Bob Dylan - Christmas in the Heart (2009)

Pop / Roots
Label: Columbia

1. Here Comes Santa Claus (2:35)
  2. Do You Hear What I Hear? (3:02)
  3. Winter Wonderland (1:52)
  4. Hark the Herald Angels Sing (2:30)
  5. I'll Be Home for Christmas (2:54)
  6. Little Drummer Boy (2:52)
  7. The Christmas Blues (2:54)
  8. O' Come All Ye Faithful (2:48)
  9. Have Yourself a Merry Little Christmas (4:06)
  10. Must Be Santa (2:48)
  11. Silver Bells (2:35)
  12. The First Noel (2:30)
  13. Christmas Island (2:27)
  14. The Christmas Song (3:56)
  15. O' Little Town of Bethlehem (2:17)
1,0
Dat mag, maar het lijkt inmiddels wel alsof elke artiest een kerstplaat MOET uitbrengen om er weer helemaal bij te horen. Walgelijk en het zal wel weer zo zijn dat de zgn. 'echte' fan dit album nog gaan beoordelen met een 5, alleen omdat het Dylan is.

Nee, geef mij maar Infidels, Highway 61 Revisited, Blonde on Blonde etc. i.p.v. deze vervuiling.

avatar van barrett
Elke Artiest noem er nog eens recente voorbeelden van...???

1,0
Melissa Etheridge, Faith Hill, Jethro Tull, James Taylor, Sarah McLachlan, Canned Heat, Lynyrd Skynyrd, Steve Lukather etc. etc. Allemaal van de afgelopen 5 jaar.
Nogmaals ieder zijn muziek..., misschien ben ik ook wel teleurgesteld in deze zet van Dylan. Ik bewonder hem al jaren en heb alles van hem in huis, maar dit had ik nooit verwacht.

avatar van musician
Ik heb nog Three ships van Jon Anderson.

Je zou haast nog gaan pleiten voor een verbod op het uitbrengen van Kerst cd's, uit zelfbescherming van de artiest.

IntoMusic schreef:

K, kende geen enkel van deze projecten. Ja het zijn er idd heel wat... En toch allemaal Amerikanen als ik mij niet vergis... Blijkbaar is dit toch echt booming business daar.

avatar van barrett
Maar je mag niet uit het oog verliezen dat Bob Dylan hier al zijn rechten afstaat aan het goede doel. Daaraan trek ik mij als fan dan maar aan op.

avatar van Floater
musician schreef:

Ik herinner me dat David Bowie eind jaren 70 een kerstsingle (Little Drummer Boy) opnam met Bing Crosby. Ook hier verscheen destijds een videoclip bij. Bowie was toen erg hot. Volgens mij heeft het totaal geen invloed gehad op zijn populariteit of integriteit of wat dan ook...

Eerlijk gezegd begrijp ik al die ophef niet zo.

En teleurstelling is wel het laatste wat bij me opkomt...

Stijn_Slayer
IntoMusic schreef:

Sterker nog, er waren zelfs al twee stemmen uitgedeeld (4.5 en 5) op basis van die previews.....

Tja, ik zit echt niet te wachten op kerstliedjes. Ik kan er twee verzinnen die ik wel aardig vind. Dylan komt dan ook nog eens met gedateerde kerstliedjes, bah.

Dat hij de opbrengst aan het goede doel schenkt is klasse, maar daarvoor verdient hij geen hogere beoordeling.

Father McKenzie
YouTube - Kent Jones rips on Bob Dylan Christmas CD (Rachel Maddow Show)

Hahaha, geef toe dat het grappig is!

Ik ben ook een Dylanofiel, maar kerstplaten, tja, ik zit daar nooit op te wachten, eigenlijk. Véél verwacht ik er niet van, maar zo verdomde slecht zal het ook wel niet wezen, denk ik.
Ach, voor wie er van houdt, zeker?

avatar van devel-hunt
Ach..Dylan heeft zichzelf al jaren geleden bewezen, zijn carriere zal geen enkele schade oplopen door een duffe en tenenkrommende kerstplaat, daar is hij veel te veel een icoon voor. Staat inmiddels boven alle kritieken, die hem al sinds eind jaren 60 geen reet meer schelen.

devel-hunt schreef:

Ik respecteer nog steeds deze man en daar gaat het ook niet om. Het zou mij ook aan den kont roesten wat anderen ervan zeggen, maar daarom maakt het dit album niet leuker. Ok, ik houd al op en zal dit album maar uit mijn update halen

off topic bericht verwijderd.

musician schreef:

Er zijn wel een paar goede kerstCD's hoor, bv. die van Sufjan Stevens.

avatar van musician
Of Merry Christmas mr. Lawrence van Riuchi Sakamoto, ook erg aan te bevelen zo rond de Kerstdagen!

Ik heb ook zo'n paarse The very best Christmas album ever o.i.d. (ze zijn nog niet van zolder) met alle Kersthits van de jaren 70 tot 2005. Dus Mud, Slade, Band aid en Wham!

Maar het brengt toch niet dezelfde kerstsfeer als die jaren 50 verzamelaars........................

Misschien brengt Bob Dylan met Christmas in the heart daar nog verandering in, als ik 'm een paar keer heb gedraaid, die kans zal ik de cd in ieder geval geven.

Alhoewel ik mezelf best een Dylan-liefhebber durf te noemen, had ook ik mijn scepsis wel betreffende deze kerst-plaat. De samples had ik niet beluisterd, maar het concept "kerstplaat" en de stem zoals ik die hoorde in de HMH (via YouTube-clipjes en de verhalen van een collega) deden het ergste vermoeden.

