Eels - End Times (2010)

Label: Vagrant

1. The Beginning (2:17)
  2. Gone Man (2:59)
  3. In My Younger Days (3:21)
  4. Mansions of los Feliz (2:49)
  5. A Line in the Dirt (3:30)
  6. End Times (2:48)
  7. Apple Trees (0:40)
  8. Paradise Blues (3:04)
  9. Nowadays (3:09)
  10. Unhinged (2:26)
  11. High and Lonesome (1:08)
  12. I Need a Mother (2:40)
  13. Little Bird (2:35)
  14. On My Feet (6:25)
  15. And Now for the End Times * (0:19)
  16. Some Friend * (2:42)
  17. Walking Cloud * (2:25)
  18. $200 Tattoo * (2:05)
  19. The Man Who Didn't Know He'd Lost His Mind * (2:36)
Kokuil schreef:
Die info heeft Kokuil van een contact bij platenmaatschappij V2.

Okay, goed om te horen! Thnx.

avatar van aerogp1
Een nieuwe Eels!!

Een paar maanden terug maakte ik kennis met Eels, tijdens het beluisteren van Hombre Lobo, een prachtige plaat overigens! Vorige week ben ik begonnen aan het debuut "Beautiful Freak", en nu zie ik dat er al weer een nieuwe plaat op de markt is!

Dit belooft een Eels-overkill voor de komende dagen .

aerogp1 schreef:
Een nieuwe Eels!!

Dit belooft een Eels-overkill voor de komende dagen .

En vergeet niet de twee platen die E vóór BF gemaakt heeft als Mr. E / A Man Called E, die worden namelijk vaak vergeten maar zijn echt de moeite waard.
Maar ik ben echt jaloers op je, jij hebt nog zóveel moois te ontdekken! Een ganse wereld.

aERodynamIC schreef:
Ik hoor wederom heerlijke liedjes maar inderdaad: 'we kennen het kunstje inmiddels wel'. We missen de afwisseling van Hombre Lobo maar we krijgen er een behaaglijke melancholiek voor terug en daar ben ik nooit vies van. Eels loopt er het risico mee dat het door velen als saai zal worden bestempeld en daar kan ik inkomen: het avontuur lijkt een beetje op de achtergrond. Wat een geluk dat ik soms heerlijk kan genieten van 'saai'

Hier ben ik het wel mee eens. Het is jammer dat E vaak dezelfde instrumenten /geluiden / akkoordenschema's gebruikt, daardoor lijken de liedjes veel op elkaar.

"Apple Trees" en "High and Lonesome" zijn geen echte nummers. Het zijn meer tussendoortjes.

Ik vind "End Times" beter dan "Hombre Lobo". De liedjes raken me meteen meer - zoiets als "In My Younger Days", "A Line In The Dirt", of "End Times" - hoe prachtig. En dan zo'n zinsnede als "She locked the bathroom, now I'm pissing in the yard": geweldig. Het album kabbelt voort, geen overstuurd geschreeuw - maar ik vind het niet erg. Mooi!

nijme255@adsl
Blijft constante kwaliteit afleveren dit heerschap. Mooi dat ze nog bestaan in singer-songwriterland!

avatar van Bert Wasbeer
Goede Eels-plaat met de nadruk op de meer melancholische kant. Hoogtepunt is vooralsnog A line in the dirt, een ballad die Elton John zou opblazen tot iets belachelijks maar die bij Eels wél aan de goede kant van smaakvol blijft .
Het album hoort denk ik net niet bij de absolute Eels-top, dat blijft toch gereserveerd voor de 1e vier platen. Maar dat E na bijna 20 jaar aan platen (BDIL niet meegerekend) nog steeds geen echt zwaar tegenvallende plaat heeft gemaakt is op zichtzelf al een wereldprestatie. Hoop dat de nieuwe tour snel gaat volgen.

avatar van Chronos85
Paradise Blues roept zo'n heerlijk Animal-esque gevoel op!

Waar staat 'BDIL' voor?

avatar van Facedown
Ik denk dat hij deze bedoelt

avatar van VanDeGriend
Onnodige qoutes aangepast/verwijderd.

Ik vind dit echt een topplaat! Beter van zijn vorige die trouwens ook alles behalve dan slecht was. Heerlijke meevoerende songs.

