Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (2010)

Pop / Jazz
Label: Grandmono

1. That Man (3:51)
  2. Just One Dance (4:01)
  3. Riviera Life (3:29)
  4. Back It Up (3:53)
  5. The Other Woman (5:33)
  6. Absolutely Me (2:46)
  7. You Don't Love Me (3:54)
  8. Dr. Wanna Do (3:02)
  9. Stuck (4:33)
  10. I Know That He's Mine (4:17)
  11. A Night Like This (3:46)
  12. The Lipstick on His Collar (3:38)
  13. Bad Romance * (4:26)
Kun je wel neeknikken, maar ik heb vorig jaar letterlijk *alles* uit de top 40 beluisterd (zie dit topic: Muziek >> Algemeen >> Nieuw in de top 40 - 2009) en daarin was Caro Emerald vorig jaar echt wel een opvallende verschijning met haar muziek.

Maar goed, als jij dit zulk onorigineel formulewerk vindt, dan ben ik wel benieuwd naar vergelijkbare artiesten... Ik zou bv. best wat van haar invloeden terug willen horen.

88Fabian schreef:

Niet dan? Noem eens andere artiesten op dan. Ben ik wel benieuwd. Daarbij, als ik MTV of TMF op zet, krijg ik maar heel weinig vergelijkbare muziek. Veelal is 3e rangs R&B bijvoorbeeld.

herman schreef:

Jij hebt echt goeie muziek in je top10 staan,had ook daarom niet gedacht
dat je deze muziek goed zou vinden.

avatar van NewYorkCityLight
je er niet blij mee snappie?.

. Kom nou gewoon eens een keer met een argument.

avatar van Arrie
88Fabian schreef:
maar mensen met muziek smaak maak
je er niet blij mee snappie?.

Ja, want ik heb geen muzieksmaak en jij wel.

je er niet blij mee snappie?.

Ik kijk eigenlijk ook erg weinig van dat soort zenders vanwege de shit die er te vinden is.

Maar nog steeds weet ik niet welke artiesten jij op Caro vind lijken die net zo populair zijn, wat Caro dus 'afgezaagd' maakt. Ik ken ze niet, altans absoluut niet in dezelfde mate en populariteit als dat van Caro. (Wat dat betreft heeft ze wel een gelukstreffer gemaakt met haar album).

"Maar mensen met muzieksmaak maak je er niet blij mee snappie?"

Nee dat snap ik niet. Ik durf te wedden dat iedereen die Caro leuk vind het met je oneens zal zijn. Ik geef voor dit album 4 sterren, dus je zegt hier eigenlijk gewoon doodleuk dat ik geen muzieksmaak heb.

NewYorkCityLight schreef:

. Kom nou gewoon eens een keer met een argument.

ik heb al een heel verhaal gegeven wat wil je nog meer

avatar van Editoor

ik heb al een heel verhaal gegeven wat wil je nog meer

Als je 4 zinnen en minder dan 50 woorden hebt getikt, heb je inderdaad een "heel" verhaal geschreven
Je geeft je menig over 1 nummer en dat is het. Het is nog maar de vraag of je de hele cd wel beluisterd hebt.

Editoor schreef:

Als je 4 zinnen en minder dan 50 worden hebt getikt, heb je inderdaad een "heel" verhaal geschreven

discussie gesloten,ga hier geen energie in steken.

avatar van Arrie
Tja, het valt ook moeilijk te discussieren met iemand die gewoon zegt dat je geen muzieksmaak hebt als je hier blij van wordt en meer van dat zulk provocerende opmerkingen.

avatar van Dridge
88Fabian heeft hierboven zowaar twee wijselijke woorden geschreven ; discussie gesloten.

88Fabian schreef:
discussie gesloten,ga hier geen energie in steken.

Het was nooit een discussie, meer wat losse flodders van jouw kant zonder dat je ooit dieper op de materie inging. Als je zo maar wat roept, moet je er niet gek kan op kijken dat mensen wat meer toelichting willen. Dit is een discussiesite, geen prikbord om even snel je 'mening' te spuien.

Vind het wel jammer, want je top 10 verraadt dat je best wel wat meer te zeggen zou kunnen hebben dan "ze is fake".

avatar van RogerV
Ik snap de kritiek op deze cd wel. Ondanks Caro best origineel is als hitparadeartieste komt dit allemaal wel een beetje gemaakt over. Slecht is het niet maar echt beklijven doet het me oo kniet.