Ik moet zeggen dat het me behoorlijk meevalt. Zijn stem is natuurlijk niet meer wat het geweest, maar ik hoor hem liever zo dan op Nashville Skyline, waar het soms is alsof iemand anders die plaat heeft ingezongen. Het is eigenlijk een beetje alsof je naar de vader van Tom Waits zit te luisteren.

Muzikaal bij vlagen lekker frivool en je ook duidelijk horen dat Dylan hier flink wat lol in heeft gehad. I'll Be Home for Christmas klinkt best aardig, wat van het verschrikkelijk origineel niet kan worden gezegd. Hoogtepunt is het O' Come All Ye Faithful (Adeste Fideles), sowieso het mooiste traditionele kerstlied wat mij betreft. Dylan weet dat met overtuiging en de nodige emotie te brengen. Daarna raak ik eerlijk gezegd mijn interesse een beetje kwijt, de tweede helft van het album kan me wat minder bekoren (Must Be Santa is dan nog wel een leuke vrolijke noot tussendoor).

Deze Dylan kan wat mij betreft mee in de kerstalbums-canon, samen met de EP's van Sufjan Stevens (al haalt ie dat niveau niet).

avatar van musician
Ik heb hem besteld, maar volgens cd wow is hij nog niet uit. Trouwens, volgens onszelf ook niet. Hoe kom je aan die winterse voorpret met dat exemplaar?

Mag natuurlijk geen downloadlinks/sites noemen hier. What misschien maar beter is ook.

Stijn_Slayer
Ik heb 'm inmiddels ook beluisterd. Ik zal 'm alsnog niet kopen, maar de 0,5* die ik stiekem al in gedachten had wordt het ook niet.

Of het nou een grap is of niet doet er niet toe. Ik kan er af en toe best om lachen, maar daar trek ik geen punten voor uit. Het gaat om de muziek die hier op staat. Dat zijn oubollige, gedateerde kerstliedjes, gezongen met een niet al te beste stem. 'Christmas Blues' kan er mee door, en 'Silver Bells' is eigenlijk best aardig. De rest vind ik zwak tot waardeloos. Ik houd niet van kerstliedjes, en Dylan doet dan ook nog niks nieuws met de nummers.

Ik zal deze eerder in een ander kerstalbums-canon plaatsen. Samen met Frans Bauer - Kerst Met Frans (2004) en Vader Abraham - Kerstfeest Met Vader Abraham (1979). Bob Dylan kan dan met Vader Abraham wedijveren om de koppositie in de poule.

Zag hem vandaag liggen bij de Free Record Shop in Maastricht. Toch niet meegenomen ik schrok nogal van de achterkant van de hoes. Toch echt een rendieren slee die langs volle maan vliegt. Ik vond het op de een of andere manier toch te ver gaan om hem mee te nemen. Sowieso de Free Record Shop daar koop ik geen cd's dus ik wacht even tot ik hem eventueel ergens anders vind.

avatar van Oldfart
Misschien wordt de Dylan kerstplaat wel net zo goed als deze:

...goede kerstplaten bestaan dus wel.

Davez
Must be santa is wel leuk, erg energiek. geen idee of het originele nummer ook zo klinkt, waarschijnlijk wel.

Achja het had best wat avontuurlijker gemogen. 2.5*

avatar van Kronos
Oldfart schreef:
Misschien wordt de Dylan kerstplaat wel net zo goed als deze:

...goede kerstplaten bestaan dus wel.

Zoals bijvoorbeeld deze ook.

Antonio
herman schreef:

Het album is uiteraard alweer vroegtijdig gelekt en op Youtube kun je tenminste 1 nummer compleet afluisteren, namelijk ''Do You Hear What I Hear ?''

edit: ook Must Be Santa en Little Drummer Boy staan op Youtube...

Veel plezier

Huh, Do you Hear What I Hear is toch echt wel goed

Gisteren Dylan;s kerst cd aangeschaft. Deluxe edition mét gratis kerstkaarten erbij..

Ik vind eigenlijk alleen het nummer The Christmas Blues nog wel gaan, de rest waardeloos. Het is bijna nog slechter dan Knocked out Loaded. Maar goed, Dylan heeft zo'n staat van dienst, dat kan hij zich wel veroorloven. Bovendien gaat de opbrengst naar een goed doel, dus dat is dan wel weer sympathiek.

geertjedirkse schreef:
Ik mag hopen dat de kerskaarten wél te pruimen zijn, dan is het geld niet helemaal voor niets weggegooid, als ik je reaktie zo lees.

Misterfool
ik vind deze kerstplaat eigenlijk best meevallen.

avatar van djarend
Vroegtijdig lek is er toch echt niet want hij lifgt sinds gisteren in de winkels, beluisterd en vind het vreselijk, ook nog eens met van die koortjes erbij....... auau

Na een aantal keren luisteren, vind ik het nu toch minder slecht dan ik eerst schreef, maar feit is dat sommige nummers toch echt draken zijn..

Misschien dat ik het pretentieloze van de cd wel kan waarderen.

@ Ad Brouwers de afbeelding van die kerstkaarten is gelijk aan de hoes van de cd, en er ziten ook witte envelopjes bij...;)

avatar van djarend
Als je cd doosje open doet, is nog het mooiste plaatje aan de binnenkant is ook het beste van de cd

Antonio
djarend schreef:

Bedoel je dit plaatje ?

Volgens mij is dat Bettie Page...