Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da (2009)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Vagrant

1. Rammlied (5:19)
  2. Ich Tu Dir Weh (5:02)
  3. Waidmanns Heil (3:33)
  4. Haifisch (3:45)
  5. B******** (4:14)
  6. Frühling in Paris (4:45)
  7. Wiener Blut (3:52)
  8. Pussy (3:59)
  9. Liebe Ist Für Alle Da (3:28)
  10. Mehr (4:11)
  11. Roter Sand (3:59)
  12. Führe Mich * (4:33)
  13. Donaukinder * (5:18)
  14. Halt * (4:21)
  15. Roter Sand [Orchestral Version] * (4:07)
  16. Liese * (3:56)
  17. Rammlied [Trash-ter Piece Remix] * (6:19)

lennon schreef:

Vind het knap van mensen dat ze een heel album op 1 of 2 nummers kunnen beoordelen voor ie uberhaupt in de schappen ligt.

Het is iets dat ik bij de meeste band doe waar ik nog niet veel materiaal van thuis heb.
En ik beoordeel het ook niet op 1 of 2 nummers, heb wel eerder een album aangeschaft waarvan ik de eerste 2 ontzettend vet vondt, en later bleek het album me nogal tegen te vallen.

Dus niet op 1 of 2 nummers, maar over het algemeen gezien, Rammstein.

ElsenaarMetal

Die preview maakt me toch wel nieuwsgierig. met name B*****

ElsenaarMetal schreef:

Dus niet op 1 of 2 nummers, maar over het algemeen gezien, Rammstein.

Ah, ok, zo had ik 'm niet gelezen.. en ik bedacht me later dat ik het soms zelf ook wel zo doe... Als een of twee singles slecht klinken, nodigt dat natuurlijk ook minder uit tot eenheel album luisteren...

lennon schreef:

Ik vergeef je

avatar van Guinness1980
Album is gelekt. Ben hem nu het beluisteren. Na sehnsucht was ik afgehaakt maar tot nu toe klinkt ie best goed!!

avatar van Guinness1980
Net klaar met de 1e luisterbeurt. Zoals ik al in een eerder bericht had gezet was ik na Sehnsucht afgehaakt. Echter als ze albums zoals deze hadden gemaakt was dat nooit gebeurd
Hele vooruitgang tegenover Mutter,Reise reise en Rosenrot!

3,5 *

avatar van Joy4ever
B****** is mogelijk het bruutste nummer van de heren tot zover! Verder luistert deze nieuwe Rammstein bijzonder lekker weg. Waidmanns Heil is ook erg strak. Mutter blijf ik het magnum epos van de heren vinden maar dit nieuwe album laat zeker een op en top geïnspireerd Rammstein horen. Ze schuwen het experiment niet iig. Met Fruhling in Paris slaan ze de plank behoorlijk mis maar met Mehr slaan ze geweldig raak. Niet verwacht maar dit is één van de beste releases van dit jaar. Seit Ihr bereit? Seit Ihr so weit? Willkommen!

ja de eerste luisterbeurt laat een rammstein horen zoals die niet klonk op hun vorige

avatar van Facedown
Interessante plaat zo na een eerste luisterbeurt,
dadelijk nog eens beluisteren, maar deze komt toch dicht in de buurt van de beste Rammstein van weleer.

avatar van Bardt1980
Net een luisterbeurt gehad en ik moet zeggen dat ie vanouds lekker in in het gehoor ligt. Het album luistert mede door de variatie aan nummers lekker weg. Vooralsnog 4*

Ben 'm ook aan het "testen". Straks even op de psp zetten voor morgen in de bus... De eerste 2 nummers klinken iig veelbelovend
Mijn SE staat in bestelling!

BSound
Eerste nummer is kut, 2e klinkt wel aardig, hoge zingen van Lindemann komt er verbazend goed uit hier. Morgen verder luisteren, gaat wss niet hoog scoren

avatar van dennisrammstein
Ben nu bezig met de 1e luisterbeurt,alleen zit nu midden in de les. Ik ga hem thuis nog aandachtig luisteren,maar het klinkt veelbelovend!

Heel erg tasty moet ik zeggen, ben nu halverwege. Wiener Blut is enorm goed, en Ich tu dir weh heeft ook een hele vette riff!

avatar van dennisrammstein
Pussy: Lekker catchy 7,5/10
LIFAD: Lekker tempo 9/10
Mehr: Ook weer nice 9/10
Roter Sand: Rustige afsluiter maar wel mooi 7/10

Totaal: 94,5/11 = 8,6 = afgerond een dikke 4,5 * (voor nu)

Rammstein is helemaal terug, beste album sinds Mutter!

dennisrammstein schreef:
Rammstein is helemaal terug, beste album sinds Mutter!
Absoluut

avatar van king_pin
Heb m nu 2x gehoord maar ik ben er niet zo van onder de indruk, sommige nummers klinken echt geforceerd... Neem nou de opener: die cleane break is zo misplaatst, brengt het hele nummer uit balans.

