Jónsi - Go (2010)

IJsland
Label: XL

1. Go Do (4:40)
  2. Animal Arithmetic (3:23)
  3. Tornado (4:15)
  4. Boy Lilikoi (4:27)
  5. Sinking Friendships (4:42)
  6. Kolnidur (3:53)
  7. Around Us (5:16)
  8. Grow Till Tall (5:17)
  9. Hengilás (4:14)
avatar van henk_loos
Na de recensie van aERodynamIC ben ik wel erg benieuwd (al had ik nooit verwacht dat ik de woorden tafel, lamp en zwieren in het kader van Sigur Ros zou horen)!
Ik vond het vorige kindje (Riceboy) van Jonsi niet zo veel, maar ben verder wel weg van alles van Sigur Ros. Ik zal de plaat binnenkort maar eens gaan opzoeken..

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album is zo goed nog niet, maar het is wel een prima tussendoortje. Jónsi heeft een stem die geweldig de hoogte in kan, en ik mag graag naar hem luisteren. De instrumentaties op deze cd liggen mijn inziens te simpel in het gehoor. Ik mis de spanning die ik bijvoorbeeld wel op een Sigur Rós plaat hoor. Dit klinkt mij allemaal iets te populair. Wat overblijft is een album dat niet echt weet te boeien maar het wel prima als achtergrondmuziek doet.

Rhythm & Poetry schreef:

Dat vind ik erg knap gezien het uptempo karakter van een aantal nummers (dan zou ik zo'n opmerking nog eerder verwachten bij een Sigur Ros album, ook al ben ik het er dan ook niet mee eens).

avatar van Rhythm & Poetry
Nah, Sigur Rós daar word je echt helemaal ingezogen. Terwijl dit allemaal zo vlak als wat blijft. Zeker, instrumentaal is het allemaal wat nadrukkelijker aanwezig en dus zou je kunnen zeggen dat het inderdaad niet geweldig als achtergrondmuziek is. Toch zie ik het wel zo, eerder omdat het eigenlijk volledig langs me heen gaat.

Bam! Hier is Jónsi! Ik viel bijna van mijn stoel na het openingsnummer. Wat een blijdschap. Past perfect bij het weer van vandaag. Geen wolkje, vrij fris en heel vrolijk. Voor mensen die Sigur Rós te depressief vinden klinken, maar het toch mooi vinden is dit dé perfecte man.
Ik heb voor de rest weinig toe te voegen aan aERodynamIC. Hij doet het gewoon. Ook in zijn eentje...
4,5* Hoppatee!

spherepeer
Zojuist het album voor het eerst in zijn geheel geluisterd. De nummers Go Do en Boy Lilikoi had ik beiden eerder gehoord, maar vind ik nog steeds erg goed. Verfrissend, anders dan het eerdere werk met Sigur Rós. Nummer 2 vind ik interessant, de rest van de nummers wel ok maar ook niet heel bijzonder. Leuk dat trucje met de hoge vocalen en strijkwerk, maar ik had toch liever meer nummers als Go Do, Animal Arithmetic en Boy Lilikoi gehoord.

Al met al vind ik het album dus een beetje tegenvallen, maar 1,2, 4 en 7 trekken het wel genoeg op om een 3,5* neer te kunnen zetten voor nu.

avatar van RensZ
Ik ben juist blij dat het album niet alleen nummers als Go Do, Animal Arithmetic en Boy Lilikoi bevat. Anders werd er weer gezegd, 'het is teveel van hetzelfde'.

Jeetje wat kreeg ik kippenvel tijdens 'Go Do' in de trein; en dan die drums in 'Animal Arithmetic', heerlijk! Begin voorzichtig op 3,5*

RensZ schreef:

Inderdaad: juist door de afwisseling vallen die uptempo nummers meer op en maakt dat ze sterker.

Liefhebbertje
IJslands trots flinkt het weer!

Met de veren in de reet, en de dieren achter zijn gelaat krijgt deze toch echt een superscore van mij! Wat een parel, en dat deze zanger Jónsi maar een hoop tekeningen in zijn vrije tijd mag maken! Godver, wat een stem! Wat een hoge kopstem kan deze man uit zijn keel toveren. Een waar wonder waar menig vogelfestijn nog jaloers op kan zijn, en dat rijmt, haha! Wat een parel, wat een trots, wat een onbegrijpelijke kans van deze man om zich zo op te laten winden door de natuur dat de prostaatlucht door de lucht galmt van geluk! Dit moet je horen mensen, dit had de Avatar soundtrack kunnen zijn! De bandleden van Sigur Ros mogen de ogen uit hun koppen schamen dat ze dit hebben misgelopen!

