Rammstein - Liebe Ist für Alle Da (2009)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Vagrant

1. Rammlied (5:19)
  2. Ich Tu Dir Weh (5:02)
  3. Waidmanns Heil (3:33)
  4. Haifisch (3:45)
  5. B******** (4:14)
  6. Frühling in Paris (4:45)
  7. Wiener Blut (3:52)
  8. Pussy (3:59)
  9. Liebe Ist Für Alle Da (3:28)
  10. Mehr (4:11)
  11. Roter Sand (3:59)
  12. Führe Mich * (4:33)
  13. Donaukinder * (5:18)
  14. Halt * (4:21)
  15. Roter Sand [Orchestral Version] * (4:07)
  16. Liese * (3:56)
  17. Rammlied [Trash-ter Piece Remix] * (6:19)
avatar van Gatver
djarend schreef:
en vanaf nu ligt de mooie metalen kist versie in de winkels, met je weet wel erin, leuk voor je vriendin ziet er wel heel gaaf uit
Ja, maar wat als je die niet hebt? Waar moet je ze dan laten?

Nou... er zijn mannen met bepaalde voorkeuren

Joy
Met 'ze' , bedoelt hij vast zijn vriendin;)

in de kelder natuurlijk

avatar van master-rens
Volume omhoog en genieten

Zeer goed album. De recensie in OOR viel een beetje tegen, en eigenlijk was ik al afgehaakt na het tegenvallende Rosenrot, dus mijn verwachtingen waren niet erg hooggespannen. Sommige nummers vertonen wel wat overeenkomst met eerder werk: Waidmann's Heil doet toch wel erg aan Zwitter ("Mutter", 2001) denken, bijvoorbeeld. Maar nummers als Rammlied, Ich Tu Dir Weh en Wiener Blut zetten Rammstein m.i. wel weer op de kaart; ik wist weer wat ik zo goed vond aan de band.
Mijn favoriet is toch wel Frühling In Paris. Het balladeachtige nummer heeft het niveau van Seemann ("Herzeleid", 1995) en Till Lindemann toont niet alleen zijn vocale kracht, maar bewijst hier ook zijn waarde als tekstschrijver.

avatar van Slowgaze
Mooie verwijzing naar Bertolt Brecht in Haifisch!

ni slecht schreef:
pussy, of hoe je een leuk klinkend nummer helemaal om zeep helpt met een belachelijke tekst

De clip maakt weer een hoop goed

Eny
lennon schreef:
Ow, je kent ze?

ni slecht schreef:

Ik vind de tekst geweldig, juist omdat ie belachelijk is (waarschijnlijk is hij ook zo bedoeld en zit er een boodschap achter... het is provocerend) en afwijkt van alle andere teksten van Rammstein. De tekst is vol met humor, je moet hem niet serieus nemen, althans zo ervaar ik hem. En als je het hoort, gewoon dat toontje van het nummer, prachtig.

Eny
space-ace schreef:
Ik heb zojuist de clip van Pussy gezien. Dit gaat me echt te ver. De muziek klinkt wel goed, maar mijn menig te commercieel maar ach... welke band doet dat niet maar in deze clip gaan ze veel te ver. Dit heeft niets meer muziek te maken.

Kijk daar ben ik het dus helemaal mee eens (heb de clip niet eens goed bekeken, hoeft ook niet) en toch heb ik sympathie voor het nummer én ook de clip!

Want misschien dat dit juist de bedoeling ervan is - ik zie het als een soort reactie op de muziek van tegenwoordig, die vooral populair is vanwege de seks in de clips waarin iedereen halfbloot in loopt, enz. Als je een nummer over seks schrijft, doe het dan meteen goed en laat ALLES zien en zeg alles letterlijk, you "Pussy"!

Rammstein heeft eerder laten zien dat ze muziek kunnen maken, met dit nummer dat totaal afwijkt van alle andere (wat geen toeval kan zijn) proberen ze dat niet. Dat is hoe ik het zie en neem het niet serieus.

