Opposition - Breaking the Silence (1981)

Label: Double Vision

1. Paddy Fields (5:39)
  2. War Games (4:06)
  3. Moving Targets (2:56)
  4. A Thirst (2:04)
  5. Breaking the Silence (4:47)
  6. Black and White (3:55)
  7. Waiting (4:17)
  8. In My Eyes (4:55)
  9. Very Little Glory (8:14)
  10. She Said * (3:18)
  11. Open the Door * (4:24)
perfume
Als je dit album goed vindt kan ik je ook Empire Days aanbevelen! Zo zie je maar dat er altijd wel wat nieuws te ontdekken valt uit die rijke periode in de rockmuziek van de jaren tachtig!

avatar van orbit
Er werd veel moois gemaakt inderdaad! Vooral vintagejaar 1981, potvd zeg! Ik had ook nog nooit van Opposition gehoord (of Modern Eon, of Sad Lovers & Giants.. ).

Dit vind ik wel één van de betere van de onbekende bands tot nu toe, ga beslist wat anders van ze checken.

perfume
Ja doe dat! Naast dit album hebben ze ook nog meer interessante albums gemaakt. Zoals ik al eerder vermeldde: Empire Days. Maar bijvoorbeeld ook een album als Intimacy is de moeite van het beluisteren waard.

Intimacy is absoluut de moeite waard; ligt aardig in het verlengde.

avatar van Alicia
@ orbit: Ja...wat The Sound nog immer voor het gros van de muziekliefhebber is, is Opposition wel inmiddels voor mij geworden...one of "the greatest undiscovered British bands of the 80's"!

perfume
Tja integere wave/rock en misschien nu bezien ook een beetje gothic! Dit is een heel mooi album. Niet voor niets een 5 van mij! Zonder twijfel het niveau van From A lions Mouth van The Sound! En ja het nummer Very little Glory had eigenlijk een top 10 hit moeten zijn!

" I look at you and I see me
Sometimes I wonder if you happy?"

avatar van Alicia
Vandaag dit album even keihard in mijn oren laten blazen door mijn mpdrie-spelertje. Zelfs het stofzuigen ging twee keer zo snel. Dit is dé ontdekking en dé stofzuigerplaat van dit jaar voor mij.....dus liefhebbers van integere wave/rock en ik kan het niet genoeg zeggen.....proberen in ieder geval. (Wát een basgitarist!)

Bloody Nora!!!!

Dit is fantastisch! HOE kan het dat ik nooit van deze band had gehoord? Zijn deze lui gewoon stiekemerds? Super. Voel me gelijk weer 16.
Met dank aan Perfume (ik heb hem gejat uit jouw top10).

Waar is de stofzuiger?

skyline
Aaaarghh... Mijn top10 was geloof ik al 20 jaar min of meer onveranderd, maar wat krijgen we nou?! Waar Tindersticks, Sigur Ros en 16 Horsepower op de deur hebben geklopt maar hem niet openkregen moet ik nu ineens een plek vrij gaan maken voor een plaat uit 1981???? En wat moet er dan uit? Ik moest maar even gaan liggen.

avatar van reptile71
Mijn advies is The Sisters eruit.

perfume
Een kwestie van flexibel zijn! Ik verander mijn top 10 om de haverklap! Omdat ik maar niet kan kiezen uit mijn ruime collectie van ongeveer 1500 cd's. Dus gewoon gaan voor CHANGE! net als die Amerikaanse presidentskandidaat!

Deze plaat moet gewoon in je top tien skyline!

skyline
Zo gemakkelijk gaat dat niet! De platen in mijn top10 (en nog wel een dozijn anderen) zijn de soundtrack van de belangrijkste periode uit mijn leven en hebben me de afgelopen kwart eeuw doorgesleurd. Die zet je niet zomaar even aan de kant, zelfs niet voor zoiets briljants als Breaking the Silence. Nog even tig keer luisteren.

perfume
Ach soms komen er belangrijkere periodes in je leven! En er is zoveel goede muziek! Alleen al in het straatje waar ik graag winkel! Maar ik snap je wel hoor! Het is moeilijk om de helden van je tienerjaren achter je te laten, misschien wel onmogelijk.

avatar van freddze
skyline schreef:
moet ik nu ineens een plek vrij gaan maken voor een plaat uit 1981????

... en dit is niet de enige prachtige plaat uit 1981! Hier en hier kan je ook nog wat ontdekkingen doen. Gezien jouw muzieksmaak, zullen het jaar 1982 en vooral 1981 nog voor veel verrassingen zorgen en kan ik je hopelijk nog meer doen twijfelen over je huidige top-10

Al moet ik wel zeggen, uitgenomen jouw nummer 7 bestaat ie stuk voor stuk pareltjes, ik geef 'm 8,5/10 mocht het me in dit topic gevraagd worden

skyline
Jaha Freddze, gezien jouw top3 weet ik wel waarom jij nummer 7 niet trekt Die gaan niet samen hè?

Maar om on-topic te blijven, de reden dat ik (we?) zo verrast worden door de Opposition is dat ik nu juist dacht dat ik van de eerste helft van de jaren 80 alles wel een beetje kende.
En platen als Garlands of Sleep No More zijn wel van top10 nivo maar ten eerste is er gewoon niet genoeg ruimte in zo'n top10 en ten tweede wil ik daar geen twee platen van één band in. Puur persoonlijk, natuurlijk.

