Gorillaz - Plastic Beach (2010)

Pop / Hip-Hop
Label: Parlophone

1. Orchestral Intro (1:08)

met Sinfonia ViVA

2. Welcome to the World of the Plastic Beach (3:34)

met Snoop Dogg en Hypnotic Brass Ensemble

3. White Flag (3:42)

met Kano, Bashy en The Lebanese National Orchestra for Oriental Arabian Music

4. Rhinestone Eyes (3:18)
  5. Stylo (4:30)

met Bobby Womack en Mos Def

6. Superfast Jellyfish (2:54)

met Gruff Rhys en De La Soul

7. Empire Ants (4:42)

met Little Dragon

8. Glitter Freeze (3:59)

met Mark E. Smith

9. Some Kind of Nature (2:58)

met Lou Reed

10. On Melancholy Hill (3:45)
  11. Broken (3:15)
  12. Sweepstakes (5:20)

met Mos Def en Hypnotic Brass Ensemble

13. Plastic Beach (3:47)

met Mick Jones en Paul Simonon

14. To Binge (3:52)

met Little Dragon

15. Cloud of Unknowing (3:06)

met Bobby Womack en Sinfonia ViVA

16. Pirate Jet (2:32)
  17. Pirate's Progress * (4:02)

met Sinfonia ViVA

18. Three Hearts, Seven Seas, Twelve Moons * (2:14)
panjoe (moderator)
Ja, ik vind juist dat hij een soort extra instrument is. Hij is inderdaad leadzanger noch -rapper maar, zeker in de intro, meer een onderdeel van het geheel. Ik vond dat nummer eerst ook 3x niks dus wie weet!

De twee bonusnummers zijn niet zo boeiend, orchestrale stukken die volgens mij nooit helemaal af zijn gekomen. Ben erg benieuwd naar de B-sides die nog komen gaan, want zowel De La als Mos Def zegt zelf meer tracks te hebben opgenomen dan hierop staan...

avatar van Nieekk
Duidelijk een groeier, dit album. Stylo en On Melancholy Hill zijn de nummers die er voor mij op het eerste gezicht uitspringen. Stem zal later volgen.

avatar van RogerV
Aardige plaat met een aantal zeer leuke tracks erop.

Hoewel het als geheel minder dat vette sfeertje heeft dat het debuutalbum had. Het is een beetje mak geworden.

avatar van musicman13
Ik ben hem nu aan het luisteren! Wat een magie! Sorry ben niet anders gewend. Ken de eerste twee albums niet zo goed, alleen de singles en die vond ik altijd wel gaaf. Maar wat een heerlijke variatie zit er op dit album!!

Cijfer komt als ik door het album heen ben.

avatar van Pronk
dit album is idd een groeiplaat ik vond em bij mijn eerste luisterbeurd al goed maar dat werd alleen maar beter

avatar van musicman13
Ok top album. Het wordt wat minder goed op het einde, maar dat is dan alsnog wel van hoog niveau!

Top album. Nu maar een 4 omdat ik zo onder de indruk ben van dit album.

Rhinestone Eyes is zooooooooooo goed

avatar van jacobz
Rhinestone eyes is inderdaad het beste nummer. Gelijk daarna Stylo erachteraan, ook lekker

panjoe (moderator)
4-7 is gewoon hét blok, waar de rest het niet bij redt. Maar goed als het hele album die kwaliteit had was dit een top 3 album geweest voor mij .

avatar van musicman13
Rhinestone Eyes is inderdaad een geweldig nummer! net als Stylo, Glitter Freeze, Empire Ants en nog wel een paar.

the x
een aantal keer geluisterd, maar dit word het hem niet. het is voor mij al een redelijke uitstap (Hip-Hop) maar toch een kans gegeven, tevergeef. ik ken de andere albums van Gorillaz niet, maar als het vergelijkbaar is met dit album, laat ik het links liggen. de nummers die hier boven al vermeld worden (4 tot 7) zorgen er toch voor dat ik dit nog een 3* geef.

avatar van MAS
MAS
Er is nog maar heel weinig hiphop op dit album hoor the x!

