Kelly Clarkson - Breakaway (2004)

Label: RCA

1. Breakaway (3:57)
  2. Since U Been Gone (3:09)
  3. Behind These Hazel Eyes (3:19)
  4. Because of You (3:39)
  5. Gone (3:27)
  6. Addicted (3:57)
  7. Where Is Your Heart (4:39)
  8. Walk Away (3:09)
  9. You Found Me (3:39)
  10. I Hate Myself for Losing You (3:20)
  11. Hear Me (3:56)
  12. Beautiful Disaster [Live] (4:34)
  13. Miss Independent * (3:34)
  14. Low * (3:29)
  15. Since U Been Gone [Jason Nevins Club Mix] * (7:40)
  16. Behind These Hazel Eyes [Joe Bermudez & Josh Harris Top 40 Radio Mix] * (3:10)
  17. Breakaway [NapsterLive Version] * (4:21)
  18. Because of You [Rolling Stone Live Session] * (3:34)
  19. Since U Been Gone [AOL Live Version] * (3:16)
  20. Miss Independent [AOL Live Version] * (3:41)
  21. Hear Me [AOL Live Version] * (3:56)
avatar van musicfriek
Dat nummer Because of You vind ik nou echt zo'n dertien in een dozijn nummer. Snap niet wat mensen daaraan vinden.

als een nummer dertien in een dozijn is wil niet zeggen dat het slecht klinkt.

deze niet onaardig uitziende dame heeft een mooie stem en de meeste nummers liggen erg prettig in het gehoor.
al moet gezegd dat de houdbereidsdatum niet al te lang is denk ik, maar dat geld voor 98% van wat er tegenwoordig of de laatste jaren in de top 40 staat of gestaan heeft.

3.5*

avatar van musicfriek
Niet slecht misschien, maar ik heb het al zo vaak gehoord, dat soort nummers. Heb zelfs het hele album beluisterd en was blij dat ie afgelopen was. Echt totaal nietszeggende muziek vind ik persoonlijk, vandaar 1*.

avatar van Reijersen
Wat een onverwacht goede cd! Lekker weg te luisteren. Ze heeft een mooie en goede stem, de liedjes zitten goed in elkaar. 4 ster.

avatar van Hermy
Wat een lelijke hoes zeg. Hebben ze een stand-in gebruikt ofzo?? Ze lijkt totaal niet op de Kelly Clarkson die ik wel eens in de clips rond zie huppelen.

Electro_
Wow, nee inderdaad.

Jornaquin
Wel grappig dat zo'n waardeloos zangeresje 3,92 scoort met dit rampzalige album

Dat heeft vast te maken met het feit dat het allemaal wel meevalt met Kelly Clarkson. Kijk, het blijft oppervlakkige popmuziek, maar voor oppervlakkige popmuziek is het wel verdraaid goed.

teutoon
Since U been gone is een van de weinige nummers waarbij ik onmiddelijk het volume van de stereo uitzet. Verschrikkelijk die stem als ze Since U been gone zingt, zo lelijk onvoorstelbaar.

avatar van musicfriek
Dan zal ik zeker ook maar niet naar Because of You gaan luisteren... Maar goed, het is de smaak van de jeugd tegenwoordig, want de plaat staat inmiddels zelfs op 1..

teutoon
Because of you vind ik wel meevallen. Gewoon verteerbare top 40 muziek, niet bijzonder maar wel om aan te horen.

ok, smaken verschillen....

musicfriek schreef:
ok, smaken verschillen....

De meeste popmuziek is wel aan te horen, zolang er maar niet geschreeuwd wordt, dan kom je in de categorie Hollaback girl, en dan wordt het wel lichterlijk irritant .

Hermy schreef:

Zo beter?

wotjek
Aja, waardeloos zangeresje.. Niet echt veel respect.. Waardeloze zangeresjes zijn zangeresjes die gewoon niet kunnen zingen. En dat kan zij dus zeker echt wel. Clarkson heeft met deze CD bewezen dat ze anders is dan alle andere popzangeresjes, want zo wordt ze nog steeds gezien. Ze heeft de helft van de teksten op de CD zelf geschreven. Het geeft gewoon aan dat dit meisje gewoon ontiegelijk getalenteerd is en dat ze waarschijnlijk zonder Idols er ook gekomen was. Morgen avond trouwens de grammy's. De muziekpers spreekt van een schande dat ze maar twee nominaties heeft. Want zeg nou zelf, dit is gewoon het beste popalbum van 2005. Daar is gewoon geen twijfel over mogelijk. Als je met alle 4 de singles op 1 komt in Billboard100 en 8 miljoen CD's verkoopt, verdien je toch echt wel meer dan bijvoorbeeld Gwen Stefani. Maargoed, die twee zou ze wel gaan winnen. Plus dat ze er gaat optreden met Because of you, inclusief een groot orkest. Volgens mij moet elke muziekkenner dit wel goed vinden en de meesten zijn dit niet. Die denken veel te oppervlakkig.. Wat ze niet mooi vinden is in hun ogen ook gelijk slecht. Beetje jammer.

avatar van jordybeukeboom
Grammy voor beste popalbum 2005

avatar van Hermy
patro88 schreef:

Zo beter?

Ha, dat ziet er inderdaad een stuk beter uit!

Ze mag dan winnares zijn van American Idol, ik vind haar de beste zangeres die de wereld op dit moment te bieden heeft. Prachtige stem en heerlijk om naar te luisteren. Eerst Since U Been Gone en toen Behind These Hazel Eyes en nu weer Because of You ze weet wel hoe ze Nederland naar haar hand kan zetten. Top artieste, die album moet ik echt hebben!

