Rammstein - Liebe Ist für Alle Da (2009)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Vagrant

1. Rammlied (5:19)
  2. Ich Tu Dir Weh (5:02)
  3. Waidmanns Heil (3:33)
  4. Haifisch (3:45)
  5. B******** (4:14)
  6. Frühling in Paris (4:45)
  7. Wiener Blut (3:52)
  8. Pussy (3:59)
  9. Liebe Ist Für Alle Da (3:28)
  10. Mehr (4:11)
  11. Roter Sand (3:59)
  12. Führe Mich * (4:33)
  13. Donaukinder * (5:18)
  14. Halt * (4:21)
  15. Roter Sand [Orchestral Version] * (4:07)
  16. Liese * (3:56)
  17. Rammlied [Trash-ter Piece Remix] * (6:19)
ben benieuwd..

avatar van laurensio
Heb het album nu al zo´n 4 keer volledig beluisterd en dit is me alleen maar meer gaan bevallen.
Staan een heel aantal hele sterke nummers op, zoals Ich Tu Dir Weh, Waidmanns Heil maar ook het softere Frühling in Paris bevalt me heel erg.
Tot nu toe een dikke 4*, ben alleen we benieuwd naar de houdbaarheid. Is bij Rammstein meestal niet heel hoog, maar we zullen zien

guess who
jaja, rammstein is helemaal terug
de single pussy beloofde niet veel goeds, maar dit is echt heel goed, met name nummers 1 tot en met 5,9 en 10

avatar van dennisrammstein
ik zou ook zeker de bonustrack Donaukïnder luisteren, een supermooie ballad inclusief korenzang! En ook Führe Mich en Halt verdienen zeker niet de title bonus, allebei heel sterke nummers

avatar van Necramonium
Ben een lange tijd fan geweest sinds Mutter, ze zelfs nog gezien in Arnhem in 2002, maar dit album komt niet in de buurt van Reise Reise of zelfs Mutter, meeste nummers lijken op elkaar met vage Depeche mode toontjes.

Ik denk dat dit ook wel hun laatste album kan zijn, want de zanger, Till heeft gezegd in een interview paar jaar geleden dat als hij 50 is hij uit de muziekwereld wilt stappen om meer tijd te besteden met zijn kinderen. En aangezien er meestal 5 jaar tussen hun albums zitten (was niet zo bij Reise Reise en Rosenrot omdat ze na Reise Reise nog erg veel materiaal over hadden voor nog een album) zal dit misschien hun laatste zijn.

Maar de videoclip voor Pussy slaat gewoon nergens op, in de clip van Mann Gegen Mann was het gewoon om te shockeren met blote mannen waar nog net geen sex bij kwam, maar hier hebben ze gewoon een porno laten maken en hun koppen op de porno acteurs laten plakken. De gecensureerde versie hadden ze net zo goed niet uit kunnen brengen omdat er zoveel gecensureerd wordt dat het net een grote gele waas is de video.

avatar van Killeraapje
Hele aardige Rammsteinplaat. Recensie volgt later voorlopige favorieten zijn. Haifisch en Fruhling in Paris.

avatar van Joy4ever
Auf dem Lande, auf dem Meer
Lauert das Verderben
Die Kreatur muss sterben!
Waidmanns, -manns, -manns, -manns Heil!

avatar van henk_loos
Ik heb hem net geluisterd op de VPRO luisterpaal en ik moet zeggen dat het wel weer erg lekker klinkt! Had het eerlijk gezegd niet verwacht, aangezien ik de vorige twee platen echt niet bijzonder vond.. Nog geen beoordeling, eerst nog maar een paar keer luisteren!
Eerste indruk: Ik ben blij verrast!

avatar van snarf349
De bonus tracks zijn ook niet verkeerd.

avatar van Bardt1980
Grappig detail is ook de duidelijke invloed van Edith Piaf in Fruhling in Paris.

avatar van lennon
Bardt1980 schreef:

Inderdaad, grappig detail. Of je het invloed kan noemen valt te betwisten, maar ze hebben iig een stuk tekst uit je ne regrette rien gehaald

Al een paar keer beluisterd en ik heb er gemengde gevoelens bij. Het 'industriële' en electronische van hun eerste albums is der echt wel compleet af. Leunt nu veel sterker op de gitaar en gitaarriffs.

Wat mijn vooral stoort aan veel nummers is de zang-roep techniek (ik weet niet wat de juiste term hiervoor is) die in veel te veel nummers voorkomt. Bijvoorbeeld:

track 1: vanaf 3:44: "Ein Weg, Ein Ziel!"
track 2: in het refrein "Die Kreatur muss sterben!!!
track 5: in het refrein "Bückstabü!!!!"
track 7: refrein: "In der Dunkelheit!!!"

