Interpol - Interpol (2010)

Label: Matador

1. Success (3:28)
  2. Memory Serves (5:03)
  3. Summer Well (4:05)
  4. Lights (5:38)
  5. Barricade (4:11)
  6. Always Malaise (The Man I Am) (4:15)
  7. Safe Without (4:41)
  8. Try It On (3:42)
  9. All of the Ways (5:18)
  10. The Undoing (5:11)
  11. Crimewaves * (3:26)
  12. Gavilan * (6:49)
avatar van OmeWillem
Ik kan meer bands bedenken die de dalende lijn inzetten, om die vervolgens nooit meer om te buigen. Bij Interpol vind ik het per plaat vlakker en gladder worden, dit album vormt in die zin dus een ander dieptepunt.

OscarWilde schreef:
De tweede helft is toch met niets te vergelijken wat ze daarvoor al hebben gedaan? Los van misschien All of the ways en The Lighthouse, maar dan nog.

Zal zelfs meer zeggen: dit is ongetwijfeld hun meest afwijkende en minst toegankelijke worp sinds hun debuut-plaat (waarmee ik Antics niet wil afvallen maar laten we wel wezen, die CD was absoluut een directere en radio-vriendelijkere versie van hun debuut, een collectie singles quoi). Interpol heeft doorheen de jaren heel wat zijn krediet verspeeld en denk dat je gerust wel wat kritiek kan formuleren ten aanzien van dit album maar dat dit 'gladder' zou zijn dan Antics of OLTA of een 'doorslagje' is gewoon feitelijk onwaar.

avatar van ni slecht
OmeWillem schreef:

laten we dan maar afwachten wat het wordt . ik hoop dat ze hierna weer een algemeen hoog gewaardeerde plaat afleveren.

ik heb deze plaat overigens nog niet helemaal gehoord, ik wacht op de officiële release, dus ik weet niet of ik de overwegend teleurstellende reacties wel volg.

En wie weet, misschien groeit deze ooit nog wel naar dat statuut.

Niks mis met deze plaat......

Heb nu een paar keer geluisterd. Aparte plaat in positieve zin...

avatar van Mctijn
Het getuigd van zeer weinig originaliteit om het album "Interpol" te noemen. Er zal wel een commerciële reden zijn.

avatar van laboomzaa
Nu toch wel een stuk of 20 keer gehoord en ik vind het een lekker album! Elk nummer heeft een eigen smoel en het blijft ook hangen!!
Ik heb alleen een inzak moment bij nummer 8 en 9....ik weet niet waarom maar daar verslapt mijn aandacht. Maar ik denk dat als de cd rondjes gaat draaien hier wel verandering in komt!!

the x
Mctijn schreef:

ik vind dit eerlijk gezegd wel een hele "kort door de bocht" opmerking. er is een overvloed aan bands wat hun eerste album, of daaropvolgende album hetzelfde noemen als de bandnaam. Black sabbath, Franz Ferdinand, The Knife zijn dus gelijk artiesten die weinig orginaliteit hebben? (om maar zo wat bands op te noemen wat me te binnen schiet). Om daar dan ook gelijk commerciële redenen achter te zoeken vind ik een beetje raar. kan me niet indenken dat een band daardoor meer naamsbekenheid krijgt

Edit: Led Zeppelin is dan natuurlijk het toppunt van weinig orginaliteit en ontzettend commerciële muziek. poe he, 4x je eigen bandnaam gebruiken als titel.

avatar van Mctijn
the x schreef:

Ik blijf erbij dat het getuigd van weinig originaliteit.
Het is de meest eenvoudige manier om je album van een titel te voorzien. Dat is toch gewoon een feit?
Ik begrijp dat een beginnende band de albumtitel hetzelfde noemt als de bandnaam om publiciteit te vergaren (de bandnaam wordt hierdoor dus vaker genoemd in alle media, omdat het ook de naam v/h album is), maar mij ontgaat de logica bij een band die al jaren bezig is en veel bekendheid heeft.

That's all

avatar van laboomzaa
Ik heb me in mijn hele leven nog nooit druk gemaakt om een albumstitel en ik geloof niet dat Interpol uit is meer naamsbekendheid te krijgen door ST album uit te brengen?!

avatar van Silver
als interpol meer naamsbekendheid wou hadden ze wel een heel ander album gemaakt.

Silver schreef:

Slaat natuurlijk nergens op! Alsof je als je naambekendheid wil dat je dan heel andere muziek gaan maken
Ze hebben vanaf Antics al genoeg naambekendheid.. ze hangen heus de popiejopie niet uit.. deze plaat zal ook wel vol singles zitten net zoals Antics.. maar hij is wel totaal anders dan Antics. Dus ik denk niet dat ze willen doelen op naambekendheid.. Die hebben ze al meer dan 7 jaar!

Berichten over leaks/transcodes verwijderd.

Wat betreft de albumtitel: bands noemen hun album wel vaker naar zichzelf, omdat ze vinden dat het precies is waar ze voor staan. Het heeft meer iets met identiteit dan met commercie te maken.

avatar van Buzz-Off
Wellicht is dit het laatste wapenfeit van Interpol, dus af te sluiten met een self-titled album maakt het cirkeltje wel compleet natuurlijk.

avatar van stef212
herman schreef:
Berichten over leaks/transcodes verwijderd.

