Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures (2009)

Label: Interscope

1. No One Loves Me & Neither Do I (5:10)
  2. Mind Eraser, No Chaser (4:07)
  3. New Fang (3:49)
  4. Dead End Friends (3:15)
  5. Elephants (6:50)
  6. Scumbag Blues (4:26)
  7. Bandoliers (5:42)
  8. Reptiles (4:16)
  9. Interlude with Ludes (3:45)
  10. Warsaw Or the First Breath You Take After You Give Up (7:50)
  11. Caligulove (4:55)
  12. Gunman (4:45)
  13. Spinning in Daffodils (7:28)
  14. No One Loves Me & Neither Do I [Live] * (5:46)
  15. Gunman [Live] * (4:59)
Nee hoor, ik kan me hier helemaal in vinden en het is voor mij ook een reden dit album minder te waarderen.

Rik H.
Dan maar een kneuterige Hollandsche kruidenier, maar een beetje inzet van de dames en heren artiesten mag aan de andere kant ook verwacht worden.
Men is overigens ook min of meer verplicht om minimaal 90 minuten op een podium te staan, dus zo gek is het allemaal wat mij betreft niet.
Maar misschien snap ik het niet zo goed over het algemeen en daar ben ik verder best gelukkig mee......

avatar van Barend G
Rik H. schreef:

Dus 'inzet' zit 'm alleen in tijdsduur?

Concerten zijn overigens een ander verhaal, daarbij wordt minimale duur van het optreden contractueel vastgelegd tussen band en zaal.

Overigens: blij te horen dat u het 'misschien over het algemeen niet zo goed snapt'. Dat verzacht de kwestie.

Rik H.
Fijn.
Ik snap de tegenargumenten ook wel, maar hoe vaak komt een band niet later nog eens nakakken met een "Special Edition" met extra bonus tracks die nog achter de hand gehouden waren.
Kun je als echte fan nogmaals naar de platenwinkel, want die (achteraf) te korte versie van de CD had je gelijk gehaald toen die plaat bijv. een half jaar eerder uitkwam.

avatar van itchy
Dat is inderdaad niet fraai, maar het zijn wel bonustracks, dus tracks die niet bij de reguliere release horen. Vaak is het ook duidelijk B-materiaal en begrijpelijk dat die niet op de oorspronkelijke release stonden. Ik laat dat soort naweeën altijd links liggen, want ik heb liever de release zoals die oorspronkelijk bedoeld was.

Vind het een fantastisch album, alleen Gunman kan mij totaal niet bekoren. Toch een mooie 4,5 waard

avatar van johanfcu
Ik vind elk nummer wel iets hebben, al had het wel zijn tijd nodig. Om uiteindelijk tot deze conclusie te komen moest ik veel uren spenderen. Maar uiteindelijk zie je in elk nummertje wel zijn genialiteit. Een paar nummers springen er naar mijn smaak er duidelijk boven uit. De drive die Bandoliers heeft is ontzettend lekker met een cool refrein. Het tweede deel van Nobody Loves Me rockt de pan uit en Reptiles weet me van het begin tot het einde te boeien.

En wat brengt een supergroep aan vernieuwingen? Ik vind vooral het drumwerk van Dave Grohl echt super, al hij dit wel eens gepresteerd heeft op Queen's beste album smaakt het hier ook weer naar meer. JPJ zei in een interview dat ze zeker niet van plan zijn om maar één album uit te brengen. Laat vooral Homme nog even verder breiën want sommige nummers laten het een beetje afweten.

Ondanks mijn laatste puntje van kritiek toch een mooie 4* score.

avatar van Obscure Thing
Homme breit al genoeg eigenlijk.
Op het volgende album zal ik liever meer invloed van JPJ zien. Dis minder gruizig gitaargeluid en nog meer briljnate riffs zoals in scumbag bleus en elephants.

avatar van stef212
Ik zou wel eens willen weten hoe de menigte dit zou ontvangen als ze niet wisten dat deze 3 supersterren hier achter zaten........

avatar van Erikk
Inderdaad...

Ik vind hem eigenlijk vrij snel vervelen. De CD zit nu twee weken bij mij in de auto en ben er eigenlijk wel weer flauw van. 3,5 voor dit werkje, nette score, er zitten ook wel leuke nummers tussen maar her en der verveelt het toch ook wel weer vrij snel.

avatar van johanfcu
Na een dagje luisteren geef ik je gelijk Obscure Thing. Homme heeft al genoeg invloed inderdaad.

Desondanks zie ik genoeg invloeden van JPJ er in hoor, een voorbeeldje is het laatste deel van Spinning in Daffodils. Er zijn wel meer momenten waar ik denk, verrek dat is JPJ's invloed.

Edit: TCV speelde ook op Reading Festival. Een geweldig optreden, waar het publiek wél helemaal uit z'n dak gaat.

