Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (2010)

Pop / Jazz
Label: Grandmono

1. That Man (3:51)
  2. Just One Dance (4:01)
  3. Riviera Life (3:29)
  4. Back It Up (3:53)
  5. The Other Woman (5:33)
  6. Absolutely Me (2:46)
  7. You Don't Love Me (3:54)
  8. Dr. Wanna Do (3:02)
  9. Stuck (4:33)
  10. I Know That He's Mine (4:17)
  11. A Night Like This (3:46)
  12. The Lipstick on His Collar (3:38)
  13. Bad Romance * (4:26)
avatar van Mjuman
harm1985 schreef:
Zag haar gisteren bij op TV een nummertje doen. Klonk wel leuk (al was ik natuurlijk niet helemaal onbekend met haar werk, al was het maar via de reclame van Martini), maar ik had het gevoel dat er iets miste er was een bepaalde leegte tussen haar en de band. Op verzoek van mijn vriendin toch maar even gepindakaast.

Ik zou zeggen: meteen op schijf zetten, doe er als cadeautje een Viva bij - of een Elle en je hebt ongetwijfeld een fijne avond!

avatar van LeRoi
Mjuman schreef:
... doe er als cadeautje een Viva bij - of een Elle en je hebt ongetwijfeld een fijne avond!

...ik lees graag het NRC en de Intermediair, mag dat ook?

avatar van Mjuman
LeRoi schreef:

...ik lees graag het NRC en de Intermediair, mag dat ook?

Jazeker - ik ben ruimdenkend; als suggestie waren beide bladen net als de cd voor zijn vriendin gedacht.

Zo heb ik heb ook vrienden die je heel blij kan maken met de laatste Trijntje Oosterhuis - ik neem liever de intercity, passeer ik dat station.

avatar van LeRoi
Dridge schreef:
Jammer van het smetje 'Dr. Wanna Do'
toch een halfje erbij want het zijn best lekkere en vrolijke liedjes vooral nu het zonnetje lekker schijnt.

Dit weekend het schijfje maar weer eens opgezet: blijft een geweldige CD en 1 van de best uitgekomen platen voor mij van de laatste maanden!

Snap de opmerking van Dridge, ben het er alleen niet mee eens. Kan de vette knipoog van het nummer wel waarderen. Het middenstuk van 'Dr. Wanna Do' vind ik overigens muzikaal gezien nog goed/interessant ook....

avatar van MAS
MAS
Ik ga Caro binnenkort live zien op festival Mundial in Tilburg. Ik ben benieuwd of ze het album live ook zo goed brengt.

avatar van NewYorkCityLight
Laat het ons weten!

Wat mij betreft toch iets te overhyped op het moment. Hoewel de muziek op zich vrij degelijk is hoor ik, zoals anderen al eerder zeiden, weinig originaliteit. De band is daarnaast op zich niet slecht, maar muzikaal is het toch vaak niet erg diepgaand, waardoor dit album me niet echt kan boeien.

Caro Emerald's stem is, hoewel ze objectief gezien geen slechte zangeres is, ook niet echt mijn ding.

Ik heb d'r zelfs nog live gezien, maar ook toen kon ze mij niet overtuigen.

avatar van Rarara
verzorgde productie, 50 jaren muziek met wat moderne rap is erg leuk. riviera life is mijn favoriet

avatar van Lexcoaster
Érg lekkere '50 jazzy popmuziek. caro heeft ene prachtige, warme en soepele stem. Veel swingende en vrolijke producties, en bovenal een eigen sound. Zó kan popmuziek ook zijn.

Ik ben fan, op deze tour mag ze zeker doorgaan! 4*

avatar van Mjoesik
wat een ontdekking ! Heb em gekocht nadat ik haar ontdekte met het Martini-lied. That Man is mijn coming-out-of-bed-song van de voorbije week, en ik word er gewoonweg goedgehumeurd van
Well done, Caro !

Dit vindt ik het meest overgewaardeerde album van 2010 tot nu toe,
dat nummer 'A Night Like This' komt me echt de strot uit,nederlanders kunnen dat soort muziek niet brengen zoals dat oorspronkelijk hoort.
Dit is zulke FAKE dat is echt niet om aan te horen.

Sheplays
88Fabian schreef:
Dit is zulke FAKE dat is echt niet om aan te horen.

Wat een stelling.
Wat nou nederlanders? Hoe hoort 't dan oorspronkelijk?
Zelfs de beroemdste tango ter wereld, Olé Guapa, is geschreven door een witte rotterdammer.

