Four Tet - There Is Love in You (2010)

Electronic

5. Sing (6:48)
  6. This Unfolds (7:55)
  7. Reversing (2:40)
  8. Plastic People (6:33)
  9. She Just Likes to Fight (4:34)
tuktak
sowieso is het op mume de stijl om alles dat 4x4 is af te doen als simplistische muziek, en alles met de titel idm te kwalificeren als zijnde ontzettend knap en vernuftig. in feite hebben we het hier om het houden van een beetje maat, en niet om de kwaliteit van die desbetreffende maat. het maken van een boeiende 4x4 plaat is nog altijd veel moeilijker dan van een of andere chaotische toestand, simpelweg omdat je zonder beattrucjes toch moet zorgen dat de luisteraar geboeid blijft. four tet doet dit door een uitgekiend sampleschema, verwerkt in een subtiele, zeer treffende opbouw.

natuulijk is het prima om dit niet leuk te vinden, dat zal mij überhaupt een zorg zijn, maar dit afdoen als 'gewoon' is de muziek onderschatten. er is niet een vergelijkbare artiest als four tet. wie het weet, mag het roepen, maar ik weet nu al dat ik niks ga horen. zeker niet als je zijn vorige releases meerekent. Ik denk dan ook dat iedereen die de oude four tet kan waarderen deze plaat ook kan waarderen, mits men open staat voor het concept van een dansbaardere plaat. iets wat nogmaals zeker productioneel niet makkelijker maakbaar is, verre van zelfs.

khonnor
eigenlijk ook niet verwonderlijk dat jan van biesen, "dance" kenner en pionier van o.a. studio brussel, "love cry" heeft opgenomen in zijn lijst van beste 10 dancetracks ever

avatar van sander.
tuktak schreef:

Ik ben het met je eens dat er niemand is die, qua ontwikkeling, te vergelijken is met Four Tet. In de stijl van There Is Love in You zijn er misschien wel artiesten die in de buurt komen. Ik vind The Field redelijk in dezelfde sfeer passen en het heeft ook het structuur/idee van nummers als Sing en Reversing. Pantha du Prince z'n nieuwe album deed me hier ook lichtjes aan denken. Apparat? Aphex Twin klinkt er soms in door... Maar okee, in zijn totaliteit is Four Tet echt uniek, origineel en vooral heel erg goed.

Apparat (hoe goed ook) hoor ik hier niet echt in terug. Misschien Nathan Fake.

Razor Disk schreef:
Komt door het feit dat ik verkeerd begrepen word. Sorry dat het slordig over komt.

Dan moet je zeggen dat ik je verkeerd begrijp en niet je post aanpassen zodat mijn reactie (ik quotte je nota bene letterlijk, maar dat stuk heb je weggehaald) niet meer klopt. Is niet zo netjes.

avatar van Goodfella
tuktak schreef:

Nieuwe, nog onuitgebrachte dingen van Holden

(volgende week interview online op het Bar Weinig blog)

herman schreef:
Apparat (hoe goed ook) hoor ik hier niet echt in terug. Misschien Nathan Fake.

Nogmaals sorry, zal niet meer gebeuren.

Omdat dit album wat meer dance is betekent het niet dat ik het gehele album niet kan waarderen. Misschien moet ik gewoon accepteren dat Four Tet's stijl iets anders is geworden en dan het album in zijn volledigheid beluisteren.

Heb je het album al wel in zijn volledigheid gehoord?

Ik kijk wel uit naar dat interview + nieuw Holden-materiaal

Razor Disk
Nee. Bijna alles maar nog niet volledig.

khonnor
en om een of andere reden denk ik dat de minimal van oa pantha du prince idd een invloed geweest is op deze plaat...

mijn eerste reactie op "love cry" was immers: four tet goes minimal!... Wow!

avatar van Goodfella
Ik snap dan weer niet waarom de term minimal überhaupt nog wordt gebruikt.. Vergemakkelijkt praten over deze muziek niet echt

Razor Disk
Onlangs de hele cd afgeluisterd. Linksboven in dit bericht kun je zien dat het me is bevallen.

Een groot gevoel van teleurstelling trof mij na het horen van de nummers Love Cry en Sing. Ik vond het jammer dat Four Tet meer de dance kant op ging. Na het beluisteren van She Just Likes to Fight, Reversing en This Unfolds werd ik positiever gestemd. Deze voelen voor mij erg Four Tet-achtig aan. Love Cry is nu een van mijn favoriete van het album (ik zie nu eindelijk het geniale van dat nummer). Ook Sing klinkt zeer prettig, als ik maar goed in de sfeer van het album zit.

