Heb hem net binnen en ik sluit me aan bij ArthurDZ.
1,60 € voor een plaat van Prince, waar je nog gratis een krant vol Oranjegekte bij krijgt, is géén geld.
Om 't land te kloten, zoals wij dat hier plastisch uitdrukken, krijg je regulier alle tracks van track 1 tot 9, daarna allemaal trackjes met niets op, allemaal 5 seconden of zo, en dan track 77 pas Laydown, zo heeft meneertje Prince zich weer goed geamuseerd!
Ik zoek bij Prince altijd naar goede funky grooves, zijn sterkte zeg maar, en wat vind ik?
Compassion is een redelijk nummer, maar toch één van twaalf in een dozijn, hij deed dit al beter;
Beginning Endlessly is wat meer rockgetint maar klinkt toch niet erg overtuigend, neen;
Future Soul Song is wat de titel zegt; dit klinkt wel lekker, een goede soulballad, waar Prince toch ook een patent op heeft;
Strictly Like Glue: kijk voor zulke funky songs gà ik dus volledig, dit had op 3121 of op Musicology niet misstaan, de eerste topper voorlopig op dit album;
Act Of God; tja, niet echt wat ik een topper zou noemen, redelijk doffe song;
Lavaux, eindelijk nog eens iets dat swingt en funkt, yes!
Walk In Sand is alweer een soulballad, en lang geen slechte, vind ik toch;
Sea of Everything is nog méér soulballad, maar dan minder lekker dan de voorgaande, voorlopig reken ik dit ook niet tot de "hoogtepunten" op dit voorlopig nogal matig plaatje;
Everybody Loves Me; dàt zou hij wel willen, ja! "Tonight, I love everybody, everybody loves me", zo begint hij, nou ja... leuk van hem om zijn nieuwste zomaar bij een krant weg te geven, maar zijn glorietijd is al lang voorbij, Prince is niet hot meer, en dat moeten zelfs de grootste fans toegeven! Dit liedje is niet echt gewèldig, eerder wat platjes en mak en het mist spanning en drive...
Track 77 Laydown, is behoorlijk en sluit de plaat toch enigszins met wat hoop af, maar al bij al kom ik niet hoger dan *** voor dit krantenplaatje, en dan ben ik nog redelijk mild, omdat deze kleine man een zéér groots muzikaal verleden heeft...
*** dus en tja, zijn hoogtijdagen zijn lang voorbij, net als die van de Rode Duivels, trouwens