Linkin Park - Meteora (2003)

Label: Warner Bros.

1. Foreword (0:14)
  2. Don't Stay (3:08)
  3. Somewhere I Belong (3:34)
  4. Lying from You (2:55)
  5. Hit the Floor (2:44)
  6. Easier to Run (3:24)
  7. Faint (2:42)
  8. Figure.09 (3:18)
  9. Breaking the Habit (3:16)
  10. From the Inside (2:55)
  11. Nobody's Listening (2:59)
  12. Session (2:25)
  13. Numb (3:09)
  14. Lying from You [Live LP Underground Tour 2003] * (2:55)
  15. From the Inside [Live LP Underground Tour 2003] * (2:56)
  16. Easier to Run [Live LP Underground Tour 2003] * (3:22)
  17. Step Up [Live] * (4:14)
  18. Somewhere I Belong [Live at Milton Keynes] * (3:41)
avatar van BStylezZ
Dit album kan zeker niet tippen aan het goede Hybrid Theory.
Maar goed, dat is sowieso zeldzaam, een tweede album wat het debuut overtreft.

Hybrid Theory was hard, en lekker agressief.
Meteora borduurt daar op voort, maar doet af en toe en tandje terug.
Maar LP heeft zijn touch nog niet verloren, en dit album vind ik dus ook nog steeds erg goed.

Zelfs na al die jaren

Mijn favo nummers: Hit the Floor, Faint, Figure.09, Breaking the Habit en Numb.

avatar van frankvankesteren
Mag ik vragen wie die ene user is die Foreword als favoriete track heeft staan?

bro
waarschijnlijk ene die op dit alum heeft gestemt zodner het echt te kennen zomaar wat racks selecteerde. een fake-user dus

Bobiej schreef:

Ten eerste: Grund?

Ten tweede: Chester grunt niet, Chester schreeuwt.

Grunten is wat bands als Bloodbath, Death (hoewel dat ook meer een scream is), Opeth, Morbid Angel, Carcass etc. doen.

ja sorry in plaats van grund bedoelde ik geschreeuw:D

ja sorry in plaats van grund bedoelde ik geschreeuw:D

laten we nog zeikeriger doen en zeggen dat ie scream(t)(ed) haha sorry moest ff

avatar van Nick4
BStylezZ schreef:
Dit album kan zeker niet tippen aan het goede Hybrid Theory.
Maar goed, dat is sowieso zeldzaam, een tweede album wat het debuut overtreft.

Hybrid Theory was hard, en lekker agressief.
Meteora borduurt daar op voort, maar doet af en toe en tandje terug.

Zelfs na al die jaren

Mijn favo nummers: Hit the Floor, Faint, Figure.09, Breaking the Habit en Numb.

Ik ben het bijna met je eens, behalve dat ik vind dat Meteora Hybrid Theory wél overtreft, misschien juist omdat ze af en toe een tandje terug doen. Dan komt er iets meer variatie in het album en dat is lekkerder om te luisteren. Minutes to midnight vind ik hun beste album, maar Meteora scoort ook niet slecht.
Qua favoriete nummers ben ik het overigens helemaal met je eens!

avatar van Cynthia83
dit vind ik echt een heel fijne cd!!!! Vooral Numb en faint zijn mijn favorieten.

avatar van Rammetje*
Elvan schreef:

Wat minder ruig dan Hybrid Theory?! Op deze cd zijn de gitaren veel harder en meer grund je kunt mij niet wijs maken dan Hybrid Theory ruiger is dan deze cd, ik vond dit nog de mooiste album dat ze hebben gemaakt en daarna zijn ze helemaal de shit ingelopen, je zegt ookal dat Crawling een rustige nummer is. Volgens mij moet jij hun albums beter luisteren voordat je hier een bericht zet.

Haha, sorry als ik je beledigd heb hoor.. Ik vind dit album minder ruig dan Hybrid Theory ja.. Wat Crawling betreft: ik bedoelde een ander nummer. Maar ik heb de albums 80x gedraaid, dus daar hoef je je niet druk om te maken

The Deftone
Rammetje* schreef:

80x? leef je nog?

80x? leef je nog?

