Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (2010)

Pop / Jazz
Label: Grandmono

1. That Man (3:51)
  2. Just One Dance (4:01)
  3. Riviera Life (3:29)
  4. Back It Up (3:53)
  5. The Other Woman (5:33)
  6. Absolutely Me (2:46)
  7. You Don't Love Me (3:54)
  8. Dr. Wanna Do (3:02)
  9. Stuck (4:33)
  10. I Know That He's Mine (4:17)
  11. A Night Like This (3:46)
  12. The Lipstick on His Collar (3:38)
  13. Bad Romance * (4:26)
avatar van Fox McCloud
NewYorkCityLight schreef:
Je had het toch ook bij de balie kunnen vragen welk nummer het was

Ben trouwens beniewd of er nog een 5e single komt.

Haha, inderdaad, maar ik kon totaal niet meer normaal rustig nadenken na het horen van dat hemelse liedje. Ben gelijk de winkel uitgerend en naar huis gecrosst...

avatar van NewYorkCityLight
En de vijfde single is er... Riviera Life zal de volgende (en ik denk laatste) single worden.

Niet het beste nummer naar mijn mening, maar wel lekker zomers.

avatar van gukker
Lang geen slecht album. Leuke sound en leuke nummers. Er is alleen wel erg veel op safe gespeeld waardoor het allemaal weinig afwisselend of baanbrekend klinkt, maar het is dan ook een commerciele cd natuurlijk!

avatar van vork666
Buitengewoon slaapverwekkende schijf, had eigenlijk verwacht me hier nog wel mee te vermaken (de singles klonken niet slecht), maar de eenheidsworst aan in stukken geknipte hoempapabeats wordt na verloop van tijd moeilijk te verteren. De stem van Emerald is ook niet bijster spannend te noemen.
Als achtergrondmuziek werkt het nog best goed, maar bij aandachtige beluistering wordt het me toch wat te eentonig en melig allemaal. Jammer.

avatar van LeRoi
Blijft nog steeds, nu al bijna 1,5 jaar na release, bijzonder luisterbaar en dansbaar plaatje. Voor jong en oud en dwars door allerlei achtergronden heen valt mij op: jonge kinderen zie je er op bewegen maar ook oudere jongeren hoor je zeggen 'goh, da's weer eens wat anders, klinkt verfrissend en gezellig'. En zo is het maar net: Kwaliteit met Hoofdletter K en een verademing binnen de hedendaagse nederlandse popmuziek. Chapeuax voor de Nipkov-schijfwinnaars van 2011: het DWDD-team introduceerde in, ik meen november 2009, Caro Emerald op de Nederlandse TV en de rest lijkt nu al historie. Wat mij betreft 'op naar het volgende 'dans'-feest' met veel vrolijke muziek w.o. bijna alle numers van dit briljantje!

avatar van NewYorkCityLight
Album staat deze week op #10 in de albumlijst van de UK!!

''Concluding the Top 10 is little-known Dutch jazz singer Caro Emerald and her 2010 album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, which previously peaked at 74 and last week lingered at 140. The astonishing boost is attributed to the popularity of her song 'On A Night Like This', which was recently picked up by a UK radio station.''

Overigens las ik laatst ook nog ergens (helaas, bron vergeten) dat ze verwacht dat het volgende album eind 2011 uit zal komen.

avatar van Arrie
Wat leuk voor Caro! Zou leuk zijn als A Night Like This nog een hit wordt daarzo.

In ieder geval, wat ik wou komen zeggen, is dat de radio altijd weer dezelfde nummers draait, en dat ik alles daardoor beu raak. Adele hoef ik niet meer te horen, P!nk en Bruno Mars kan ik helemaal niet meer hebben, en eigenlijk is er bijna niks op de radio dat het overleefd om zó vaak gedraaid te worden... behalve Stuck van Caro Emerald! Ik heb dat nummer al zo vaak voorbij horen komen op de radio, en toch word ik er iedere keer weer blij van. Niet stuk te krijgen, dat nummer.

Vond het wat tegenvallen. "A Night Like This" is nog wel leuk, maar daarmee is het ook gezegd.

avatar van Arrie
Raar, ik vind A Night Like This juist een minder nummer. Nogal matig refrein vooral. Ik vind er veel sterkere nummers opstaan.

