Kid Cudi - Man on the Moon: The End of Day (2009)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. In My Dreams (Cudder Anthem) (3:19)
  2. Soundtrack 2 My Life (3:55)
  3. Simple As... (2:31)
  4. Solo Dolo (Nightmare) (4:26)
  5. Heart of a Lion (Kid Cudi Theme Music) (4:21)
  6. My World (4:03)

met Billy Cravens

7. Day 'N' Nite (Nightmare) (3:41)
  8. Sky Might Fall (3:41)
  9. Enter Galactic (Love Connection Part I) (4:20)
  10. Alive (Nightmare) (4:06)

met Ratatat

11. Cudi Zone (4:19)
  12. Make Her Say (3:36)

met Kanye West en Common

13. Pursuit of Happiness (Nightmare) (4:55)

met MGMT en Ratatat

14. Hyyerr (3:32)

met Chip tha Ripper

15. Up Up & Away (The Wake & Bake Song) (3:47)
  16. Day 'N' Nite [Crookers Remix] *
  17. T.G.I.F. *

met Chip tha Ripper

18. Man on the Moon *
  19. Is There Any Love? *

met Wale

FlyLo schreef:

Niet lang meer, hopelijk. Correctie een paar uur geleden verstuurd.

Wat heb je gezegd dat het was ?

Pop/R&B.

Hip Hop/Pop/R&B !

avatar van MJ_DA_MAN
Ook al zet je er country/ska neer, het gaat toch niet anders klinken? Maar als we dan toch weer zo gaan doen, dit is ook wel degelijk voor een deel hiphop, simpelweg omdat er ook gerapt wordt en het ook zulke beats zijn bij momenten.

avatar van He$$el_01
wtf maakt het nou weer uit wat er boven aan de pagina staat wat voor genre het is. Het klinkt gewoon lekker

He$$el_01 schreef:

Het gaat er om dat dit geoowon hip hop is en niet pop en r en b, ik denk eerder hip-hop/R&B en niet omdat het er staat maar omdat ik het er mee eens ben dat het er staat dat is ander.

RedLightCityBoy
Tuurlijk is dit wel hiphop. raps horen niet bij pop of r&b. hip-hop/R&B lijkt mij het beste.

avatar van Silky & Smooth
Het boeit mij ook niks. Gaat mij puur om de muziek, maar je kan toch niet ontkennen dat het (groten)deels hip hop is?

avatar van He$$el_01
ja ok om eerlijk te zijn vind ik dit ook gewoon meer hip-hop en zeker geen pop. Maar om daar nou en hele discussie over te houden terwijl net zoals MJ_DA_MAN al zegt, de muziek gewoon hetzelfde blijft vond ik een beetje overdreven.

1,0
Het maakt wel uit want ik verwachtte (nav het gemiddelde en de genre-aanduiding) een lekkere hiphop plaat maar kreeg in de plaats deze rotzooi voorgeschoteld.

YouTube?

Achteraf bekeken hé..

avatar van Silky & Smooth
Ja ok, misschien een tip voor volgende keer. Dan weet je wat je kan verwachten

avatar van He$$el_01
tja, bij lil wayne staat ook hip-hop. Dat vind ik rotzooi maar het blijft toch wel gewoon hip-hop. Het grootste deel van dit album is gewoon hip-hop er wordt namelijk in gerapt.

avatar van Silky & Smooth
Rap betekent niet meteen alleen hiphop...

Silky & Smooth schreef:
Rap betekent niet meteen alleen hiphop...

Rap is een van de onderdelen van hip hop.

avatar van Silky & Smooth
Klopt, maar het wordt ook gebruikt in andere genres. Voorbeeld: Gorillaz, je zou hen niet onder alleen Hip Hop kunnen plaatsen.

Frostyx
DAn is het toch deels hip hop als er een hip hop element in zit
Een auto heeft wielen dus heeft het ook met banden te maken.

avatar van Silky & Smooth
Het ging erom dat iets niet een pure Hip Hop-plaat hoeft te zijn, omdat er rap in zit. Wat FlyLo er bijvoorbeeld wel van verwachtte (vanwege het genre).

Oke ik ga tellen.
Er zit in:
Rap, check.
Beatboxing: muziekaal naar beats getild, check
DJ'ing: kan er ook ing doe maar check
we hebben alle muziekale aspecten van hip hop gehad.
Si? Comprende? score ligt tussen 100% hip hop en 66% hip hop in het ergste geval
_____________________________________________________
Uitkomst: Dit is Hip-Hop/(RnB)

avatar van Rhythm & Poetry
Kid Cudi maakt in principe popmuziek. Veel van zijn nummers behoren in de charts te komen en daarom is de term van populaire muziek geschikt.

Daarnaast rapt Kid Cudi voor een groot deel. En rap is weer een onderdeel binnen de hiphop.

Dus dit is geen puur hiphopalbum. Naast de gezongen delen is het popmuziek, Kid Cudi is de rapper.

avatar van Game
FlyLo schreef:
ik verwachtte een lekkere hiphop plaat maar kreeg in de plaats deze rotzooi voorgeschoteld.

Kom op, je kent Cudi toch wel? Als je die dance remix van Day N Nite hebt gehoord dan moest je zeker géén hiphop verwachten van hem.

En omdat jij dit geen hiphop vindt, wilt het niet zeggen dat het album meteen pop is. De meeste hier vinden het hiphop/R&B, dus dan blijft het zo. Zou jammer zijn als er pop bij het genre komt te staan.

avatar van Silky & Smooth
Ten eerste ging het mij niet alleen om deze plaat.
Ten tweede snap ik FlyLo wel wat hij met een 'echte' Hip Hop-plaat bedoeld.
En ten derde: ik heb nooit gezegd dat het geen Hip Hop is. Dat jij nou alle Wikipedia-feitjes erbij haalt om te bepalen dat het Hip Hop is wil niets zeggen. Jij gaf eerder als argument dat het Hip Hop was omdat het bovenaan de pagina stond. En als je goed gelezen had: zingen valt niet onder Hip Hop. En aangezien dat ongeveer 50% van het album is...

Maar nu klaar. Het slaat nergens op om tussen de album-reviews te discussieren over Hip Hop.

avatar van alexvh
Ik heb em eindelijk in de winkel gevonden en gelijk gekocht!

Top album!

avatar van TheLegacy
Deze plaat is GENIAAL! Een dikke verdiende 5, het is werkelijk een geweldig sfeertje wat hier neergezet wordt! Common vertolk de rol van verteller goed en de beats zijn uitstekend.

Misterfool
voor een hiphopplaat heeft het verassend veel melodie. ook heeft deze kid cudi een prima stem. ik heb een groote hekel aan hiphop maar met een beetje moeite van mijn kant komt dit album toch wel aan de 3,5*.

avatar van TheFunkyM
Het klinkt wel leuk, heb het pas 1 keer geluisterd en moet zeggen dat het me wel verraste. Ik vind dat nummer met popopokerface, wel leuk eigenlijk.
Moet het nog wel een aantal keer beluisteren om er echt een oordeel over te geven, maar sommige nummers blijven wel in je hoofd zitten.

P-DawG
Misterfool schreef:
voor een hiphopplaat heeft het verassend veel melodie.

avatar van Kill_illuminati
Gelukkig het is weer gewoon een Hiphop album. Ik als Hiphop purist ben trots op een album als dit binnen het genre.

Misterfool
dit album word een beetje een guilty pleasure voor mij denk ik. ik zou het niet goed moeten vinden. echter de sfeer op dit album is geweldig. best leuk allemaal.