Dikverdiende 5!!

avatar van VictorJan
Ik heb hem al dankzij aERodynamIC en ben hem nu aan het luisteren.

VictorJan schreef:
Ik heb hem al dankzij aERodynamIC en ben hem nu aan het luisteren.

Met de belofte dit pareltje te kopen natuurlijk: wat iedereen ook gewoon zou moeten doen

avatar van stef212
De plaat is volgens mij te verdelen in 2 delen; het eerste, meer-poppy, deel is de nieuwe richting die ook Sigur Ros al opging. Het tweede is volgens mij iets meer de oude Sigur Ros. M.a.w. vind ik hem weer fantastisch.

UnknownPleasure
oke , deze was ik even vergeten.. *schaaaaam*

avatar van Woody
Dit album is nog niet helemaal ingedaald bij mij. Ik kwam wel een prachtig filmje tegen van zijn, blijkbaar, nieuwe dvd. Van de maker van Heima. YouTube - Jónsi - Go Quiet Trailer (HD)

Hoe komen jullie er nu al aan? Heb momenteel enkel Boy Lilikoi en de Go Do EP (met 3 nummers), en wacht verder braafjes op de limited edition op 6 april (met oa die DVD, ziet er ronduit geniaal uit).

Ben alleszins zwaar psyched, en ik verwacht gigantisch veel van de liveshow.

avatar van LittleBox
stef212 schreef:

Hier heb ik weinig aan toe te voegen. Behalve dan dat het tweede deel me wat meer kan bekoren. Ik houd wel van de 'gedragen' Sigur Rós/Jónsi

Die Jonsi toch, dacht ik na het vorige Sigur Ros album nog "hé, mss zou het eens een leuk idee zijn om een volledig album de uitgelaten sfeer van de eerste 2 nummers te behouden, want shit: die tragere nummers zijn bijwijlen toch een beetje aan de saaie kant". Komt hij toch wel met een solo-album op de proppen waar de slow burners net de prijsbeesten zijn terwijl het directere werk nogal alle kanten op stuitert zonder ooit een interessant eindpunt te bereiken zeker.
Overigens mooi om vast te stellen dat de Engelse taal hem er niet van weerhoudt om er opnieuw een heleboel "joeeee-oes"s & "naaaaai"s tegenaan te gooien. Hulde!

avatar van alpeko
Ik ben ook gecharmeerder van het tweede deel. Grow Till Tall is geweldig ondanks dat het Engelstalig is. De twee IJslandse tracks bevallen me ook prima.

avatar van RensZ
alpeko schreef:

Versta jij het dan zo goed dat het Engels is?

avatar van alpeko
RensZ schreef:

Versta jij het dan zo goed dat het Engels is?

Ha ha, nee... iemand anders heeft zich al gestort op de lyrics voor dat nummer, maar het klinkt inderdaad bijna onverstaanbaar hopelanish.

avatar van nognooit
Het is allemaal wel mooi en wel sfeervol, maar nergens lijkt dit album spannend te worden. Sommige nummers duren ook té lang voor mij en zijn daardoor zelfs een beetje vervelend te noemen.

Nummers te lang???? De Sigur Ros nummers duren een stuk langer

avatar van nognooit
Ik bedoelde niet zo zeer de speelduur van de nummers, die zijn niet zo bijzonder, maar de nummers voelen als lang aan omdat het weinig varieert en wat eentonig klinken.

Ik weet het nog niet helemaal, en dat zeg ik met veel moeite.. Nummers als 'Go Do', 'Boy Lilikoi' en 'Animal Arithmetic' verbluffen mij iedere luisterbeurt weer maar de andere 6 nummers weten mij vooralsnog niet elke keer te overtuigen, ik ga even een halfje omlaag..

avatar van rustugan
Around Us

Grow Till Tall

avatar van musicfriek
Jeetje, zou toch wel een unicum zijn als een album 100 stemmen haalt voordat het uberhaupt uit is op cd

Dit wordt steeds mooier, voor mij absoluut een blijvertje

avatar van Motdattan
Had Beach House met Teen Dream niet meer dan 100 stemmen voordat hij uitkwam?

Dat een album meer dan 100 stemmen heeft voor het uitkomt is niet uniek: is al vaker voorgekomen wat op zich ook niet zo vreemd is, zeker als een grote release echt een behoorlijk stuk eerder op het net verschijnt dan de officiële datum.
En dit album moet dan nog 32 stemmers krijgen voor begin april........

Hoe zit het nou met dit album? Het wordt pas op 2 april uitgegeven maar op de sigurroshd channel staat al vrijwel zijn hele album? Zijn dit andere versies of released hij werkelijk zijn album gratis op internet?