RogerV schreef:

Kijk het lijkt alsof ze orgineel is,dat is de illusie.
omdat zei met een niet al te amerikaans/engels liedje op de proppen
komt,als er nou meerdere van dit soort nummers tussen die amerikaanse nummers zouden komen,dan valt caro je niet eens meer op
simple as that.

avatar van NewYorkCityLight
Dat heb je toch altijd? Als er meer van 'dat' soort nummers worden gemaakt dan valt 'die' artiest niet meer op. Nee, logisch. Maar we hebben het niet over 'als'. Het gaat erom dat Caro op dit moment best origineel is omdat er weinig van hetzelfde terug te vinden is in de hitlijsten.

avatar van RogerV
Ja maar die nummers zijn er dus niet zodoende is het vooralsnog origineel. Of het nou goed is of niet.

Overigens beoordeel ik de plaat liever in absolute zin en ga hem niet beter vinden omdat er grote reut in de top 40 staat. Er is wel meer muziek dan dat.

Kos
Vind dat allemaal een beetje onzin, kun je net zo goed die Matt Dusk of die andere nepcrooner goed gaan vinden omdat ze tegenwoordig origineel zijn in de top 40, terwijl elke muziekliefhebber uiteraard veel liever het echte werk beluisterd.

Kos schreef:

Kos schreef:

Wat doe je hier onnodig elitair. 'De echte muziekliefhebber' ?

Ik moet toegeven dit gewoon een erg lekkere plaat te vinden, dát is voor mij de hoofdreden om deze plaat hoog te beoordelen, niet dat ze origineel is in de top 40. Al ben ik wel blij dat er eindelijk iets origineels in de top 40 is gekomen.

Ik kan net zo goed van 'het echte werk' (en wat precies is dat dan volgens jou?) genieten als van Caro's muziek. Dat de top 40 vol met rotzooi zit wil niet zeggen dat alles wat in de top 40 komt slecht is en dus minderwaardig is aan 'echte' muziek. Altans, die drogreden lijk je hier wel te ventileren.

Nee hoor, integendeel.

Ik reageerde alleen op de opmerkingen dat dit niet zo commercieel maar speciaal en er 'meer over nagedacht' zou zijn.

Lexcoaster schreef:

Wat doe je hier onnodig elitair. 'De echte muziekliefhebber' ?

'Elke muziekliefhebber'

avatar van RogerV
Tja noem eens een ander commercieel project op dat op deze manier klinkt.

Dat er geen ander is maakt het orgineel. Net als het uitbrengen van kikkerscheten op cd origineel is. Dat wil echter niet zeggen dat het goed is.

avatar van Mjuman
Dit is een leuke cd, niets meer en niets minder, goed gemaakt; gecreëerd vanuit het idee om in de smaak te vallen, maar als zodanig goed gebracht.

Het is geen muzikale revolutie, het is ok, ze staat dit jaar ook op NSJ - het is geen blijvertje voor mij, maar goed who cares. Even leuk is ook leuk; en ons bestaan is ook maar tijdelijk.

Kennen jullie Gabriel Rios nog?,die viel ook op met zijn CD 'Ghostboy'
daar zaten ook geen alledaagse invloeden op die normaal gesproken
in de top40 terecht komen,ook hij viel op.alleen hij gooide niet zijn
hele album vol met die niet alledaagse sound voor top40 luisteraars.
dus verdween gauw uit de picture.

avatar van Koerok
'Back It Up' en 'A Night Like This' (dat ik wat minder vond) waren natuurlijk al bekende nummers, maar net het hele album eens een keer in z'n geheel gehoord, en Jesus wat is dit een lekkere retro-plaat zeg. Je moet er natuurlijk van houden, maar ik vind dit een heerlijke sound.
Voor iedereen die van dit soort muziek houdt, check out: Big Bad Voodoo Daddy - How Big Can You Get?: The Music of Cab Calloway (2009) (vooral het nummer Tarzan Of Harlem).

Hele lekkere plaat, waarbij de muziek me nog het meest doet denken aan "The Andrew Sisters" uit jaren 50 of 60. Als ik me niet vergis...

Na even wiki-en blijkt het jaren 40 te zijn...

avatar van Emile93
Ik vind het knap dat haar debuutcd nu al weer dubbel platina is geworden!!!

Emile93 schreef:
Ik vind het knap dat haar debuutcd nu al weer dubbel platina is geworden!!!

Ik vind het een raadsel