In een interview zei Sam Fogarino dat deze plaat voor hen perfect was, dus het identiteitsplaatje klopt dan inderdaad.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Lights & Barricade klinken prima, dat beloofd weer veel goeds.

avatar van Silver
coldwarkids schreef:

uhm hoezo slaat dit nergens op?

Er zijn genoeg bands die pas echt grote naamsbekendheid krijgen bij een dergelijke verandering van geluid. ik noem een Kings of Leon. die opeens een album hadden gemaakt met geweldige radio singles. dat heeft zeker bijgedragen aan de populariteit waar de band nu van geniet.

Op deze Interpol staat maar 1 nummer wat voor een single door kan gaan namelijk Barricade, maar ik zie dit geen hit worden binnen de commerciële wereld dan wel de "indie-scene" daar is Interpol gewoon te duister voor. en zeg nou zelf dit album is toch veel te ontoegankelijk om massa's mensen aan te spreken.

neemt niet weg dat dit een geweldig album is. en ik begrijp Interpol ook wel als ze dit album perfect vinden

avatar van lowieke
Buzz-Off schreef:

Ik heb het gevoel (hoewel dat in interviews lichtelijk wordt tegengesproken) dat ze nadat Carlos uit de band is gestapt dachten: Interpol is over.

Of iets in de trant dat de 'oude interpol' voorbij is. Vandaar ook de bandnaam die uit elkaar valt....

avatar van OscarWilde
Interessant toch dat de negatieve commentaar in recensies vaak gaan over het orkestrale en de synths, terwijl dat net de input van Carlos is. Toch goed dat hij weg is dan?

1,0
Zwakste album tot dusver.
Als je TOTBL/Antics vergeleek met OLTA, dan was er al een niveauverschil, maar deze plaat is een zwak blauwdrukje van de soloplaat van Paul Banks (Julian Plenti is...Skyscraper).

Er staan 2 à 3 nummers op die qua niveau ook op de eerste 2 albums hadden kunnen staan, maar verder is het allemaal wat zwakjes en soms zelfs ronduit saai

misschien wordt mijn mening na meerdere luisterbeurten wat minder hard, maar na de eerste keer luisteren op Myspace ( http://www.myspace.com/inte... ) ben ik teleurgesteld

Silver schreef:

uhm hoezo slaat dit nergens op?

Barricade is de single en het wordt gewoon op 3FM en Studio Brussel gedraaid.. dus gebrek aan een grote single op deze plaat is geen sprake. Al zullen de volgende singles van deze plaat inderdaad wel single worden in een 'Alternatief' circuit.

sicboy schreef:
Zwakste album tot dusver.
...

Na mijn eerste luisterbeurt was ik ook ergens teleurgesteld... gezien dit album zeker geen terugkeer is naar de stijl van het epische TOTBL (waar de heren meen ik wel ergens in een interview naar gehint hadden).

Het "nieuwe" Interpol klinkt gewoon heel anders sinds ze met OLTA de theatrale weg zijn ingeslaan.

Na meerdere keren geluisterd te hebben ben ik er echter helemaal weg van, dit is de plaat die OLTA had moeten zijn!! waar OLTA een aantal briljante nummers had zoals Pioneer to the Falls en Lighthouse (en de nieuwe stijl daar al zijn vruchten wierp) zaten er toch ook heel wat mindere nummers tussen...

Interpol is hun meest duistere, minst toegankelijke plaat geworden en een gigantische groeier als je't mij vraagt!

P.S.: geweldig Interpol optreden @ Pitchfork: POV Concert Series

avatar van Kokuil
Jezus zeg, we gaan albums al waarderen op basis van stukjes MySpace.
How Low Can You Go....

En dan ook nog een 1,0 voor een 'zwak album tot dusver'.

Neem van mij aan dat je dit album pas kunt beoordelen als ie goed klinkt. Dus op z'n minst 320 kbps, maar liefst CD of FLAC. En geef 'm tijd.

avatar van Buzz-Off
Morgenavond in de bus. Heerlijk om weer eens echt voor een album te gaan zitten zonder ook maar een mp3 te hebben gehoord ( muv "Lights" op joetubbe).

avatar van De Daniël
Wat een ongelooflijk lelijke en inspiratieloze hoes zeg. Als dit afgestemd is op de muziek, belooft het niet veel goeds...

avatar van lowieke
Ik vind hem echt goed worden.

Afgezien van een aantal nummers die ik gewoonweg niet te pruimen vind...

avatar van aerogp1
Safe Without is wel een slepend traag nummer zeg. Deze plaat is een echte groeier want sommige nummer landen nu pas een beetje.

Lights en Barricade zijn de uitschieters die je even rechtop doen zitten, de rest is niet meteen toegankelijk te noemen.

Ik heb nog geen oordeel, ik blijf voorlopig luisteren.

avatar van coldwarkids
Net binnen gekregen! ziet er mooi uit.. zit een kartonnetje over een normale hoes. En ja eindelijk een tracklist op de achterkant

avatar van sydbarrett
Hmm ik ben niet zo te spreken over de hoes

avatar van Chronos85
Dat is een eufemisme...

avatar van stef212
Ik vind Barricade eigenlijk een geweldig nummer. Dat lijkt uitzonderlijk aan de reacties te zien.