Justin Bieber - My World 2.0 (2010)

Canada
Label: Island

1. Baby (3:36)

met Ludacris

2. Somebody to Love (3:42)
  3. Stuck in the Moment (3:43)
  4. U Smile (3:17)
  5. Runaway Love (3:33)
  6. Never Let You Go (4:26)
  7. Overboard (4:11)

met Jessica Jarrell

8. Eenie Meenie (3:23)

met Sean Kingston

9. Up (3:55)
  10. That Should Be Me (3:53)
  11. Kiss and Tell * (3:29)
  12. Where Are You Now * (4:27)
avatar van jellecomicgek72
Klopt.

rabbit
Dan hoef je het dus vooral niet nog een keer te laten blijken...

Lekkere brute muziek, niets mis mee. Nog net geen plekje in mijn top 10 helaas

Rizz
hij past er goed tussen.

avatar van Joren999
Ik vermoed ironie.

avatar van Plons
0,5
Verschrikkelijke song 'Baby', ik gaf het album nog eens kans, maar kijk: another sucker with no future...

avatar van Don Cappuccino
Ik heb gewoon niet gestemd, omdat ik niet lager kan dan 0,5*, jammer genoeg...... Je moet eigenlijk ook gewoon 0 sterren kunnen geven, kijken hoe het gemiddelde dan is. Ik geef bij deze 0 sterren voor dit anti-meesterwerk!

Rizz
Het hele album van musicmeter afhalen is ook een optie! dan hoef je helemaal niet te stemmen.

avatar van VanDeGriend
Wat berichten verwijderd. Ik zou zeggen..steek energie in platen waar je wel wat mee hebt...

SSS
VanDeGriend schreef:

Maar je moet open staan voor de toekomst en dat is de jeugd!

avatar van Lexcoaster
Gelukkig is er genoeg jeugd wat zich interesseert in andere (betere) muziek. Ook mensen die dit nu leuk vinden groeien er wel weer overheen.

88Fabian
Hahahaha 1ster voor justin pieper,waarom is deze muziek zo populair vraag ik me dan af?.

Ozric Spacefolk
Ik ken deze muziek niet eens. Maar ik heb wel gehoord over deze jongeman. Kindermuziek voor kinderen.

Maar, het is volslagen onjuist om op deze plaat te stemmen, als de muziek je niet ligt?
Dat geeft een vertekend beeld, of deze plaat goed is in haar genre.

Stel dat ik ik interesse had, om deze plaat te kopen of om haar cadeau te geven, dan heb ik geen ruk aan de recensies hier, noch de eindscore.
En ik had gehoopt dat een site als MusicMeter, mensen aan nieuwe muziek zou kunnen helpen.

Rizz
Een beetje generaliserend van je, er zijn 50 stemmen uitgebracht, er zijn 36.296 gebruikers, waarvan de meerderheid serieuze muziekliefhebbers zijn (waarom meld je je anders aan op zo'n site?), en er zullen altijd een paar, laten we zeggen 30 van de 50, gestemd hebben puur om deze plaat af te kraken omdat ze het commerciële McDonalds muziek vinden.

Daarbij: kindermuziek voor kinderen klopt niet. Het viel me laatst op (schaam, schaam) dat ontzettend veel mensen uit mijn omgeving weleens JB luisteren. Dat krijg je er van als je rond circuleert in de top 40, jij noemt het kindermuziek, maar het is toch gewoon muziek waar de meerderheid van de massa naar luistert.
Gelukkig hebben we hier op MM weinig interesse voor deze muziek.
Daarbij zoals ik al zei, een beetje zwart wit van je, kijk alsjeblieft wat verder dan je neus lang is voordat je zegt dat MusicMeter je niet aan nieuwe muziek kan helpen. Ik heb tot mijn grote schrik meer dan 10 cd's gehaald in de afgelopen 2 maanden met dank aan MM. Als je een leuke nieuwe cd voor iemand wilt kopen kun je het best in de rotatielijst kijken.

Ozric Spacefolk schreef:

Eigenlijk, doe je hier precies hetzelfde als al die anderen.

Over zwart/wit gesproken.
Ik generaliseer niemand, ik constateer.
Ik gebruik MusicMeter (onder andere) als medium om aan nieuwe muziek te komen.

Dat ik Bieber's muziek betitel als kindermuziek, is mijn mss niet helemaal juist, maar ook een constatering, daar ik meen dat mijn collega-docenten stellen dat hun leerlingen (leeftijdscategorie 12/13) helemaal gek zijn van Bieber.

De stemmen (30/50) die geplaatst zijn, alhier, zijn geen van allen serieus, dus geven geen juist beeld van de waarde van dit product.
En dat is precies, wat ik denk, niet de bedoeling van een site als Musicmeter.
Want stel dat deze 60% van de users dat bij elke plaat op deze site doet. Stel dat deze 'afkrakers' dat in elk genre bij elke band, bij iedere plaat doet? Ik vind 60% nogal schrijnend. Dan kan MusicMeter eigenlijk niet meer serieus genomen worden.

Ik stoor me er in elk geval enorm aan.

avatar van Edwynn
Ai, weer iemand die snel oververhit raakt omdat iemand het niet met hem eens is.

Jammer. Discussie maakt een forum als dit juist zo aardig.

avatar van vork666
Ozric Spacefolk schreef:

Dit vind ik dan weer behoorlijk generaliserend.
Toegegeven, er zijn veel automatische 0.5* stemmen hier, daartegenover staat ook een klein groepje geobsedeerde 5.0*-stemmers, maar er zijn ook wel serieuze stemmers en commenters, als je even de berichten doorlas kon je zo ook wel je conclusies trekken denk ik.

avatar van Edwynn
Overigens is de essentie van MuMe onderuithalen op basis van verkeerd stemgedrag op één album van Justin Bieber, ook ietwat generaliserend te noemen.

