Jónsi - Go (2010)

IJsland
Label: XL

1. Go Do (4:40)
  2. Animal Arithmetic (3:23)
  3. Tornado (4:15)
  4. Boy Lilikoi (4:27)
  5. Sinking Friendships (4:42)
  6. Kolnidur (3:53)
  7. Around Us (5:16)
  8. Grow Till Tall (5:17)
  9. Hengilás (4:14)
avatar van RensZ
Wat kijk ik uit naar dit album. Van wat ik er nu van gehoord heb, klinkt het veelbelovend. Lekker vrolijk en hij zingt in het Engels.

Ik ben benieuwd en blijf hopen op een concert in Nederland

Go Do en Boy Lilikoi bevallen me al meer dan goed en daardoor kijk ik hier reikhalzend naar uit (iets waar ik op voorhand niet eens zo van uitging).
Jammer dat de release wat verschoven is: nog langer wachten.

avatar van midnight boom
de zanger van sigur ros...voor degenen die dat nog niet wisten

avatar van RensZ
Amerikaanse tour data zijn bekend gemaakt, hopelijk volgen er ook nog Europese. Was het maar begin April, dan konden we dit album in zijn geheel luisteren.

Ben er benieuwd naar deze plaat! Sigur Ros is gewoonweg geweldig, en Jonsi&Alex maken ook zeker wel wat moois. Even afwachten in wat voor genre deze muziek het meeste te plaatsen is. Het gejengel van sigur ros, de soundscape van riceboy sleeps of meer het vrolijke gebons van goobledidook oid. Laat hem maar komen

avatar van RensZ
Wat ik er tot nu van gehoord zeg ik: het neigt meer naar het vrolijke geluid van het laatste album van Sigur Rós. Maar het is denk ik weer heel iets anders, omdat het ook in het Engels is.

avatar van barrett
Toch benieuwd of deze veel zal verschillen dan de vorige Jonsi & Alex release...

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Afgaande op het aantal stemmen hebben er nog niet al te veel mensen hier z'n eerste soloplaat beluisterd? Kwestie dus van vergelijkingsmateriaal te hebben...

barrett schreef:

Heb je nog niks gehoord van dit album? Het heeft in de verre verste niks weg van het album van Jonsi & Alex, dat is echt een ambient soundscape album.

CHIEP schreef:

Het album is nog niet gelekt. Boy Lilikoi is te luisteren in zijn geheel (als download aangeboden op zijn site). In een interview zijn nog enkele nummers te horen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Mijn excuses, ik was in de war met die ander Jónsi die hier ook op de site staat.

avatar van Motdattan
Heb even Go Do en Boy Lilikoi geluisterd. Die klonken erg lekker, ben benieuwd naar de rest.

spherepeer
Boy Lilikoi is echt heerlijk, kan er geen genoeg van krijgen. Ook Go Do klonk behoorlijk goed; ik kan niet wachten tot dit album uitkomt.

Hier is trouwens een opname van Jónsi die een paar van de nummers live speelt:

Jónsi - Jónsi on WNYC (Interview and Full Acoustic Set) - SoundCloud

avatar van alpeko
Ik weet het zo net nog niet. Boy Lilikoi is niet onaardig maar Jónsi in het Engels vind ik toch niet zo'n succes.

alpeko schreef:
maar Jónsi in het Engels vind ik toch niet zo'n succes.

Eens, zie hem liever in het Hopelandish zingen.

Motdattan schreef:

Eens, zie hem liever in het Hopelandish zingen.

Mijn voorkeur gaat uit naar IJslands.

Verstaan jullie zijn Engels dan heel erg goed?

All Alright op het laatste album van Sigur Rós kon ik zonder songtekst niet echt lekker volgen.

avatar van barrett
RensZ schreef:

Neen ik wacht liever tot ik het album in zijn geheel kan aanhoren de spannend blijft ondertussen stijgen

Verstaan jullie zijn Engels dan heel erg goed?

Nee, versta er niks van.

avatar van RensZ
Nou, dan is het toch geen probleem dat hij in het Engels zingt. Je verstaat het toch niet.

avatar van RensZ
Hij komt naar Nederland!!!

avatar van shylaa
Op dit album kan ik écht niet wachten! Het is lang geleden dat ik naar de winkel ben gestormd op dag 1 om een album te gaan kopen, maar het zal binnekort weer gebeuren

Alleen heel erg spijtig dat hij midden in de examens naar België komt!

avatar van stef212
De 2 singles maken me uiterst benieuwd naar deze plaat. Raar, aangezien ik normaal niet zo voor zijprojecten te vinden ben (Last Shadow Puppets & Raconteurs buiten beschouwing gelaten).

Dat heb ik precies zo: solo-uitstapjes boeien me zelden maar Boy Lilikoi blijf ik draaien zonder dat het me gaat vervelen en Go Do vind ik ook erg leuk.
Nog aparter dus dat ik vandaag op grond van deze twee nummers kaartjes heb gekocht voor zijn optreden in Paradiso. Okee, misschien ook door het feit dat de show nogal spectaculair schijnt te gaan worden.

avatar van stef212
aERodynamIC schreef:

Live zal dit ongetwijfeld het hemelse gaan nastreven, zoals Sigur Ros dat altijd doet.

avatar van MusicFreak
De eerste single Go Do klinkt best wel goed. Verder nog niks beluisterd maar toch eens een poging gaan wagen dan..

(verwijderd)
Vanmiddag Heima (dvd Sigur Ros) zitten kijken en daarna eerste keer nummers gehoord van Jonsi.. oh wat beloofd dit toch weer veel moois kijken of ik nog aan kaarten kan komen voor Paradiso!
Geweldige clip ook van Go Do

avatar van thebestfreaks
De Go Do promosingle welke her en der te beluisteren is bestaat uit de volgende nummers; alledrie komens ze terug op de cd.
1. Go Do
2. Kolniður
3. Grow Till Tall
Kolniður en Grow Till Tall zijn beiden erg sfeervolle en rustige nummers met een mooie opbouw.
Dit smaakt naar meer en meer. Het wordt in ieder geval een zeer gevarieerde cd.

Kolniður vind ik behoorlijk verrassend na het kennen van Go Do en Boy Lilikoi: bombastisch op een mooie, gedragen manier.
Grow Till Tall is een hemels gezongen nummer in Sigur Ros stijl.

avatar van RensZ
Is daar een link van toevallig?