Anyway, uiteindelijk zijn voorlopig Nick en zijn verjaardagsfeest het slachtoffer van deze plaat... en staat-ie bij de beste 10.

Mordor
War games Vreemd dat ze (wat ik uit andere berichten hier opmaak) ze met name erg populair waren in Frankrijk, zo'n band verdiend toch meer erkenning. Maar de Engelse muziekpers kon dat niet verkroppen. Toch wel raar dat chauvinisme. Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar toch klonken bepaalde nummers me al wel bekend in de oren. Nieuwe ontdekking en nu ook op cd via RSR.

perfume
Wat vind je van Very Little Glory?

Mordor
Mooi nummer Perfume! Die serene klanken van de synths in het intro en middenstuk van het nummer. Prachtig! En dan die tekst. Liefdesverdriet passioneel en metaforisch bezongen: 'you watch TV I wonder what you see You've found your place I'm having trouble finding mine' Herken me er zelf wel in terug met situaties uit het verleden.

perfume
Alleen maar van situaties uit het verleden? Ik herken me er soms nog steeds wel in!

Mordor
Momenteel in rustiger vaarwater aanbeland Maar daarom nog altijd herkenbaar. Zojuist het nummer maar weer even opgezet. Toch mooi om me erop te attenderen. Luister er dan toch met andere oren naar. De teksten van dit album zijn sowieso melancholisch. Neem het nummer In my eyes. Toch een schreeuw en verlangen naar een dierbaar moment uit het verleden. BTW toffe myspace pagina heb je Perfume. Leuk gedaan!

Thanks!

avatar van Alicia
Schitterende live-video's op YouTube!

Live was dit nog voor velen onbekende bandje echt heel goed!

De hoogste tijd om het stof van dit album en alle andere albums er eens en voor altijd af te blazen!

Luister en huiver!

Er zijn 3 cd's van ze naar me onderweg, die nog niet op mume staan:
Hive (EP's, B-sides, Remixes)
If She'd Only Heard of Ray Charles (volgens mij wat akoestisch materiaal)
Arc (The Charisma Years)

Leuk spul voor liefhebbers dus.

En voor mij is het tijd om dit album nog eens te gaan luisteren en herwaarderen. Ik hoorde laatst Intimacy en dat klonk toch wel erg goed.

edit: Heb ze inmiddels door gegeven als toevoeging.

avatar van Paap_Floyd
Naar mijn bescheiden mening is deze toch wel veul beter hoor

avatar van azra
Zijn die naar jou onderweg of naar SFS?

azra schreef:
Zijn die naar jou onderweg of naar SFS?
Over het algemeen is dat vrijwel hetzelfde haha.... Als ik iets leuks vind bestel ik dat zo mogelijk gelijk voor SFS.

Paap_Floyd schreef:
Naar mijn bescheiden mening is deze toch wel veul beter hoor
Dat mijn smaak van de jouwe verschilt is niks nieuws. Ik moet gewoon beide albums (of alle albums) nog eens goed luisteren. Sowieso stem ik tegenwoordig anders dan toen ik deze stem geplaatst had; albums krijgen tegenwoordig iets eerder een half puntje hoger.

avatar van STaRS
Nu intimacy me steeds beter begint te bevallen waag ik me ook maar eens aan Breaking the Silence. Bij dit album had ik al meteen het gevoel dat het me veel beter ligt dan de opvolger.
Het begint goed met Paddy Fields, maar het is War Games dat voor mij het eerste hoogtepunt is. Dit nummer gaat dan via een prachtige outro over in het mooie Moving Targets. Het volgende hoogtepunt voor mij is Black en White, dat na Breaking The Silence volgt. Dat laatste nummer doet me ook aan The Sound denken (zeer goed teken ). Daarna is het aftellen tot Very Little Glory. Al is in my eyes ook nog wel het vermelden waard, vooral instrumentaal is dit een prachtig nummer, de zang vind ik in dit nummer eigenlijk iets minder, behalve de lyrics:
So where do you go
So what do you do
Daar vind ik de zang vreemd genoeg net weer heel goed, op de momenten dat hij "de passie uit zijn longen brult", zoals Sheplays het eerder verwoordde. Very Little Glory dan . Dit is mijn favoriet van dit album. Een van de betere new wave nummers ooit gemaakt zelfs.

Alles samen een 4,5 sterren. Zeer knappe plaat

Sheplays
Very Little Glory
Weinig glorie voor de belichting maar toch leuk.

avatar van frolunda
Sterke wave plaat die jammer-en gek genoeg nooit eerder op mijn radar verschenen is.Breaking the silence scoort op alle punten een goed tot zeer goed,alleen had ik bij sommige nummers wat twijfel bij de zang.Muzikaal gezien is dit echter een pracht album (wat een baspartijen) waarbij Very little glory het prijsnummer is maar ook War games,In my eyes en het titelnummer erg overtuigen.Kan zo in de kast naast Author author van The Scars.

avatar van Alicia
Het is laat. Het is stil. Het is Kerstnacht!

Wat klinkt dit album van (The) Opposition toch weer fantastisch!