Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

Sqritz
Dat nummer met Rihanna is tegen m'n verwachtingen in echt wel tof.

MAS schreef:
Als het zo door gaat komt Recovery dalijk nog in de hiphop toplijst. Niet dat die er lang zou blijven staan.

Haha, denk het ook niet, ook al staat Ready To Die er ook in, maar dit album is pas uit, dus zal nog wel gaan dalen.
Wel goed om te zien dat er eindelijk weer een Eminem album is dat goed ontvangen wordt.

Wat off topic berichten over stemgedrag verwijderd. En ook wat slowchat. Geen berichten in de trant van "ik luister hem nu" aub.

avatar van MAS
MAS
René. schreef:

Ik denk dat je daar over 1 of 2 weken op moet terug komen. MuMe een beetje kennende vind een groot deel van de gebruikers dit wat minder als de mensen die nu hebben gestemd.

avatar van KILLERBEE99
Heb hem nu 1 keer helemaal geluisterd. Mijn punt kan nog veranderen!

Not Affraid blijft voor mezelf het beste nummer op dit album.

Talkin' 2 Myself, On Fire en Going Through Changes vond ik ook heel goed. De rest best oke.

Ozzy sample is wel lekker

avatar van René.
Ik vind z'n verse op 'No love' echt goed.
Die pussy-line en de Kanye-line.

Rizz
Is Space Bound, dat begin, niet van Hotel California van the Eagles? Het komt me zoooooooo bekend voor.

avatar van AchmedATM
Je hebt gelijk , het klinkt erg als Hotel California, maar is niet exact hetzelfde.

het is Hotel California geknipt en geplakt zo te horen

pqt
De cover past ook echt bij elk (serieus) liedje, moet je maar is liedjes luisteren en kijken naar de cover, het klikt gewoon

avatar van Eriktm25
Geweldig ceedeetje!

"You're never over" is een vet nummer, maar dat refrein

avatar van thomzi50
MJ_DA_MAN schreef:
Ik zeg alleen dat je, om een album goed te kunnen beoordelen, tijd moet nemen. In een halve dag kan dat niet, ook al luister je het tien keer achter elkaar. Het is heel belangrijk dat er tussen bepaalde luisterbeurten een korte of langere periode zit dat je even wat anders luistert of niks.

Dan, dit is dus precies wat ik bedoelde, mocht dat niet duidelijk zijn. Slapen tussen meerdere luisterbeurten doet ook wonderen.

Ik heb dit album nu bijna 1 keer geluisterd en ik ben tot nog toe echt goed te spreken over het album!
Ik vind hem vele malen beter dan Relapse, welke ik eigenlijk nooit echt heb kunnen waarderen..

Nog een paar luisterbeurten voordat ik echt een stem uitbreng, maar het zal niet heel laag worden denk ik.

avatar van René.
Heb hem nog een paar keer geluisterd en dit is duidelijk beter dan alles dat is uitgebracht sinds The Marshall Mathers LP.

Valt tegen..

avatar van Rhythm & Poetry
Erg grappig, nee sterker nog: het gaat naar het lachwekkende toe dat mensen vinden dat Eminem weer zo klinkt als vroeger omdat hij 'normaal' rapt. Ik heb een advies voor jullie: koop een gehoorapparaat. Nog nooit klonk Meneer Mathers geforceerder dan op Recovery. Ook de producties zijn op het eerste gehoor matig, alhoewel ik me meer aan het ergeren ben aan de raps, waardoor ik daar nog weinig aandacht heb besteed. Nog wat vaker beluisteren voor ik dit schijfje van Eminem ook een zware onvoldoende ga geven.

Relax
Geforceerd is inderdaad een goede omschrijving.
Je kan ook erg goed merken dat Eminem teveel geluisterd heeft naar fan-mail, want het gene waar mensen Eminem zo goed doorvinden word hier over de top gebruikt.
Daaronder valt, agressief rappen, zingen en emotioneel doen.
Het mooie aan een Eminem album was altijd dat die 3 dingen alleen op de beste tracks van het album werden gebruikt.. maar een heel album lang trek ik niet.

Rizz
Rhythm & Poetry schreef:

Je bent wel erg makkelijk. Een gehoorapparaat kopen? Uiteraard; smaken verschillen, maar blijkbaar waarderen mensen deze Eminem meer dan op z'n vorige album(s), wat is daar de big deal van? Laat ze en doe niet alsof ze er geen verstand van hebben.

avatar van AOVV
'Not Afraid' vind ik een goeie single, de rest heb ik nog niet gehoord, omdat ie officieel eigenlijk nog niet uit is (althans volgens MusicMeter)

Daardoor kan ik dus nog niet oordelen over het gehele album. Ik verwacht geen plaat van het niveau van 'The Marshall Mathers LP', en z'n vorige vond ik ook niet zo geslaagd.

Er zit maar één ding op: afwachten!

Rhythm & Poetry schreef:

Het klopt dat dit niet het niveau van Marshall Mathers LP heeft, maar deze kerel is nu 40 jaar oud, wat wil je? hij rapt nog steeds beter dan de meeste rappers, zijn lyrics zijn altijd erg goed doordacht en geniaal, zijn flow is geniaal waarbij andere rappers juist saai klinken, of autotune nodig hebben om een beetje goed te klinken. Dit album is beter dan Relapse, en gewoonweg niet vergelijkbaar met MMLP (niet slechter dus). Maar een beetje rapkenner zou dit geen (dikke) onvoldoende geven, want rappers als Kanye West en misschien zelfs Jay-Z halen dit niveau niet.

ik heb t vandaag 8 keer geluister van begin tot eind. ik vind echt alles goed vind wont back down t minste. ik blijf voorlopig bij de 5 zitten dit is (voor mij) vernieuwend. Ik heb ook echt geen last van refreintjes die iritant zouden zijn. Oke op wtp vind ik t minder maar voor de rest vind ik t allemaal erg dope:P

maarja ik ben een fucking stan

The Opinionated
Rhythm & Poetry is een autoriteit en zijn mening is altijd de ultieme waarheid. Het is wel alweer 3 maanden geleden dat ik hem nog een voldoende heb zien geven voor een hiphop album. Standaard zuur, haha.

Ik ben het hier wel met hem eens though. Op het eerste gehoor kan dit album me niet overtuigen. Moet nog wat beter luisteren voor ik een uitgebreidere mening geef.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind Eminem zijn hooks echt heerlijk, geweldig dat zeurende valse Eminem gezang

Dj Khalil valt best tegen. Tot nu toe almost famous, so bad en cold wind blows het beste van het gehele album.

SPAROOD
1e luisterbeurt veel beter dan ik had verwacht. Ga het nog een paar keer luisteren en dan een cijfer. Denk nu aan 3,5/4.

avatar van Murdock
Ik vind het album tot nu toe wel goed klinken, alleen de nummers die Dj khalil heeft geproduceert niet, ik dig talking to myself helemaal niet, en vind de samenwerking met pink ook niet denderend....

avatar van fabblwaps
Het refrein van Space Bound is echt om te .

Relax
Bij het refrein van On Fire vind ik Eminem zelfs een beetje als Aesop Rock klinken als hij You're on Fire zegt.

Backcover:

Producties: