Flying Lotus - Cosmogramma (2010)

Electronic / Hip-Hop
Label: Warp

1. Clock Catcher (1:12)
  2. Pickled! (2:13)
  3. Nose Art (1:58)
  4. Intro//A Cosmic Drama (1:14)
  5. Zodiac Shit (2:44)
  6. Computer Face//Pure Being (2:32)
  7. ...And the World Laughs with You (2:55)

met Thom Yorke

8. Arkestry (2:51)
  9. MmmHmm (4:14)

met Thundercat

10. Do the Astral Plane (3:57)
  11. Satelllliiiiiiiteee (3:49)
  12. German Haircut (1:57)
  13. Recoiled (3:36)
  14. Dance of the Pseudo Nymph (2:46)
  15. Drips//Auntie's Harp (2:10)
  16. Table Tennis (3:01)

met Laura Darlington

17. Galaxy in Janaki (2:27)
  18. Velvet Cake * (2:40)
avatar van Rhythm & Poetry
Hopelijk niet al te veel mensen hier op de site die 'niet kunnen wachten'. Want dan hebben ze nog een lijdensweg te gaan.

Ik kijk er wel naar uit. De gastbijdrages (Thundercat zegt me niets) wekken mijn interesse, als dat nog nodig was aangezien de gastheer Flying Lotus heet.

avatar van FlyLo
Ik kan in ieder geval al niet wachten

Wat ik me wel afvraag: waarom brengt hij dit niet uit onder zijn eigen label?

avatar van Gyzzz
Misschien omdat Warp als groot label wat betere distributie en promotie en dergelijken heeft.

avatar van John Doe
Lijkt me ook ja. Kan ook dat hij een contract heeft voor meerdere albums waar hij aan vast zit, maar ik denk dat hij het toch wel een fijn label vindt, lang geleden in een interview vond hij dat in ieder geval.

tuktak
bij de persinfo van dit album zitten ook 3 tracks die nog niet uitgebracht zijn, maar ook niet op het album komen, als lekkermakertje.

gonjasufi - ancestors (geproduceerd door flying lotus)
flying lotus - quakes
flying lotus - photo shoot (gucci mane remix)

download (=legaal)

de cover is iig weer fraai, warp heeft iets met cirkeltjes.

Improvision
Hij zou met dit album weer een andere weg inslaan, minder hiphop. Ik verwacht dus dubstep-achtige dingen zoals hij heeft gedaan op Glendale Galleria. Maar het wordt natuurlijk gewoon afwachten.

...And the World Laughs with You

tuktak
wat?

Thom Yorke

mwoeb.
ik kan in elk geval niet wachten, al een tijdje niet meer.

avatar van Kill_illuminati
Een nieuwe FL. Hopelijk pakt deze mij wel. De vorige deed dat namelijk niet. Ik hoorde iig de potentie er wel in.

mwoeb.
dacht trouwens dat 'ie op 420 uitkwam?

avatar van Jacktherapper
Aaaaaai, 3 mei. Pijnlijk.

nog 2,5 maanden. ):

avatar van FlyLo
Een eerste nummer is gelekt:
YouTube - Flying Lotus- Computer Face//Pure Being

Teleurstellend..

Improvision
Satelllliiiiiteee en Dance of the Pseudo Nymph staan ook al op youtube.

Teleurstellend vind ik het niet, en dat is mooi, gezien mijn verwachtingen bij het album.

Vind het verre van teleurstellend.

Wat een opbouw

avatar van Kill_illuminati
Leuk dat Tom Yorke zich hiermee bemoeit.

avatar van Lennart_M
Jezus,ik heb hier zin in. De gelekte nummers klinken in ieder geval goed.

avatar van Gyzzz
Geen idee of hij in zijn liveset van gisteren veel materiaal hiervan speelde, aangezien hij alles door elkaar mixte. Nummers van Los Angeles kwamen alleen in aangepaste en gemengde vormen voor. Maar als veel van zijn gespeelde materiaal van dit album afkwam, belooft dat heel erg veel goeds, want er zaten echt ongelofelijk briljante dingen tussen. Prachtig optreden dus ook!

avatar van Goodfella
Ik begreep dat ie nauwelijks tracks van dit album deed, maar dat het qua toon en sfeer wel totaal overeenkwam. Optreden was gewéldig ja!

avatar van levenvergeten
Ik weet alleen zeker dat 'ie een stukje van een zanglijn van Thom Yorke liet horen.

avatar van Gyzzz
Volgens mij was dat uit Reckoner, nu ik eraan terugdenk.

avatar van Gyzzz
Dacht ik inderdaad ook, maar vind het een beetje een flauwe remix eigenlijk, terwijl het live een van de hoogtepunten was. Hij baseerde zijn track er denk ik wel op, maar deed er ook nog wat anders mee.

avatar van Goodfella
Dat stukje Thom Yorke kwam uit Idioteque.

Verder deed ie zelfs een flard uit Fostercare van Burial

avatar van luc011190
Eerste nummer van die dj-set was zoooooo ontzettend vet; vond daarna eerlijk gezegd niets meer in de buurt komen.

Omschrijving: diepe, krakende bassen met a-ritmische breakbeat -> diepe, krakende bassen -> metalstorm met gortdroge kickbeat

weet bijna er bijna niets meer van, heb mij wel geamuseerd lol

...And the World Laughs with You is briljant

Recoiled

Wat een lekker album..

avatar van Rhythm & Poetry
Klinkt lekker vaag, maar wel slecht en dat is jammer.