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind A Night Like This wel leuk, maar ik snap niet waarom het nou juist die track is dat zoveel aandacht op dit album vestigt. Ik vind 'm kwalitatief zeker niet beter dan de andere 3 singles, en toch lijkt A Night Like This het beter te doen (niet alleen in Nederland). En zoveel verschilt hij ook niet van die andere nummers. Het is een mysterie

avatar van harm1985
Het is gewoon een leuke plaat, die het met de zomer in aankomst best wel weer eens leuk kan gaan doen. Die Blu-Ray/DVD/CD (slimme combo hoor) die nu uit is, wat zijn daar de specs van? Geluid is stereo, maar is dat gewoon 48/24, of hogere resolutie? En mag ie nu wel of niet op MuMe?

avatar van Snoeperd
A Night Like This is extreem catchy, ik vind het terecht dat dat het bekendste nummer. Maar de andere nummers van dit album zijn ook erg leuk.

NewYorkCityLight schreef:

Nou, Stuck deed het ook wel erg goed. Volgens mij heeft dat nummer echt lang in de top 40 gestaan.

avatar van NewYorkCityLight
Dat klopt, maar volgens mij was dat vooral vanwege het feit dat ze de popprijs of iets dergelijks had gewonnen. Stuck was alweer op z'n retour in de top40, totdat hij plotseling nog de top10 in steeg. In de top100 deed Stuck het een stuk minder goed.

avatar van King of Dust
LeRoi schreef:

Beetje domme opmerking. Net alsof 1,5 jaar lang is. Er zijn platen die na 40 jaar nog steeds bijzonder luisterbaar en dansbaar zijn. Als deze CD over 40 jaar nog steeds niet gedateerd klinkt en dansbaar is dan zou dat een pluspunt van het album zijn. Maar na 1.5 jaar?

King of Dust schreef:
...als deze CD over 40 jaar nog steeds niet gedateerd klinkt en dansbaar is dan zou dat een pluspunt van het album zijn. Maar na 1.5 jaar?...

' Lang' is in deze (vanzelfsprekend) 'relatief': je ziet de plaat dan ook zeker niet (nu al) in mijn persoonlijke top 10 staan. ' Oorspronkelijke' platen, dus geen ' verzamelaars' , moeten idd de tijd krijgen om zich te bewijzen. Als na (minimaal) 5 jaar de plaat nog steeds als een ' lichtend voorbeeld' van een leuke, dansbare en/of genietbare productie door het leven kan, komt het in aanmerking voor een plek in de persoonlijke top 10.

Overigens, ja het komt bij deze jongen heel weinig (Kruder en Dorfmeister uit 1998 kan ik mij nog herinneren) voor dat een (ooit) nieuw verworven schijfje 1,5 jaar lang in/bij de player ligt en niet eerder verdwijnt in de (opgeborgen) collectie..

Kortom Niek, spreek je later!....... en.......

avatar van King of Dust
LeRoi schreef:

Zo te zien heb ik je verkeerd begrepen. Ik dacht dat je bedoelde dat het in het algemeen knap was als een album na 1.5 jaar nog steeds goed klonk. Als je bedoeld dat jij persoonlijk de CD na 1.5 jaar nog steeds met veel plezier luistert, dan heb je gelijk. Het is inderdaad knap als een bepaalde artiest of band je zo lang kan pakken.

vork666 schreef:
....Buitengewoon slaapverwekkende schijf.....

Denken ze in de UK, toch bakermat van de popmuziek in Europa, anders over. Zie update hieronder:

'Het album 'Deleted Scenes from the Cutting Room Floor' van Caro Emerald heeft de gouden status behaald!

"YES!! UK GOLD! Ik denk dat dit betekent dat nog meer tijd ga besteden overzee. Bedankt voor alle steun mensen, ik waardeer het heel veel!! XXX", reageert zangeres Emerald op Facebook.

Sinds vorige maand staat de plaat al in de Britse top 10 van best verkochte albums. Momenteel zit Caro in Engeland om nog meer promotie te maken in diverse televisieshows.'

Tja, kan verkeren zou ik zeggen..

avatar van LeRoi
Voor liefhebbers van Caro c.s. en ook wel wat hebben met 'Dance' tip ik de zuidafrikaanse band 'Goldfish'. Zelf recent ontdekt en hoor hier ook wel wat 'Emerald'-flarden doorheen. Neem hun 2e plaat 'Perceptions Of Pacha' uit 2008 en bijv. het nr. 'Wet Welly': zou zo een nummer van onze Amsterdamse vrienden kunnen zijn...

Choo Choo
Ik vind 5 singles van een album echt veel te veel... Wat is nog het nut van het uitbrengen van Riviera Life nadat zo'n beetje heel Nederland dit album al heeft?

avatar van ChrisX
Choo Choo schreef:

Hoe zo? Er zijn albums geweest in de geschiedenis waar nog veel meer singels van zijn verschenen. Zijn niet zo''n beetje alle tracks op MJ's Thriller uiteindelijk op single verschenen.

