Eels - End Times (2010)

Label: Vagrant

1. The Beginning (2:17)
  2. Gone Man (2:59)
  3. In My Younger Days (3:21)
  4. Mansions of los Feliz (2:49)
  5. A Line in the Dirt (3:30)
  6. End Times (2:48)
  7. Apple Trees (0:40)
  8. Paradise Blues (3:04)
  9. Nowadays (3:09)
  10. Unhinged (2:26)
  11. High and Lonesome (1:08)
  12. I Need a Mother (2:40)
  13. Little Bird (2:35)
  14. On My Feet (6:25)
  15. And Now for the End Times * (0:19)
  16. Some Friend * (2:42)
  17. Walking Cloud * (2:25)
  18. $200 Tattoo * (2:05)
  19. The Man Who Didn't Know He'd Lost His Mind * (2:36)
avatar van japser121
dat is snel, voor een nieuwe eels

de albumhoes is trouwens van Adrian Tomine, een amerikaans striptekenaar

avatar van GraveyardJunkie
super, een nieuwe eels!! Ook al ken ik alleen Beautiful Freak en Souljacker, dit wordt sowieso een must buy voor mij. De rest trouwens ook...

avatar van Kaaasgaaf
GraveyardJunkie schreef:

Koop sowieso Electro-shock Blues, Daisies Of The Galaxy en Blinking Lights. Dat vind ik z'n drie mooiste platen. Ik ben jaloers op je, zou willen dat ik ze nog moest ontdekken.

Ben erg benieuwd naar End Times. Het zullen wel nummers zijn die hij tegelijk met Hombre Lobo opgenomen heeft, maar qua sfeer niet op dat album pasten? Tja, met eels weet je het natuurlijk nooit. Ik laat me altijd graag verrassen door Dhr. E!

avatar van ZERO
End Times... Het zal toch niet z'n laatste zijn? Dat mag absoluut niet!

avatar van barrett
De titel laat allesinds zoiets vermoeden, maar ik hoop idd ook niet dat dit het laatste is wat ze hebben gedaan...

liekpiek
Ja, Regard the end was immers ook de laatste van Willard Grant Conspiracy en The end het laatste wat Nico uitbracht.

Als je het mij vraagt heet die plaat gewoon 'end times' omdat er een nummer op staat getiteld 'end times'. Daisies of the galaxy kondigde immers ook geen madeliefjesinvasie vanuit het melkwegstelsel aan.

Ravenous
Wow, dat is snel! Hoop wel dat ie iets beter is dan zijn tamme voorganger, de hoes is iig al weer een stuk beter.

Roedster
zou het niet weer een concept-album zijn ofzo, met titels als The Beginning, End Times en Nowadays?

hier is alvast 1 track te beluisteren:

Eels, 'Little Bird' -- Song Premiere - Spinner

Het klinkt in ieder geval weer prachtig!

elrayo
Little Bird is wel weer een erg mooi nummer zeg... Ben benieuwd!

avatar van Matthijs72
"I felt guilty about the long gap between the last two albums so I'm making up for lost time," Everett says

avatar van Facedown
Well fuck, ik heb dit nog nooit gevoeld, maar Little Bird heeft me geraakt zoals geen enkel lied mij ooit geraakt heeft.
Vreemd gevoel, écht vreemd.

avatar van Kokuil
Voor wie zich zorgen maakt dat End Times z'n zwanenzang is...
wees gerust: hij heeft nóg twee albums klaarliggen.
Zet 2011 en 2012 ook maar vast in jullie agenda.

Bericht verwijderd.

Leuk album, 3,5 sterren
lijkt op het debut van eels

avatar van Kokuil
Tja, hij lijkt ook op Hombre Lobo. En op Blinking Lights. En op Daisies... etc.
Het is een ingetogen album. Geen overgemoduleerde uitspattingen a la Tremendous Dynamite.

Inmiddels kennen we het Eels-kunstje wel. Maar waar me dat bij andere artiesten gaat tegenstaan, vind ik het hier niet irriteren. De man schrijf nu eenmaal mooie liedjes en dondert ze in recordtempo op de markt.

Hopla, 3,5 ster om te beginnen.

Apple Trees is trouwens Susan's House part II. Maar dan korter. Ik denk dat Sufjan daar z'n raakvlak met het debuut hoort.

Toen Beautiful Freak net uit kwam was het een lievelingsplaatje van mij en dat is het lang gebleven. Toch was het daarna een beetje vallen en opstaan. Electro-Shock Blues kocht ik pas een aantal jaar na release, Daisies of the Galaxy werd weer gelijk aangeschaft en vervolgens geloofde ik het wel met als gevolg dat ik de daarop volgende albums al niet eens meer gehoord heb.
Pas bij Hombre Lobo haakte ik weer aan en op de één of andere manier ben ik er nu dus blijkbaar weer eens snel bij.

