Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

met Pharrell

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

avatar van Chrisseh
Ik vind On To The Next One echt zo'n Kingdom Come -track. Wat natuurlijk een beetje nietszeggend is. Ik vind die beat helemaal niet zo lekker klinken, waarschijnlijk omdat ik de sample van D.A.N.C.E. van Justice (wat ik an sich wel een lekker nummertje vind) niet zo goed trek.

avatar van Silky & Smooth
Inderdaad. De track moest bij mij wel even wennen, maar na een paar keer luisteren blijkt hij toch wel erg lekker te zijn om te luisteren. Gewoon simpel, maar ja typische Swizz beat. Clubnummertje!

avatar van j.b.b.l
Toch nog een voldoende voor Jay.Toen ik Run This Town,Off That en Hate hoorde verwachte ik weinig van The Blueprint 3 maar als geheel vind ik het wel geslaagd.Run This Town vind ik nu een sterke nummer,Off That blijft matig(alle Timbo producties op dit album vind ik matig,ook Venus VS Mars maar dat nummer vind ik heerlijk door Jay) en Hate is gewoon slecht.D.O.A,On To The Next One,Empire State of Mind en So Ambitious vind ik de sterke nummers van dit album.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind deze versie van Run This Town ook erg goed. YouTube - RUN THIS TOWN (SPOOF)

avatar van Silky & Smooth
Kill_illuminati schreef:

Ik vind em leuk!

avatar van P Jay
Verdorie toch, wat blijf ik "Run This Town" toch vaak draaien...

Vind Rihanna eens niet irritant, integendeel... Jay-Z's intonatie is aardig gedaan, maar sowieso is hij tekstueel niet meer zo spitsvondig en verfijnd als weleer, maar zijn flow kan er hier mee door. Kanye komt daarentegen zwak, vind ik.

Maar die beat... Ik blijf hem moddervet vinden. Soms stoort het me wel dat sommige undergroundheadz dit per definitie niet vet mogen vinden (niet speciaal op MuMe, hoor, maar op het net in het algemeen), maar mocht Sean Price bijvoorbeeld op deze beat te keer gaan, is het de underground-track van het jaar...

D.O.A. is natuurlijk ook erg goed. Vooral No I.D. is hier verantwoordelijk voor, meer dan Jay-Z zelf al blijft hij (mits een goede productie zoals hier) een aangenaam stemgeluid en dito flow hebben - op voorwaarde dat hij er zin in heeft.

De derde track die ik ken van dit album "Empire State of Mind" vind ik ook erg goed... De hoge staccato-pianoslagen à la "Hard Knock Life", enkele - veilige - raps over New York en dan vooral dat door merg, been en de rest van het zenuwstelsel gaande refrein van Alicia Keys... Wat een topvrouw toch!

Misschien toch eens de rest van het album checken? Of heb ik de drie beste tracks vast? Hoe dan ook drie érg degelijke hiphopnummers voor een verzadigde wereldster/businessman. Had anders gekund...

P Jay schreef:
Verdorie toch, wat blijf ik "Run This Town" toch vaak draaien....

Ja Run This Town doet het bij mij in de auto erg goed... (woofer op +10)

P Jay schreef:
Nee, want daar hoort Run This Town niet bij .
Verder staan er nog wel wat leuke dingetjes op. Thank You voorop, de openingstrack is wel leuk. Venus vs. Mars en On to the Next One vind ik ook zeker onderhoudend. Tis niet zo slecht als HiphopLeeft beweert .

avatar van thomzi50
P Jay luister de nummers met Swizz Beats en Young Jeezy en het nummer Hate met Kanye en je hebt spontaan geen zin meer in de rest.

Hehe.
On to the Next One is niks mis mee!!!

avatar van MJ_DA_MAN
De enige die ik nog wel eens draai, zoals ik al voorspelde. Swizz is overigens toch een vrij unieke producer gezien je zijn beats vrijwel altijd meteen herkent (geen garantie voor kwaliteit, i know). Real as It Gets is ook best ok, Hate is dan wel weer ultieme bagger, net als Rihanna op Run This Town (dat je haar niet slecht kan vinden daar kan er bij mij niet in).

The Opinionated
Zeer degelijk album op twee of drie nummers na. Snap de kritiek en de lage beoordeling niet, volgens mij verwachten mensen gewoon teveel.

avatar van Niek
Dáár hoef je echt niet bang voor te zijn .

avatar van Game
On To The Next One vind ik echt verschrikkelijk, daar is alles mis mee. Swizz Beatz valt weer in de herhaling en het pas niet bij Jay.

avatar van MJ_DA_MAN
The Opinionated schreef:
volgens mij verwachten mensen gewoon teveel.
Van Jay-Z anno 2009?

