Slayer - World Painted Blood (2009)

Label: American

1. World Painted Blood (5:53)
  2. Unit 731 (2:39)
  3. Snuff (3:42)
  4. Beauty Through Order (4:36)
  5. Hate Worldwide (2:52)
  6. Public Display of Dismemberment (2:34)
  7. Human Strain (3:09)
  8. Americon (3:22)
  9. Psychopathy Red (2:26)
  10. Playing with Dolls (4:13)
  11. Not of This God (4:20)
  12. Atrocity Vendor * (2:53)
avatar van laurensio
Stijn_Slayer schreef:

Hoi.

Verklaar uw nader, meneer Stijn
Nog even voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat slayer zichzelf gewoon herhaalt, maar een soort van. Hiermee bedoel ik dat veel liedjes zwaar door zichzelf zijn beïnvloed en daarmee herhalen ze zich.

laurensio schreef:

Verklaar uw nader, meneer Stijn

Ik zal een paar voorbeelden geven.

Na Reign in Blood is de band gaan zoeken naar andere manieren om een album te maken. Zij zagen in dat ze Reign in Blood nooit meer zouden overtreffen en wilden juist niet in herhaling vallen.
Reign in Blood is erg op snelheid en agressie gericht. Seasons in the Abyss heeft veel meer aandacht voor de melodie.

Undisputed Attitude was een album vol punkcovers, en lijkt echt niet op andere albums.

God Hates Us All was weer veel zwaarder.

En leg Christ Illusion en World Painted Blood maar eens naast elkaar, twee hele verschillende albums.

avatar van mxfnck
Ik vind Slayer echt te gek, vooral in de jaren 80, maar albums als God Hates Us All waren nog steeds inventief, in zekere zin.

Wat Slayer hier doet vind ik een beetje treurig. Ze proberen nog steeds 'evil' te zijn, maar de teksten worden steeds uitgekookter ('Murder is my future') en de stem van Tom haalt het bij lange na niet meer, leg maar eens een willekeurig nummer van dit album naast een nummer als 'The Antichrist' en het resultaat is schokkend.

Drumgeluid daarentegen erg lekker hier.

Kortom, geweldige band (die ik nog dagelijks luister), maar Christ Illusion had beter hun zwanenzang kunnen zijn wat mij betreft. Dan waren ze met meer eer van het podium vertrokken.

avatar van Joeri_000
Stijn ik vind south of heaven juist meer melodie hebben en seasons in the abyss juist een mix tussen die 2 albums..

En het nieuwe album dus een mix tussen reign in blood, south of heaven en god hates us all...

avatar van Guinness1980
Vanmorgen op lp gekocht. Klinkt niet slecht maar vind voorganger Chris illusion sowieso beter, om over de oudere albums maar te zwijgen...

3 ***

avatar van Kef
Kef
Vandaag orgineel in huis gehaald, heerlijk album.
Slayuuuuuur!!!!!!!

avatar van laboomzaa
Ik vind die hoes zooo stront lelijk....maar de plaat kan mij wel bekoren!! Voor nu, ik heb namelijk met slayer altijd dat ik het een dag of 10 lekker vindt en dan verdwijnt ie in de platen kast!

avatar van kramerdude
Ik houd het bij de slayer uit de jaren 80, ik vind dit zulk inspiratieloos gezeik. het mag van mij ook allemaal wel nog een stuk sneller, nee ik ben helemaal klaar met kerry king en consorten. afknapper...

vraagje, wat wil je dan, wat verwacht je dan

dat slayer ineens melodieuze metal gaat maken?

je weet waar slayer voor staat, je wat je krijgt, en dat daar na 25 jaar de sleet inkomt, das onvermijdelijk, nog knap dat je met zon beperkte stijl toch platenlang weet te boeien

de band is nagenoeg onveranderd gebleven al die tijd op wat drummerwisselingen na, knap imo

The Oath
Staat op de voorpagina nu
HELL YEAH!

avatar van noisecommando
Guinness1980 schreef:

Na een aantal keren de Japanse versie met als bonustrack een live versie van "Psychopathed Red" beluisterd te hebben Vind ik deze plaat ook niet echt beter of slechter dan zijn voorganger "Christ Illusion"
Ik had er na de 2 nummers die al een tijdje rondzwerfde op het internet ook wat meer van verwacht.

Ben wel blij dat hier niet zo'n overstuurd geluid is te horen als op Metallica's "Death Magnetic", maar ik mis toch zeker qua gitaargeluid toch een beetje de "punch" die wel te horen is op "Reign in Blood", "Seasons in the Abyss" of zelfs "Christ Illusion"

Kortom een leuke aanvulling op de Slayer verzameling, maar vraag me af of ik deze plaat volgend jaar ook nog als eerste zal opzetten als ik weer iets van Slayer wil beluisteren.
Misschien niet helemaal te vergelijken maar ik vind dan "Endgame"van Megadeth een stuk interessanter.

Tevens na "World Painted Blood" eindelijk helemaal beluisterd te hebben kan ik enkel concluderen dat DE Thrash Metal plaat van 2009 voor mij dan is geworden "The Ones I Condemn" van het heropgerichte Canadese Sacrifice. Helaas uitgebracht op een klein Braziliaans label Marquee Records, maar ik geloof dat hij via Displeased binnenkort ook in Nederland wat makkelijker te verkrijgen is

avatar van Metalhead99
Ik heb Slayer nooit echt geweldig gevonden en dit album vind ik eigenlijk al helemaal matig. 2,0* voor de moeite.

avatar van laurensio
Stijn_Slayer schreef:

Ik zal een paar voorbeelden geven.

God Hates Us All was weer veel zwaarder.