Nee daarom heeft hy hier ook een bericht achtergelaten

avatar van bennerd

Nee daarom heeft hy hier ook een bericht achtergelaten

Voor sommige mensen is het toch zo moeilijk om het fenomeen "ironie" te begrijpen

avatar van Shinobi
Lekker album om naar te luisteren, ze gaan op dit album verder waar ze bij Hybrid Theory mee waren begonnen.
Verder heb ik geen minpunten over dit album.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van sjwolbrink
een van de beste albums aller tijden ik draai hem nog steeds regelmating en ik zou er zelfs na 100x nog niet genoeg van krijgen
alles klopt en zo hoort elk album te zijn
linkin park blijft een van mijn favorite bands ondanks minutes to midnight
met mensen die dit album slecht vinden zou ik wel in discussie willen gaan tenzij e gewoon niet van rock houden want dan is er geen beginnen aan
meteora krijgt van mij 5 sterren

avatar van My Addiction
HELL YEAH SJWOLBRINK
(wat voor een naam is dat nu?)
ma kom

0,5
Kom maar op!

musicbox schreef:
Dan sta ik aan sjwolbrinks kant, dan is het 2 vs 2

Ik sta ook aan sjwolbrinks kant

avatar van jeroenman
frankvankesteren schreef:

JA echt he!! ze zouden 15/16-jarigen moeten verbieden om muziek te luisteren! Of eigenlijk kunnen ze beter 15/16-jarigen meteen helemaal verbieden!

Hahahahaha, meesterlijk (Y)

jeroenman schreef:

Hahahahaha, meesterlijk (Y)

Dan was ik een jonge hond park fan met mij 11 tm 13 .

bramsterdam
zo'n donders goed album staat bovenaan mijn lijst

very nice!!

avatar van Groenteboer
Het laatste redelijk goeie album van Linkin Park, al vind ik HT en Reanimation beter..

Deze cd altijd links laten liggen zonder echte rede, had alleen de singles van numb en faint, maar gisteren heb ik em in de winkel voor een zacht prijsje kunnen scoren en moet na twee luisterbeurten zeggen dat dit toch wel een lekker album is.
Hij is absoluut niet zo goed als Hybrid Theorie, maar dat komt alleen omdat er bij enekele tracks voor een andere sound word gekozen, een sound die ik niet altijd kan waarderen.
Maar een 3,5 is toch wel een terecht cijfer, want het overgrote deel van de cd heeft gewoon die heelrijke linkin park sound.
Somewehere I belong, Faint en Form the Inside zijn mijn favo tracks.

avatar van TTC
TTC
Sinds zijn release in 2003 reken ik "Meteora" nog steeds tot mijn favoriete albums. Alle nummers vind ik heel goed, behalve "Nobody's Listening". Vandaar mijn 4,5*.

cheeskorst
Dit heb ik laatst nog eens proberen te luisteren maar de meeste nummers doen me helemaal niet zoveel meer. (hetzelfde geld ook voor Hybrid Theory). Ik vind dit album niet slechter dan Hybrid Theory maar het is natuurlijk wel een beetje hetzelfde trucje, maar daar heten ze ook Linkin park voor.

Maar goed, als Linkin Park, Korn en Limp Bizkit er niet waren geweest was ik mss nooit naar metal gaan luisteren. Dus bij deze betuig ik een dankwoordje aan de heren van Linkin Park.

[J]asper
Dit album staat voor mij op gelijke hoogte met Hybrid Theory. Vroeger heb ik dit album grijs gedraait, ik denk dat ik het album daarom altijd wel behoorlijk goed zal blijven vinden. Don't Stay is mijn favo nummer.

4.0

avatar van andnino
Reanimation laat naar mijn mening toch het beste zien wat Linkin Park muzikaal in zich heeft. Uit de goede melodietjes op het album worden alleen wat catchy hitlijstliedjes gehaald, er kon veel meer uit gehaald worden... jammer, hoewel toch een leuk album.

Weirdskie Wizski
Erg goed album van Linkin Park. Het zijn allemaal niet al te ingewikkelde nummers maar het luistert wel erg lekker. De combinatie van rock en (in mindere mate) rap klinkt erg lekker. Nog een pluspunt is natuurlijk de mooie stem van Chester. Er zijn ook wel mindere dingen aan het album moet ik zeggen: de nummers lijken allemaal wat te veel op elkaar. Zowel tekstueel als muzikaal.

Mijn 3 favorieten zijn: Lying From You, Easier To Run en Breaking The Habit