50 Cent - Before I Self Destruct (2009)

Label: Aftermath (II)

1. The Invitation (2:54)
  2. Then Days Went By (3:45)
  3. Death to My Enemies (3:47)
  4. So Disrespectful (3:39)
  5. Psycho (4:46)

met Eminem

6. Hold Me Down (3:19)
  7. Crime Wave (3:44)
  8. Stretch (4:08)
  9. Strong Enough (3:02)
  10. Get It Hot (2:59)
  11. Gangsta's Delight (3:14)
  12. I Got Swag (3:34)
  13. Baby by Me (3:33)

met Ne-Yo

14. Do You Think About Me (3:26)

met Governor

15. OK, You're Right (3:04)
  16. Could've Been You (4:20)

met R. Kelly

17. Flight 187 * (4:24)
  18. Man's World * (2:51)
  19. Baby by Me [Original Version] * (3:33)

met Jovan Dais

X-man
The Opinionated schreef:
Je hebt mijn reactie blijkbaar verkeerd begrepen.

Mijn punt was dat je een Brusselmans niet met dezelfde instelling leest als een Tolstoj, om het even naar literatuur te vertalen. Dit soort muziek is niet diepzinnig maar oppervlakkig en simpel. Zo is het ook bedoeld: voor een grote doelgroep, gericht op hoge verkoopcijfers. Sommigen vinden dit soort muziek vermakelijk, anderen vinden het slecht. Dat kan ik allebei begrijpen. Wat ik niet begrijp, is dat mensen dit op dezelfde manier analyseren en beoordelen als hoogstaande hiphop/muziek, terwijl ze goed genoeg weten dat het niet in die categorie kan geplaatst worden.

Dàt was en is mijn punt. Uiteraard gun ik iedereen zijn mening maar daar ging het natuurlijk niet om. Volgende keer beter lezen voor je conclusies trekt.

Over het GRODT-gedeelte ben ik het met je eens.

Volgens mij is het juist de bedoeling dat je dezelfde meetlat langs muziek houdt, zo filter je namelijk het slechte uit de grote pot en vindt je ook de pareltjes. Lijkt me dus niet meer dan normaal dat mensen dit doen, vooral op een site als deze.

Je mag toch vergelijken? Dat doe je namelijk zelf ook.

The Opinionated

Of, om het op een andere manier te verduidelijken: Als je een 50 album op dezelfde manier benadert als - ik noem maar wat - Elzhi, dan neem je de muziek van 50 te serieus.

Ik vergelijk, maar geen appels met peren. Muziek is zo verschillend dat je het niet consequent op dezelfde manier kan beoordelen. Het is essentieel om de intentie van de muziek bij in je beoordeling in te calculeren.

The Opinionated schreef:
Zoals ik zei: 'Wat ik niet begrijp, is dat mensen dit op dezelfde manier analyseren en beoordelen als hoogstaande hiphop/muziek, terwijl ze goed genoeg weten dat het niet in die categorie kan geplaatst worden.'.

Wacht even hoogstaande hip hop bestaat niet.
Hip Hop is Hip Hop.
Dit is een Hip Hop plaat dus wordt hij als zodanig geanalyseerd....
En het is in mijn ogen een slechte Hip Hop plaat.

Maar dus mag je hem rustig vergelijken met een nieuwe Felt cd bijv want ook dat is Hip Hop. En mijn mening deze cd kan dus niet eens een beetje in de buurt komen van bijv Felt of Diamond District etc

avatar van Stapler
Ik snap je punt maar er bestaat echt wel hoogstaande Hip Hop. Misschien niet in de zin van edele Hip hop maar wel degelijk moderne en ontwikkelde Hip Hop.

Stapler schreef:

Ja Hoogstaande bestaat wel maar... Hip Hop is Hip Hop toch?

avatar van Stapler
Tuurlijk, maar dan heb je het over de discussie echte of neppe HipHop.

Nee hoor slechte of goede

The Opinionated
Rene1979: er is een duidelijk verschil in intenties tussen een plaat als deze en die van een Diamond District. Dat bedoel ik met 'hoogstaand'. Je mag het gerust anders noemen. Hoe jij albums beoordeeld is jouw zaak.

Het was trouwens niet de bedoeling om iedereen uit te nodigen voor een leuke discussie, ik wou enkel mijn mening verduidelijken aan X-man.

Rene1979 schreef:
Nee hoor slechte of goede

Ik bedoel alleen dat echte en neppe Hip Hop niet bestaan.
En slecht of goed is slechts subjectief. Wil nog niet zeggen dat je totaal niet obejctief naar een album kan kijken/luisteren .

Stijn_Slayer
De titel van deze plaat bevalt me in ieder geval.

