Anouk - For Bitter or Worse (2009)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Three Days in a Row (4:14)
  2. In This World (4:10)
  3. Woman (3:51)
  4. Lay It Down (3:02)
  5. 8 Years (3:52)
  6. My Shoes (4:28)
  7. Walk to the Bay (3:02)
  8. Today (3:27)
  9. Hold On (3:41)
  10. Lovedrunk (4:14)
  11. Faith in My Moon (5:05)
  12. For Bitter Or Worse (4:15)
avatar van Doc
Doc
Joy schreef:

enfin, 2 words for ' rockbitch' anouk :

Ella Bandita!

Elle Bandita bedoel je?
Wat heeft zij met Anouk te maken......
De enige overeenkomst die ik zie, is dat ze allebei een saaie plaat hebben gemaakt dit jaar.
Of bedoel je dat ook?

Joy
post niet begrepen, overeenkomsten, weinig, behalve allebei vrouw

bandita is een wijf met ballen, spelen en geen gezeik,anouk wordt gezien als rockbitch maar is maar een braaf typje met weinig rock in haar bloed de laatste jaren

doe mij bandita maar, ook al vind ik haar muziek niet altijd even goed, het zoete gebeuren van anouk zie ik nog veel minder zitten

de kapsones van anouk zul je bij bandita niet zien

avatar van Doc
Doc
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn

avatar van Demon.
Aardige voorkant. Voor de rest beetje van het zelfde.

De achterkant van Anouk mag er anders ook wezen hoor.

avatar van Hans Brouwer
knoltor schreef:
Welgeteld één goed nummer: For Bitter Or Worse. De rest is compleet inwisselbaar.
Compleet inwisselbaar Compleet inwisselbaar voor wat

Van rockchick of rockbitch naar knuffelrockmiss of knuffelrock? mis!
Ze kan met haar laatste 2 albums lekker op Sky Radio gedraaid worden, bij SBS in het shownieuws en over een tijdje naar Arnhem voor Anoukje in Rosso.

avatar van Demon.
Robinson schreef:
De achterkant van Anouk mag er anders ook wezen hoor.

Aardige cover dan.

Demon. schreef:

Aardige cover dan.

Ik bedoelde het eigenlijk anders, maar goed.

west schreef:
Ik zie net in een advertentie dat Anouk op de cd Knuffelrock 2010 staat: dat zegt nog veel meer dan je denkt. (

O ja? Wat zegt dat dan? Mij in elk geval helemaal niks, want artiesten als Oasis, R.E.M., U2, Guns n' Roses, Evanescence, Aerosmith, Coldplay, Depeche Mode, Queen, Limp Bizkit en Faith no More hebben ook allemaal één of meerdere keren op Knuffelrock gestaan, daar hoor je ook niemand over.

Oftwel het is niks bijzonders dat Anouk enkele ballads heeft die toevallig vaak op Sky gedraaid worden of op Knuffelrock gezet worden, de meeste rockbands hebben wel één of meer ballads in hun repertoire bij wie precies hetzelfde gebeurt.

avatar van MusicFreak
De nummers die ik tot nu toe gehoord heb vervelen wel redelijk snel... geen lange houdbaarheid dus.. en het gemiddelde ligt ook niet echt hoog

avatar van NewYorkCityLight
deric raven schreef:

Is dat een bonusnummer?
Staat niet op de versie die hier op de site staat.

2e single is Woman en die staat er wel op.

tuktak
voor wat het waard is, maar toch het beste album van anouk tot nu toe. altijd zoekende naar haar eigen geluid en deze meestal nét niet vinden is voor mij de typering van anouks muziek.

op deze plaat zijn eindelijk de producties eens wat sterker gearrangeerd, en is het totaalresultaat consistenter geworden. lekker soulachtig geproduceerd, wat prima bij anouks goede stem past.

verder absoluut oneens met diegenen die woman niet kunnen waarderen, steengoed nummer is dat. waarschijnlijk voor mij zelfs het beste nummer van anouk ooit.

de basiselementen voor deze plaat zijn goed, echter is het geen topplaat geworden. misschien is het onwennigheid, of toch de echte focus die anouk eigenlijk altijd lijkt te missen. wellicht dat de weg op deze plaat voor anouk als een prettige voelt, en een volgend album voortborduurt op dit geluid en dat weet te vervolmaken.

