Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

zojuist besteld voor 9 euro

avatar van J.M.
Relax schreef:
Geforceerd is inderdaad een goede omschrijving.
Je kan ook erg goed merken dat Eminem teveel geluisterd heeft naar fan-mail, want het gene waar mensen Eminem zo goed doorvinden word hier over de top gebruikt.
Daaronder valt, agressief rappen, zingen en emotioneel doen.
Het mooie aan een Eminem album was altijd dat die 3 dingen alleen op de beste tracks van het album werden gebruikt.. maar een heel album lang trek ik niet.

Agree, op een gegeven moment gaat het tegen staan.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dat zingen en emotioneel doen vind ik altijd júíst nep behalve op Hailie's Song omdat 'ie het daar weer expres overdrijft. Nummers als Mockingbird en Beautiful vind ik ook tot zijn mindere nummers behoren.

Dit zal een kleine voldoende worden denk ik; ik ben verre van blij met de producties maar het stemgebruik en de lyrics van Em overtreffen die op Encore en zéker die op Relapse.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik was de vele wanstaltige refreinen nog vergeten te benoemen trouwens. Jezus, ik wist niet eens dat er zoveel op één album konden.

avatar van 'State Of Mind'
Ik denk dat dit album 2x zo hard was geweest als Eminem zelf de helft van de producties voor zijn rekening had genomen.

avatar van MB23
Is het album al stiekem ergens te koop of zitten jullie allemaal illegaal te luisteren?

avatar van J.M.
stiekem te koop

J.M. schreef:
stiekem te koop

Got to buy it, Got to buy it, BUY BUY BUY!

maw waar?

Relax
You're Never Over, ik wist niet eens dat het een Proof tribute was.
Maar wat een walgelijke track, club beat met een misselijk makende gezang in het begin..
Ik gun Eminem natuurlijk ook om van style te veranderen, maar doe het dan goed.

avatar van MJ_DA_MAN
MB23 schreef:
Is dit een serieuze vraag?

MJ_DA_MAN schreef:
Is dit een serieuze vraag?

Euuh ja, ik heb soms ook een game al 2 a 3 dagen voor de officieele release date... Dus als een winkel(keten) is die de cd al in de schappen heeft liggen... maar ik begrijp dat het dus een gelekte versie betreft.

avatar van Kill_illuminati
Eminem weet niet hoe hij zijn core-fans en mainstream fans beiden kan dienen. Hij probeert een album te leveren voor zowel underground core fans als voor een groter publiek. Deze laatste raken vaak gecharmeerd door de zogenaamde emotionele nummers. En de eerste genoemde door de nummers met harde beats en de met punch-line doorspekte nummers. Hoewel hij aardig gefocust is weet hij geen goede balans te vinden op dit album. Misschien daarom ook die belachelijk lange tracklist.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Kill_illuminati schreef:

Goeie analyse.

Rene1979
Ik kan de kritieken wel begrijpen. Ik vind de refreintjes niet je van het idd. Maar imo maakt hij veel goed met zijn manier van rappen. Ondanks dat hij geforceerder klinkt dan op zijn eerste 3. Ik ben al blij dat het stemmetje weg is en dat is een hele verademing. Wel jammer dat hij niets zelf heeft geproduceerd en dat de inbreng van Dr. Dre en Mr. Porter beperkt is.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik mis eerder producers als Jake One en Alchemist, die mijn inziens eventueel wel bij Eminem zouden passen.

Rene1979
Zo zou je het ook kunnen zeggen. Ik mis gewoon die goede producers die meer bij hem passen. Als voorbeeld dus Dr. Dre, Mr. Porter en hijzelf. Maar ook Jake One en Alchemist zouden niet misstaan.

avatar van GijsV
De refreintjes op On Fire en op de tribute voor Proof vindt ik de enige tegenvallers van dit album. Voor de rest is dit gewoon geniaal! Em is weer een beetje de ouwe!

