Anathema - We're Here Because We're Here (2010)

Label: KScope

1. Thin Air (5:58)
  2. Summer Night Horizon (4:11)
  3. Dreaming Light (5:45)
  4. Everything (5:04)
  5. Angels Walk Among Us (5:16)

met Ville Valo

6. Presence (2:57)
  7. A Simple Mistake (8:12)
  8. Get Off, Get Out (5:00)
  9. Universal (7:17)
  10. Hindsight (8:08)
avatar van siepie
crosskip schreef:

Het wordt juist steeds minder emo =p

Vandaag kwam de vinyl-versie eindelijk binnen! (nummer 0276 =p). Zijn hier nog meer mensen met de vinyl versie die de code voor de download wel kunnen vinden trouwens?

Ik heb nummertje 0377 net bij Tie-en-tie opgehaald. Maar een code voor MP3 heb ik niet gevonden

Kende deze band niet en dacht laat ik dit maar eens proberen.
En het bevalt me erg goed, beetje in hetzelfde straatje als Porcupine Tree.
Goede nummers met een prachtige op en afbouw.

avatar van crosskip
siepie schreef:

Hmm, raar. Op de site staat namelijk:

'The vinyl edition version of the album comes on double 180gms black vinyl with a gatefold sleeve on heavyweight card with printed inner sleeves. The vinyl will be limited to 2000 numbered copies and will come with drop card with a link to download a digital version of the album.'

avatar van jacobz
Ik had nog nooit van deze band gehoord. Maar opzich een prima album. Ik zie wel overeenkomsten met Porcupine tree. voor nu 3*

avatar van jellylips
Ik verbaas me erover dat zoveel mensen deze nieuwe van Anathema oppikken. Verre van mijn favoriete band, maar toch raken sommige nummers me af en toe wel. Het grote euvel van fillers is op deze plaat verholpen. Als Anathema ergens mee door zou kunnen breken, is het dit nieuwe album.

Uitschieters: Thin Air, A Simple Mistake, Universal (!)

88Fabian
Hindsight blijft een top nummer,er zit veel sfeer in.

avatar van rafke pafke
jellylips schreef:
Ik verbaas me erover dat zoveel mensen deze nieuwe van Anathema oppikken.

Ik niet, dit is gewoon een topplaat zoals er maar een paar per jaar uitkomen.

En hoewel dit altijd al wel een goede band is geweest, stoten ze hiermee toch wel door naar een hoger niveau.

Dit is absouluut hun beste plaat ooit. Ik kan begrijpen dat het oudere werk sommige mensen (triestige planten ) beter ligt.

Maar qua songwriting, produktie, zang (en samenzang), arrangementen, blaast dit ieder vorig album gewoon weg.

En als ze hiermee niet in slagen een groter publiek te bereiken zal het nooit meer gebeuren denk ik. Maar ik heb de indruk dat dit reeds aan de gang is...

Proggy
rafke pafke schreef:

Ik niet, dit is gewoon een topplaat zoals er maar een paar per jaar uitkomen.

Laten we hopen dat ze NIET doorstoten naar een groter publiek. De kans dat ze daarmee muziek gaan maken die verkoopt ligt op de loer.

88Fabian
Ze moeten inderdaad niet voor het grote publiek gaan,want dan gaat de artistiekheid eraf.

avatar van rafke pafke
Nu ja, met groter publiek bedoel ik dan vooral zoiets als Porcupine Tree en niet Coldplay of zo.

avatar van ozwald
waar de vorige 4 reguliere Anathema platen me direct bij de strot grepen doet deze dat na een aantal weken nog steeds niet.

Muzikaal is het allemaal best in orde maar als geheel vind ik het gewoon veel te gladjes en mis ik de emotie die op die voorgangers wel in ruime mate aanwezig was. ga terug van **** naar ***.

avatar van Snappy
ozwald schreef:

Jammer, dit zorgt ervoor dat het gemiddelde 0nder 4* komt

Antagoon
Nou ja, het is geen doel op zich
Ik heb overigens een omgekeerde ervaring. Toen ik vanochtend, enigszins brak, in de auto zat kwam de plaat pas goed binnen. Dus probeer de plaat nog eens in brakke staat te beluisteren, ozwald.

nicoot
Ik ging het gemiddelde nog wat naar beneden laten tuimelen met een voorlopige 3* omdat ik het allemaal wat steriel vind, maar ik zal er nog een paar keer naar luisteren alvorens te stemmen

avatar van ozwald
Antagoon schreef:
Dus probeer de plaat nog eens in brakke staat te beluisteren, ozwald.

da's aanzetten tot overmatig drankgebruik..