En ik weet van een kennis van me die een eigen platenzaak heeft dat hij wekelijks nog steeds een paar keer het album verkoopt. Het uitbrengen van zoveel singles, die het dan ook nog eens goed doen, is een manier om mensen er nogmaals op te wijzen dat al die songs van 1 album afkomstig zijn. Dat haalt toch weer mensen over de streep die uiteindelijk toch het hele album willen hebben met al die goede songs.

avatar van Madjack71
Bij That Man krijg ik een hoog...

It's the Muppet Show with our Very Special Guest Star, Caro Emerald

It's time to play the music
It's time to light the lights
t's time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight.

...gevoel.

avatar van Ste*
Leuk album, met nummers die er duidelijk uitspringen (That Man, Back it Up, Stuck) ik hou wel van die 'ouderwetse' stijl, en nummers die duidelijk minder zijn (Riviera Life, The Other Woman). Jammer dat niet elk nummer op dit album van hetzelfde niveau is, dan was het top geweest.

avatar van IntoMusic
Madjack71 schreef:
Bij That Man krijg ik een hoog...

It's the Muppet Show with our Very Special Guest Star, Caro Emerald

It's time to play the music
It's time to light the lights
t's time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight.

...gevoel.

Hahahaha... heel irritant, want elke keer als ik dit nummer opzet/ hoor, moet ik aan jouw opmerking denken... Vooral die sax en piano geven dat 'Muppet'-tintje

avatar van hank2
LeRoi schreef:

Is hier idd nog steeds veel op de radio te horen

avatar van Dungeon
Van alle tantes die sinds Amy Whinehouse van die nieuwe slappe soulachtige muziek maken maakt deze tante de fijnste liedjes. (dit zeg ik op basis van de liedjes die op de radio langs komen).

En daarmee de slapste

Er is niets vernieuwends aan de muziek die deze dame maakt

Moet muziek dan vernieuwend zijn?
Nee niet perse, maar gewoonweg een genre nemen uit het verre muzikale verleden en daar niets bijzonders mee doen, ik zou er niet al te trots op zijn

Malle schreef:
Moet muziek dan vernieuwend zijn?

Des te knapper is het dat je deze muziek zodanig uit de mottebalen weet te halen dat het (weer) 'salonfahig' wordt. Niet alleen in Nederland maar ook nog (ver) daarbuiten.
N.b.1: Beetje 'malle' opmerking dat deze muziek 'slap' zou zijn: afgelopen 2 jaar menig feestje meegemaakt waar ik aan deze beschrijving geen feitelijke constatering kon verbinden (iedereen, van jong tot oud (kind/student tot opa/oma), ging uit zijn dak)..
N.b. 2: Ben wel benieuwd naar de opvolger: lijkt me bijna ondoenlijk om het niveau van 'Deleted' te evenaren, laat staan te overtreffen...
N.b. 3: Naast 'Into (this) music' van Caro ook altijd een groot liefhebber geweest van de Muppets: ook deze mogen van mij zo weer terug (op TV)!!

avatar van vork666
Dat er mensen op deze muziek los gaan op feestjes wil nog niet zeggen dat het niet slap kan zijn, natuurlijk. Sommigen gaan ook uit hun dak op nummers van Paul Elstak of de Vengaboys.
Hangt er maar net vanaf wat je met 'slap' bedoelt.

vork666 schreef:
...Hangt er maar net vanaf wat je met 'slap' bedoelt.....

Exact: wees terughoudend met oordelen en maak vooral ook gebruik van persoonlijke voornaamwoorden: indien JIJ het niks vind, prima, geen punt. Probeer echter wel een beetje objectief op dit forum te zijn en dan registreer je ook dat er inmiddels massa's zijn die zich tot de kwalificatie van 'SLAP' op deze muziek totaal niet aangesproken voelen (en gelukkig voor Caro, heeft zij haar oudedagsvoorziening nu al goed geregeld gezien haar internationale succes).

N.b. De Roots-muziek van Palace Music (of het genre ' Metal' in het algemeen) vind ik niet (altijd) slecht en noem ik ook niet 'slap' maar is 'just not my cup of tea' en ik ga er ook geen (vergaande) oordelen aan hangen. Ieder zijn meug zeg ik dan maar. Maar enkele werkjes van, bijvoorbeeld, Lou Barlow kan ik dan wel weer waarderen..