Kelly Clarkson - Breakaway (2004)

Label: RCA

1. Breakaway (3:57)
  2. Since U Been Gone (3:09)
  3. Behind These Hazel Eyes (3:19)
  4. Because of You (3:39)
  5. Gone (3:27)
  6. Addicted (3:57)
  7. Where Is Your Heart (4:39)
  8. Walk Away (3:09)
  9. You Found Me (3:39)
  10. I Hate Myself for Losing You (3:20)
  11. Hear Me (3:56)
  12. Beautiful Disaster [Live] (4:34)
  13. Miss Independent * (3:34)
  14. Low * (3:29)
  15. Since U Been Gone [Jason Nevins Club Mix] * (7:40)
  16. Behind These Hazel Eyes [Joe Bermudez & Josh Harris Top 40 Radio Mix] * (3:10)
  17. Breakaway [NapsterLive Version] * (4:21)
  18. Because of You [Rolling Stone Live Session] * (3:34)
  19. Since U Been Gone [AOL Live Version] * (3:16)
  20. Miss Independent [AOL Live Version] * (3:41)
  21. Hear Me [AOL Live Version] * (3:56)
wotjek
Met dit album heeft Kelly Clarkson volgens mij een gooi gedaan naar een stel nominaties voor de Grammy's en alle andere grote muziekprijzen. Wat een album vol met kwaliteit. Super. Met liedjes deze CD laat ze toch zien dat ze, net als alle andere Idolswinnaars en -kandidaten, geen ééndagsvlieg is.

Het album begint met het sterke Breakaway, gevolgd door 2 hele sterke rockplaten; Since U Been Gone en Behind These Hazel Eyes. Met deze 2 platen laat ze zien dat haar stem niet alleen geleend is voor zoetsappige platen als op haar vorige CD. En dat haar stem zo sterk is voor ballads laat ze ook wel horen op Because of You wat gevolgd wordt door Gone, een uptempo plaat. Addicted is één van mijn favorieten en vooral omdat het een mooie rockballad is. Het album sluit af met ballads als Hear me, I Hate I Hate Myself for Losing You en Where is Your Heart. Als groot klapstuk eindigt het album met een akoestische versie van Beautiful Disaster.

Misschien is dit wel het beste popalbum wat er dit jaar is uitgebracht. Langzaam begint Clarkson ook Europa te veroveren met dit album en dat is niet zo vreemd.

5 hele dikke sterren!

Aan de beschrijving van wotjek kan ik niets meer toevoegen, gewoon een supergoed album.

Mijn top-5:
1. Since You Been Gone
2. Behind These Hazel Eyes
3. Hear Me
4. Addiced
5. Because Of You

Inderdaad een erg sterk album van onze Miss Independent. Stuk voor stuk lekkere nummers. Ballads afgewisseld met rocknummers, erg goed. Breakaway en Behind These Hazel Eyes springen er voor mij uit.

Op het laatste nummer laat ze horen hoe enorm goed ze live is!

3.5 ster.

kiekske
Een perfect voorbeeld dat een idooldeelnemer prachtige liedjes kan maken en wereldberoemd zijn.

kiekske schreef:

Inderdaad, gewoon een combinatie tussen talent en een goede platenmaatschappij

Since U Be Gone is inderdaad heel erg goed. Anouk mocht willen dat ze zo'n nummer schreef.

kiekske
Live is ze ook ZEEEEER sterk, ik denk dat niemand van de Belgische of Nederlandse Idol of Star Academy dit niveau kan halen.
P.S.Weet er iemand van een eventueel volgend album van Kelly Clarkson?

Weet er iemand van een album?

avatar van Paalhaas

5 hele dikke sterren!

Jammer dat deze vijf sterren even hard tellen als mijn vijf sterren...

kellyclarkson schreef:

Weet er iemand van een album?

Breakaway is hét album....

Paalhaas schreef:

Jammer dat deze vijf sterren even hard tellen als mijn vijf sterren...

Waarom, het wordt toch duidelijk toegelicht? En heb je wel 's wat van Kelly gehoord?

wotjek schreef:

Breakaway is hét album....

Maar van een nieuw album?

wotjek
Dat duurt nog wel een jaartje denk ik. SUBG is pas de tweede single in Europa.. BTHE moet hier nog uitkomen en er zullen nog wel 2 singles uitkomen van dit album. En ik verwacht dat ze door het grote succes van dit album eerst nog een tourtje in Europa kunnen verwachten. Ik denk dat er eerst wel een live DVD uitkomt. Het zal iig een lastige klus worden om dit album te overtreffen of te evenaren.

Zojuist Breakaway op Skyradio gehoord....zou dit de nieuwe single zijn?

wotjek
Breakaway was de eerste singel die toen helemaal niks gedaan heeft in Nederland. Misschien proberen ze het nog een keer.

wotjek schreef:

Spijitig, nog zo lang. Ik ben zo benieuwd achter nieuw werk.

wotjek
Ik ben nu het concert van Kelly Clarkson aan het kijken via een livestreaming op music.aol.com. Echt heel erg gaaf. Haar volgende single wordt trouwens 'Because of you'.. Dat zei ze net.

wotjek
Je kan het gehele concert downloaden :

Ik vind het spijtig dat de Belgen niet openstaan voor haar. Haar album staat zelf niet in de top 50 en dat zou wel moeten vind ik. Since U Been Gone heeft 5 weken in de ultratop 50 gestaan en 1 week in de ultratip 20. Ik heb net gezien dat bij jullie Kelly Clarkson op 4 ofzo staat.

avatar van Music4ever
kellyclarkson schreef:

Ja........ik vind het ook ontzettend spijtig.
.....................Kelly Clarkson

avatar van avdj
De Belgen hebben kennelijk een betere muzieksmaak.

avatar van Music4ever
avdj schreef:

De Belgen hebben kennelijk een betere muzieksmaak.

@Kelly Clarkson
Idd..............jullie Belgen hebben bijv. Novastar.
Die is in Nederland helemaal niet populair.

Novastar vind ik dan weer uitermate slecht...

wat een lekker dier is dat zeg.. grrrrrr

Behind These Hazel Eyes is zo mooooooi

avatar van jowietje
Ik vind dit een heel goed album, goeie teksten lekkere wisselende muziek stijlen op een cd! Vooral Because of you en walk away zijn relax Super!!

ricky2612
viel nogal tegen..toch maar even beluisterd na Since U Been Gone en vooral Behind These Hazel Eyes, maar dat zijn ook direct de 2 sterkste nummers van het album. De rest ligt daar behoorlijk ver onder met uitzondering van Because of You..das ook wel een aardig nummer..

Maar er zit absoluut potentie in, ze mag van mij absoluut doorgaan en dan meer zoals BTHE en SUBG..

3 *

Een echt goed album is dit, k heb m al n tijdje maar hij gaat niet vervelen

Ik hoorde van verschillende mensen dat ze vinden dat ze op Britney Spears gaat lijken. Het lijkt mij sterk, ik zie Britney Spears niet iets als BTHE schrijven, laat staan zingen! Ik vind het echt een geweldig album, had niet verwacht dat hij zo goed was! Die afwisseling is perfect, mij heeft ze in ieder geval enthousiast.

Echt een super cd, deze cd laat echt zien dat Kelly een topartieste is en 'geen eendagsvlieg zoals de rest uit de idols-groep.