Beach House - Teen Dream (2010)

Label: Sub Pop

1. Zebra (4:52)
  2. Silver Soul (4:54)
  3. Norway (4:06)
  4. Walk in the Park (5:26)
  5. Used to Be (4:02)
  6. Lover of Mine (5:07)
  7. Better Times (4:26)
  8. 10 Mile Stereo (5:07)
  9. Real Love (5:23)
  10. Take Care (5:49)
avatar van otherfool
Ik vind het echt een heerlijk plaatje. Consistent niveau, geen skipper te bekennen en een lekkere ontspannen sfeer. Een beetje zomer in deze gure tijden. Favorieten? Doe eerst maar Silver Soul en 10 Mile Stereo dan...

4*.

avatar van SilverGun
Ik had wat meer verwacht van de DVD met clipjes. De meeste slagen er niet bepaald in om de sfeer van het betreffende nummer te vangen - wat de regisseur bij Norway precies in gedachten had is bijvoorbeeld een groot raadsel. Ze komen over het algemeen erg amateuristisch over en de speciale effecten zijn regelmatig om te huilen. Positieve uitschieters zijn echter de sfeervolle video's bij Used to Be, Silver Soul en Real Love.

avatar van barrett
WJW schreef:
Er is niets fijner dan een plaat onderschatten.

Dat klopt... Hier beleef ik nog lang veel plezier aan

avatar van chicorei
Momenteel toch de beste van 2010 hoor...

avatar van palomanp
Zeker wel, tot nu toe dan ;O

Sietse
vandaag bezoek gehad en deze stond lekker te draaien en kreeg in zijn geheel de goedkeuring van mijn bezoek.
Iets wat niet heel vaak voorkomt als het een van mijn oude studievrienden betreft (al is dit wel de indiepop liefhebber van het stel).

En zelf...mooi plaatje, mooi plaatje

boomkat
Pff Beach House, veilig hoor

Nee ik moet zeggen dat dit ook wel goed in de groep ligt bij mijn vrienden. Maarja wat film/muziek betreft heb ik dan ook weinig te klagen kwa vrienden. Al zeg ik het zelf.

avatar van My Addiction
Hm van deze groep heb ik nog nooit gehoord :s en huh wat is er mis met de hoes?

(verwijderd)
De artwork is gewoon een soort roze zebramotief.. niets mis mee dus, maar wel slecht zichtbaar op deze site..

avatar van Schat
Tot dusver de beste cd van 2010.

avatar van rustugan
Beste Album van 2010 tot nu toe.

Grappig, dat zebra-effectje van de cd-hoes is op mijn Cowon S9 geel gekleurd

Geniaalste muziekhoes ooit haha

Coffee
Welke?

Niemand anders heeft de clipjes gezien tot zover?

Een beetje scrollen zou wonderen doen hoor: ik schreef daar op 3 februari wat over.

avatar van SilverGun
Hoe moet ik uit dat bericht afleiden dat je ze gezien hebt?

BPDD

Ik wel.
Zoals je al zei voegen ze weinig tot niks toe aan het album, de clips van 'Walk in the Park' en '10 Mile Stereo' doen zelfs eerder afbreuk aan de luisterervaring.
Aero's bericht lijkt me trouwens tamelijk ondubbelzinnig.

avatar van SilverGun
Hij prijst alleen het feit dat er video's aan elk nummer zijn toegevoegd, waaruit blijkt dat hij ze gezien heeft? Het lijkt me duidelijk dat het mij om meningen over die filmpjes gaat.

Maar ik kan je zeker volgen. Dat vreselijk idiote filmpje bij Norway wekt ook vooral irritatie op. Behalve de speelduur geen enkel raakvlak met het nummer.

Die van Norway vond ik ook heel matig, sterker nog, ik heb hem niet uit kunnen zitten, het doorbrak een beetje de magie van het nummer. Echter, een aantal clips (volgens mij vooral die van Zebra) haalde juist heel mooi het dromerige en wazige effect van de muziek naar boven en vond ik erg goed. Dat de effecten allemaal wat amateuristisch zijn had ik eigenlijk wel verwacht, maar dat heeft ook wel weer z'n charme.

boomkat

Welke clipjes idd

avatar van SilverGun
Die krijg je bij elk nummer op een aparte DVD wanneer je het album koopt.

avatar van My Addiction
ooh ik zie het eindelijk als ik heel dicht bij mijn scherm kom zie ik een soort gele zebraprint

avatar van samslam
toch eerder roos dan geel; niet?

Aardige muziekjes, niet meer niet minder.

avatar van sjostie
Deze plaat kan mij niet bekoren, ik had er hoge verwachtingen van na de vele lovende recensies hier op de site. Ik vind de plaat vlak en eentonig. De muziek beklijft niet, er komt geen enkele emotie los. Voor mij is dat altijd een aspect dat muziek groots maakt. Jammer

SilverGun schreef:

Dat ik geen mening geef over die filmpjes klopt wel (leuk om een keer gezien te hebben en verder doe ik er als niet clip-liefhebber niet veel mee), maar dat ik ze gezien heb leek me wel duidelijk toch en daar vroeg je expliciet naar (niet naar meningen daarover).
Maakt verder niet zo veel uit: ik heb weinig met videoclips. Alleen voor die van Sigur Ros mag je me wakker maken.
Deze van Beach House zijn mij wat te 'gemaakt artistiekerig'. Het ligt er iets te veel bovenop allemaal. Ik weet niet goed hoe ik dit moet uitleggen.
Neemt niet weg dat ik het wel geweldig vind dat bandjes dit zo aanpakken: het geeft een extra tintje mee aan een cd en lokt ongetwijfeld kopers wat ik een goede zaak vind.

MentalTheo58
Geen onaardig cd-tje

Nihilisme
Ook eens naar voorganger, Devotion, luisteren mensen.

avatar van handeman
potverdikkeme ik houd erg van een lekker stukie depressieve muziek. maar dit plaatje kabbelt wel heel erg in een te lage versnelling en dan slaat de verveling noem het ergenis ernstig toe. kortom fraai maar ik sla ff een keertje over.

avatar van Arrie
Maar dit is toch geen depressieve muziek?

avatar van Mjuman
Hoorde deze vandaag bij Plato in de winkel en was aangenaam verrast - iets voor het lijstje. Snap niet dat mensen dit als depressief durven te betitelen; crew van Plato was erg positief erover en noemde dit - overeenkomstig de titel - Dreampop.

dvk
Nee dit zou ik ook niet willen omschrijven als een depressieve plaat. Zit wel een zeker sfeertje in waar je zeker niet direct vrolijk van word, maar die je meer uitnodigt om heerlijk bij weg te dromen.