Een simpel maar erg goed album van RammStein:)
Beste nummers : waidmanns heil, wiener blut, fruhling en BUCKStaBU!!!

avatar van king_pin
Gisteren na een tijdje weer opgepakt om m nog een kans te geven maar dit vind ik met afstand het slechtste Rammstein album! Geen één nummer klopt, het lijkt wel alsof ze met de eerste ideeën waarmee ze kwamen gelijk een eindproduct hebben gemaakt... Till Lindemann irriteert me voor het eerst uitermate veel en die typische songstructuur van ze (bass en keys in het couplet, gitaren erbij in het refrein) is nu ook een hinderlijke factor.
Reise Reise en Rosenrot waren op een manier nog wel te doen maar de magie van hun eerste 3 albums is helemaal verdwenen. Snel maar Herzeleid opzetten om de vieze smaak te verwijderen!

avatar van orbit
Het leuke van Rammstein is dat je één tot twee luisterbeurten nodig hebt om een plaat te doorgronden Maar na twee luisterbeurten weet ik al dat dit een van hun betere releases is! Gewoon bikkelhard en lekkere aansprekende teksten en dito melodie/riffs. Beter dan Rosenrot en ook wel Reise reise, dit is weer meer terug naar Mutter, maar net zonder de echte uitschieters.

avatar van DMDude
Gewoon weer lekkere muziek met soms provocerende teksten....heerlijk!
Snap de ophef over Pussy niet zo. In het verleden hebben ze wel vaker nummers met suggestieve en provocerende teksten gemaakt, denk aan Rein Raus en Buck Dich.

DMDude schreef:

Snap de ophef over Pussy niet zo.

Heb je de ongecensureerd clip wel eens gezien

Prima plaat om even op te zetten na een dagje gezeik aan mn kop.
Gewoon even Rammstein opzetten scheelt weer 50 euro therapie kosten

avatar van Elmo NL
Redelijk album, de oudere albums zijn gewoonweg geniaal dit valt een klein beetje uit de toon vergeleken met de oudere albums, maar met nummer zoals "rammlied" "ich tu dir weh" En "waidmanns heil" is dit toch wel een leuke plaat!

Als het kon gaf ik hem een 8/10

avatar van Robbie Keane
Zojuist de ongecensureerde versie van Pussy gezien (Dankje wel Arrie, toffe peer )
Ik vond deze gasten echt te tof toen ik 10 was.
Nu snap ik pas waarom.
Als ik een clip kon maken, zou ie zo zijn, maar dan met wat zieke stukjes er door heen.

avatar van Arrie
Getroll verwijderd.

edit door herman: + een laat nagekomen onzinbericht

avatar van BeatHoven
Redelijk album, goede en minder goede songs. De beste vind ik hier de opener, "Waidmanns Heil" en "Ich Tu Dir Weh". "Roter Sand" is verrassend, Rammstein doet dat niet slecht, zo'n nummer maken, maar het past totaal niet op het album. Bovenal is Rammstein entertainend, en als student Duits brul ik graag eens mee.

kelvini
Ik vind dit een van de betere cd's na Mutter, Reise-Reise, Sensucht en Herzelied. Rosenrot was voor mij de druppel om Rammstein rechts te laten liggen:D.

Maar na deze cd een aantal keren hebben te beluisterd ben ik weer helemaal verkocht, aanrader!

Persoonlijk vind ik het nummer Früling in Paris, het mooiste nummer van deze cd.
Ich Tu Dir Weh, is lekker ruig en luister lekker weg.
Haifisch is modern, redelijk ruig en iets minder rammstein-achtig maar toch ook wel lekker luisterbaar.
Roter Sand, Is lekker rustig en zeer poëtisch.
Pussy, slaat natuurlijk nergens op maar er zit een goede melodie in. Toch vind ik dat ze het alleen bij de Duitse taal moeten houden.
Mehr, is ook een meesterwerk op zich. Het is ruig en rustig, het slaat nergens en toch wel weer ergens op.
Führe mich, is lekker ruig gezongen en gespeeld. lekkere riffjes ertussen.
Halt, in het begin richting de heavy metal kant op, maar daarna slaat het totaal om naar Rammstein-metal met die koortjes erachter (zoals bij Engel)
Rammlied, Waidmanns heil, B*********, wiener blut, Liebe ist Für alle da en Donaukinder vind ik persoonlijk onder de maat.

