Anouk - For Bitter or Worse (2009)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Three Days in a Row (4:14)
  2. In This World (4:10)
  3. Woman (3:51)
  4. Lay It Down (3:02)
  5. 8 Years (3:52)
  6. My Shoes (4:28)
  7. Walk to the Bay (3:02)
  8. Today (3:27)
  9. Hold On (3:41)
  10. Lovedrunk (4:14)
  11. Faith in My Moon (5:05)
  12. For Bitter Or Worse (4:15)
Kingsnake
Ik ben altijd wel een beetje chauvinistisch als het op Anouk aankomt.
Onze mooi blonde haagse trots.
Al woont ze hier niet meer, volgens mij.
De muziek vind ik niks, trouwens. Veilige huisvrouwenrock.

Wauzzer schreef:
Welke FreeRecordShop is dat dan? Want ik heb er een paar uur geleden keurig euro 17,99 voor betaald. Oh ja plus gratis Litho formaat 297x420mm.
FreeRecordShop in Woerden. Ik heb geen gratis Litho formaat 297x420mm ontvangen.

Joy
BoordAppel schreef:

Een cursus argumenten aandragen zou voor jou niet misstaan (en doe er meteen een cursus interpunctie bij). Wat een gezwam zeg.

gezwam staat vooral onder je bericht, geneuzel over prijzen

echt hollands

Joy schreef:
Geneuzel over prijzen, echt hollands
Je hebt helemaal gelijk. Ik kick er helemaal op als ik een nieuw album ergens goedkoop kan kopen. En waarom zou ik mijn mede MuMe gebruikers niet even "tippen" of zo jij wilt "neuzelen" ?

avatar van ozwald
bagger is het zeker niet vetklep.

goede stem (als altijd) en ook wel sterk songmateriaal. wellicht dat ze hier ook internationaal potten mee kan breken?

eigenzinnige miep is het trouwens wel; zie dwdd van vanavond nog maar weer eens...

avatar van platedraaier
Het hoesje is erg mooi gemaakt. Een digi die uitklapt 3x en een verzorgt boekje met wat foto`s en songteksten. Verder is dit een cd`tje die ik gewoon lekker vind om af en toe te draaien. Ik heb wel iets met Anouk. Ze heeft een prettige stem en de liedjes zijn erg plezierig.
Deze cd heb ik nu 1x gedraaid en hij bevalt prima. Minimaal een 3,5*

avatar van Tijn79
Na een vluchtige eerste luisterbeurt valt me 1 ding al op.
De cd laat niet horen wat je bij de 'stoere' hoes zou verwachten: lekker stoere rock, m.a.w. Anouk die in lekkere stevige nummers laat horen wat ze kan.
In dergelijke nummers is ze bij mij in ieder geval favoriet
Het klinkt zeker allemaal lekker, maar er lijkt een tempo te missen.
Ik geef nog geen cijfer, want ik wil hem eerst goed luisteren, maar dit is iets wat me gelijk opvalt.

Nummers die er gelijk uitspringen zijn:

- In This World
- Today
- Lovedrunk

avatar van catdog
Zojuist de CD gehaald voor €9,99,-. Mooi prijsje. Ben nu bij nummer #4 en tot nu toe valt het me totaal niet tegen.

avatar van dynamo d
Gisteren driemaal achter elkaar beluisterd en zeer de moeite waard. Anouk heeft een dijk van een stem en schrijft ook nog mee aan de nummers. Ik vind haar een fenomeen. Woman, 8 Years, Three Days in a Row en het titelnummer vind ik de beste songs op dit album. Soms denk ik wel eens dat als zij Amerikaanse of Britse zou zijn, dat zij dan hoger op MuMe zou scoren. Ik heb nog nooit zo'n goede vrouwelijke rockstem gehoord (live subliem) als van Anouk. Vorige album vond ik best goed, maar For Bitter or Worse overtreft die wel. Kortom, ik hoop dat Anouk nog eventjes doorgaat met maken van mooie albums. Deze zal ik zeker vaker opzetten.

0,5
Heb alleen three days in a row gehoord en dat is het allereerste nummer waarvan ik dacht ' jammer dat het niet geevolueert is, het had iets kunnen worden' . Voorheen was het altijd niks. Dus ik geloof best wel dat haar hele album beter is dan de rest van haar oeuvre. Jammer alleen dat het nooit zal ontstijgen van de middelmatigheid.

rodneyVL
Wederom een slap album van deze ronduit arrogante, ijskoude Haagse kerel.

