummertje) maar nu met rihanna....
dear lord

X-man
Ik zat toevallig in de bus vanuit school naar Life After Death te luisteren. Jay-Z is zeker niet de mindere op I Love The Dough...tegenwoordig klinkt hij alsof hij zijn gretigheid heeft verloren. De man heeft natuurlijk ook niks meer te bewijzen, maarja het is wel heel triest om te zien hoe iemand midden jaren '90 zo sterk komt, en tegenwoordig zo slap.

Jammer.

avatar van Jurrien
Een album met pieken en dalen. Tracks zoals Run This Town, Empire State of Mind, Already Home en Young Forever zijn gewoon goed, al klinkt Jay niet geweldig. Maar een nummer als On to the Next one is barslecht. Ik geef het een nipte voldoende.

avatar van Niek
Snap de kritiek op On to the Next One niet zo goed. Vind dat een van de betere tracks hierop. Lekker simpel, goed bounce-gehalte en dat 'on to the next one'-gescandeer vind ik erg aanstekelig. Ook snao ik niet dat (een van) de beste track(s) onderbelicht blijft: Thank You. Ijzersterke track. Maargoed, er staat ook troep op.