Een top album.

avatar van sander.

Een topalbum.

Mooi dat je het nog een kans hebt gegeven en er nu ook achter bent gekomen hoe goed dit is.

Tip: Pitchfork: TV , live klinkt het zoo mooi.

Razor Disk
Kans op verhoging. Als je ouders jou muziek helemaal niets vinden en na het horen van dit album op gegeven moment mee neuriën met She Just Likes to Flight (tutututu tutututu tududu dudududu) , dan weet je dat er iets specials is aan dit album.

Razor Disk
Leuke feit over de track trouwens: Kierans vrouw zit op Kung Fu en zij kwam op het idee om het nummer zo te noemen.

avatar van Tha)Sven
Het duurde even voordat ik erin kwam, maar wat een sterk album is dit.

spherepeer
Wat een heerlijk album, na zo'n 20 luisterbeurten verveelt het nog niet; verhoogd naar 4,5*

Razor Disk
Zal ik dat ook maar doen dan? Geweldig album!

avatar van De Daniël
Zo, wat was deze man lekker bezig gisteravond in Paradiso tijdens 5 Days Off
Mijn favoriet samen met Floating Points. Bibio viel me lichtelijk tegen.

Ben nu wel erg benieuwd geraakt naar dit album.

avatar van mkrake
Geweldig album....

Circling doet mij trouwens in eerste instantie wat denken aan; Welcome to Tomorrow van Snap. ..meer mensen?

Voor de rest erg fijn album wat tot op heden geen moment verveeld.

sanquin
prima album, hoes is geweldig in vinyl formaat

khonnor schreef:

Vond ik wel vreemd van Jan van Biesen, een nummer opnemen in die lijst dat nog geen twee weken oud is. Zeer goed nummer overigens, maar "Love Cry" is niet eens Four Tet's sterkste nummer. Geef mij dan maar liever "Ringer", "Hands", "She Moves She" of "Everything is Allright".
Het zal wel een impulsieve actie geweest zijn om Four Tet bij het Studio Brussel publiek te promoten.

Razor Disk
Geef mij maar een ''Slow Jam''. Fantastisch nummer.

avatar van Nakur
Ik heb een haat-liefde verhouding met 'There Is Love In You'. Ik vind de opbouw van het album niet lekker in balans. Love Cry is prima en lekker uptempo, maar de ritmes en energie vormen een schril contrast met de latere nummers. En meer van dattem. Daar kom ik later nog op terug.

avatar van Svendra
Razor Disk schreef:
Geef mij maar een ''Slow Jam''. Fantastisch nummer.
Oh ja, vergeten te vermelden twee weken geleden:
de badeendjes mis ik hier nog het meest van allemaal

Razor Disk
Ja inderdaad, ik heb toch liever die gruwelijk schattige piepspeeltjes dan de minder gruwelijk vette beat uit Love Cry.

avatar van Nakur
Een week luisteren later ben ik stiekem verliefd geworden op There Is Love In You. Het zal het weer zijn. Nieteens een speciale plaat, maar wel een die ik met gemak 4 keer per dag luister.

Die hoes is zo mooi, alleen die verpakking die slaat natuurlijk helemaal nergens op. Een dubbel geklapt kartonnetje, goh! Daar ga je toch niet de gevraagde €18 aan uitgeven? Hij ligt bij de Media Markt hier in Alkmaar voor 11 euro in de schappen, misschien haal ik hem daar, maar dan echt alleen omdat de muziek zo speciaal is; de verpakking verdient nog niet eens 1 ster..

Het artwork is inderdaad zéér armetierig: een dubbelgevouwen kartonnetje waar bij mij ook nog eens de lijm al losliet toen ik de CD er voor de eerste keer uithaalde. Ik kan de CD er dus niet meer in stoppen, want dan loop ik het risico dat de CD aan de lijmresten vast blijft plakken (is me al eerder gebeurd dat een CD daardoor ondraaibaar werd.)

Muziek blijft natuurlijk prima en het plaatje met alle knopen/balletjes (wat zijn het eigenlijk) natuurlijk ook, maar ik had liever een solide jewelcase gehad.

Overigens heb ik er bij CDwow maar 7 euro voor betaald. Wie tegenwoordig nog 18 euro voor een nieuwe reguliere CD betaald die heeft het niet helemaal begrepen, denk ik.

avatar van Manuel
Die Folk-achtige Hidden Track is ook wel nice!