Waar luister jullie dan wel naar:S Ut is gewoon Prachtig!!! ze is helemaal top haar nummer's zijn niet voor niks hoog in de top-40 gekomen

Zekerzzzzzz Weteeeeennnnnnn 5,0

Since You've Been Gone is een stereotype catchy rocksong die je onvermijdelijk meezingt.
Maar dit is pure popmuziek, muziek waar ik geen cd's van ga beluisteren uiteraard..

En een lelijk mens in vergelijking met dat andere poprock-sterretje, ons Avril natuurlijk,hehe

Just_Girl schreef:

Najah eigenlijk zou ik hier niet op in moeten gaan. Hoe kom je er bij dat het grote publiek het bij het rechte eind heeft? Deze muziek wordt gemaakt om te verkopen, er is verder geen enkele artistieke creativiteit in gestopt. Wanneer je je muzikaal verbreedt zal je erachter komen dat er zoveel veel betere muziek bestaat. Wanneer je je de top 40 gebruikt als medium waarbinnen je je muzikaal orienteerd, kun je dat ongeveer vergelijken met "naar porno zoeken in het dvd assortiment van de Bart Smit" Waarschijnlijk zal jij nooit het muzikale licht zien. Mocht het daarvan komen, dan zul je dit begrijpen.

Geezer84 schreef:

Ik ben het hier wel mee eens, er is zoveel meer dat beter is dan dit, maar tog vind ik dit album wel een uitschieter in de commerciele muziekbuss. de afgelopen jaren.

teutoon
Since U been gone heb ik afgelopen zomer te vaak gehoord op de radio. Wat een onvoorstelbaar zeiknummer is dat, het doet echt pijn aan mn oren hoe zij zit te schreeuwen.

Geezer84 schreef:

Aja.. Als je meer dan 10 miljoen platen verkoopt, dan is het gewoon een goede pop-plaat. Want het komt niet vaak meer voor dat een CD zo vaak verkoopt in dit download-era. En of het nou goed of slecht is, dat doet er niet toe. Maar als het een ontiegelijke slechte CD was geweest met pokkenummers erop, zou het dan ook zo goed verkopen? Ik denk het niet. Dus uiteindelijk heeft het grote publiek het misschien toch wel bij het juiste eind..

wotjek schreef:

Als je op verkoopcijfers albums gaat beoordelen moet je ook bekennen dat 50 cent goede muziek maakt en dat gaat er bij mij echt niet in. 50 cent is een product dat perfect in de markt is gezet. Net als het Idolprinsesje Kelly. Deze muziek verkoopt omdat het in de strotten van tieners wordt gepropt. Veel artiesten hebben niet de beschikking over de kanalen waarmee dit gebeurd of er wordt niet in die mate op de markt in gespeeld (de artiest krijgt vrijheid). Verkoopcijfers kun je niet als meetinstrument gebruiken om de kwaliteit van een album te beoordelen.

Geezer84 schreef:

Dat weet ik nog niet zo zeer.. Je kan gewoon niet zeggen dat het slechte muziek is. De muziek heeft gewoon iets. Er is over nagedacht, en goed ook. En bij Clarkson kan je spreken van een echte artiest. Ze heeft het album deels zelf geschreven en kan uitstekend zingen. Daar is echt geen twijfel over mogelijk. Ik kan de mensen niet begrijpen die lopen te lullen dat commerciele muziek sereus genomen kan worden. Niet dat jij het zegt. Kijk, wat Kelly Clarkson maakt, is perfecte pop muziek. POP muziek. Populaire muziek. En daar is ze erg goed in. Kijk, die 2 grammy's heeft ze niet met een pakje boter gewonnen. Tuurlijk het zegt weinig, maarb het zegt wel gfenoeg. Dat het gewoon een goede plaat is. Klaar.

@ Wotjek

Zelf nummers schrijven? Wat versta je daar onder...
Verkoopcijfers kunnen iets zeggen over of een plaat goed is dan wel niet, echter moet je dit niet verwarren met of een plaat populair is of niet. Populariteit en goede muziek gaan niet altijd samen.

Waarom verkoopt Renault en Peugeot zo goed en Toyota minder? Terwijl de eerste 2 drama auto's moeten zijn (wat ik overigens niet geloof) en Toyota uiterst betrouwbaar?

0,5
Het zegt niets meer dan dat het een succesvol product is. Dit product is dan ook uitgebreid gepromoot op radio, televisie etc. Net zoals in Nederland onze Idols artiesten door het team achter hun de hemel in gepraat worden om zodoende extra inkomsten te krijgen, zo is het ook met Clarkson. Het promotieteam weet maar al te goed dat de doelgroep van deze schijfjes zich niet bepaalt muzikaal orienteerd. Een kinderhand is snel gevuld.

Een cd zonder toppers, zonder nieuwe geluiden, zonder mooi opbouwen, zonder interessante muzikale wendingen, zonder ziel. Daarnaast vind ik er ook nog eens niets aan. 0,5 is m.i. een hoge score, maar lager gaan kan helaas niet.

teutoon schreef:
@ Wotjek

Zelf nummers schrijven? Wat versta je daar onder...

Dat ze het deel van het album zelf geschreven heeft.. De teksten dan..

Maargoed, waar gaat het over.. Pff.. IK vind het gewoon een opvallende goede plaat. Niet verwacht van een Idol. En dat andere het slecht vinden, dat hoort er bij. Niet iedereen houdt gewoon van gelikte popmuziek, maar dan kan de CD nog wel van niveau zijn? En ik ben nog steeds van mening dat een oerslechte CD niet verkoopt.. Die flopt gewoon. En als je zelf naar de CD luistert, kan je toch horen dat het goed geproduceerde POP-muziek is. En dat je er niet van houdt is dan ok, maar dan is het niet meteen gelijk slecht.