Bob Dylan - Christmas in the Heart (2009)

Pop / Roots
Label: Columbia

1. Here Comes Santa Claus (2:35)
  2. Do You Hear What I Hear? (3:02)
  3. Winter Wonderland (1:52)
  4. Hark the Herald Angels Sing (2:30)
  5. I'll Be Home for Christmas (2:54)
  6. Little Drummer Boy (2:52)
  7. The Christmas Blues (2:54)
  8. O' Come All Ye Faithful (2:48)
  9. Have Yourself a Merry Little Christmas (4:06)
  10. Must Be Santa (2:48)
  11. Silver Bells (2:35)
  12. The First Noel (2:30)
  13. Christmas Island (2:27)
  14. The Christmas Song (3:56)
  15. O' Little Town of Bethlehem (2:17)
avatar van Floater
OldRottenhat schreef:
Daarom hecht ik ook maar niet al te veel waarde aan de kritieken op dit album, en al helemaal niet op de kritieken die ik lees over 'dat Bob Dylan beter zou kunnen stoppen'.

Helemaal mee eens! Volgens mij heeft hij dit album opgenomen om dezelfde reden als dat hij nummers als Red Cadillac and a Black Moustache, Return To Me, Boogie Woogie Country Girl, Blue Eyed Jane, You Belong To Me, etc. heeft opgenomen. Die nummers behoren allen tot het Amerikaanse cultuurgoed en Bob hecht hier veel waarde aan. De 100 radioshows die hij tot nu toe heeft uitgebracht vormen hier het overtuigende bewijs voor.

Ik geloof al helemaal niet dat hij zich bewust van zijn publiek zou willen vervreemden. Dat is echt onzin! Dat heeft hij nooit gedaan en dat is ook niet de reden dat hij een album als Selfportrait heeft uitgebracht (Saved valt al helemaal niet in die categorie). Dylan vraagt zich echt niet af of iets al dan niet artistiek verantwoord is in de ogen van fans of critici. Dat maakt hem ook tot een uitzonderlijk artiest.

We moeten ook niet vergeten dat Dylan in de eerste plaats een Amerikaan is. Die kijken nu eenmaal heel anders tegen kerstplaten aan dan wij Europeanen. Als iemand als Crosby of Sinatra een album met kerstplaten uitbrengt moet je er niet van staan te kijken dat Dylan dat ook doet. Hij is een per slot van rekening een groot bewonderaar van die beiden en ondanks zijn kraakstem mag hij de laatste jaren graag croonen. En die kerstnummers lenen zich daar uitstekend voor.

Dus Bertus, ik houd het op mogelijkheid drie (áls Dylan al iets wil met deze plaat...)

Voordat ik echter een oordeel wil vellen over de kwaliteit van de songs wil ik toch graag wachten tot de plaat is uitgebracht. Die samples zeggen mij vooralsnog heel weinig.

Antonio
Klik op de link voor een interessante blog over Dylan en zijn kerstalbum.

Niet door mij geschreven overigens.

avatar van barrett
Ik kijk vol verwachting uit naar deze plaat, niet alleen omdat ze hier al zo controversiëel wordt waargenomen. Maar het lijkt me wel een plaat die dylan met enige sarcasme erin zal verwerken. Een soort van zedenles over hoe slecht wij ons nu gedragen tenopzichte van de andere medemens.

Father McKenzie
Ik lag gewoon in een deuk toen ik deze ontzettend leuke persiflage zag, hahahahaha - met dank aan user George, want die had me dit toegestuurd, ere wie ere toekomt ;

YouTube - Royal Canadian Air Farce - Bob Dylan Christmas Songbook

Hahahaha!

Voor alle duidelijkheid; deze toch wel historische clip werd hier superleuk gepersifleerd;

YouTube - Bob Dylan - Subterranean Home Sick Blues

Subterranean Homesick Blues!

Can't hardly wait to hear his real Christmas record!