Het is mij ook opgevallen dat in het nummer Liese dezelfde fluit zit als in die van Roter Sand. Misschien weet iemand hier meer over.

Ik vind dit album toch een 4,5 waard, vanwege de mooie, ruige en poëtische nummers.

avatar van Sanderzzz
Na het goede maar in mijn ogen niet geweldige Rosenrot, komt Rammstein terug op de proppen met 'Liebe Ist Für Alle Da'. Een schitterende come-back met een romantische titel doch als je het album in je handen hebt ga je toch twee keer nadenken over de titel. Heerlijke cover en afbeeldingen trouwens die gebruik maken van het effect Clair-Obscur.

Het album begint meteen met een geweldige opener die je meteen klaarstoomt voor de rest van het album. Ookal begint het allemaal wat afgezaagd te worden (we weten dat ze Rammstein zijn en hun naam komt ook voor in twee andere nummers op de plaat Herzeleid) kan ik niet ontkennen dat dit nummer ongelooflijk lekker klinkt. Het begint net als een Rammsteinconcert, opbouwend en sfeerscheppend, voordat je de gitaren hoort scheuren. Dit is een meezinger en ookal is het op sommige momenten misschien iets te geforceerd (de overgang van de harde riffs tegen het einde toe naar het stille gitaarspel) blijft dit naar mijn mening één van de beste nummers op dit album.

Met 'Ich Tu Dir Weh' bewijst Rammstein weer eens dat ze een hard nummer met bijhorende onsubtiele tekst kunnen maken. Wat een heerlijke plaat is dit en in mijn opinie de beste op het album en tevens één van de beste nummers. De geweldige riffs, de heerlijke opbouw naar het refrein toe en dan de hoge stem die uit Till Lindemanns strot komt creeëren een geweldig kippenvelgevoel dat je niet snel zult vergeten. Live is dit ook een topprestatie van de heren waar de zanger mooi zijn hoge noten blijft behouden en de gitaarriffs uitstekend werken. Dit is een Rammsteinnummer dat ik nog veel zal draaien.

'Waidmanns Heil' doet me een beetje denken aan 'Feuer Frei'. Het begint direct al met sterke gitaarriffs (dit is een typisch nummer om op te mosjen met je kameraden), bouwt op naar een sterke solo en na de solo kan je als luiteraar weer ademhalen. Net als bij Feuer Frei. Dit nummer is geweldig, heeft de juiste tijdsduur en is wat je kan noemen een kort ritje in een snelle rollercoaster. Favoriete fragment is na de solo als de drummer op de juiste maat slaagt wanneer Till 'Auf dem Lande, Auf dem Meer' zingt.

Haïfisch is een catchy nummer en het heeft een tijdje geduurd eer ik het volledig kon appreciëren. Nu vind ik het een topnummer. Het doet ons een beetje denken aan Rosenrot (wat ook een geweldig nummer is) met die geweldige stampdrums op de achtergrond. Ook wordt dit lied nergens hard, maar de tekst is wel zeer mooi en de harp (???) op het einde van het nummer maakt het liedje dan ook af. Gewoon een geweldige meezinger (als je een beetje Duits kent) en als je niet kan meezingen kan je gewoon meestampen/wiegen op de muziek.