Oke daar heb je inderdaad een punt. Ze vallen niet direct in herhaling. Maar Slayer zou Slayer niet zijn als er bepaalde dingen niet telkens weer terug zouden komen. Zo heb je bijvoorbeeld de drums die hoewel echt geweldig, niet echt originieel (de rollende dubbele bass met daarachteraan een enkele was ookal op christ illusion te horen). Het is natuurlijk flauw om dat dan echt herhaling te noemen, vandaar dat ik zei een soort van herhaling.

Maar ik zou toch nog graag antwoord willen van Von Helsing, want wat verwacht hij nou precies van Slayer als je dit een saaie herhalingsoefening vindt?

avatar van kramerdude
Joy schreef:
vraagje, wat wil je dan, wat verwacht je dan

dat slayer ineens melodieuze metal gaat maken?

wat ik verwacht is een bak tering herrie 1ste klas, en niet dik ongeinspireerde slappe plasser werk! komop het is FUCKING SLAYER niet een of andere 3e rangs thrash metal band. Nee voor mij is het gewoon helemaal klaar met slayer wat een bar en bar slechte plaat.

Ieder z'n ding, maar het is toch een beetje triest dat mensen een bak herrie verkiezen boven toch hele aardige composities.

avatar van barrett
Vooral triestig zo'n uitspraak als je de plaat nog niet hebt beluisterd...

avatar van Thomzic
Gezien zijn 'heftige' reactie heeft hij dat juist wel gedaan en is hij tikkie op afgeknapt. Klein tikkie maar.

Joy
sjah, ook wat overdreven gekanker op slayer

het is nog steeds een harde plaat, het is nog steeds ouderts slayer

compositorisch zit de sleet er wel wat in,wat verwacht je ook na al die jaren, maar een 3de rangs trashband slaat kant nog wal

Grindpad
nu ja, na een furieuze, ongenadig harde en ultra geinspireerde en energieke plaat als God Us All , zijn Christ Illusion en World Painted Blood natuurlijk inderdaad wel weer een flink tikkie minder.

terwij God Hates Us All door menig slayer fan wordt afgedaan als mindere plaat

reetegoeie plaat wat mij betreft

tis ok nooit goed

degene die deze plaat afkraken zijn volgens mij gewoon 40 plussers die het verleden van spijkerjasje en plaatjes niet los kunnen laten

avatar van Edwynn
Unit 731 door je speakers laten knallen en dan roepen dat het niet energiek en ongeïnspireerd klinkt, vind ik op zijn minst een merkwaardige mening te noemen.
Tot nu toe het beste nummer van World Painted Blood wat ik gehoord heb.

avatar van ricardo
Joy schreef:

Volgens mij had jij wel de vader van user kramerdude kunnen zijn.

avatar van Eddie
Grindpad schreef:

, zo logisch vind ik dat anders niet. God Hates Us All vind ik juist veel minder geinspireert klinken dan Christ Illusion of World Painted Blood. Na het Matige Diabolus in Musica waren ze met GHUA wel weer op de goede weg, echter met Christ Illusion waren ze weer waar we ze hebben willen.

Wat ze nu met deze plaat doen is ook weer typisch slayer. gewoon de plaat maken met het geluid wat zij willen, niet helemaal vol douwen met overdubs en distortion zoals de meetste platen tegenwoordig klinken. Zij hebben hebben de techniek in huis om dat helemaal niet nodig te hebben. Ik denk dat menig plaat van tegenwoordig door de mand zou vallen met zo'n dunnen productie. Ik bedoel je knt niet verbergen in een brei van gitaar geweld alle riffs moeen perfect zijn, je moet supperstrak spelen, en geen enkel foutje maken.

Het venijn van deze plaat zit wat mij betrft in de staart met het geniale Psychopathy in red, en Playing with dolls. ik verhoog naar 4,5*

ricardo schreef:
Volgens mij had jij wel de vader van user kramerdude kunnen zijn.

des te opmerkelijker is de opmerking van iemand met bouwjaar 1987

avatar van Fake_world
Nu op Stubru een uur durende special over Slayer en dit album.
Indien gemist, morgen te streamen vanaf de site Stubru.be bij het programma 'select'

O, dank je Fake_world.
Da's nog s een goeie tip. Ik zie het nu nog niet op de site van Stubru staan, maar ik houd het in de gaten.

Voor de discussies over het nieuwe album. Ik vind 'm toch weer erg sterk. Ik zie hier veel reacties van mensen die Christ Illusion een topper vinden. En dat vind ik juist weer niet.....

Smaken verschillen blijkbaar. "Snuff" is voor mij tot nu toe wel het lekkerste nummer denk ik.

Jammer dat Slayer in Tilburg speelt op een doordeweekse dag, anders had ik ze toch wel even willen zien. Het wordt tijd dat metalbands ook weer in Noord Holland op gaan treden...

avatar van Devoo
Inderdaad, Snuff is duidelijk het lekkerste nummer voor mij! Die heb ik al 20 keer gedraait, de rest van de plaat nog maar zo'n 5 keer.

avatar van mxfnck
Heb het album nog een paar keer geluisterd, en ik ga toch van 2* naar 3*. Wat ik eerder zei sta ik nog steeds achter, maar de riffs e.d. groeien wel een beetje.

avatar van Fake_world
patrickvl schreef:
O, dank je Fake_world.

graag gedaan, de special was niet zo goed, gewoon de geschiedenis van slayer met wat venom, mercyful fate en sepultura, zelfs een slipknot nummer...
maar je hebt niets gemist

The Oath
Fake_world schreef:

maar je hebt niets gemist

Da Slipknot nummer was idd wel overbodig, heb de special nu net beluisterd.
Wel tof met stukje interview van King dertussen.

aanrader
Herbeluister de Slayer-special | Studio Brussel - stubru.be