the x
weet ik, maar wat er aan Hip-Hop op staat, is niet echt mijn ding. de nummers zonder, halen dit album dan ook naar een voldoende

avatar van Niek
the x schreef:
Jammer dat je dit niet leuk vind. De andere platen zijn niet echt vergelijkbaar qua sound. Wel is op beide weer wat hiphop te horen, maar ook op een andere manier. Het zou zomaar kunnen dat je bv Demon Days (het meest toegankelijk) wél kunt waarderen. Ik zou het gewoon even checken .

the x
ik zou het mischien wel even checken, we zullen zien. tegenwoordig kan je het allemaal gratis proberen he

avatar van de1337k1ng!
na één keer luisteren vond ik enkel nummer 6 leuk,
na twee keer luisteren vond ik nummer 5 en 6 leuk,
nu, na vijf keer luisteren vind ik nummers 1 t/m 11 allemaal leuk, zo snel kan het gaan. Nummer 12 is echter enorm bagger en blijf ik skippen. Glitter Freeze is trouwens echt een nummer dat ik niet uit mijn hoofd kan krijgen.

Ik zit nu wel op 20/25 luisterbeurten en vind ze allemaal leuk.
12 was dan wel een van de nummers die mij als eerste pakte.

panjoe (moderator)
Zonder Glitter Freeze en White Flag had deze zo rond de 4.75* gekregen, nu zit het meer rond de 4.25*. Ik zet hem maar alvast op 4.5* aangezien ik deze niet meer zie dalen.

avatar van de1337k1ng!
Mooi om te zien dat iedereen zo zijn eigen favorieten heeft, meestal is dat een kenmerk van een zeer goed album.

avatar van jacobz
Mijn favoriet schommelt ook elke week. Op dit moment is het On melancholy hill. Geweldig nummer.

Broken erachter aan is ook erg lekker

avatar van steven
Glitter Freeze begint ook te komen hier hoor ...........
dat gebral van mark E Smith geweldig , dissonant op het album , maar zet de boel weer ff lekker scherp

avatar van musicman13
Ben echt verliefd op dit album! Het klinkt, op Sweeptakes na, echt geweldig! Het is echt iets bijzonders!

Staat inmiddels in mijn top 10

avatar van strandsmurf
Begint nu eindelijk op zijn plek te vallen. van 3* naar 3,5*

avatar van Marialovesmusic
Goed album! (op Sweepstakes en Glitterfreeze na dan) Maar ik vind hun vorige albums toch echt beter..

avatar van VforVictor
Matig albumpje dit. Er had van mij meer hiphop in gemogen.. De nummers zijn gewoon niet zo sterk als hun vorige, er mist wat diepgang op een of andere manier. een 3

avatar van dynamo d
Steengoed album, vooral Stylo, Empire Ants en Rhinestone Eyes.

avatar van gherdt
Had eigenlijk weinig met Gorillaz tot nu toe. Was toch wel nieuwsgierig en ging vanaf de eerste luisterbeurt volledig door het lint. Wat een feest, wat een geluid, wat een gekkigheid, wat een trip! Beginnen met kapitein Snoop Dogg is natuurlijk al briljant, al zegt ie maar een regeltje of tien. En dan White Flag! Hoebedoelu worlds colliding. En het past wonderwel! Na dit wervelende begin wordt het hoge niveau knetterlang vastgehouden om pas bij nummertje 14 weer iets te dalen. Geweldig space-electrovibe (Empire Ants - hulde!) over de gehele plaat en gasten die wat toevoegen EN opgaan in het grotere geheel. Lekker hoor....

avatar van blur8
Ik ben groot fan van nr 14. To Binge In het verlenge van To the End van Parklive. Wat een heerlijke soepele blur-song. die bij mij samen met Stylo & Broken gewoon een uur op de repeat kan. Hartelijk dank Damon.

Even verhoogt met een halfpunt naar 4.5... Vind de plaat steeds beter worden. Zelfs Glitter Freeze kan ik nu een beetje waarderen. En Pirate Jet is ook gewoon een lekker nummer!

Mooi dat ik Glitter Freeze eerst ronduit herrie vond. Inmiddels is het een heerlijke track geworden.