Vijfde nummer is één van de hardere nummers die ik heb gehoord van de band. 'Bückstabü' is een woord dat de leden zelf hebben uitgevonden. Heel het nummer is dus gebaseerd op een onbestaand woord wat niet slecht is, maar toch blijf ik dit nummer niet sterker vinden dan de eerste vier op het album. Het is lekker hard en heeft een paar geweldige momenten (de solo met de authoritaire blazers op de achtergrond, of zullen we zeggen voorgrond?), maar ik kan me niet vinden in de tekst. Het doet ons ook een beetje denken aan het geweldige nummer Mein Teil (vind ik persoonlijk een beter nummer). Zoals ik al heb gezegd is dit geen slecht nummer, zeker niet, maar de vorige vier nummers waren sterker.

En dan komt het moment dat Rammstein nog eens afkomt met een magnifieke ballade. 'Fruhling In Paris' is één van de mooiste liedjes van Rammstein. Het bouwt zo geweldig op. Eerst een zachte gitaar begeleidt met de vocals van Till Lindemann. Daarna komt de drummer er zich mee bemoeien om dan over te gaan naar wat hardere gitaarriffs (maar nooit TE hard, dat maakt het nummer zo mooi). De tekst is heerlijk, Till Lindemann breidt zijn woordenschat weer eens uit (deze keer in het Frans) maar het irriteert helemaal niet. Eén van de beste nummers op het album.

Het volgende nummer vind ik enorm vreemd. Het heeft lang geduurt voor ik het een beetje begon te appreciëren. Persoonlijk vond ik het eerst een slechte samenhang van brullen en gitaarspel. Ik vind het nummer ook griezelig (met dat lachend kindje op de achtergrond). Dit blijft voor mij nog steeds een vreemd nummer maar naar verloop van tijd begon ik het meer en meer te waarderen. Vooral nadat ik het live had gehoord begon ik meer te houden van 'Wiener Blut'. Het is een hard nummer, soms zijn de overgangen ook iets te geforceerd (net als de opener) maar het is helemaal geen slecht nummer.

'Pussy' daarentegen vind ik het minste nummer op het album. Meer nog , het is één van Rammstein hun slechtere nummers. Laat ik er wel bij zeggen dat dit het enige nummer is op het album dat ik na een aantal keren beluisterd te hebben nog steeds ondermaats vind. Er zit ritme in , maar ik mis een beetje de gitaarriffs. Ze worden onderdrukt in dit nummer en de keyboard neemt hier de leiding. Till mag niet meer in het Engels zingen. Het is pas als ik naar de lyrics keek dat ik heb ontdekt dat hij warempel Engels sprak in het refrein !! (You've got a Pussy, I have a dickaa, so what's the problem, let's do it quick verstond ik , maar 'so take me now before it's to late, life's too short so i can't wait , daar verstond ik geen ballen van). In de strofe vind ik het dan weer wel passen. Het gemis van de gitaren en het slechte refrein zorgen ervoor dat ik dit nummer eigenlijk zo veel mogelijk wil vermijden.

Het negende nummer is ook een lied dat ik in het begin maar niets vond. Maar na het live te hebben gezien begon ik het steeds meer te waarderen. Het is voor mij nog altijd moeilijk om erin te komen (riff van een gitaar, tekst , riff van een gitaar, tekst ; beetje achterhaald --> zie Weisses Fleisch bijvoorbeeld) maar als het refrein wordt gezongen zit ik helemaal in het nummer. Vooral de solo is één van de beste die ik ooit heb gehoord. Er begint meer tempo in het lied te komen en de gitaren doen hun werk om daarna weer te komen tot het refrein. Heerlijk gewoon. Ondanks het voor mij nog moeilijk is om erin te komen is dit , na het vreemde 'Wiener Blut' en het teleurstellende 'Pussy' weer een knallend nummer.

