Gorillaz - Plastic Beach (2010)

Pop / Hip-Hop
Label: Parlophone

1. Orchestral Intro (1:08)

met Sinfonia ViVA

2. Welcome to the World of the Plastic Beach (3:34)

met Snoop Dogg en Hypnotic Brass Ensemble

3. White Flag (3:42)

met Kano, Bashy en The Lebanese National Orchestra for Oriental Arabian Music

4. Rhinestone Eyes (3:18)
  5. Stylo (4:30)

met Bobby Womack en Mos Def

6. Superfast Jellyfish (2:54)

met Gruff Rhys en De La Soul

7. Empire Ants (4:42)

met Little Dragon

8. Glitter Freeze (3:59)

met Mark E. Smith

9. Some Kind of Nature (2:58)

met Lou Reed

10. On Melancholy Hill (3:45)
  11. Broken (3:15)
  12. Sweepstakes (5:20)

met Mos Def en Hypnotic Brass Ensemble

13. Plastic Beach (3:47)

met Mick Jones en Paul Simonon

14. To Binge (3:52)

met Little Dragon

15. Cloud of Unknowing (3:06)

met Bobby Womack en Sinfonia ViVA

16. Pirate Jet (2:32)
  17. Pirate's Progress * (4:02)

met Sinfonia ViVA

18. Three Hearts, Seven Seas, Twelve Moons * (2:14)
avatar van stef212
De excellentie van Gorillaz nog maar eens onderstreept. 4*

avatar van Devoo
Het hoesje van dit album is zo bescheten... Ik twijfel eraan of ik hem koop eigelijk, zou hem graag hebben maarja. Het doosje bestaat uit enkel maar twee kartonnetjes en de CD in het midden. Erg triestig dus.

avatar van Don Cappuccino
Eerste keer vond ik er niet zo veel aan, te veel hip-hop voor mij. Nu nog een keer geluisterd en het was best wel goed. Lekkere beats op dit album.

LoveStoned
Ik heb hem gister gekocht. En ik heb er geen spijt van.

avatar van djarend
gisteren meteen aangemeld via de code in de special edition. krijg je sowieso de politie auto met murdoc poppetje kado, leuk ben benieuwd wat ze gaan aanbieden op die site, ook krijg je voorrang bij het aanschaffen van tickets...... uiteraard zijn dit allemaal verkooptrucs en manieren om nog wat geld te genereren maar gorillaz gun ik dat zeer en je krijgt ook vaak waar voor je geld.

Wel grappig dat het gemiddelde langzaam omhoog kruipt. Meestal is dat andersom bij nieuwe releases.

Heb vanochtend ongeveer de helft van het album beluisterd en ik vond het eigenlijk wel erg leuk klinken. Qua sound wel een coherente plaat en dat is knap met zoveel gastartiesten.

Ben zelf nooit van de hip-hop achtige muziek. Maar op de een of andere manier blijven de albums van Gorillaz me boeien

avatar van Timo710
Ik vind dit me nog eens een partij geweldig!

avatar van chansadres
Ik vind 50% van het album geweldig. 20% ronduit slecht.
Vooral de nummers Welcome to the world of Plastic Beach, White Flag en Sweepstakes vind ik niet te pruimen. Oftewel het hiphop gedeelte. Die funk is dan weer super. Vooral Stylo is erg vet.

In het begin dacht ik echt, wat moet ik hiermee. Na Stylo werd de plaat toffer en toffer. En bij Sweepstakes zakt hij weer volledig in. Erg jammer.

avatar van Rhythm & Poetry
White Flag is zo'n beetje het enige nummer dat ik leuk vind.

Was er ook enigszins bang voor na een aantal negatieve reacties hier, maar ik moet zeggen dat de plaat over het algemeen erg lekker klinkt.

boomkat
Als de rest in het verlengde ligt van Stylo, kun je van mijn part de 1e 2 Gorillaz skippen. Toch vaak een iets te brave mix van hiphop, rock en pop muziek.

avatar van Don Cappuccino
Ik vond Stylo juist een van de betere nummers van het album.

avatar van fabblwaps
Dat zegt iedereen toch ook?

avatar van Don Cappuccino
Ik verlaag het naar 3,0*, ik had eerst de eerste twee albums geluisterd en daarna deze en toen vond ik deze helemaal niet zo veel aan.

