Anouk - For Bitter or Worse (2009)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Three Days in a Row (4:14)
  2. In This World (4:10)
  3. Woman (3:51)
  4. Lay It Down (3:02)
  5. 8 Years (3:52)
  6. My Shoes (4:28)
  7. Walk to the Bay (3:02)
  8. Today (3:27)
  9. Hold On (3:41)
  10. Lovedrunk (4:14)
  11. Faith in My Moon (5:05)
  12. For Bitter Or Worse (4:15)
avatar van HiLL
Bruut hoesje

avatar van Reijersen
Ik ben eigenlijk totaal geen liefhebber van Anouk. Maar op het album 'Green' van ex-man Postman zong ze zo af en toe een refreintje mee. Dat deed ze op een heerlijke bluesy manier. Daarom zie ik haar graag eens die stijl zingen. Al ben ik bang dat het wederom op dit album niet zo zal zijn, helaas.

Dat hoesje hebben we vaker gezien:

Andrew W.K. - I Get Wet (2001)

Joy
sjezus, over jatwerk gesproken

niemand dacht dat iemand dit zou weten, of noukie wil hiermee een soort van ode brengen?

lijkt mij niet want de muziek van andrew wk is om te huilen zo slecht

muzikaal klinkt anouk natuurlijk weer prima

Ravenous
Kan net zo goed gewoon toeval zijn. De nieuwe single vind ik iig redelijk verschrikkelijk. Sowieso heb ik nooit echt iets om haar muziek gegeven (haar stem alleen vind ik gewoon niks), en dat nieuwe nummer is ook weer lekker plat. Ik sla dit graag over.

Joy schreef:
Muzikaal klinkt Anouk natuurlijk weer prima
En daar gaat het uiteindelijk om. Anouk 's nieuwe single is weer helemaal geweldig. Ik weet vrijwel zeker dat "For Bitter Or Worse (2009)" weer een prima album van Nederlands allerbeste zangeres zal zijn. Was het maar 18 september .

avatar van kaztor
Ik moest meteen denken aan deze: Manic Street Preachers - Journal for Plague Lovers (2009)

Wat een gruwelijk lelijke cover, trouwens...
Je zou haast denken dat een van haar vele ex-bandleden zich revancheerde...

TvO

Naar de muziek ben ik verder niet nieuwsgierig eigenlijk

Ravenous
Ik vind het wel een vette cover, past goed bij onze 'rock-bitch'

Hmm.. even m'n beeldscherm draaien hoor.

TvO schreef:
Nog leuker vind ik het Anouk lettertype, de K is een omgekeerde A en zo is Anouk ook op z'n kop te lezen.|
Anouk is in meerdere opzichten geniaal!

Naar de muziek ben ik verder niet nieuwsgierig eigenlijk

Gheghe, dat was me nog niet opgevallen, maar verdomd!
Briljant, hopelijk wordt het album minstens zo geniaal!

Joy
Hans Brouwer schreef:
Anouk is in meerdere opzichten geniaal!

noem eens wat opzichten?

avatar van catdog
De album cover wekt mijn interesse zeer en ook de nieuwe single vind ik erg mooi aandoen. Zal dit toch wat gaan worden dan? Anouk heeft mij namelijk nooit lang kunnen boeien naast enkele aardige singles. Dat neemt niet weg dat ik haar wel een goede zangeres en een leuk persoon vind.

avatar van barrett
Aan de hoes te zien is het wederom vooral rocken, wat we maw gewend zijn van Anoukje

avatar van ozwald
barrett schreef:

weet niet wat rocken met een kapotgeslagen kop te maken heeft?

of toch?

Pantera - Vulgar Display of Power (1992)
Anthrax - Fistful of Metal (1984)

catdog schreef:

Het zou inderdaad erg leuk zijn als Anouk Amerika eens laat wat het is. Dat gaat haar toch nooit lukken. De nieuwe single klinkt alvast stukken beter dan de vorige 2 albums.

avatar van NewYorkCityLight
Vind de cover wel wat hebben... maar dit zal kopers toch wel afschrikken?

Three Days In A Row vind ik een redelijke single.

avatar van Tijn79
Three days komt mij wat flauw over, maar ik weet zeker dat ook dit album weer een aantal lekkere nummers gaat bevatten.
Das toch wel een constante factor bij Ms. Teeuwe

avatar van Snakeskin
De hoes komt in ieder geval over. Zo "in the face"als de hoes vind ik de single niet overkomen. Ik moest naast de genoemde voorbeelden ook aan de hoes van Alice in Chains denken van hun "greatest hits" verzamelplaat .

avatar van LucM
Haar nieuwe single "Three Days in a Row" vind ik wel meevallen, zij komt natuurlijker over bij mij.
Die hoes vind ik wel afzichtelijk.

avatar van kaztor
Inderdaad. Geen gewauwel meer.
Ik vind dat een positief teken aan de wand.
En het klinkt tenminste ook weer eens echt pittig. Dat heb ik sinds Graduated Fool gemist.

avatar van Snakeskin
De hoes vind ik niet afzichtelijk, het is maar net welk statement zij er mee wil maken, als zij een statement wil maken.

avatar van Arrie
Ik vind Three Days In A Row eerlijk gezegd helemaal niks. Maar dat had ik ook met Girl (was toch de eerste single van HNY?) en dat album vind ik niet eens zo slecht.

fastpulseboy
idd, het is om te huilen, net zoals alles van dit meisje....
three days klinkt alsof ze nu ineens mariah carey wil zijn, maar dan ook met steenkolen accent.

fastpulseboy schreef:
Three Days klinkt alsof ze nu ineens Mariah Carey wil zijn.
Zou het? Ik denk eerder dat Anouk mevrouw Carey duidelijk wil maken hoe je moet zingen. "Three Days" is de zoveelste fantastische single van Anouk. Nog 11 dagen te gaan en dan ben ik de gelukkige eigenaar van "For Bitter Or Worse (2009)", het nieuwste album van, ik zeg het nog maar eens een keer, Nederlands allerbeste zangeres.

Ben het het helemaal met je eens, Hans, Nederlands beste zangers. By far!!! Ik merk wel dat de stellingen al flink zijn betrokken.

avatar van barrett
Dit is idd de beste nederlandse zangeres, ... Ben wel nieuwsgierig wat dit zal geven...

avatar van dix
dix
barrett schreef:

De beste zangeres is ze zéker ... maar de eerste goeie plaat moet ik nog horen. Mij ligt het er allemaal wat te dik bovenop, en als ik deze hoes zie dan verwacht ik opnieuw niet direct een subtiele aanpak. Muziek voor in het krachthonk met de volumeknop op 10.

avatar van Blu-ray
Vreselijke cover-art...

avatar van barrett
Ik vind de cover toch wel iets hebben, eigenlijk wel een Anouk cover. Een beetje in-your-face, het is gewoon die rock attitude...