Christmas in the Heart, Money in the Pocket, hahaha!

avatar van Thuurke
Ga je aan het begin van de herfst al naar kerstmuziek zitten luisteren? Na 26 december wordt deze plaat niet meer en nooit meer gedraaid.

ArjenVM
hhhh, ik huiver om straks dylan winter wonderland te horen zingen (zover je dat zo kan noemen) wanstaltig, ik niet dat iemand die plaat gaat kopen, gewoon boycotten ondanks het goede doel, kan je ook rechtstreeks geld storten,,,,,, hoef je dat gejammer van dylan niet te horen

herman schreef:
De anti-Dylan-fanclub wordt een beetje vervelend inderdaad.

Voorzitter en penningmeester Ad Brouwers is anders erg rustig momenteel...

avatar van musician
herman schreef:
De anti-Dylan-fanclub wordt een beetje vervelend inderdaad.

Ach, Bob vraagt er eerlijk gezegd wel een beetje om, moet ik zeggen na 7,5 minuut preview.

Het is waar, dat Amerikanen nogal anders tegen Kerst aankijken dan wij hier. Ik heb ook zo'n setje met Kerst cd's met verzameld werk die één keer per jaar naar beneden komt. In dat kader, is een cd met een artiest van het kaliber Bob Dylan wel een sterke aanvulling, naast Rosemary Clooney.

Om die reden wil ik nog wel overwegen om hem te kopen. Ook voor mijn ega, die net als ik atheïst is maar die daarnaast toch erg houdt van Kerst én van Bob Dylan.

Als de opbrengst van de cd ook nog eens naar een goed doel gaat (zoals in Engeland) i.v.m. de economische crisis, stel ik helemaal voor de cd in grote getale naast het zingende en fluitspelende Leger des Heils neer te leggen. Twee vliegen in één klap.

avatar van Kill_illuminati
Hierdoor zal ik echt niet mijn respect voor Dylan verliezen al maakt hij nog honderd van zulke albums. Daarvoor heeft hij zich te vaak voor bewezen met vorige albums.

avatar van barrett
Ja je kunt deze plaat echt niets vinden maar daarom kan je je respect niet plots verloren hebben deze man heeft daarvoor een tiental top albums voor afgeleverd.... lijkt logisch dat de man wel wat krediet kan krijgen...

Ben benieuwd maar mijn verwachtingen zijn wel erg laag. Bij Modern Times, Tell Tale Signs en Together Through Life waren mijn verwachtingen erg hoog. En de eerste twee maakte die ook meer dan waar. Heb de samples nog niet gehoord en kan ze ook niet meer vinden. Ik ga nog geen oordeel geven of ik hem wel of niet serieus nemen. Kopen doe ik hem waarschijnlijk toch wel. Misschien is het een manier om kritiek te leveren op de gemaakte gezelligheid en consumeer gekte rond kerst in Amerika?

Thoommusic schreef:

Dat denk/ hoop ik ook, het lijkt me wel iets à la Dylan om zoiets te doen.

Antonio schreef:

Voorzitter en penningmeester Ad Brouwers is anders erg rustig momenteel...
Neem van mij aan dat dat ik de discussie zeer aandachtig volg en soms met stijgende verbazing de reakties en argumenten, die hard-liners uit hun tenen moeten halen om dit wanprodukt nog enige zin van bestaan proberen te geven.
Ik ben overigens geen anti Dylan man. Ik heb 8 cd 's van de man in mijn bezit. Zo anti ben ik dus ook weer niet, dacht ik. Maar ik word door de heren moderatoren bijzonder in de gaten gehouden wat betreft kritiek, in welke vorm dan ook. die ik uit. Maar indien nodig zal t.z.t. heus nog wel komen.

Ad Brouwers schreef:

Ad Brouwers staat op een zwarte lijst zo te horen...

Zouden de heren moderators soms zelf financieel baat hebben bij dit kerstalbum ?