Vandaag gekocht. Prijs van de deluxe versie viel mij alleszins mee. Prachtige artwork, mooi verpakt, en de plaat klinkt ook te gek. De eerste keer vond ik het niet zoveel maar na enkele luisterbeurten gaat dit plaatje werken! Ik weet niet wat het is, maar ik heb zo'n gevoel dat als een ander ( nieuw ) bandje deze plaat had afgeleverd, dat het niet zo zou werken als nu, nu je weet dat dit de Gorillaz zijn, nu je de hele visuele omlijsting van deze plaat ziet, met een fictief getekend eiland, en een heel verhaal wat daar schuil gaat. Ik ga vanavond eens even die DVD bekijken en de extra content op internet, daar ben ik ook enigszins benieuwd naar. Ik heb ook zeker geen spijt van mijn aankoop, 4* voor nu!

avatar van Nanne-1995
Vandaag ook gekocht en al mijn verwachtingen dat het opnieuw een fantastische Gorillaz plaat zou worden blijken al na één luisterbeurt ook nog uit tekomen, Ik heb de laatste week al voordurent hun nummers op Youtube zitten luisteren maar op de cd klinken ze nóg 10 keer zo beter.
Net als hun voorgangers met name Damon Days blijfen álle nummers in mijn hoofd hangen, en er zijn maar weinig albums waarbij ik dat zo snel en sterk al heb.
Het enige minpuntje tot aan nu is Sweepstakes, dat nummer blijft wel hangen maar dat vind ik maar niks vanwege die vervelende beat en het gerap wat het Gorillaz niveau niet haalt.

Ik begin meteen met een 4,5*

avatar van TheFunkyM
2010 is eindelijk een beetje begonnen..!
De albums uit 2010 beginnen eindelijk binnen te komen.
Gorillaz is ook niet een kleine naam.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een Gorillaz album helemaal beluisterd heb. Wel heb ik genoten van de singles die ze hadden. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik Stylo ook een erg lekker nummer vond, wel heel anders, maar erg lekker.

Nu heb ik de cd tweemaal beluisterd en ben ik gematigd positief. De cd begint erg sterk, 1 tot en met 6 vond ik meteen erg lekker, dus ik dacht dit word een toppertje.
Hierna kakt het helaas erg in, 7 en 8 vind ik dan ook helemaal niets.
9 is weer lekker, dat dan weer wel. Hierna vind ik het gewoon normaal, typisch 3 sterren werk, niet bijzonder maar ook niet slecht.

Ik ga beginnen met deze cd met een 3,5 vooral omdat ik de eerste 6 nummers zo lekker vind.

avatar van CD-Recensies
Gorillaz met een onverwachte nieuwe

Na het grote succes uit 2005 (Demon Days) verschijnt nu gelukkig de opvolger Plastic Beach van virtuele band Gorillaz.

Plastic Beach has a loose environmental theme, inspired by Albarn's visit to a Mali landfill. The tropical island where the Gorillaz hang out is a "plastic beach" of industrial-waste products, so they recycle all the debris into shiny new toys. (bron: www.rollingstone.com)

Gorillaz is een Britse band rond de stripfiguren 2D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals. De initiatiefnemers achter dit project zijn Damon Albarn van Blur en de stripkunstenaar Jamie Hewlett. Samen creëren zij een complete wereld rondom de virtuele bandleden inclusief een bijhorend videospel en de ontstaansgeschiedenis van de band. De vier gaan hierdoor leven in de muziek en de bijhorende clips en in videoprojecties tijdens liveoptredens (de echte bandleden zijn slechts als silhouetten te zien).

Na het opleveren van de voorganger heeft Damon Albarn regelmatig verklaard dat het laatste album van Gorillaz reeds was uitgebracht, maar gelukkig werden in 2009 de eerste tekenen zichtbaar dat daar op zou worden teruggekomen.

Plastic Beach heeft net als de twee eerdere albums een zeer afwisselend geluid meegekregen. De vele muzikale genres, van hiphop, dub tot dance en rock, en de grote hoeveelheid uiteenlopende gasten, van Bobby Womack, Lou Reed tot De La Soul dragen hieraan bij.