Ik ben zeer positief gestemd over dit album! Iets totaal anders dan het overwegend eentonige Hombre Lobo, weet deze me zeker wel te raken. Prachtig ingetogen uitgevoerd!

avatar van Demolisher
Pak van beide albums de beste nummers en je hebt een dikke 4 sterren te pakken. Nu is dit album mij iets te saai. Maakt niet uit, komt vast op den duur vast weer een fantastisch album en E heeft al 4 eerdere toppers afgeleverd waar ik nog steeds van geniet

avatar van Lennonlover
Nog een Eels album?! Heb net de vorige leren kennen. Goed dat er nog productieve groepen bestaan...

avatar van Chronos85
Daarvoor hebben we wel een tijd moeten wachten Lennonlover! Dit is een soort goedmakertje geloof ik maar absoluut niet minder dan zijn voorganger...

avatar van barrett
Ja deze ligt wat in de trendt van de vorige plaat...

avatar van barrett
Misschien had gij voldoende restmateriaal om een 2de plaat.... Aloewel als dit dan restmateriaal is...

the x
mijn eerste luisterbeurt gehad, en dit is zeker de eerste echte goede plaat van dit jaar. Hij is zeker beter dan zijn voorganger. Ik zal hem nog een paar luisterbeurten geven, en dan komt die zeker in de buurt van de 4* en de 4,5*. We beginnen het jaar goed

avatar van Lost
Goede plaat van Eels, die toch sterk verschilt van zijn nog niet lang geleden verschenen voorganger: een spaarzamere instrumentatie, een depri E... Kortom veel donkerder gekleurd. Maar dit mag wel met Eels. Wat wel opvalt is dat de teksten zijn kenmerkende humor/cynisme missen... Wat teveel liefdesverdiet???

avatar van Kokuil
De zin "I am pissing in the yard" heeft in mijn ogen tot wel wat Eels-humor en cynisme.

Lost schreef:
Dat geloof ik niet. Mark Oliver houdt erg van honden. Maar mischien heeft hij de rust en zijn plaats gevonden, waar hij zich het gelukkig bij voelt. Als je de docu (zoektocht) gezien hebt naar wie zijn overleden vader was en zijn jeugd kent, die bepaald niet normaal verlopen was. Dan kun kunnen we in de toekomst wat minder deprimerende en cynische nummers tegemoet zien. Alhoewel ik dat laatste wel erg bij zijn karakter past. Ik vind het in ieder geval een een zéér opmerkelijke muzikant met een geweldige gevoel voor humor. Ik wacht met spanning de officiële release af, maar voorafgaande gelezen hebbend, kan die niet meer tegenvallen

avatar van VictorJan
Duistere, maar steengoede plaat volgens Humo (of was het Knack?). In ieder geval toch snel maar eens luisteren.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Little Girl & In My Younger Days beloofd weer veel fraais, ik ben reuze nieuwsgierig.

beaster1256
hopelijk is hij goed want ik heb hem juist besteld bij cdwow , de dubbele versie dan , allé afwachten , want eels heb ik altijd een warm hart toegedragen al hebben ze hun superdebuut nooit overtroffen .

avatar van citizen
Alleen die hoes...
Je denkt toch onwillekeurig aan een aan lager wal geraakte Pierre Kartner...

beaster1256 schreef:

Michel, ik heb bij deze band afgehaakt nà Blinking Lights. Blinking Lights vond ik zeer sterk, maar de opvolger Hombre Lobo een stinker van de ergste soort, waar ik niets dan vreselijke noise en bliepjes op hoorde, maar echte songs schrijven die beklijven, was meneer E echt vergeten. Dus ik laat de band vanaf nu echt blauw-blauw, ze zijn echt over hun top, het kan enkel nog bergaf, als ik me niet vergis...

(verwijderd)
Dat is dan echt zonde McKenzie.. Ik kon ook helemaal niets met Hombre Lobo, maar dit album pakt me weer volledig.. Jammer voor jou dat je jezelf een goede cd ontzegt. Helemaal doordat je dat laat gebeuren door één cd die je 'slecht' vind. Geef het minstens een luisterbeurt via de luisterpaal zou ik zeggen..

Father McKenzie
Ok, doe ik, geen slecht idee. Staat deze al op luisterpaal?
O ja, ik zie hem al, ik ga zeker luisteren.

avatar van barrett
De band blijft hier inderdaad wel op eenzelfde niveau gangen... Echt nieuwe ontdekkingen moet je hier dus ook niet op verwachten.

Father McKenzie
Even geluisterpaald, en track 5 A Line In The Dirt, springt er wel uit voor mij. De plaat klinkt na een vluchtige luisterbeurt toch al wat toegankelijker dan Hombre Lobo. Wie weet spring ik wel terug op de Eels-trein...