Precies of hij zat zonder inspiratie om zijn nummers kracht bij te zetten. Mij verveelt het nogal snel.

Weinig nummers weten mij echter van de eerste keer aan te spreken echter track 2, 3, 4 vind ik zeer sterk. Ook de laatste track "Roter Sand" vind ik tekstueel heel sterk, maar Till zit hier echt wel aan de rand van zijn kunnen.

Pussy geeft mij een zeer dubbel gevoel. Velen zullen het platte commercie vinden, maar dat was volgens mij overduidelijk een sarcastische manier om aan te tonen hoe er de dag van vandaag met sex wordt omgesprongen.

Samengevat:
Negatief:
- jammer dat het industriële/electro er uit is
- zangtechniek teveel dezelfde
- weinig echt sterke nummers
- tekstueel niet zo dubbelzinning/interpreteerbaar.

Positief;
- invloeden van andere muziek/stromingen (klassiek/edith piaff)
- wel meezingbaar na een paar keer beluisteren
- stuk harder dan zijn voorgangers.

avatar van Kill_illuminati
Wat ik er van he gehoord klonk niet verkeerd.

avatar van Killeraapje
Heb hem nu een aantal keren beluisterd en moet zeggen dat ik hem erg goed vind. Ik ga even de nummers af.

1) Rammlied. Degelijke openener die me in eerste instantie niet zoveel deed maar na mate ik hem vaker luister wordt hij wel beter. Maar het blijft een gemiddeld Ramstein nummer.

2) Ich Tuh Dir Weh. Prima song, mooie tekst ook. Zo hoor ik Rammstein graag.

3) Waidmanns Heil. Bevalt mij zeer vooral de anti jagers tekst vind ik erg mooi.

4) Haifisch. Prachtige tekst die sterk doet denken aan iets dat ik eens meen gehoord te hebben bij Mecki Messer. De drums doen me hoe raar ook een beetje denken aan The Beautifull People van Manson

5) B.......... . Hoewel erg heavy kan ik niet zoveel met de tekst en daarom doet dit nummer me niet zoveel.

6) Fruhling in Paris. Prachtige song. Ik ben altijd al dol geweest op de ballades van Rammstein en vind dit werkelijk prachtig zo hoor ik ze het liefst.

7) Wiener Blut. Mooie spanningsopbouw, sterk thema en prima gezongen.

Pussy. Hoewel de clip me weinig deed en ik Till slecht te verstaan vond vind ik dit nummer op het album heel goed uit de verf komen. Het engels is erg koddig en de tekst is gewoon briljant. Lig toch nog steeds dubbel van het lachen als ik het hoor en eerlijk is eerlijk . Het is een heel pakkend nummer.

9) Het titelnummer. Hier ben ik nog niet helemaal uit. Het is geen slechte song maar ook niet echt bijzonder. Volgens mij kunnen ze beter dan dit.

10) Mehr. Een groeinummer dat ik nog steeds niet op waarde kan schatten.

11) Roter Sand. Ja, ik ben een fan van de rammstein ballade.

De bonus cd moet ik nog beluisteren maar daar kom ik nog op terug.

Dit is gewoon een prima plaat die in het verlenge ligt van zijn voorgangers. Ik heb niets te klagen.

avatar van ozwald
ik werd door de over-the-top video van pussy behoorlijk op het verkeerde been gezet maar ook dit weer een hele degelijke cd geworden.

van een grote comeback is geen sprake omdat het voor de volle 100% voortborduurt op het vorige werk.

avatar van Cherubini
ozwald schreef:

Maar Ozwald, Rammstein is in alles altijd al provocerend "over the top" geweest. Vanaf het moment dat ze kozen voor de naam Rammstein (revererend aan het Ramstein waar bij een vluchtshow toeschouwers om het leven kwamen) met hun gekokketeer met het Nazidom, hun vreemde Duitse rijmelarijen en een (soort van) death metal geluid maar dan wel met humor.Het vraagt allemaal om reactie. Al moet ik zeggen dat het kunstje misschien nu ook wel een beetje uitgewerkt raakt. Ook Rammstein kan een karikatuur van zichzelf worden.
Ben het met je eens dat er muzikaal niet veel verrassends meer gebeurt. Hoewel de jachthoors in ""Waidmanns Heil" beslist een vondst is. Het is meteen het beste nummer. Het rustige werk kan ik het best verdragen , dus Fruhling in Paris, Roter Sand en Liese ( en niet Leise zoals de tracklijst staat) . En bij Ich tu dir Weh en Wiener Blut wordt weer heerlijk provoceren op los gedicht. En dan is het zo maar de eerste Rammstein plaat die ik van het het begin tot het eind kon uitsluisteren....

avatar van Toel
Had ook niks anders verwacht bij de clip van Pussy.
Dit kan alleen Rammstein maken

avatar van Bardt1980
Schönes Fräulein, Lust auf mehr?
Blitzkrieg mit dem Fleischgewehr!
Schnapps im Kopf, du holde Brau,
Steck Bratwurst in dein Sauerkraut!