Nou, nou rodney. En dan ook nog een 0,5*. Deze "reaktie" slaat kant noch wal. Heb je problemen???

nijme255@adsl
Kingsnake schreef:
Ik ben altijd wel een beetje chauvinistisch als het op Anouk aankomt.
Onze mooi blonde haagse trots.
Al woont ze hier niet meer, volgens mij.
De muziek vind ik niks, trouwens. Veilige huisvrouwenrock.

Inderdaad, erg overschat dit geraas. En zo geweldig ziet ze erop de cover ook niet uit....

avatar van blur8
Zeer gedegen nieuwe Anouk. Veel herkenning maar ook voldoende vernieuwing met de soul en gospelinvloeden.

avatar van royh
nijme255@adsl schreef:

Anouk maakt mijns inziens ongelooflijk saaie muziek en 3 days in a row is (zoals te verwachten) tot vervelens toe op de radio te horen. Dat Giel Beelen dit album haar beste vind: ik vind het prima hoor dat hij dat denkt, maar wie zit er hemelsnaam op de mening van deze nitwit te wachten ?

Ik ga niet op dit album stemmen: al zou dit album 5 euro kosten, dan nog heb ik niet de behoefte om 40 minuten naar de verre van sympathieke mevrouw Teeuwe te luisteren, ook nog maar te zwijgen om hier 4,5 of 5 sterren aan te geven: zo'n cijfer geef je wat mij betreft alleen aan echte klassieke albums.Het laatste album van Anouk dat ik een aantal keren volledig beluisterd heb is Hotel New York en dat haalt mijns inziens ook niet meer dan 3 sterren.

Inderdaad zoals al eerder is gezegd: veilige huisvrouwenrock en wat mij betreft: totaal niet boeiend. Maar blijkbaar zijn er toch de nodige Nederlanders (en Belgen) die uitkijken naar een nieuwe release. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb de (zang)maniertjes van mevrouw Anouk iets te vaak gehoord en ik zoek liever naar interessantere muziek.

En dan die cover: Who's your momma was al lelijk, maar blijkbaar kan dit toch nog overtroffen worden ..

avatar van Thomas86
Matige plaat zeg. Volledig zonder gevoel. Anouk kon beter. 2 sterren.

avatar van Hans Brouwer
Vanmorgen zat ik om 06.00 uur al aan het ontbijt omdat ik, samen met mijn geliefde zus Ria, de DAMtotDAM wandeltocht in Amsterdam mocht gaan lopen. Gelukkig lag mijn ochtendkrant op dat vroege tijdstip al op de deurmat. Tijdens het naar binnen lepelen van een bord pap las ik onderstaand bericht over Anouk 's nieuwe album "For Bitter Or Worse (2009)":

"Stevige Ballads.

Je houdt van haar (muziek) of niet. Maar één ding is zeker: saai wordt het met Anouk nooit. Ook het zesde studioalbum van de 34-jarige zangeres voldoet aan dit feit. De Haagse scheidde van Remon Stotijn - de vader van haar kinderen - en vond haar nieuwe grote liefde. Het kon dan ook niet anders dan dat deze plaat veel emotie zou bevatten. Pijn, verdriet, woede en liefde. We horen het allemaal terug op de plaat met de veelzeggende titel "For Bitter or Worse". Ondanks dat het album vooral (stevige) ballads, maar ook piano en sixties invloeden bevat, wordt het nergens zoet. Anouk blijft overeind als de enige echte rockchick van Nederland met een enorm stemgeluid vol blues en soul. Zelf in het bezit van liefdesverdriet of een nieuwe liefde? Draai "For Bitter or Worse" heel hard in de auto en zing keihard mee. Mischien lucht dat op".

Wederom kan ik het helemaal eens zijn met dit bericht uit mijn ochtendkrant van zaterdag 19 september 2009. Vooralsnog 4,5 ****

avatar van Albert Filth
Waarom in godsnaam begint die three days in a row met het refrein! Het couplet 'pakt' veel meer in eerste instantie, en ik wordt op een gegeven moment echt gek van dat refrein en dat overslaande stemmetje. Wordt allemaal wat langdradiger door 4 keer hetzelfde (dubbele (!) refrein) te zingen. Misser in de productie, die moet dat soort dingen toch meteen opvallen.

avatar van kareltjemusic
Ik heb bij de arena amsterdam de lp maar gekocht, komt de foto een stuk beter uit

kareltjemusic schreef:
Op de foto ziet Anouk er wel heel erg toegetakeld uit . De man of vrouw die Anouk zo heeft afgetuigd zou je toch een doodschop verkopen, een kopstoot geven, opknopen aan de hoogste boom of een injectie geven met een langzaam, pijnlijk werkend, dodelijk vergif?
Met "For Bitter Or Worse (2009)" bewijst Anouk maar weer eens de enige echte rockchick van Nederland te zijn. Hulde!