50 Cent kwam op toen ik in groep 8 zat. Ik heb nooit ingezien wat er leuk aan is, en ik zal dat zeer waarschijnlijk ook nooit inzien. De man lijkt er veel moeite mee te hebben dat zijn roem ten einde loopt, ik ben benieuwd hoeveel exemplaren er van dit album verkocht worden. Aan het gemiddelde en de reacties te zien is het hem weer niet gelukt.

Nee, geen stem van mij, ik heb de plaat immers niet gehoord.

Relax
Trouwens, ik heb een voorgevoel dat dit niet de officieële tracklist is, aangezien Get Up de eerste single was van B.I.S.D.

avatar van thomzi50
Relax schreef:

Dit is wel de officiële tracklist. Al is bij mijn versie het nummer van R. Kelly een bonustrack (en staan de nummers die hier als bonustrack zijn aagegeven er niet op).

avatar van MJ_DA_MAN
En Relax, dit is (uiteraard) wel de goede tracklist gezien de plaat gelekt is en dat een CD-rip is (en Get Up was slechts een street single, gebeurt wel vaker dat de eerste en zelfs tweede single niet op de plaat komen bij comercieele rappers).

avatar van Shelter
Ik hoor toch minder negatieve verhalen over deze dan al het vorige werk, maar ik ga het niet luisteren want ik vind 50 echt een kut rapper.

Harco
Shelter schreef:
Ik hoor toch minder negatieve verhalen over deze dan al het vorige werk

Ik juist niet. Een vriend van mij kun je best wel een die-hard 50-fan noemen, en zelfs hij vindt dit kut.

Getroll en (goed bedoelde) reacties daarop verwijderd. Het mag wel weer eens over dit album gaan.

SSS
Harco schreef:

Het is vergelijkbaar met Eminem, de eerste twee albums waren goed daarna werd het minder. Die lijn doortrekkend, het derde album van Dr. Dre zal wel gruwelijk tegenvallen.

avatar van Shelter
op luisterpaal gehoord, ik snap niet waarom sommigen zoveel positiever zijn. Ik vind het echt een gaar album, zoals gewend.

HoodLum Havoc
ik vind het persoonlijk het beste album van 50

X-man
Heb het nogmaals 2x beluisterd en ik moet zeggen dat er op een aantal momenten (je moet er wel goed voor luisteren) een wat 'gretige' 50 Cent te horen is. Dan praat ik met name over de eerste 3 tracks. De rest blijft toch nog wel erg slecht en erg eentonig, zowel qua raps als producties. Dat we als luisteraar met Ne-Yo en R. Kelly blij moeten zijn voor de (welkome) afwisseling, dat spreekt boekdelen. Toch nog een halfje omhoog voor de eerste 3 tracks.

avatar van NL_RAPPIN
Vind het een lekker album, ''Baby by me'' wat ik eerst niet zo'n lekker nummer vond (mede door Ne-Yo) vind ik nu wel dope worden. Heb de film ook gezien vond het wel een goede film alleen je zag wel dat het 50's debuut was met een film zelf maken. Banks kwam er ook nog in voor als leraar .

4* kan nog omhoog.

HoodLum Havoc
NL_RAPPIN schreef:

4* kan nog omhoog.

ik wil die film ook zien hoe heb je die gevonden?

avatar van NL_RAPPIN
HoodLum Havoc schreef:

ik wil die film ook zien hoe heb je die gevonden?

Ik heb het album gekocht, de versie waarbij de film zat.

Welke film?

The Opinionated
Bij dit album zit een film geregisseerd door 50 en een documentaire over Jam Master Jay.

Qua verkoop zal dit zoals verwacht tegenvallen. Hij gaat naar een verkoop van 140-150.000 stuks in de eerste week. (Dat is inclusief iTunes-verkoop)

The Opinionated schreef:
Ik gok op 330.000. Zou me verbazen moest het meer zijn.

avatar van klaezman
0,5
Zouteloze kutzooi, it's about time to selfdestruct fifty..

avatar van Game
Statemagazine maakt zich weer belachelijk:
"I say I run New York and ain't nobody's sayin' nothing" is een line om te quoten.

Before I Self Destruct is precies de plaat die hiphop nodig had.

Wtf

De hele review:

Vooral die laatste alinea...

avatar van MJ_DA_MAN
Kidson Jones, als dit dit leest: FAIL !!!!!! Ga schoonmaken, metselen, een stuk tekst schrijven over zand en schelpjes, je hond uitlaten, maar stop met hiphopreviews schrijven.

Voor de rest heb ik mijn portie humor weer gehad via State, dus nog wel een bedankje voor Kidson .

avatar van Pooiertje
Niet eens zo slecht als ik gedacht had, 50 rapt wel erg slecht maar de beats zijn bij vlagen best wel lekker.
Jammer dat het op het einde een beetje inzakt.

MJ is echt het prototype hiphopsnob.