Na relapse, wat ik toch best kon waarderen, is dit album een hele vooruitgang.

de producties zijn inderdaad niet allemaal je van het, maar de raps van eminem maken dit helemaal goed.
De flow van em zijn zo geniaal dat de producties best iets minder mogen zijn.

ik zie veel mensen die zeggen dat em geforceerd klinkt. dit vind ik juist niet. hij klink juist erg hongerig (als dit het juiste woord is) en hij komt gemeend over. .

De refreintjes ben ik het mee eens , dit mag best iets minder.
alhoewel dit ook soms best goed kan uitpakken

ik ben iig aangenaam verrast met dit album.

dit is zeker zn beste sinds eminem show !

na 2 x geluisterd te hebben krijgt dit album van mij 4*

avatar van Game
Just Blaze is wel afgezakt zeg, met zijn Dirty South aftreksels. Alleen de 1e track heeft hij fijn geproduceerd. Die sample op No Love is gewoon hilarisch, net zoals hij O-Zone had gesampled op Live Your Life...

Ik vind die haddaway sample best leuk gedaan, maar het maakt de track er niet beter op inderdaad

avatar van TheLegacy
Het enige grote minpunt aan dit album zijn de refreintjes daardoor zou dit album nog kunnen zakken bij me. Zo ook You're Never Over de teksten gaan er wel mee door maar dat zeurende refreintje doet echt pijn aan m'n oren!

avatar van Jordy
geef mij Relapse maar

avatar van fabblwaps
Die beviel mij ook beter inderdaad.

avatar van MAS
MAS
Ik denk ook dat ik Relapse ietsje beter vind maar dat weet ik nog niet zeker. Ik vind dit album namelijk nog steeds niet zo goed. Ik heb vooral moeite met de refreintjes. Ik ben wel erg blij dat dat achterlijke stemmetje verdwenen is.

Weet iemand waar ik de versie met die andere cover (de deluxe of zo?) kan bestellen?

avatar van You and Me
Prachtig album.
Veel beter dan ik had verwacht.
persoonlijk vind ik em hier het beste klinken dan hij ooit heeft gedaan op andere albums. Met ander woorden dit is gewoon zijn beste album! Ik ben een grote fan van em, hier klinkt hij echt!
de flow op 'no love' met lil wayne is gewoon geweldig.
Ik kan geen min punt benoemen,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,GENIETEN!

avatar van fabblwaps
You and Me schreef:
Prachtig album.
Veel beter dan ik had verwacht.
de flow op 'no love' met lil wayne is gewoon geweldig.
Ik kan geen min punt benoemen,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,GENIETEN!
Een grapje hoop ik?

Ik heb deze nog maar 2 keer geluisterd, dus ik ga nog niet stemmen, maar mijn ervaring op dit moment is dat het album wordt gekenmerkt door slechte refreintjes en een eentonige flow van Eminem. Ik hoor liever "het stemmetje" dan de refreintjes op deze CD. Ik hoop dat ik deze na een paar luisterbeurten meer kan waarderen maar ik vrees van niet.

avatar van Boy
Boy
fabblwaps schreef:

Een grapje hoop ik?

Jammer dat Lil Wayne dit album moet verneuken.
Wat is zijn toegevoegde waarde hier? Helemaal niks, kan er echt niet naar luisteren. Vind de track 'no love' sowieso 1 van de mindere, voornamelijk door Lil wayne en de beat vind ik ook niet dope.

Verder klinkt het na een paar korte luisterbeurten erg vet!
Vooral de tracks naar het einde toe..
Cinderella man momenteel mijn favo!

Ik ben al aardig ver met luisteren en ik vind het gewoon geweldig.
Veel beter dan Relapse. De samenwerkingen vind ik ook wel leuk vooral met Rihanna vind ik wel geslaagd.
25 To Life vind ik echt geweldig.
5 Sterren tot nu toe!

avatar van René.
krayziericky schreef:
zojuist besteld voor 9 euro
Waar, als ik vragen mag?