The Opinionated schreef:

Mensen hier verwachten niet teveel. Maar verwachten wel dat als hij een album uitbrengt dat hij het met zorg in elkaar zet. Dit lijkt meer op afgeraffeld werk op een paar nummers na. Ik vind mijn 2.5 eigenlijk nog net iets te hoog.

The Opinionated
Het was geen vraag. Volgens mij verwachten mensen gewoon teveel.

Mr_White
Ik verwacht nooit teveel maar dit is toch wel een tegenvaller. Met Jay-Z zelf is niks mis (de man weet hoe die moet rappen) maar de beats zijn bijna allen stront irritant en de features voegen zelden iets toe. Tel daarbij enkele bizar slechte regels op (On To The Next One staat er vol mee) met als dieptepunt Kanye op Haters:

"We blastin' off just like a laser n*gga, Pew Pew Pew"

Als beetje zelfrespecterende rapper zou je hem dan toch gelijk uit de studio trappen.

Mr_White schreef:

"We blastin' off just like a laser n*gga, Pew Pew Pew"

Om even aan te haken op dit onderwerp: die hele Kanye West/Jay-Z-kliek bevalt me niks. Sinds de Jay-Z-Kanye West connection heb ik het gevoel dat de vernieuwing er een beetje uit is. Ik vind ze beiden ongeinspireerd overkomen. Jay-Z de laatste 2, 3 albums al en Kanye West ook al een tijdje.

Van beiden zijn de teksten tegenwoordig echt bagger en van Kanye zijn de producties ook niet meer zo goed als The Blueprint/College Dropout tijd. Zonde, zonde.

avatar van Kill_illuminati
Kanye vernieuwd juist heel veel. Hij veranderd iedere keer weer van sound.

avatar van Ilyasse15
Snap dit lage gemiddelde ECHT niet. Er staat een aantal baggernummers op (m.n. Venus vs. Mars en On to the next one) maar er staan ook wel goede nummers op. Thank You, Run This Town (sterke single), Already Home, Off That, So Ambitious, Young Forever. Productioneel vrij goed en Jay-Z flowt er vaak heerlijk op los.
Een sterk commercieel album!

3.5* misschien later 4*

P-DawG schreef:
Awh/AwhAwh/Awh/Awh/Awh/Awh..

Op D.O.A. vond ik het nog wel leuk, maar omdat nou op meerdere nummers de hele tijd te doen is een beetje vermoeiend.

Viel me inderdaad ook al op. Ik snap niet wat de bedoeling daarvan is.

Ilyasse15 schreef:
Een sterk commercieel album!

3.5* misschien later 4*

Mag ik je wat andere albums aanbieden van dit jaar? Dan snap je het gemiddelde Een album wordt gewoon vergeleken met Jay zijn oude albums en andere werken die uitgekomen zijn dit jaar. En dan is het zwaar ondermaats.

Rene1979 schreef:

Ik ben op de hoogte van het oudere werk van Jay-Z. Ook ik vergelijk dit album met zijn voorgaande albums en ik vind het stukken beter dan veel van zijn oude werk. Zijn beste werk sinds 2003.

En daarnaast, "luister wat andere albums van dit jaar en dan snap ik het gemiddelde?" Nee, hier kan ik niks mee.

Ilyasse15 schreef:

Ben het niet met je eens.. American Gangster was onder andere al stukken beter. Maar andere albums van dit jaar zijn bijv Brother Ali, Diamond District, Skyzoo enz enz dat zijn betere albums...

thomzi50 schreef:

Je gaat artiesten binnen de hiphop, die in 99 van de 100 gevallen teren op een door paradoxen en meestal tegenstrijdigheden geregeerd, opgepompt imago, toch niet op zulke dingetjes pakken? De track DOA is op zich een statement, een uiterst krachtig statement zelfs, daar gaat het voor mij om. Of Jay-Z verder nog één of vijf of tien AutoTune-tracks nummers opneemt zal me voor het nummer DOA zelf eigenlijk worst wezen.

Interessant punt. Maar toch vind ik dat wanneer een artiest iets claimt (en Jay-Z claimt hier het einde van autotune), hij het ook waar moet maken. Dit maakt Jay-Z gewoon totaal ongeloofwaardig in mijn ogen en dan kan ik al minder van zijn muziek genieten. En ik denk dat dit voor vele anderen net zo is...

Slowchat verwijderd.

Rene1979 schreef:
Andere albums van dit jaar zijn bijv Brother Ali, Diamond District, Skyzoo enz enz dat zijn betere albums...

Dat is echt zo hé?
Ik kan bijvoorbeeld meer genieten van BP3 dan van een Brother Ali of Diamond District.

Dat is echt zo hé?

Dat heeft dan te maken met smaak, maar qua kwaliteit (diepgang, lyrics, producties, sfeer) zijn die albums toch echt stukken beter. Dit album is gewoon slecht...

X-man schreef:

Inderdaad is meer smaak dan...