Bij elkaar is het een album geworden wat zich niet direct laat liefhebben. De single Stylo is een nummer met hitpotentie, maar een groot deel van de andere nummers moeten vele malen worden beluisterd om een plaatsje in het geheugen te veroveren. Al met al toch een album om meerdere keren te luisteren.

Tekst overgenomen van cd-recensies.nieuwslog.nl

P-DawG
Bij elkaar genomen gaat niet eens de helft van je 'recensie' over de muziek, no offence wel de feiten. Als conclusie iets als 'Al met al toch een album om meerdere keren te luisteren.' (komt niet vaak voor he?), neerzetten zegt voor mij dan ook al meer dan genoeg. In feite kan je het niet eens een recensie noemen aangezien de mening van de schrijver vrijwel niet naar voren komt.

Wat een lange inleiding voor die recensie zeg.
Ik vind het tof dat er mensen zijn die het geluid wel kunnen waarderen. Maar ik kom zelf niet verder dan 3,5*, zelfs na meerdere luisterbeurten vind ik een hoop nummers ronduit irritant klinken. En een beetje zoals de recensie hierboven [edit: 2 hierboven dus] (niks vervelends ofzo bedoeld daarmee) vaak ellenlange intro's, dan 5 seconden waarin iets gebeurt dat interessant kan zijn, en dan is't weer tijd voor een ellenlange outro. Helaas boeien die stukken mij niet zo. Maar ik draag m'n eerste band ooit (voor zover je die in je jeugd kunt bezitten) nog steeds een warm hart toe!

avatar van lennon
album valt me een beetje tegen.....

Had er meer van verwacht, maar misschien doen wat meer luisterbeurten nog wonderen.

Persoonlijk denk ik dat het originele en verassende nu plaats heeft gemaakt voor: dat heb ik nu wel een keer of wat eerder gehoord, Been there, done that....

Er wordt strak vastgehouden aan de succesformule, en die periode is dus al geweest.. tijd voor vernieuwing!!

Volgens mij was dit project origineel bedoeld als 1 malig, en gelukkig was dat niet het geval, anders hadden we nooit een Demon Dayz gehad.. maar als ik dit album hoor denk ik dat het wel mooi is geweest..

avatar van Arrie
Been there, done that? Dit album klinkt toch heel anders als de twee voorgaande albums? Ik vind het wel weer een echt Gorillaz-album, maar ik vind ook dat elk van de drie Gorillaz-albums een heel eigen geluid heeft.

avatar van lennon
Arrie schreef:

Misschien is het de hip hop sound die me dat gevoel geeft. Ben geen groot hip hop liefhebber, en misschien luister ik er daarom anders naar.... Het probleem bij hip hop voor mij (in het algemeen) is dat het allemaal op elkaar lijkt.. en dat gebeurd hier ook voor mij..
Blijft toch persoonlijk....

avatar van Arrie
Op de nummers na waar echt gerapt wordt, vind ik die hip-hopsound eigenlijk wel meevallen. Maar misschien heeft dat er wel mee te maken dat ik meer hip-hop luister.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik vind de hiphop hier veel minder toevoegen dan op Demon Days. Het totale geluid van het album is ook zeker minder hiphopish en veel meer electronisch (wat ik vooral in het begin jammer vond maar later meer en meer kon waarderen).

vondeich
Rhinestone Eyes is wat mij betreft de topper van het album!! Heerlijk Gorillaz-nummer.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
vondeich schreef:

Agreed .

avatar van fabblwaps
Ik snap niet dat mensen die wel graag naar Gorillaz en Demon Days luisteren deze CD te hiphop kunnen vinden. Dit is toch echt het minst hiphop album van de Gorillaz.
Komt dat door de rappers die hier heel storend aanwezig zijn?

avatar van barrett
De gorillaz kende ik enkele van hun bekendere hits... Voor mij is het de eerste keer dat ik een hele plaat van ze heb beluisterd. Dit blijkft een vlekloze mishmash te zijn van verschillende stijlen.

Voorlopig begin ik voorzichtig met een 3 omdat er naar mijn mening te veel hip hop in zit....