Antagoon
Shit......is dat tegenwoordig ook al strafbaar i.g.v. 40-plussers?

avatar van Rinus
Het album staat nog steeds als een huis, vind ik. Draai hem ongeveer 1 maal in de 2 weken.

avatar van vanwijk
Ik ook, eigenlijk vind ik hem alleen maar beter worden!

avatar van Lost
Gisteren gezien op Graspop... veel te vroeg geprogrammeerd en ze konden maar 50 min spelen. Desondanks het beste optreden van gisteren. Hebben wel maar een nummer gespeeld van het nieuwste plaat... ik dacht Hindsight. Den 15den oktober komen ze naar de Trix in Antwerpen... ik zal erbij zijn en hopelijk spelen ze wat meer uit hun nieuwe superalbum.

avatar van masterdude
Wat een plaat.. Geniaal

avatar van crosskip
Lost schreef:

Het was niet Hindsight, maar Universal. De band had er op gras idd veel zin in en speelde erg goed, maar de keuze van de nummers was wel dramatisch. Een optreden op een metalfestival zonder Judgement of Panic kan natuurlijk niet.

avatar van Henjo
Ik heb hem nu 1 keer geluisterd en ik vind hem denk ik iets te glad, vooral Angels Walk Among Us is een perfect voorbeeld dat dit te perfect is eigenlijk, en op 1 of andere manier vind ik dat niet zo goed.

Het lijkt mij juist wel leuk als ze doorbreken naar een groter publiek, dat verdienen ze ook wel. Een status als Radiohead zullen ze niet snel halen, maar wat mij betreft past Anathema wel prima in die categorie van muziek.

Erg goed album trouwens ook, alleen Get Off, Get Out vind ik jammer, past voor mijn gevoel niet echt bij de rest.

avatar van jellylips
Kom net terug van werk (horeca). De hele avond electro-rock en dubstep, en nu eindelijk tot rust komen met Anathema's nieuwe plaat. Hij blijft boeien, en verveelt eigenlijk geen moment. Ik kon nooit een Anathema plaat uitzitten, maar deze maar al te graag. Wat een geweldige plek om je in te bevinden. Deze gaat ongetwijfeld naar de 5*, beste plaat van het jaar tot nu toe!

En 2 beste tracks kiezen is veel te moeilijk: De logische keuze is voor mij A Simple Mistake en Universal, de twee meest 'epische' nummers. Maar dan heb je nog 'Thin Air' die ook flink uit elkaar spat, ' Summer Night Horizon', welke een werkelijk verslavend songtempo heeft, het prachtige 'Dreaming Light', en zo kan ik nog wel doorgaan. De twee minste tracks vind ik in ieder geval Presence en Get Off Get Out. Maar zelfs dat zijn fijne tracks.

Jazzthieve
Heb deze beluisterd op basis van zijn positie in de rotatielijst en de link met Porcupine Tree. Het is duidelijk dat PT liefhebbers dit wel zal smaken. Het is niet zo hard als PT's laatste platen maar "We're Here Because We're Here" ligt makkelijk in het oor en is een sterke plaat. Ik begin met een makkelijke 4 en ik vermoed dat die score uiteindelijk wel hoger zal uitkomen.

avatar van notsub
Alweer een sterke plaat van Anathema, dat duidelijk geen venieuwingen heeft doorgevoerd. Dat is ook niet nodig want ze weten de nummers nog steeds een mooie spanningopbouw en gevoel mee te geven.

Misterfool
gek ik hoor juist wel dat ze veel vernieuwingen hebben doorgevoerd. Het album is stukken symfonischer als zijn voorganger en stukken positiever in toon.

avatar van battersea
Misterfool schreef:

Ja, dat vind ik ook. Wellicht omschrijft iemand anders het als gezapiger maar ik hoor een heel volwassen album. Het tijdperk van DOOM-Pioneers ver voorbij.

Een floorfiller zal het natuurlijk nooit worden.

avatar van Snappy
battersea schreef:

Een floorfiller zal het natuurlijk nooit worden.

Het zou geen gek idee zijn als ze een mooie DOOM versie tussendoor knallen a la "The Silent Enigma". Wat een fantastische album en dat album was al volwassen.

avatar van Lau1986
Ik vind het nieuwe album geweldig! Inderdaad hoopvoller, maar nog steeds echt Anathema. Er is een perfecte afwisseling van rustige nummers met de wat hardere nummers. Het is trouwens ook meer dan terecht dat Lee nu officieel bij de band zit, dat vind ik wel een toegevoegde waarde.