Kijk hier voor de beelden: YouTube - Kanaal van Q0TSAvideos

Een paar voorbeelden van optredens die ik helemaal te gek vond:
YouTube - [01] THEM CROOKED VULTURES - Elephants live @ Reading 2009 *HQ 16:9*
YouTube - [06] THEM CROOKED VULTURES - Warsaw live @ Reading 2009 [PART 01] *HQ 16:9*
YouTube - [02] THEM CROOKED VULTURES - Dead End Friends live @ Reading 2009 *HQ 16:9*

Warsaw sinds vandaag ontdekt, evenals Spinning in Daffodils. Ontzettend coolle nummers!

avatar van Ampivinni
mischien zou ik t wel goed vinden als Josh gewoon zijn mond dicht hield...

avatar van JoopKonraad
En elke dag wordt ie nog steeds beter... Wat een plaat... Ben benieuwd hoe ongelofelijk goed die tweede wel niet gaat worden!!

avatar van My Addiction
Ik vind dat ik nochtans vrij veel invloeden van JPJ hoor...

avatar van JoopKonraad
Helemaal juist... Luister maar eens naar die solo platen van hem... Heel veel Zooma en Thunderthief... Daarbij komt ook nog eens de illustratie van Thunderthief... Grijns!

avatar van stefan_s
Aardige cd, maar zoals ik eigenlijk al had verwacht, is er niet zoveel nieuws onder de zon. Hij gaat inderdaad best snel vervelen.

SSS
Ik ben het ook aan het beluisteren, maar ga er nog geen oordeel over geven. Ze rockte vrijdag overigens wel bij Friday Night with Jonathan Ross op de BBC!

avatar van aerogp1
Ik vind Scumbag Blues veel weghebben van de muziek van Cream, of begin ik nu lichtelijk te dementeren?

Ik ga toch een halfje omlaag, van 4* naar 3,5*.. Het gevoel wat ik had toen ik hem voor het eerst hoorde heb ik niet meer..

miloz
Na een paar weken luisteren vind ik dit toch een zeer mooie cd. Ik ontdek steeds weer nieuwe dingen. De nummers staan als een huis en toch avontureren de drie sterren samen door een wonderlijke wereld. Stoner, 70's rock en psychedelica worden op smaakvolle wijze gemixt. Scumbag Blues vind ik een mislukte poging tot het maken van een bluesnummer. Elephants begint erg goed, maar kakt na een paar minuten toch wat in.

Voor de rest staan er enkel goede nummers op.
Bandoilers is het beste nummer waar Josh Homme ooit aan mee heeft gewerkt. Werkelijk alles klopt daaraan.

4 sterren.

Ik had gisteravond het genoegen om ze te zien spelen in Keulen, echt een lekker optreden. De heren hadden er zeker wel zin in, de energie spatte van de eerste minuut van het podium af, Heb zelden meneer Grohl zo vaak zien lachen achter de drums, soort van Animal van de muppetshow... Josh Homme had het ook wel naar zijn zin, zeker toen hij er een paar ranzige duitse woorden uitgooide en de daarbij behorende handgebaren maakte. En alle respect voor John Paul Jones, die op zijn oude dag toch nog aardig strak de baslijntjes ten gehore brengt... al met al kan ik niet wachten op een eventueel volgende album van dit gouden trio...

avatar van rien
stef212 schreef:

Ik kijk er niet raar van op als het album dan juist nog beter werd ontvangen, alleen zou het effe wat langer duren voor het bekend zou worden. Kwaliteit is namelijk niet misselijk, of een rookie dit nou uitbrengt of 3 supersterren, zij hebben alleen makkelijker de roem.
Juist omdat er 3 supersterren achter zitten word de cd zo wijd ontvangen en werd er ook zo super veel van verwacht, lees trouwens ook genoeg tegenvallende berichten hoor.

Ik vind ik het een heel fijn album, draai elke dag wel wat nr;s ervan sinds ik het album heb.
Het album is voor mij een fijne groeier geweest en ik hoop dat het alleen maar beter word na dit album.

Hou mijn stem toch op 3,5* Precies goed vind ik

haveman
Op de een of andere manier associeer ik de bandjes van Dave Grohl en Josh Homme altijd met een soort kinderrock. Ik kan er ook niets aan doen, maar iets staat me tegen bij deze mannen.

Gezien de hoge positie in de Rotatielijst toch maar een kansje geven. Wellicht kunnen ze dat beeld wegnemen.

avatar van Chronos85
Grappig, waar baseer je die associatie op, Haveman? Heeft het met het soms melodieuze stemgeluid van Homme te maken, of met de soms grappige clips van Queens of the Stoneage...

Vind je QOTSA en Songs For The Deaf ook niets? Lijkt mij persoonlijk alles behalve kinderrock...

haveman
Ik weet dus niet hoe het komt. Songs For The Deaf vind ik aardig. 3,5*

avatar van laboomzaa
Ik herken wel wat haveman zegt...ik heb dat bij de arctic monkeys!! Maar dit is nergens kinder rock...

avatar van Hendrix4live
Bandoliers is op dit moment mijn favoriet.

avatar van Chronos85
laboomzaa schreef:

Dat the Arctic Monkeys kinderrock maken heeft volgens mij weinig te doen met Josh Homme. Die heeft juist, met de productie van het laatste album, de muziek naar een wat volwassener niveau getild (wat je daar ook van moge vinden)...

avatar van laboomzaa
:N
Chronos85 schreef:

Mmmmh....daar heb ik het niet over!!

avatar van captain scarlet
Dit is toch echt Grote-mensen muziek Haveman. Dit zijn geen wannabees, dit zijn door de wol geverfde muzikanten. Dit is obscure vuige rock met blues-stoner- en psychedelische invloeden van zeer hoog niveau. en de teksten zijn ook niet bepaald kinderachtig. Dat je d'r niet van houd alla, maar dit associeren met kinderrock is net zoiets als een film van David Lynch associeren met een aflevering van Bassie en Adriaan.
Net trouwens live gezien op Rockpalast. Fantastisch concert. Een verademing tussen al die shit die je tegenwoordig op tv over je uitgegoten krijgt. Een bordje in het publiek vatte het goed samen: Jos Homme en The band of Gypsies.