Oldfart schreef:
nou dat lijkt me toch vrij duidelijk te zien op de hoesfoto, zal wel een topkliniek zijn....
Nou dan is dat halverwege die ingreep geweest, want het eindresultaat is prima. Anouk mag er voor mij wezen. En haar muziek ook. Haar nieuwe album ken ik nog niet, maar aangezien ik van Anouk zowat alles heb, zal ik er binnenkort ook inhoudelijk op reageren.

0,5
Ik had van Three Days In A Row meer verwacht.
Ik vind het niet zo'n goed nummer.

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
En de rest van het album heb je ook beluisterd?

Ravenous
Hahaha, die reactie had ik nu echt niet zien aankomen (klef van de ironie). Ze komen hier ook nooit zomaar uit de lucht vallen.

avatar van kareltjemusic
Dat Anouk zo is toegetakeld schijnen ze bij EMI ook wel mooi te vinden.

Er zijn zelfs posters van.
En ik kreeg bij de kassa een bonnetje, (toen ik de LP kocht) dat ik bij de info balie een speciaal plastic tasje kon halen, inderdaad metzelfde Anouk erop.
En omdat er hier ook al tig mensen erop hebben gereageerd, kunnen we stellen dat het een spraakmakend hoes ontwerp is geweest.

Maar goed het gaat om de muziek das waar.

avatar van Mjuman
Mjuman was vandaag op vistie bij iemand die meedoet in 'de moderne muziek' - zeg maar wat de marketing folks een "early adopter' noemen, in dit geval van Anouk.

Wat een tranentrekkend blarenbal is deze schijf - ik was zo getergd dat ik me naar mijn vierwieler spoedde om te laten horen (Arctic Monkeys, XX, Bat for Lashes) dat het ook nog anders kan These Days (dat had ik trouwens wel leuk gevonden, PF of JD) - maar Anouk (en dan die die hoes, 'geïnspireerd' door deze. Please flush and close the lid!

Van wat ik heb gehoord van dit album, weet ik nu al dat het tussen de 4 en 5 sterren gaat worden. Klasse album, klasse zangeres en wereldwijf. En over users, die van hun eigen opmerkingen vinden dat ze grappiger zijn dan andere, daar heb ik een shit hekel aan. Voor dat gevoel hebben ze geen smiley, fastpulseboy

avatar van Mjuman
Ad Brouwers schreef:
Van wat ik heb gehoord van dit album, weet ik nu al dat het tussen de 4 en 5 sterren gaat worden. Klasse album, klasse zangeres en wereldwijf. En over uses, die van hun eigen opmerkingen vinden dat ze grappiger zijn dan andere, daar heb ik een shit hekel aan. Voor dat gevoel hebben ze geen smiley, fastpulseboy

Nou, nou, meneer Ad - mag het wat kalmer an in die smalle straatjes. Ik geef geen cijfer aan Anouk, bewust - en dat doet Fast Pulse Boy ook niet - even het denkraam open zetten, ademhalen, tot tien tellen en om je heen kijken: je kan je euro maar eenmaal uitgeven. En van te veel misperen, raakt al het fruit rot!

Anouk heeft een goede stem - over haar repertwaar laat ik me niet uit. En mjuman is een man van zangeressen - kijk maar naar mijn waarderingen; in een polderland als het onze heb je al de top bereikt als je op de Lemeler- of Vaalserberg staat, The Rockies (what's in a word) is echt andere koek.

Ik ga Anouk wel met een waardering geven, maar dat doe ik pas als ik het album in bezit heb en goed beluisterd heb. Dat ik Anouk goed vind en al meerdere albums van haar in de kast heb staan is misschien jouw ogen niet verstandig, maar ja het mijn zelfverdiende geld wat uitgeef. En wat het geven van waarderingssterren betreft. Ik geef alleen sterren aan albums die ik bezit en dat kunnen heel veel users hier niet zeggen. Die strooien maar een eindje weg.

Joy
je hoeft albums niet in het bezit te hebben om cijfers te geven lijkt mij

pindakaas