De machtige arm van de Dylan-lovers strekt ver. Zelfs binnen MuMe. Maar gezond verstand zal altijd overwinnen.

Antonio schreef:

Ad Brouwers staat op een zwarte lijst zo te horen...

Antonio, jij durft!!! Pas maar op! En Stijn, die stemmer zijn medicatie was waarschijnlijk uitgewerkt, toen hij zag wat hij gestemd had.

Om mijn Dylan verzameling compleet te houden, vrees ik dat ik deze zal moeten aanschaffen . Dit wordt dan mijn eerste Kerst-cd.

avatar van VanDeGriend
Stem plus berichtjes daarover verwijderd

rollingbeatle schreef:

avatar van Floater

Bob heeft een video-clip opgenomen voor het nummer Must Be Santa:

...."A video has been shot for Must Be Santa from Bob Dylan's forthcoming album Christmas In The Heart. It will feature Dylan himself and the finished product may also include, among other things, a fight scene".....

Nooit gedacht dat een vechtscene zoveel vreugde kon teweegbrengen

avatar van Vortex
Floater schreef:

Bob heeft een video-clip opgenomen voor het nummer Must Be Santa:

Een gevecht tussen Sinterklaas en Santaclaus?
Na de eenvoudige overwinning van Sinterklaas gaat hij samen met Dylan lekker in NL in de coffeeshop zitten om inspiratie op te doen voor Dylan's volgende klassieker: "Sinterklaas A True Friend"?!

Nooit gedacht dat een vechtscene zoveel vreugde kon teweegbrengen

Zal wel een vechtscene zijn waarin Dylan verkleed als kerstman kleine kinderen afranselt, om zo hun zakgeld te stelen, om vervolgens zijn alimentatie en buitenechtelijke produkten van one-night stands te bekostigen.

Who's got a fake-beard that's long and white?
Dylan's got a fake-beard that's long and white.

Who steals your money in the dead of night?
Dylan steals your money in the dead of night.

The dead of night, fake-beard that's white,

Must be Dylan must be Dylan,
Must be Santa, Santa Dylan.

Who's got a big crooked money-smelling nose?
Dylan's got a big crooked money-smelling nose.

Who laughs this way:
HO HO HO?
Dylan laughs this way:
HO HO HO!

HO HO HO, big crooked money-smelling nose,
The dead of night, fake-beard that's white,

Must be Dylan must be Dylan,
Must be Santa, Santa Dylan.

Who very soon will come our way?
Dylan very soon will come our way.

Eight hungry American's pull his sleigh,
Dylan's hungry American's pull his sleigh.

Hungry American sleigh, come our way,
HO HO HO, money-smelling nose,
In the dead of night, fake-beard that's white,

Must be Dylan, must be Dylan,

Dasher, Dancer, Prancer, Vixen,
Comet, Cupid, Donner and Blitzen.

Hungry American sleigh, come our way,
HO HO HO, crooked nose,
In the dead of night, fake-beard that's white,

Must be Dylan, must be Dylan,
Must be Santa, Santa Dylan!

Antonio

Jouw zelfbedachte smiley behoeft nog enige uitwerking dunkt mij...

Wie weet word je nog aangenaam verrast.

De samples die ik op Amazon.com heb beluisterd beloofden niet veel goeds.

avatar van IntoMusic
1,0
Sjesis dit ga je niet menen: Dylan goes Christmas... En ik maar denken dat hij niet commercieel is ingesteld. Getver alleen de gedachte al bij de nummers.
Nee, ik zet liever een serieus album van hem op...

Mayne
Floater schreef:

haha, kan niet wachten.

p.s. ik snap de kritiek op Dylan's 'commercialisatie' niet zo. Het is toch al lang bekend dat alle inkomsten van dit album naar Feed America gaan?

avatar van barrett
Ja dit is idd geen lucratieve zaak voor mr. Zimmerman die het eigenlijk al lang niet meer moet werken om te leven... Hij doet nu gewoon wat hij wil.