Dit album en dat nummer (A Night Like This) wordt overigens gezongen door een vrouw van gemengde komaf (nederlands/surinaams/arubaans).

avatar van Rinus
Lekker album wel. Jaren 40 en 50 muziek in een wat moderner jasje gestoken (doen dat Matt Dusk en Michael Buble dat eigenlijk ook niet?). Niks bijzonders, maar het luistert lekker weg.

88Fabian
Dit is gewoon FAKE muziek,dat is mijn mening hierover.

88Fabian schreef:
Dit is gewoon FAKE muziek,dat is mijn mening hierover.

En die mening fundeer je ook lekker.

Ik wed dat aan deze muziek meer aandacht is besteed dan aan de kwaliteit van de muziek van Lady Gaga, Rihanna, Justin Bieber, Kylie Minogue, maar ook bijv. Jan Smit of Frans Bauer e.d. Dát is FAKE muziek, gemaakt voor massaconsumptie. Dit niet, hoewel dit ook succesvol is, kan je dit moeilijk fake vinden.

Je kan dit wel niet leuk vinden. Prima smaken verschillen. Maar fake? Dat argument slaat hier kant nog wal.

avatar van Kos
Kos
Lexcoaster schreef:

Nee, dat is lekker gefundeerd. .

Ik denk dat er weinig verschil is.

avatar van Arrie

En die mening fundeer je ook lekker.

Ik denk dat aan de muziek van bijvoorbeeld Lady Gaga behoorlijk veel aandacht is besteed. Maargoed, Kos slaat de spijker op de kop.

En die mening fundeer je ook lekker.

Ik heb het al gefundeert.

Je hebt helemaal niets gefundeerd, je roept maar wat.

Wat is 'fake muziek' ueberhaupt? Dit is ongetwijfeld met plezier gemaakt (zo presenteert Caro het in ieder geval wel) en er zijn ook tal van mensen die er lol aan beleven. Ik zie niet in wat er mis mee is.

avatar van lennon
Ik vind de singles nog steeds erg leuk om te horen op de radio, het cdtje is ook aardig, maar ik moet wel zeggen dat het snel gaat vervelen, en het album dus al snel aan de kant wordt geschoven. Dus van 3 naar 2,5.

Ik hoorde bij Giel dat er internationaal ook interesse was in het album, en dat vind ik wel een logisch gevolg.

Ben alleen wel benieuwd of haar 2 album in dezelfde stijl zal zijn als deze, want ik denk dat ze daar niet mee wegkomt. Dit is leuk voor 1 keer, en dan houdt t op (zie bijvoorbeeld Brian Sezter, 1e album enorm populair, maar dan gaat het vervelen voor het grote publiek, het blijft toch specifieke muziek (en nee, ik vergelijk deze 2 albums of muziek stijlen niet met elkaar))

Kos schreef:

Nee, dat is lekker gefundeerd. .

Ik vind die muziek kitsch om de simpele reden dat die muziek formule werk is. Een bepaalde succesformule (opbouw/afbouw liedjes, de teksten, de ondersteunende muziek) wat al bij heel wat andere popmuziek is toegepast. En die formule wordt helemaal uitgemolken omdat het geld in het laadje brengt. maar van originaliteit is geen sprake.

Of ik het dan ook slecht vind is vers 2, dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Maar genoeg offtopic.

88Fabian schreef:

Ik heb het al gefundeert.

Nee, je hebt alleen gezegt dat je het fake vind. Prima hoor, maar wáárom heb je niet gezegt, en daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

Lexcoaster schreef:

Je slaat de spijker op zo'n kop.

avatar van Lexcoaster
Je vind Caro dus formulewerk?

Lexcoaster schreef:
Je vind Caro dus formulewerk?

Dat is het zeker.

En X&Y uit jouw top 10 is geen formulewerk? Niets mis met formulewerk, als het maar goed klinkt...

avatar van Lexcoaster
Formulewerk of niet, ik vind de sound van deze artieste best wel origineel in vergelijking met wat er verder allemaal de top 40 binnnewandelt. Veel huidige R&B artiesten lijden gigantisch aan formulewerk.

avatar van MAS
MAS
Ik heb zaterdag het grootste deel van dit album live gehoord in Tilburg en ze heeft me live ook wel overtuigd. Jammer dat het geluid zo slecht was.

herman schreef:

Nee vindt ik niet eerlijlk gezegd.