Kaiser Chiefs - Employment (2005)

Alternatieve titel: A Box of Tricks, Thrills for All

Label: B-Unique

1. Everyday I Love You Less and Less (3:37)
  2. I Predict a Riot (3:53)
  3. Modern Way (4:03)
  4. Na Na Na Na Naa (3:01)
  5. You Can Have It All (4:35)
  6. Oh My God (3:35)
  7. Born to Be a Dancer (3:30)
  8. Saturday Night (3:27)
  9. What Did I Ever Give You? (4:09)
  10. Time Honoured Tradition (2:45)
  11. Caroline, Yes! (4:13)
  12. Team Mate * (3:24)
  13. Hard Times Send Me [Live] * (2:50)
  14. Modern Way [Live] * (3:58)
  15. I Predict a Riot [Live] * (4:03)
  16. Time Honoured Tradition [Live] * (3:16)
  17. Na Na Na Na Naa [Live] * (3:11)
  18. Oh My God [Live] * (3:40)
dit is echt fantastische muziek; heerlijk sarcastisch met What Did I Ever Give You? en I Predict a Riot is natuurlijk ook super

avatar van Raspoetin
Zeer lekker album. Ik ben dit album vooral gaan chekken sinds de NOS het nummer I predict a Riot gebruikt bij de beelden van de Champions League.

Ace
Het is inderdaad grappig dat veel mensen het nu gaan ontdekken dankzij de NOS. Wat ik nog veel vager vind is dat er nu opeens volle bak reclame op TV wordt gemaakt voor dit album. Ze brengen het in de trend alsof er iets nieuws wordt gepromoot, terwijl het voor de echte indie-malloot al lang een gouwe ouwe is

Ik vind dit echt een goed album.
vooral de nummers als 'Everyday I Love You Less And Less', 'Oh My God', en 'Caroline, Yes' zijn de toppers van deze cd. jammer dat de Kaiser Chiefs nu pas echt zijn doorgebroken. ze hadden voor deze cd ook al geweldige nummers!! Maarja, beter laat dan nooit!!

ik hou van de kaiser chiefs ennnn ze komen naar werchter:d kben dolgelukkig!! ik hou egt van al hun nummers!!!

avatar van TerryA
voor een debut album krijgt het een 4 uit 5 maar ik denk dat in tijd zal dat naar een 3.5 gaan - 5 of 6 uitstekende nummers op deze album en we zullen zien wat ze met hun 2de album in 2006 zullen leveren...

avatar van Zwammer
Zo ik heb deze cd ook is aangeschaft. Ik ken alleen de singles, dus ik ben wel benieuwd

avatar van HaWe
I predict a riot gwellldig nummer

avatar van Nicolage Rico
HaWe schreef:
I predict a riot gwellldig nummer

Zeker, en vooral toen hij werd gedraaid in een club in Dublin! Helemaal uit je plaat. Daarna draaiden ze ook nummers van The Killers, Franz Ferdinand en Artic Monkeys. Dat was ik niet gewend in clubs. Was erg gaaf.

avatar van Music4ever
Vorige week gekocht en het is heerlijk luisteren.
Vrolijke, snelle nummers wat lekker blijft hangen.
Vernieuwend is het niet, maar het klinkt wel super!
Ik heb trouwens niet het idee dat dit snel verveelt.
4 **** sterren.

echt een geweldige cd!! i predict a riot blijft nog steeds de beste

avatar van pauljojo
Electro_ schreef:
Ik kreeg bij deze CD een flashback gevoel. Vooral bij I Predict A Riot, vind het ook meer muziek voor een tijdje en verder is het eigenlijk helemaal niet zo speciaal. Topper van het album is Every Day I Love You Less And Less. 3*

Helemaal mee eens... Ik ben deze cd elke keer weer heel snel spuugzat Maar zo 1 keer in de zoveel tijd is het weer best grappig.

Hope Sandoval
super, heb ze gezien op pinkpop
en vond het erg leuk. Vond ook laatst dit video interview van ze, wel wat bter dan wat ik laatst op mtv zag: http://www.toazted.nl/interview/637/Kaiser-Chiefs.html

avatar van Arno
Inderdaad geweldige muziek. En niet alleen de eerste drie nummers, maar ook toppers als Saturday Night of Time Honoured Tradition.
Toen ik de cd voor het eerst hoorde was ik al meteen verkocht. Gewoon 5* waard, geen twijfel

Geweldige plaat, al head ik het idee dat het melodietje van Oh My God gejat is, kwam me wel erg bekent voor!

avatar van jordybeukeboom
Uitstekende pakkende softe rockmuziek, ik vind dit ook echt muziek die bij deze tijd hoort op de een of andere manier. Na de geweldige single I predict a riot (nog steeds favoriet) heb ik het complete album een kans gegeven: geen spijt

4 sterren

avatar van Gretz
Ik vind het allemaal goed klinken, daarom 4*. Maar ik moet wel zeggen dat ik vind dat 'I Predict a Riot' zwaar boven alle andere nummers uitsteekt.

avatar van sinterklaas
Het eerste nummer is erg vrolijk(die ik had gedownload) Maar ik heb de volledige album nog niet beluisterd. Dus nog geen stem.

Beestig swingende plaat. Gestoeld op pakkende riffs, bouwen de Chiefs een speciale plaat op. ***

Davez
Oh My God was echt een heerlijk nummer, daarna volgde enkel maar goede singles. Ik heb echter wel een ander album met als afsluiter het sterke team mate.

3.5*

de eerste gedachte: WTF !!!

deze muziek is gestoord genoeg om geniaal gevonden te worden
een 3,5 waardig

avatar van mstb
Hele leuke muziek vind ik dit van de Kaiser Chiefs. De melodie van de liedjes is leuk. Je begint er direct op te dansen. I predict a riot is inderdaad een goed nummer, maar in feite staat deze vol goede nummers. 4,5 sterren

avatar van UndahCovah
Ik was naar ze toe geweest in Tivoli Een avondje keihard rocken en vervolgens een schorre keel hebben van het meebrullen... heerlijk!

Parabola
Bijzonder en origineel is deze plaat niet, maar het is een verdomd aanstekelijk album die lekker wegluistert 3,5*

avatar van Migo
Toch hebben ze een eigen sound. Voor mij onderscheiden ze zich tenminste genoeg van anderen.
Een paar topnummers en de rest is ook ok.

nog 1½ week, en dan komt dit album in de top250 (tenzij iedereen 'm snel uit z'n top 10 kickt).

Feeder
Spuit 12 schreef:

1,0
een half puntje hoger dan hun laatste omdat er een leuk feestnummer bijzit. Voor de rest net zo verschrikkelijk.

**** waard voor mij,enorm energieke band! Ik vrees wel dat het nieuwe album mij veel minder aanspreekt.

Lekker album, heb ze destijds ook gezien in de HMH, viel me ook live niet tegen. Het klinkt catchy en trendy, maar ik vind de muziek niet echt lijken op Franz Ferdinand of de Arctic Monkeys, bands waar deze groep toch weleens mee wordt vergeleken. Meest catchy (naast de bekende singles) is toch wel Born to be a dancer, vooral live leuk als iedereen het oh-oh-oh meezingt.