Over dat stemmen zijn zo ontzettend veel discussies gevoerd. Iedereen doet het op zijn eigen manier, gebruikt zijn eigen criteria etcetera. Het zijn de juist schrijfselen die zouden kunnen overtuigen. En daar zijn er op MuMe meer dan voldoende van te vinden, dunkt me. Alleen nog niet bij My World van Justin Bieber.

Ik zou zeggen: doe je best.

vork666 schreef:

Dit vind ik dan weer behoorlijk generaliserend.
Overigens staat de toon van je reactie mij totaal niet aan.

Ik had jouw recensie trouwens wel gelezen. Netjes gedaan.
Ik wil eigenlijk helemaal niet meer hierover verder debatteren. Ik vind het wel goed zo en met jullie goedvinden, uiteraard, kunnen we het afsluiten.

Zolang op andere, dan deze, platen/artiesten de eindscores van degelijker aard zijn en aldus representatiever, maak ik me verder geen zorgen meer.

Dank voor de toelichting, de polemiek en het herhalen van mijn egien woorden.

avatar van vork666
Prima, dan is deze discussie denk ik bij deze beëindigd
O.a. de laatste reactie van 88Fabian zet mij overigens ook wel aan het denken over het niveau van MusicMeter, maar het zal wel een plaatselijk ongemak zijn, dat zich niet voordoet bij de "serieuzere" (i.e. minder gehypte e.d.) albums.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb ook een serieuze reactie gezet en ik heb niet op het album gestemd, omdat ik gewoon weet dat deze muziek niks voor mij is. Ik kan wel wat andere dingen doen dan me ergeren aan zijn muziek.

avatar van AOVV
0,5
Als je platen waarop jij persoonlijk niets op aan te merken hebt, die perfect aansluiten bij wie je bent en bij je luisterervaring, die erin slagen een prachtige sfeer neer te zetten en je bij elke luisterbeurt telkens weer weten te overweldigen, 5 sterren geeft; dan is er toch niets op tegen dat je platen waarvoor het absoluut tegenovergestelde voor jou geldt, met 0,5* waardeert?

Ik geef het toe, ik heb hier nooit een reactie geplaatst, maar ik geef het album wel 0,5*. Is mijn stem dan automatisch een haatstem? Ik meen van niet. Dit werkje van Justin Bieber is gewoon op alle vlakken zo ondermaats naar mijn mening, en dat baseer ik niet op één luisterbeurt, ik heb het toch een aantal keren beluisterd, misschien dat er toch nog iets opstond dat een beetje de moeite waard was. Dat heb ik jammer genoeg niet gevonden. Eerlijk, dat vind ik jammer ja, ik kan erg genieten van muziek als die me raakt, van welk genre dan ook. Daarom geef ik bepaalde platen dan ook de volle mep. Dat het tegenovergestelde ook kan voorvallen, bewijst dit album voor mij; tevens de enige plaat die ik tot nu toe de laagste score heb toebedeeld.

Bovendien ga ik niet bij elke plaat een uitgebreide mening schrijven; het zou heel veel tijd in beslag nemen, vermoed ik..
Tijd die me jammer genoeg ontbreekt.

Op deze plaat wou ik nu wel eens reageren, en mijn 0,5* verdedigen. Er zullen heus wel wat haatstemmen tussenzitten, maar de mijne is gebaseerd op mijn luisterervaring, en mocht de mogelijkheid bestaan om 0 sterren uit te delen, dan zou ik dat misschien wel overwegen. Dit is echter niet mogelijk.

0,5 sterren

avatar van Arrie
Mag ik vragen waarom je het album in eerste instantie bent gaan luisteren?

avatar van AOVV
Haha

Nee, ik probeer zoveel mogelijk een kans te geven, en soms kom je dan zo'n plaat tegen die je absoluut niets doet (zoals deze in mijn geval dus), en dan zijn er twee mogelijkheden: gewoon niet stemmen, zoals Arrie en anderen, of de laagste score uitdelen.

Waarom zou anders de mogelijkheid moeten bestaan om 0,5* te geven? Als ik een plaat helemaal niet goed vind, dan geef ik die score gewoon.

Het valt me bovendien op dat hier, na tien dagen windstilte, opvallend snel op wordt gereageerd

avatar van Arrie
Nouja, ik vind dat altijd gewoon raar, want als ik het idee heb dat de kans groot is dat ik iets niet goed vind, dan heb ik geen enkele neiging om dat te gaan beluisteren. Ik spendeer mijn tijd liever aan (mogelijk) goede albums.

avatar van Yamato
Mjah, aan de ene kant wel. Aan de andere kant neig ik er steeds meer naar om dit album toch te gaan luisteren ook al heeft het de schijn tegen. Ik vind Baby namelijk best een goed nummer zoals ik al eerder had gezegd, verder wil ik ook wel weten of de harde kritiek die Bieber om zijn oren krijgt terecht is of misschien eerder voortkomt uit een soort jaloezie jegens de knul.

avatar van Arrie
Maar dan is het anders, als je Baby een best goed nummer vindt. Dan heeft het nog potentie. Als ik Baby best goed zou vinden, had ik het misschien ook wel een kans gegeven.

Rizz
Tikkeltje overdreven die kritiek.
Zoals Arrie al zegt, ga muziek luisteren die dichter bij je ligt en verspil je tijd niet aan dingen die je klote vindt. Al dat onnodige gezeur vind ik irritanter dan die hele Bieber hype.

avatar van VanDeGriend
Flauwekulberichten en flauwekulstem verwijderd. De humor...