A Perfect Circle - Thirteenth Step (2003)

Label: Virgin

1. The Package (7:40)
  2. Weak and Powerless (3:15)
  3. The Noose (4:53)
  4. Blue (4:13)
  5. Vanishing (4:51)
  6. A Stranger (3:12)
  7. The Outsider (4:06)
  8. Crimes (2:34)
  9. The Nurse Who Loved Me (4:04)
  10. Pet (4:34)
  11. Lullaby (2:01)
  12. Gravity (5:08)
avatar van Snappy
Jeanicious schreef:
Inderdaad wel jammer dat ze niet nét iets vaker het gaspedaal intrappen, maar voor de rest een geweldige plaat.

Ik kan het hier zeker in vinden! Af toe heb ik dat "benauwde" gevoel van dat ze het gaspendaaltje iets mogen intrappen. Mochten ze het gaspendaaltje teveel intrappen dan riekt het weer teveel naar TOOL. Voor de rest een uitstekende (misschien wel een grandioze) plaat! Persoonlijke de beste A Perfect Circle, maar Mer de Noms doet niet veel onder. Toch de waardering opgeschroefd van 4* naar 4,5*.

avatar van dynamo d
Wat is dit toch een magistraal mooie plaat. Echt een groeiertje. Vooral 'Blue'. 'The Package', 'The Noose', 'The Outsider' en 'Pet' vind ik erg gaaf. Prachtig gitaar- en drumwerk en de zang mag er ook zijn. Ik heb nu eMotive besteld, want moet het trio APC-albums compleet hebben.

avatar van Pruut
eMOTIVE vind ik toch wel minder hoor, die bouwt veel minder op dan deze. Ik skip daar ook veel vaker nummers, alhoewel Passive toch wel 1 van de beste nummers van APC is. Maar inderdaad precies zoals dynamo d zegt zijn die nummers ook mijn favorieten, die gitaar is echt heerlijk!

avatar van orbit
Alhoewel ik aan Tool niet zoveel meer aan vind, vind ik a perfect circle wel ok eigenlijk... vreemd misschien, maar dit plaatje luister ik altijd met genoegen.

Ja dat heb ik ook. Bij Tool heb ik nog niet echt het gevoel gekregen dat het klikt. Bij A Perfect Circle had ik dat gevoel wel meteen.
Dit is gewoon echt een puike cd zonder jammer genoeg een uitschieter maar ook niet met een minder nummer.
Daarom 4*

avatar van Pruut
Ik ben begonnen bij A Perfect Circle, en toen ik daar alles van kende door naar de rustigere nummers van Tool: Lateralus, Schism enz. En nu full-time fan van Tool! (natuurlijk ook nog altijd APC )

avatar van orbit
Vond Tool ten tijde van Aenima nog wel aardig hoor, maar ben gewoon mijn interesse verloren.. Luister sowieso weinig tot geen metal(achtige muziek) meer
Maar APC is daar dus een van de uitzonderingen op.

Lekkere plaat. Waar ik niet echt een fan ben van Tool gaat APC er als koek in. The Noose klinkt toch wel zo fijn!

avatar van Twilight
Pet is de uitschieter van dit geweldige album. Maar de andere nummers zijn ook erg goed, en ook dromeriger dan Pet. Maar dat geeft niet. Eerst vond ik Mer du Norms beter dan dit album, maar ik geloof dat het nu weer omgedraaid is.

avatar van mic
mic
Na 4/5 nummers val ik altijd in slaap. En dat is na 10x draaien steeds zo...en grijp ik naar een Tool plaat.
Echt tegenvallend.

avatar van Jazper
mic schreef:
Echt tegenvallend.

Herken ik. Ik heb m nog nooit helemaal achter elkaar geluisterd. Lukt niet.

