Heb mij een decennia geleden al eens gewaagd aan het uiterst diverse oeuvre van deze Noormannen, in de tijd dat ik nog met regelmaat cd's leende bij plaatselijke bibliotheek.
Voor zover ik het nog weet heb ik mij toen ''vergrepen'' aan Trust Us en nog 1 of 2 titels.
Moet bekennen dat het mij toendertijd nooit bij de keel/ballen gegrepen heb en mij er dus ook nooit verder aan gewaagd heb.
Toendertijd nog wel genoten van een docu omtrent deze mannen op Nederlandse televisie, waar de leden onder andere werden gefilmd in hun oefenruimte weet ik nog.
Zelfs toen al droop het stigma ''onafhankelijk en lak aan alles'' van de mannen, hun manier van werken en hun muziek...iets waar ik alleen maar respect voor kan hebben.
Gister was ik even aan het shoppen bij de Elpee in Groningen en heb daar dus (na een aantal seconden intern beraad) deze Heavy Metal Fruit blindelings en zonder beluisteren gekocht.
En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er (thuis, na een 3 tal luisterbeurten) nog geen spijt van heb...
Wat een onderbuikstimulerende en monsterlijk vette gitaarriff is dat toch in het intro van Starhammer