50 Cent - Before I Self Destruct (2009)

Label: Aftermath (II)

1. The Invitation (2:54)
  2. Then Days Went By (3:45)
  3. Death to My Enemies (3:47)
  4. So Disrespectful (3:39)
  5. Psycho (4:46)

met Eminem

6. Hold Me Down (3:19)
  7. Crime Wave (3:44)
  8. Stretch (4:08)
  9. Strong Enough (3:02)
  10. Get It Hot (2:59)
  11. Gangsta's Delight (3:14)
  12. I Got Swag (3:34)
  13. Baby by Me (3:33)

met Ne-Yo

14. Do You Think About Me (3:26)

met Governor

15. OK, You're Right (3:04)
  16. Could've Been You (4:20)

met R. Kelly

17. Flight 187 * (4:24)
  18. Man's World * (2:51)
  19. Baby by Me [Original Version] * (3:33)

met Jovan Dais

avatar van TheFunkyM
Haha. Ik zag het ook op teletekst, was toch wel verbaast. Veel vanmijn vrienden vinden 50 toch nog best chill.

Ik heb deze cd ook geprobeerd en moet helaas concluderen, dat ik het niet goed vind.
De eerste cd van fifty vond ik zeker een lekkere cd, daarna is veel en veel minder geworden, net zoals met zijn clan g - unit.
De cd heb ik 2 keer beluisterd, maar het is moeilijk om er door heen te komen, ook omdat de beste man zoveel nummers heeft op zijn cd. Zo zie ik door de bomen het bos niet meer.

Ook het nummer met Eminem kan me niet meer bekoren, net zoals eminem dat evenmin de laatste tijd kan. Verder had ikhet idee, dat de verse die 50 spitte geschreven was door Eminem. Lange zinnen, zoals eminem dat altijd doet. Terwijl ik 50 altijd korte zinnen met snelle stoppen hoor spitten. Kan aan mij liggen.

Nee dit is voor mij geen topper..

avatar van KILLERBEE99
Het eerste wat me opvalt aan dit album is waar zijn de G-Unit leden Lloyd Banks en Tony Yayo? Mochten die thuis blijven? Erg jammer vind ik dat al.

Ook erg jammer dat het nummer "Get Up" hier niet opstaat, want dat was een best vet nummer.

Zo'n 80 procent van dit album vind ik niet veel aan, en moet ik luisteren met veel tegenzin. "So Disrespectful" gaat nog wel.

"Psycho" is het top nummer van dit album, 50, Em en Dre (Dre doet de beat) komen hier echt hard! Dit vind ik het beste nummer van dit album.

Verder zijn "Do You Think About Me" en "Ok, You're Right" ook best leuk.

Nee laat mij maar bij de Power of the Dollar / Get Rich or Die Tryin' / The Massacre tijd en alles daar rond om heen. Dat is goede 50 Cent muziek tegenover dit.

50 Cent gaat trounds een 5de album uitbrengen met de naam "Black Magic"

avatar van ASman
Bijzonder jammer om te zien dat 50 Cent ook op dit album weer verder op de inspiratieloze weg.
In het verleden heeft 50 Cent ons wel degelijk vette nummers gegeven, maar op dit album lijkt hij zelfs op het gebied van de commerciele nummers te falen. Het is niet catchy en weldoordacht genoeg om een commerciele hit te scoren en er zit veel en veel te weinig passie achter om de liefhebbers nog eens op iets uitstekends te trakteren ( buiten inderdaad 'Psycho' dat met mijlen voorsprong het sterkste van het gehele album is).

De Schaafkaas
We mogen nu toch wel concluderen dat 50 Cent voorbijgestreefd is door Tony Yayo in populariteit.

t-h-y-$
Is dat zo?

De Schaafkaas schreef:

Leeft Tony Yayo nog ja? rare conclusie.

Relax schreef:

Leeft Tony Yayo nog ja? rare conclusie.

Na het zien van die foto's van de laatste weken vraag ik me die vraag meer af bij 50 Cent

De Schaafkaas schreef:

Hehe.

Maar toch vind ik dit een lekker album voor op de achtergrond, niets meer.

FightForMore
Ik vind het maar niets, de enige hoogtepunten zijn Baby By Me en Ok, You'r Right. De beats zijn wel nog redelijk, maar ik kan gewoon niet meer luisteren naar deze man...

Harco
Vinden mensen dit echt beter dan The Massacre en Curtis?

Harco schreef:
Vinden mensen dit echt beter dan The Massacre en Curtis?

Kijk het verschil in aantal stemmen dan.

Harco
Daar heb je gelijk in, maar het lijkt alsnog wel triest.

avatar van MJ_DA_MAN
The Massacre is beter dan dit en Curtis bij elkaar (qua beats dan, 50 is altijd bagger geweest na GRODT).

avatar van bennerd
Ik ga in een donker hoekje zitten nadenken over mijn muzieksmaak, want ik snap nog steeds niet waarom deze plaat mij nu al enkele weken weet te entertainen (in positieve zin).

avatar van discipline
bennerd schreef:

Rene1979
Game schreef:
Statemagazine maakt zich weer belachelijk:

Before I Self Destruct is precies de plaat die hiphop nodig had.[/i]

Deze Recencist heeft echt nog nooit naar Hip Hop geluisterd als ik zijn laatste alinea lees.

bennerd schreef:

Ben zelf ook wel erg te spreken over dit album, maar ik schaam mij er niet voor.

avatar van MAS
MAS
Waarom zou je je schamen als je een album goed vind?