Ben vandaag de limited edition gaan halen, gewoon een waanzinnig album als je een echte rammstein fan bent ga je dit zekker goed vinden. De cd begint met Rammlied wat een knaller is , haifisch,mehr,fruhling in paris zijn ook zeer stevige nummers! just love this album !!!

avatar van henk_loos
De limited edition met dildo's??? haha

avatar van djarend
haha, die limited edition die jij bedoeld Henk komt pas in december, mooi kerst kado voor de vrouw en/of vriendin

avatar van henk_loos
Tsja hahaha.. ik zie het mezelf niet gebruiken :-S
Het schijnen replica's te zijn van de (jonge)heren zelf te zijn, hoe kom je dr op! Geniaal...

Zeer goede cd van rammstein beter dan hun 2 vorige. wel wat jammer dat Till graag roept in sommige liedjes dat past niet zo bij rammstein. Ook nog zeer jammer is dat donaukinder niet op de hoofd cd staat ik vind dit bijna het beste nummer van de cd en zelfs 1 van de betere van rammstein zelf het is namelijk een ietwat rustiger nummer met op sommige momenten een wat ontypische maar prachtige gitaarsound zie tussen 1e maal refrein en 2e maal op de achtergrond en zie ook na 2e maal refrein. Voor de rest is weidmanns heil en ich tu dir weh absolute toppers en ik kijk al zeer uit naar het concert in Dorttmund in februari

Milamber71
Ik ben hier dan toch echt afgehaakt. Wat mij betreft is het verval na Mutter ingezet met deze laatste cd als voorlopig dieptepunt. Kon ik op de vorige 2 cd's nog wel een aantal favorieten ontdekken (stein um stein, ohne dich, spring, mann gegen mann, dalai lama), dat lukt me hier eigenlijk niet. Alleen fruhling in paris ontstijgt de middelmaat. Het is alleen maar meer van hetzelfde en dat houdt toch een keer op...
En dan die clip van pussy..... Ik denk met weemoed terug naar het concert dat ik van ze zag in Parijs, een paar jaar geleden.

avatar van laboomzaa
Nope, de koek is op!

avatar van Joeri_000
Na nog een keer goed luisteren wordt de cd steeds aantrekkelijker, eerst maar een halve punt erbij.. wellicht later meer..

De cd heeft een mooie opbouw en alles is goed hoorbaar..
ik blijf alleen de echte stamp nummers missen zoals asche zu asche ..

Voor mij is dit 1 van DE albums van dit jaar.
De cd zakt nergens in, het enige vreemde vind ik dat het fantastische nummer Donaukinder een bonustrack is.

Hunter
Ik snap niet dat mensen zo zeuren om 'Pussy' en de clip.
Ik bedoel, Rammstein doet iets wat bijna niemand doet, ze provoseren weer hard!
Ik bedoel, de gemiddelde puber zoekt ook porno en dan gaan ze huilen als er porno in een videoclip zit.

dit album 5*

avatar van notsub
Rosenrot is het voorlopige dieptepuntje in de loopbaan van de band gebleken, want hier staat het toch weer op de rails. Men heeft er ook de tijd voor genomen en dat was bij Rosenrot toch echt anders, daarop stonden ook leftovers van Reise, Reise. Rammstein doet hier niets nieuws, de teksten zitten weer vol met dubbelzinnigheid en gevoelige onderwerpen worden niet gemeden. Muzikaal trekt men soms weer alle registers open, dat zal live weer een groot feest gaan worden. Rustige momenten worden niet vergeten, maar die van Reise, Reise vind ik beter. De CD stelt zeker niet teleur, maar de band lijkt toch steeds meer moeite te krijgen het beste uit zichzelf boven te halen.

avatar van lennon
Vandaag de deluxe editie ontvangen (diegene met 2 cd's, niet met de dildo's )

en die extra nummers hadden inderdaad niet misstaan op de reguliere cd!

Mooi pakketje zo