System of a Down - Toxicity (2001)

Label: American

11. Shimmy (1:51)
  12. Toxicity (3:38)
  13. Psycho (3:45)
  14. Aerials (6:11)
  15. Sugar [Live] * (2:27)
  16. War? [Live] * (2:48)
  17. Suite-Pee [Live] * (2:58)
  18. Know [Live] * (3:03)
  19. Johnny * (2:09)
avatar van Ikkegoemikke

avatar van discipline
Wat een verdomd heerlijke plaat jammer dat het hierna de albums hierna minder werden maar deze vind ik persoonlijk een klassieker!

avatar van Soulmaggot
Dit blijft gewoon weg het beste wat System Of A Down ooit op plaat heeft gezet!!!

speranza
Ikkegoemikke schreef:
Chop Suey! rules ! En daar is alles mee gezegd
Helemaal mee eens! "Father, why have You forsaken me!" Kippenvel!

avatar van WinterBase
Verdomd goed plaatje dit. Veel te laat ontdekt.

4,5 *

avatar van kaztor
PSYCHO!! GROUPIE!! COCAINE!! CRAZY!!

stuart
Als er nu niet zo 'geschreeuwd' werd, zou ik 'm heel misschien nog eens beluisteren.....Ieder zijn "smaak"....

avatar van Ploppesteksel
Zoals Tankian schreeuwt vind ik het nog erg netjes.
Grunten bij metalbands vind ik veel erger ..

stuart
Dat hangt idd. van je persoonlijke muzikale "pijngrens" af, dat is waar.

PriestMaiden
Dit is een meesterwerk van System of a Down. Mezmerize vind ik persoonlijk het beste van System of a Down. Maar deze is even goed. Het album begint al goed met Prison Song, het tweede nummer is ook meezingbaar. De singles Toxicity, Aerials en Chop Suey! zijn vet. Heel dit album blijft goed in de oren klinken.

Ploppesteksel schreef:
Zoals Tankian schreeuwt vind ik het nog erg netjes.
Grunten bij metalbands vind ik veel erger ..

Ik vind dat gebrul van 'm juist heerlijk.
Wat is er nou mis met geschreeuw bij deze muziek?

avatar van Ploppesteksel
Bij deze muziek vind ik dat niet erg; dat was Stuart.
Daarentegen bij metalbands waar er gegrunt wordt vind ik dat wel erg irritant.

kaztor schreef:
Ik vind dat gebrul van 'm juist heerlijk.
Wat is er nou mis met geschreeuw bij deze muziek?

Er is niks mmis mee; ik vind het echter op de wijze hoe het op dit album klinkt (ook van andere ''schreeuwbands") irritant en afbreuk doen aan de muziek.. Muziek waar het 'schreeuwen' af en toe opduilkt en niet zozeer als 'zang' optreedt kan ik meestal wel hebben.

avatar van bennerd
stuart schreef:

Ik vind het juist een énorme meerwaarde. Het maakt het geheel nog spastischer en schizofrener dan het al is.

stuart
Ja, zoals ik al zei; smaken en muziekbeleving veschillen, maar bij jou (Bennerd) had ik ook geen ander antwoord verwacht eigenlijk. .....over een jaar of 10 denk je misschien:.....luisterde ik hier naar.... ...hoewel sommigen die gedachte ook niet krijgen... (bijv. Kaztor, hoewel die van meer 'smaken' houdt)

avatar van Thomzic
stuart schreef:
over een jaar of 10 denk je vast:.....luisterde ik hier naar....

Volgens mij is dit juist een plaat wat dit niet heeft. Een van de betere nu-metal platen, die prima in elkaar zit. Over 10 kan ik deze plaat dan ook zeker draaien na een klotedag

stuart
Ik ben nauwelijks 'thuis' in de "nu-metal", dus dat zou best kunnen (het gaat me vooral om het geschreeuw). Het ging me overigens meer om de jonge (onder 18) metalheads, waarvan sommigen op een gegeven moment afhaken als ze ouder worden.
Degenen die later dit bijv. nog steeds mooi vinden zijn dan ook vaak de echte liefhebbers en niet alleen 'deze' muziek destijds mooi vonden mede/grotendeels vanwege hun leeftijdshormonen/adrenaline......(met bijv. 40 levensjaren en die zijn er zeker ).

Thomzic schreef:

Van alle nu-metalmeuk vind ik dit juist ook een blijvertje.
Ik vind het trouwens geen echte nu-metal, want er zitten totaal geen rap-invloeden (lees: grotendeels rotzooi uit dat beperkte genre) in.

avatar van Paap_Floyd
Ik ben deze de laatste jaren alleen maar beter gaan vinden.

kaztor schreef:

Van alle nu-metalmeuk vind ik dit juist ook een blijvertje.

stuart
Zo heeft iedereen zijn verschillende muziekbeleving; bij mij werd ie na 3 draaibeurten 'afgeschreven'......2,5 voor het muzikale (goede) 'werk' en 1 punt aftrek voor het her en der opkomende "schreeuwwerk"..... ....(zonder dat had ik nog bij jullie, Paap en Kaztor, in de buurt gezeten met met 3,5)

avatar van deathmetalhead
wel cool. maar wat heeft het nummer toxicity met autisme te maken :S

leathaface2009
één van de eerste cd's die ik ooit had en na 7 jaar nog is afgespeeld en het blijft een geweldige plaat. Kan me zelfs niet meer voorstellen dat tracks zoals Chop Suey en Toxicity vandaag de dag zoveel op tv zouden gedraaid worden, wat 7 jaar geleden wel zo was. Nu is het allemaal crap op tv.

Ikkegoemikke schreef:
Chop Suey! rules ! En daar is alles mee gezegd

Er is toch veel meer aan dit album dan enkel Chop Suey...
Sience, Deer Dance en Psycho zijn minstens zo goed, ik zou zelfs durven zeggen dat elk nummer evenwaardig is op dit album.

En dan te bedenken dat chop suey nog in de top 40 heeft gestaan.
Ik zie dat nu niet meer gebeuren tussen de Borsato's van deze wereld.

avatar van orbit
Zo lang geleden was dat nou ook weer niet.. elk eigen nummer kan het maken, Chop Suey was toen echt uniek (en nog steeds). Het vreemde is meer dat dit soort nummers zo nu en dan gepushed worden, eerder dan dat ze genegeerd worden.

avatar van BoordAppel
Het was toen ook al vrij apart dat dat nummer ineens de top 40 binnenkwam.

Van mij krijgt dit album een 4,5. Erg goeie muziek, vooral de harde stukken geven je altijd lekker veel energie. Als je s'ochtends eigenlijk al té laat je bed uit stapt kom je altijd wel op tijd met een nummer als Needles. Ik kan over elk nummer wel iets zeggen maar dan wordt mijn bericht hier weer veel te lang.

Zwammi schreef:

Er is toch veel meer aan dit album dan enkel Chop Suey...

Daar heb je ook groot gelijk in, als ik Toxicity luister, luister ik ook meteen het hele album. Maar toch hebben Jet Pilot, Forest, Atwa, Shimmy en Aerials wel een meerwaarde bij mij.

avatar van Thomaz75
Haal "Jet Pilot" van dit album af en het benadert perfectie.

avatar van lowieke
Aerials.... niet geloven hoe tof nummer

Thomaz75 schreef:
Haal "Jet Pilot" van dit album af en het benadert perfectie.