Nee dit is het echt niet meer. Laten ze het inderdaad maar op sky radio gaan draaien. Drive is er uit en de teksten zijn nog slapper geworden. Fijn dat Oscar nog op de drumkruk zit maar voorderest kan het me echt niet meer bekoren. Ook irriteer ik me hier nogal aan die Hans Brouwer. Maar liefst 21 opmerkingen hier geplaats, om iedereen die een lage stem plaatste, met zijn evangelie er persoonlijk op te wijzen dat dit een geweldig album is. Nou niet iedereen leest de pindakrant van wakker Nederland en eet 's ochtends een bord pap dus laat iedereen alstublieft ongestoord dit tmf rijpe albumpje bekritiseren. Bovendien Hans, zou ik niet teveel op Oor blindvaren want wat daarvoor onzin soms instaat is onbegrijpelijk.

avatar van Darkzone
Anouk is voor mij na het 3e album niet meer boeiend gebleken. Maar met de nieuwste single "For Bitter Or Worse" heeft ze mij dan toch weer te pakken!
De eerste single van dit album was niet boeiend. Verschrikkelijk eigenlijk. Woman was al een flink stuk beter. Erg goed zelfs.
Misschien dat ik dit album maar eens in z'n geheel ga beluisteren

avatar van Darkzone
Behoorlijk tegenvallend album helaas. Maar een aantal goede songs. Merendeel opvullers. Beetje ongeïnspireerd album. Zelfs de eerste single is nog goed in verhouding met de rest.

Hoogtepunten:
For Bitter Or Worse!

avatar van Emile93
Buiten three days in a row helemaal niks bijzonders. Jammer. 1 ster

avatar van NewYorkCityLight
Mijn moeder luistert deze CD af en toe. Het klinkt niet heel slecht maar Three Days in a Row is echt wel het hoogtepunt.

avatar van Roytjuh321

Roytjuh321 schreef:
Gemiddeld: 4.5
Weet je het zeker?

avatar van brooklyn
Dat titelnummer van dr is allemaal gezanik en gejammer. Sentimenteel dramageneuzel.

avatar van freitzen
VanDeGriend

Dat titelnummer vind ik overigens wel de beste Anouk-single van pakweg de laatste tien jaar. We zijn ook niet echt verwend geraakt de afgelopen tijd...

Ik heb hetzelfde met Woman. Ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar ik vind het een erg goed nummer.

Ace
Ik heb het ook met het nummer For Bitter Or Worse... Het is lastig toegeven

avatar van Arrie
Ik vind Three Days in a Row en Woman beiden echt maar dan ook écht verschrikkelijk. Terwijl ik Anouk vroeger nog wel kon waarderen. Ik ben daarom blij dat ik dat titelnummer nog niet heb gehoord (aangezien dat blijkbaar de nieuwe single js).

Rene1979
Paar leuke tracks maar dit is niet de anouk van vroeger.

avatar van Madjack71
Wat mij betreft vind ik deze Anouk beter klinken als de vroegere...maar ik heb ook niet zoveel met haar uitstraling als stem. Wel vind ik de uitgebrachte nummers allen goed in elkaar steken, alleen ik zou ze nog beter vinden als zij die niet zou zingen.

avatar van Poeha
Arrie schreef:

Dan zou ik dat nummer maar eens snel gaan beluisteren, aangezien dat naar mijn mening het beste nummer van deze zeer nette cd is.

avatar van smash016
Bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die de 'oude' Anouk beter vinden... Dit heeft toch veel meer dan die huis-tuin-en-keukenliedjes van vroeger, die Melissa Etheridge-wannabe-nummers, en dan nog verrast zijn dat ze niet doorbrak in Amerika...

Ik ben geen fan van Anouk, maar ik kan haar tegenwoordig veel beter hebben dan voorheen, omdat ze nu dat dertien-in-een-dozijnerige achter zich heeft gelaten.

En waarom zou ze na 6, 7 albums nog steeds hetzelfde moeten klinken? Dat is leuk, als ieder album klinkt als een gerecyclede versie van het vorige album... Wees blij dat ze eindelijk iets nieuws probeert. 't Is trouwens ook 2010 - rockmuziek is aardig veranderd, mocht het je niet zijn opgevallen.

avatar van starbright boy
Eens. Ik ken nauwelijks hele albums van haar en voel die behoefte niet zo, maar ik vind de laatste paar singles (die van dit album dus) echt veel beter en veel meer eigen dan het gros van de oudjes. Moest ik een Anouk single top 5 maken, dan zou ik ze er alledrie inzetten en Woman op nummer 1.