MAS schreef:
Waarom zou je je schamen als je een album goed vind?

Vraag het aan bennerd..

avatar van MJ_DA_MAN
Bennerd's bericht moet je natuurlijk met een knipoog zien.

avatar van InnerFreedomInt
Ik vind dit toch net een krappe voldoende.
Vanwege flight 187,Do you think about me,Oke youre right,Psycho

Koning-Phong
Ik denk dat het een Hype is om 50 Cent te haten..
Zo zijn er 16 jarige jochies die op deze site rondzwerveren en zogenaamd ook ineens die bitchess en money raps stom vinden.

En Big PRIJZEN ze de hemel in, terwijl diezelfde Big ermee begon.

GRODT was een dope debuut, maar BISD is misschien zelfs doper !

1. Mainstream albums beoordeel IK anders dan Underground.
er komt presentatie bij kijken.
2. BISD is een en al Gangsta Rap, harde woordenwisselingen, gun aimed at ya head raps vind ik gewoon.
3. Geen zwakke Skinny Jeans R&B refreintjes.behalve Baby By Me en Do You Think About Me.

Wanneer was de laatste keer dat je zon NYC Gangstarap album hoorde ??

Ik bedoel dat mensen dit afkeuren begrijp ik echt niet, het opent fantastisch!!! the invitation is RAW !! 50 klinkt alsof hij nog nooit 12 miljoen platen heb verkocht.

Crime Wave is gewoonweg HARD !!! terwijl die met zijn vorige album liep te dansen met justin timberlake en timbaland.

En geen stoer gedrag meer voor Mr Jackson, hij is een duivel !!
Stretch bijv. , mensen prijzen ten crack commandents de hemel in, maja daar rapt BIG alsof hij het uit een mafia film had,
lekker kunstig dan denk ik
maar stretch is HARDER, ONMENSELIJKER, DUIVELSER,

I'm the dopeman! Cokeman! Smoke man! Whatever-man!
The X-man! Tec-man! You better respect man!
Get the green, triple beam, inf' beam, murder scheme
Fiend, morphine, dream, codiene, more lean!
Gun pop! One shot! - Body drop, it wasn't me!
Tell the cops it wasn't me! - You saw me right? - It wasn't me!
It's not my M.O see me I make it streeetcchh

Vooral hoe die het brengt is Geinig gewoon, - I got Spiderman high, I made Batman fly!
Your favorite hero took a hit! - Now here you try!
I don't care if it's a sin! I don't care if you're ten!
Look around kid! - It's a cold world where in!

en dat is wat ik zoek als Boombap-Junkie..Zelfs een love song als Hold Me Down klinkt rauw en dark knight achtig..en daarmee presenteert hij BISD heel goed..ik vind het een classic, hij had five mics moeten krijgen van the source vind ik!

En de COVER is ge-we;-dig

Koning-Phong
50 is meer dan een opmaakpop op TMF met petje en doo-rag.. Get better point of view zou ik zeggen !

Want nu is 50 UIT en is Wayne IN. En Nu??..

Koning-Phong schreef:
Verschil tussen 50 en B.I.G. is dat Biggie zijn gangsta-houding combineerde met een zeer goede flow, humor, zelfspot en sterkte wordplay, en 50 (tegenwoordig) iemand is die flowloos is, Sinterklaas-rijmpjes heeft en niet eens een klein beetje moeite wil doen om maar enige kwaliteit te steken in een nummer met zijn raps. Na 343499 verschillende account wil je dit helaas nog steeds niet inzien.

avatar van Rhythm & Poetry
Koning-Phong schreef:

Want nu is 50 UIT en is Wayne IN. En Nu??..

Wayne komt er over een maandje ook uit.

MJ

Humor past bij BIG, lyricist zin past bij BIG, maar niet bij 50..ieder zijn stijl, ieder zijn waarde..

En ik vind 50 niet flowloos, om eerlijk te zijn vind ik het woordje flow ook zoo DOOD wat is flow als ik The Invitation dope vind klinken.

Ik zou 50 ook niet willen horen als lyricist al wassie goed, dan klop ik wel aan bij Nas of Joe Budden. Maar als Ik Nas hoor bij shoot em up denk ik ook HUUUUUUH da's meer 50 stijl denk ik dan

En wat moet ik precies inzien? wat een mening s..ik vind BISD lekkerder dan life after death, BIG vind ik een betere MC, 50 vind ik harder, BIG vind ik intelligenter..

Rhythm & Poetry : Wat gaat een jaar toch snel he, het hiphop kuikenje komt terug

Koning-Phong schreef:

Phong, waar haal je die opmerkingen vandaan? Dat is echt een talent, een gave!

avatar van Anne Maaike
0,5
Ok, You're Right vind ik nog wel een aanstekelijk nummertje. Maar de rest van het album zet ik niet nog eens op. Een verveelde 50 Cent en dito beats.

PriestMaiden
Toch een verbetering tegenover Curtis, OK You're Right en Psycho zijn de hoogtepunten.