Flying Lotus - Cosmogramma (2010)

Electronic / Hip-Hop
Label: Warp

1. Clock Catcher (1:12)
  2. Pickled! (2:13)
  3. Nose Art (1:58)
  4. Intro//A Cosmic Drama (1:14)
  5. Zodiac Shit (2:44)
  6. Computer Face//Pure Being (2:32)
  7. ...And the World Laughs with You (2:55)

met Thom Yorke

8. Arkestry (2:51)
  9. MmmHmm (4:14)

met Thundercat

10. Do the Astral Plane (3:57)
  11. Satelllliiiiiiiteee (3:49)
  12. German Haircut (1:57)
  13. Recoiled (3:36)
  14. Dance of the Pseudo Nymph (2:46)
  15. Drips//Auntie's Harp (2:10)
  16. Table Tennis (3:01)

met Laura Darlington

17. Galaxy in Janaki (2:27)
  18. Velvet Cake * (2:40)
avatar van Chronos85
Het jaar is nog lang.

avatar van teeveepee
Rhythm & Poetry schreef:
Van alle platen uit 2010 heb ik deze de meeste keer beluisterd. Nog altijd heb ik het idee dat ik de plaat uiteindelijk geweldig ga vinden, maar vooralsnog kan ik het niet meer geven dan 3*. Wellicht als ik het eens origineel ga aanschaffen...

ik heb precies hetzelfde, ik vind Los Angeles wel heel goed maar deze snap ik niet zo. Hij staat wel al een tijdje niet meer op m'n iPod, ga het weer is proberen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb het album inmiddels al een tijdje in origineel bezit. Het bevalt me weer wat beter, het doet de muziek zeker recht dat het nu op een echt goede manier gedraait kan worden.

avatar van Silky & Smooth
Zijn alle nummers zoals MmmHmm? Die klinkt wel lekker!

avatar van Bedorvenkebab
Nee, de meeste totaal niet. Arkestry is qua sfeer misschien wel vergelijkbaar.

avatar van frans swa
de eerste 2 tracks hadden er niet op gehoeven

Want? Het vormt toch een beetje een onderdeel van het geheel...

Er is trouwens een nieuw plaatje uit van de beste man: Pattern+Grid World

Vanavond even bestellen, dan kan ik 'm ook gelijk in zijn geheel luisteren

avatar van Dutchy
Ik kan erg genieten van Drips/Auntie's Harp!

Sven Bersee
Ik kan erg genieten van mooie vrouwen.

avatar van Dutchy
Lekker relevant ook
Thanks voor de input

Sven Bersee
Mooie vrouwen zijn toch altijd relevant?

avatar van vork666
Flying Lotus werd in het NRC compleet de hemel in geknuffeld (zoals dat ook hoort bij muziek als deze die speciaal gemaakt lijkt te zijn voor bebrilde, sociaal onzekere recensenten met een hoop artistieke pretentie in hun donder) maar als ik het zo op Youtube luister vind ik er maar weinig aan, de "andere, misschien mooiere" werelden die mij beloofd waren hoor ik er in ieder geval niet bepaald in terug. Ik ben benieuwd.

avatar van pascal83
Begin er maar niet aan, niks voor jou.

Hoezo, niks voor mij?

avatar van GarnalenPeller
vork666 schreef:
Flying Lotus werd in het NRC compleet de hemel in geknuffeld
Die NRC recensie gaat wel ver inderdaad.

avatar van vork666
Toen ik het las kreeg ik het idee met de één of andere kosmische muzikale godheid van doen te hebben, maar dat valt tot nu toe nogal tegen. Heb het hele album nog niet geluisterd maar wat ik ervan gehoord heb klinkt nogal FL Studio, zelfs al laat FlyLo echt wel horen goed met zijn apparatuur/software overweg te kunnen.

