System of a Down - Toxicity (2001)

Label: American

11. Shimmy (1:51)
  12. Toxicity (3:38)
  13. Psycho (3:45)
  14. Aerials (6:11)
  15. Sugar [Live] * (2:27)
  16. War? [Live] * (2:48)
  17. Suite-Pee [Live] * (2:58)
  18. Know [Live] * (3:03)
  19. Johnny * (2:09)
avatar van wolfje4
dimwit schreef:
De muziek verveelt echt erg snel, maar dat wil niet zeggen dat dit geen briljante CD is. 4*

niet alle nummers zitten even "lekker"in elkaar maar vooral nr.3 , Chop suey en Toxicity daar zit zo vreselijk veel in, ritmewisselingen, de genialen overgangen, snoeihard beuken, het schreeuwen, het melodieuze en de strakke vette drum.... ik blijf ze draaien..eigenlijk hebben alle albums dat wel. Kan mijn dag helemaal maken!

Baltasound
kevin15 schreef:

Ik vind Jet Pilot nog een zwaar goed nummer. Ik vond eerder Shimmy een minder goed nummer.

Ik heb een aversie tegen nummers zonder intro

avatar van Thomaz75
Tijdens lange ritten vanuit regio Rotterdam tot voorbij Zwolle (zo'n anderhalf tot twee uur) richting de boerderij van mijn onvolprezen schoonouders brullen mijn eega en ik deze plaat regelmatig integraal mee...

...en we zijn er ook bijna evenvaak half schor aangekomen, waarna we eindelijk konden genieten van een lang weekendje zonder stress...

Dank u, System of a Down, en kom ooit nog eens tezamen om een albumpje te maken, gelijk de periode 2000-2002. En vergeet dan ook niet om op het Europese vasteland te gaan touren.

Ik zal met u zijn.

Amen.

avatar van Thomaz75
Timothebizkit schreef:
Ik beschrijf dit altijd als spasmemuziek. Het wisselt namelijk nogal spastisch van hard naar zacht en niet terug. Is heel leuk, je moet het echter niet te vaak luisteren *3

Ergo: Je moet dit héél vaak luisteren!

avatar van Tabossi
Cool album, waarbij Tenkjan precies goed afwisseld tussen hysterisch geblaat en melodisch gezang. Kan ook eigenlijk maar weinig slechte nummers opnoemen. Titelnummer en Science blijven voor mij de beste. Vreemd overigens dat ik nieuwe soloproject van de zanger niet zo trok...

Zwaar lekker album. Enige plaat die ik overigens orgineel heb. Misschien dat ik ooit hun eerste nog haal. Hun 2 laatste zijn consistent maar lijken wel op elkaar.
Wat dat betreft is dit album toch wel het fijnst. Hypernerveus, afwisselend hard en zacht, goeie zang. Ja lekker. 4.5* blijft staan.

avatar van Carolaah
Common dit moet wel het beste album van SOAD zijn.
Heerlijke nummers om op weg te rocken met af en toe een zachte inval.. Prima..

rico-bballer
Lekker album luister het nu voor de 2e keer stem altijd an 3 keer dus nog 1 luisterbeurt vooral chop suey vind ik vet. Dat switchen van gebeuk naar, ja wat rustiger gaat hier het subtielst. Wat ik dus ook het enige jammere vind aan dit album het gaat nogal spastisch. Dit word denk ik een 4.

gizmo_o
Helemaal grijs gedraaid dit album. Heerlijke herrie:).

avatar van vin13
Tabossi schreef:

Heet de zanger Tenkjan of Henkjan of Tankhenk? Niettemin lekkere freakplaat en ideale autoplaat om wakker te blijven.

rico-bballer
Serj Tankian.

avatar van Leonard91
Lekker album, harde en zacht afwisselen is zo'n beetje het kenmerk van SOAD. De afsluiter is voor mij met ruime voorsprong het beste wat deze plaat te bieden heeft, al is de titelsong ook geniaal.
Helaas weten niet alle nummers (2 & 4 bijvoorbeeld) me zo te pakken, dan is het opeens wél een beetje standaard herrie.
Leunt tegen een 4 aan maar vooralsnog een 3,5*.

Baltasound
Na 7 jaar geeft de solo van Psycho mij nog steeds de positieve shivers

nostalgie, nostalgie..hoe geweldig waren chop suey, toxicity.

avatar van Ampivinni
kort maar ZEER krachtig !!

avatar van Paap_Floyd
"Chop Suey dit", "Chop Suey dat". Een groot deel van de rest is minstens zo goed hoor !

DonDijk
Tis inderdaad gewoon een heerlijke plaat waar je vette energietjes van krijgt. Standaard mee in de auto.

avatar van Ampivinni
Vooral ,,Prison Song'' ruled zwaar
daron 4 life

avatar van Paap_Floyd
Ik heb Needles, Deer dance en Toxicity aangestipt als favorieten!

Paap_Floyd schreef:
Ik heb Needles, Deer dance en Toxicity aangestipt als favorieten!

Ok. Is goed.

avatar van Facedown
DonDijk schreef:

Ok. Is goed.

Strike

avatar van neyonn
Ik prefereer hun debuutalbum nog altijd iets meer, maar dit is eveneens een geweldige plaat.

avatar van Ludakris
Aerials, mijn hemel, zooooooooooo lekker! Voorts een stevig album dat van tijd tot tijd wel eens kan opluchten.

DonDijk
Damn, heb nu nog een schorre stem. Net in de auto 2x gedraaid, heerlijk.

avatar van James Douglas
Mijn jongere broer had dit van de week HARD opstaan en ik werd weer eens gezond uit mijn stoel geblazen. Ideaal plaatje om de spanningen even uit je aderen te krijgen.

Mr_White
Forest vind ik zo'n schitterend nummer, een hoogtepunt op een album vol hoogtepunten. En Chop Suey, toen ik dat nummer voor het eerst horen, was ik gelijk verliefd. Shimmy op de soundtrack van een Tony Hawk game gaf de doorslag. Meesterlijk album.

avatar van Ploppesteksel
Forest vind ik ook een topnummer !

Relax
Ik heb eigenlijk hetzelfde, maar ik blijf bescheiden.

avatar van Thomzic
Ben 'm nu weer aan het luisteren.. Wat is dit op zijn tijd toch een heerlijk agressief album om alles van je af te zetten! Tempo op 100 en gaan met die banaan. Dat niet alles top is (zoals X en Bounce) neem ik maar voor lief.

Window28
Ik persoonlijk vind de muziek totaal niet snel ververvelen.
Ik vind de ritme wisselingen in combinatie met de clean stukjes een erg mooi en ik kan er altijd wel naar luisteren.
Als er geen clean stukje in zit zoals in Jet Pilot of Bounce, verveeld het me alsnog niet, al moet ik wel zeggen dat ik daar erg aan moest wennen, zoveel tegelijkertijd en zo snel zonder rust.
Maar nu vind ik het echt heel vet en heb ik niets anders dan rescpect voor dit album!