Mehr is geweldig. Als ik vier favoriete nummers mocht aanduiden van dit album duidt ik Mehr aan. De opbouw is geweldig. Zoals bovenstaande persoon hier zegt zijn de lyrics niet dubbelzinnig, maar ze betekenen wel iets. Het zijn geen hoogstaande woorden die Till Lindemann zingt, maar het heeft wel effect... Om daarna te komen tot geweldig gitaarspel. Telkens ik dit lied hoor wil ik gewoon meedoen met mijn luchtgitaar. Het lied bouwt zich op naar het hoogtepunt en opeens breekt het af naar een stiller stuk. Till zingt enkele zinnen en herhaalt dit. Tijdens de herhaling bouwt de muziek zich weer op naar het hoogtepunt. Dit is heerlijk. Mehr is meesterlijk.

Het slotlied is eentje van een rustig kaliber. Dit moet je kunnen waarderen of niet. Ik vind het een goede afsluiter. Niet mijn favoriet op het album maar een waardig slot. Till zingt mooi, er wordt niet veel gebruik gemaakt van de gitaren (is een beetje jammer want het gitaarspel is maar banaal) , maar de sfeer rond het lied doet wel veel met mij. Als ik naar dit liedje luister denk ik aan het wilde westen, het eenzaam wandelen in de warme woestijn. Het gelfuit vinden sommige hier niet kunnen, ik vind het geweldig en het blijft hangen in je hoofd.

'Liebe Ist Für Alle Da' krijgt van mij een welverdiende 4* Het kan zijn dat ik hem nog verhoog maar dat betwijfel ik. Dit kan naar mijn mening niet gelijk staan met Mutter of Reise Reise. Maar van de zes studioalbums die Rammstein hebben uitgebracht , zet ik deze hier mooi op de derde plaats en ik had dit niet verwacht. Sommige vinden dat Rammstein hun gave is kwijtgeraakt, ik kan alleen maar zeggen dat dit een ongelooflijke comeback is. Dit vraagt naar meer en hopelijk zijn ze nog niet uitgerust.

Too big too small... size does matter after all

Metal is mijn genre niet maar Rammstein heb ik altijd kunnen waarderen door hun vaak toegankelijke en melodisch uitgewerkte nummers zoals "Rammlied", "Liebe ist fur alle da" en "Pussy". Dingen zoals "Wiener Blut" vind ik dan weer niks.

Hunter
Ik snap het gezeur om Pussy niet, Rammstein is een provocerende band, dat kunnen alle fans beamen maar als het dan echt eens iets word waar zeker nu nog een taboe (vooral in Amerika) op ligt dan haakt iedereen af?

avatar van lennon
Hunter schreef:
Ik snap het gezeur om Pussy niet

ik ook niet. Heerlijk nummer, en echt humor!

Mensen die het schokkend vinden zitten ondertussen thuis wel keiharde porno stiekum te kijken.....

lennon schreef:

Hahaha
En mensen die het niet schokkend vinden die kijken ook keiharde porno maar dan niet stiekem

avatar van Gloeilamp
De humor is inderdaad duidelijk aanwezig op dit album. Waidmanns Heil vind ik nog steeds de beste, maar de opener is ook wel errug lekker!

avatar van metallica1997
Er is een nieuwe single!!!!!

Mein Land: YouTube - Rammstein - Mein Land

avatar van Gloeilamp
Ik heb het nummer ook al langs horen komen, vind het nummer niet heel bijzonder.

avatar van metallica1997
ik vind het echt een geniaal nummer met een geniale clip!!

avatar van Don Cappuccino
1,0
Dit is zonder twijfel het slechtste album van Rammstein naar mijn mening. Rosenrot was al erg slecht en dan komt daarna dit. Dit is echt een heel gemakzuchtig album. De nummers staan niet als een huis zoals op Herzeleid wat mijn favoriete album van Rammstein is. Ik ben het compleet eens met king_pin maar ik geef nog een halfje lager.

avatar van akira124
De beste band in zijn genre! Gemakzuchtig, de nummers staan niet als een huis? Dan denk ik niet dat dit helemaal jouw genre is, dit is Rammstein in topvorm met juist zeer pakkende teksten en melodieen. Ieder zijn smaak natuurlijk maar een 1?