Het album doet me denken aan Mutter maar overtreft het zeker niet, ik zal er nog een paar luisterbeurten aan geven maar ik denk niet dat ie hoger komt dan een 3tje...

BSound
HIj is beter, maar niet goed.

Ich Tu Dir Weh is echt goed. Jammer genoeg is de rest dat niet ist. En Pussy is gewoon echt slecht :S Geen enkel nummer kan mijn aandacht houden behalve Ich Tu Dir Weh.
B******** is helemaal niet zo bruut, Stein um Stein bijvoorbeeld is veel harder, of wat dacht je van Adios?

De rustige nummers falen gewoon, Lindemann is een geweldige zanger maar hij moet niet akoestisch gaan doen. Ganz nicht.

Mijn mening? Superband....maar de waar de koek al op was bij Rosenrot, zijn nu ook de kruimels verschwunden. Deze is wel besser wie Rosenrot. Maar nicht gut. Schade.

2.0*

Het toppunt van zelfspot:
Het zelf niet eens door hebben.

Pussy geeft al aan dat dit hun laatste album is.
Stoppen ze tenminste nog op een hoogtepunt.

BSound schreef:
Daar zijn de meningen dus over verdeeld

Waidmanns Heil en B****** zijn voor mij twee ijzersterke Rammstein nummers. Volume open en knallen maar. Schitterend. Het kwalitatief beste nummer vind ik Mehr. Er staan een paar missers op dit album waaronder het door BSound bewierrookte Ich Tuh Dir Weh. Flauw nummer. Sowieso is Rammstein niet op zijn sterkst als het gas wordt teruggenomen.

deric raven schreef:
Het toppunt van zelfspot:
Het zelf niet eens door hebben.

Ik denk dat ze het wel doorhebben, maar ze slaan das plank gewoon mis met Pussy. Wat een redelijke zelfspot had kunnen worden, is gewoon een triest, niet grappig sexverhaaltje geworden..

1e indruk is een goeie!

Een stuk harder dan zijn 2 voorgangers, daardoor waarschijnlijk ook een stuk minder toegankelijker voor een hoop mensen.

Ik ben zeer tevreden, en geniet weer van de humor in de teksten.

Ik begin met een 3,5.. maar dat zal vast nog wel iets hoger worden.

Kan niet wachten tot het concert zover is

Geweldig album, eigenlijk alleen maar goeie nummers. Pussy is gewoon hilarisch en is gewoon grappig om met je vrienden te zingen Mijn absolute favoriet is Waidmanns Heil maar de titeltrack vind ik ook heerlijk. B******** is ook fantastisch. Wat een topalbum!

avatar van Dexter
Joy4ever schreef:
Sowieso is Rammstein niet op zijn sterkst als het gas wordt teruggenomen.

Met Seemann, Klavier en Spieluhr heb je anders mijn top 3 te pakken. Ook Amour en Nebel zullen in mijn top 10 terug te vinden zijn. Met deze nummers laten ze blijken ook zeer gevoelig te kunnen zijn en komen de poëtische teksten goed naar voren (vaak wel gecombineerd met het typische perverse Rammstein dubbelzinnigheid).

Op deze kunnen Haifisch en Fruhling in Paris me weer erg bekoren. Maar ook de beukers als Waidmans Heil en Wiener Blut vind ik top.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind Lös ook wel een erg goed rustiger nummer.

Klinkt best goed allemaal, maar mijn verwachtingspatroon lag dan ook enorm laag. Pussy liet nl. niet het beste vermoeden.

avatar van Sir Spamalot
Eerste luisterbeurt achter de rug, dus zeker nog geen stem (hoewel ik er al één in gedachten heb). Nummer twee en drie dragen mijn onmiddellijke goedkeuring weg maar de rest ... ik ben momenteel verre van onder de indruk. Oh, Pussy: de combinatie van lied en video deed me fronsen, maar de song op zich is wel zeer aanstekelijk. Dit album zal uiteindelijk wel wennen, maar Mutter zullen ze niet overtreffen en dat is geen schande.

avatar van Mr T
Niet echt slecht, maar ook niet goed genoeg om in mijn playlist te blijven. De titel track bevalt me nog het meest. 6 december even kijken hoe het met show erbij over komt. 2.5*

avatar van lennon
Ik blijf toch op 3,5 hangen, want dit album is zeker niet slecht, maar ik persoonlijk vond Reise Reise (als laatste echte voorganger) beter. Simpelweg omdat ie lekkerder weg luistert.
Dit album is toch wat moeilijker, maar daarom niet slecht.

Ben erg benieuwd naar de extra tracks, die op de digipack staan. Deze staat nog in bestelling, en verwacht ik komende week op de deurmat

avatar van Joeri_000
Ik had er veel meer van verwacht.
Misschien dat het na vaker luisteren beter wordt.
Titeltrack vind ik wel geniaal !!
Voorlopig 2,5

Ik mis met name het echte stampwerk van bijvoorbeeld Zerstoren, Weisses Fleich e.d.