End Times zal mijn Eels-beleving niet gaan veranderen. Eigenlijk vind ik wat ik van ze ken gewoon dik in orde en dat gaat ook voor deze nog te verschijnen cd op. Tegelijkertijd besef ik ook dat het zo maar weer kan gebeuren dat er hierna albums overgeslagen gaan worden.
Waar hem dat nu precies in zit weet ik niet helemaal te verklaren. Is het misschien toch omdat ik Eels altijd mooie werkjes vind afleveren maar dat ze net een beetje om mijn hart heen blijven draaien in plaats van me daar vol te raken?!
Dat is ook met End Times wel een beetje het geval. Ik hoor wederom heerlijke liedjes maar inderdaad: 'we kennen het kunstje inmiddels wel'. Het zou zomaar de reden kunnen zijn waardoor dat debuut indertijd veel meer indruk maakte en ook langer bleef hangen. Nu is er slechts sprake van een nieuwe schakel in de keten. Maar het moet gezegd: het klinkt fijn allemaal. We missen de afwisseling van Hombre Lobo maar we krijgen er een behaaglijke melancholiek voor terug en daar ben ik nooit vies van. Eels loopt er het risico mee dat het door velen als saai zal worden bestempeld en daar kan ik inkomen: het avontuur lijkt een beetje op de achtergrond. Wat een geluk dat ik soms heerlijk kan genieten van 'saai'

BPDD
Matthijs72 schreef:

Als je vervolgens met zo'n inspiratieloos album op de proppen komt kan je beter 5 jaar niks van je laten horen.
'End Times' volgt hetzelfde recept als vrijwel al zijn voorgangers (met uitzondering van Souljacker).
In principe kan E bij mij best wel wegkomen met een reproductie van zijn oudere werk, tenminste, als het sterke nummers oplevert.
Dat is op 'End Times' helaas niet het geval, het is alsof je naar slappe namaak van wél goede Eels-nummers zit te luisteren.
De eerste grote tegenvaller van het nieuwe decennium .

avatar van Raoul
Hoe kunnen mensen dit geluisterd hebben? Hij komt pas over een maand uit... En ik neem ook niet aan dat je je stem op de 2 beschikbare liedjes hebt gebaseerd.. Ik vroeg het me af..

avatar van Kokuil
Ik vind het niettemin wel erg snel om 'm nu al bestempelen als de eerste grote tegenvaller van het nieuwe decennium.

Je moet een album wel de kans geven om te groeien.

Kortom: de eerste kanshebber voor de eindejaarslijst 2010 is gelekt

BPDD
Ik was misschien wat voorbarig.
Het vorige bericht werd enigszins versterkt qua boodschap door mijn teleurstelling na afloop van de eerste beluistering.
Maar maak je verder geen zorgen, ik zal het album nog wel een eerlijke kans gunnen.
En mocht er iets van verbetering komen meld ik het wel .

avatar van blonde redhead
aERodynamIC schreef:

Ik hoop dat je blinking lights and other relevations wel al beluisterd heb anders raad ik je aan om die nog eens te beluisteren. Het blijft natuurlijk een Eels album dus erg zal het toch niet afwijken. Toch vind ik het duidelijk zijn beste plaat die hij ooit gemaakt heeft. En staat ook in mijn top 10 van het afgelopen decennium.

avatar van blonde redhead
Vind het weer een prima Eels plaat hij zal niet meer in mijn eindejaarslijstje terecht komen dat kan ik nu al aangeven. Daarvoor kan hij mij niet meer genoeg verrassen. Maar het blijft een artiest die daarnaast ook nooit tegenvalt. Er staan idd weer prima nummers op en de ik vind het wel prettig dat de sfeer niet zo wisselt als op Hombre Lobo. Gaat dus wel weer aangeschaft worden.

Edit: wel heerlijk cd'tje met deze sneeuw buiten.

avatar van thebestfreaks
Het is meer van hetzelfde ... dat klopt wel. Maar deze plaat valt erg goed bij me. Over het algemeen erg rustige sfeervolle cynisch-melancholische nummers met veel aandacht voor melodie 'op z'n Eels''. Overtuigend!
Hoogtepunt: A Line In The Dirt !

thebestfreaks schreef:
Hoogtepunt: A Line In The Dirt !

Daar ben ik het helemaal mee eens. A Line In The Dirt is het mooiste nummer van 2010

Ik verhoog met 0,5

avatar van VanDeGriend
Lekberichten (ja hij is...) en slowchat verwijderd

avatar van Kaaasgaaf
Kokuil schreef:
Voor wie zich zorgen maakt dat End Times z'n zwanenzang is...
wees gerust: hij heeft nóg twee albums klaarliggen.
Zet 2011 en 2012 ook maar vast in jullie agenda.

Mijn vraag waar Kokuil deze informatie vandaan haalt is als zijnde 'slowchat' verwijdert, maar aangezien ik hier voor de rest niets over heb gelezen ben ik toch wel erg benieuwd naar zijn antwoord hierop.

avatar van Kokuil
Die info heeft Kokuil van een contact bij platenmaatschappij V2.