Tsja, dit moet je gewoon in zijn geheel horen op fatsoenlijke kwaliteit. Geen muziek om op YouTube een paar nummers van te draaien, want dat komt het totaal niet over zoals het bedoeld is. Misschien moet je eerst het totaalplaatje eens horen?

avatar van vork666
Ben het nu aan het luisteren, valt ontzettend mee, maar dingen als Computer Face en MmmHmm hoeven van mij echt niet. Veel nummers zijn ijzersterk maar hier en daar is het ook te willekeurig. Zoals ik zei, de man beheerst zijn kunstjes, maar in bepaalde nummers werkt het gewoon niet.
Vind het wel beter dan ik had verwacht.

Ik laat het album altijd gewoon over me heen komen. Heb het al tientallen keren beluisterd, maar zou bijna niet weten welk stuk muziek bij welke titel hoort. Het is gewoon een lange mooie trip.

Trouwens nog een paar tweets van hem van afgelopen nacht:

been a while since I heard Cosmogramma. I wish my mother could have heard this album, but if she were still here I couldn't have made it.

[...]

in my teary eyed state, I should tell you. The Cosmogramma story isn't over just yet.

Vond ik wel ontroerend eigenlijk.

avatar van Eardrum
ik vond t album al erg goed, het live optreden heeft - zoals een live-optreden dat vaker heeft - dit alleen maar aangesterkt. Favorieten zijn wel And the world laughs with you en Do the astral plane

avatar van vork666
Hupsakee, 4.0* dan maar: ook al klinkt het nog steeds een beetje alsof er zoveel mogelijk rare geluiden door elkaar gemikt worden vind ik er na enkele luisterbeurten toch wel een stuk meer aan. Het wekt niet de indruk dat ik hier met een meesterwerk van doen heb, maar leuk is het zeker.
Van MmmHmm kan ik trouwens nog steeds niet zeggen dat ik er blij van word, niks mis met vrolijke deuntjes maar daar wordt de boel wel heel erg naief, op het ergerlijke af. Grote misser van het album.

avatar van McSavah
Ik snap totaal niet je commentaar op MmmHmm, is toch niet vrolijker of naïever dan de rest? Lekker groovend nummer juist, een van mijn favorieten op deze plaat.

avatar van vork666
Die afschuwelijke zang, die bloedstollende sunshine-synthesizertjes
Kan er niet om lachen.

Eardrum schreef:

Hier hetzelfde ja. Voor Lowlands was dit een interessante plaat, na Lowlands één van de favorieten van dit jaar.

avatar van Booyo
herman schreef:

Ik heb deze tip ter harte genomen, en de plaat gewoon over me heen laten komen. Nog geen tientallen keren, maar pas een keer of twee. En ik moet eerlijk bekennen dat het me nog niet heel erg veel doet, denk eigenlijk dat het niet helemaal mijn pakkie 'an is. Ik hoor dat er kwaliteit in zit, maar echt grijpen doet het me niet. Maar wie weet wat de toekomst ons zal brengen!

Do the Astral Plane kan overigens wel makkelijk los van de rest beluisterd worden, wat een te gekke plaat!

vork666 schreef:

Klinkt het FL Studio? Meer organische elektronische muziek vind je niet zo snel

avatar van McSavah
ProfessorOak schreef:

Klinkt het FL Studio? Meer organische elektronische muziek vind je niet zo snel

Liminal Space is er toch ook mee gemaakt?

Voor de eigenaars van dit fraais : op flying-lotus.com/trigger staan instructies hoe je extra tracks kunt downloaden.
Je moet je cd of lp voor je webcam houden en die wordt dan gecontroleerd. Als alles okee is, begint de download.
Ik heb de nummers in kwestie nog niet beluisterd, maar zoiets vooruitstrevends heb ik maar zelden gedaan.
Hulde aan FL !

Improvision
Ik heb geen webcam.

Servaas D.
Dit is een hol geslagen sampler van een plaat die nu en dan iets geniaals te pakken heeft (And the world laughs with you..., Mmmmhmmm en Do The Astral Plane), maar meestal wel erg moeilijk doet om z'n wereld genietbaar te maken. En o ja, Clock Catcher zou ik getjank durven noemen