Staat trouwens wel eens aantal aardige nummers op: The Package, The Noose.

avatar van orbit
Wat opvallend is inmiddels aan deze plaat is dat voornamelijk de eerste 7 nummers boeien, daarna wordt het wel veel matiger.. moet mijn waardering herzien (ziet er voor mijn Tool-waardering ook niet best uit). Naar 3.5 ermee!

avatar van Dielie
ik ga hem dit weekend aanschaffen, 'Mer De Noms' is fantastisch en ik wil meer van deze band, fantastisch mooie hoes ook!

avatar van Dielie
na 2 draaibeurten gaat ie al aardig binnen, mooie plaat, eerste deel is zzer goed, tweede zwakt iets af maar das doordat het wat rustiger is denk ik, nog paar keer beluisteren en dan stem ik wel,

tot nu toe mooie plaat in ieder geval, blij dat ik hem heb!

avatar van KampF
Gravity op dit moment mijn favoriet na +1750 keer apc een luisterbeurt te hebben gegeven (last.fm)

Al meer dan 2 jaar een dikke dikke dikke 5!

avatar van Dielie
ik voorlopig een 4, goede plaat maar soms beetje trage stukken die niet op gang komen, op tweede helft van plaat heb ik dat, daarjuist 'The Outsider', f*ck wat een nummer!

ijzersterk en vooral zeer mooi deze muziek

Mala Chica
Een rockalbum die je na één luisterbeurt gelijk op repeat kunt zetten. 3.5 sterren

avatar van Nicolage Rico
Mala Chica schreef:

Ja, omdat de 1e keer niet doordringt.. Bij mij tenminste. Na 4 x nog steeds niet. Ik zal deze cd over een tijdje nog een kans geven.

avatar van KampF
ik ken Thirteenth Step en Lateralus een 10 toe.
Alleen die albums, (aenima een 9,9 ^^)

Vandaag dit album voor het eerst beluisterd. Een erg lekker relaxalbum. Ik heb op mijn dooie akkertje naar mijn werk gereden. Ik ben benieuwd hoe deze er na een luisterbeurt of tien op staat. Ik begin overtuigend met 4 sterren.

aidoo
Woah The Package is echt een vet nummer.. die uitspattingen op het einde zijn echt om van te smullen. Ik denk dat ik dit meer ga waarderen dan Tool.. dit klinkt toch wat minder 'berekend' en wat meer rockend.

Zeer goed album. Muzikaal zit het gewoon allemaal snor, opbouw is geweldig. Er is maar een nummer wat ik wel eens skip: The Package. Ik blijf het een raar nummer vinden om een album mee te openen, komt maar niet op gang in mijn ogen.

avatar van Facedown
Badeend schreef:

Smaken verschillen

avatar van KampF
Hm, ik zit te overwegen om 3 jaar na datum nog een inmens grote review te schrijven over dit geweldig album...

avatar van Twilight
Dat zou ik best tof vinden.

Na luisterbeurt nummer zoveel ben ik tot de conclusie gekomen dat deze aan de deur van mijn top 10 staat te rommelen.

avatar van dvdschaaf
rayman schreef:

Heb ik geen problemen mee. Ken je hun eerdere album Mer de Noms wel? Die vind ik persoonlijk nog een tandje beter, staat zelfs in mijn top 1

avatar van orbit
Ik vind deze echt een stuk beter dan Mer de Noms.. en ook een stuk beter dan de gewone Tool albums. Lekkere plaat gewoon.

orbit schreef:

Zijn Tool en Perfect Circle met elkaar te vergelijken??? Neee!!! omdat ze dezelfde zanger hebben Neeee!!!!

Twee verschillende bands met verschillende muziek en teksten!!

Alhoewel beide bands fantastische muziek maken, geweldige ritmische klanken,teksten etc etc etc

avatar van dvdschaaf
Ze zijn niet te vergelijken idd, maar de link kan natuurlijk wel snel gelegd worden Jaaaaa!!!
Omdat ze dezelfde zanger hebben Jaaaaa!!!