Interpol - Interpol (2010)

Label: Matador

1. Success (3:28)
  2. Memory Serves (5:03)
  3. Summer Well (4:05)
  4. Lights (5:38)
  5. Barricade (4:11)
  6. Always Malaise (The Man I Am) (4:15)
  7. Safe Without (4:41)
  8. Try It On (3:42)
  9. All of the Ways (5:18)
  10. The Undoing (5:11)
  11. Crimewaves * (3:26)
  12. Gavilan * (6:49)
JanBetonde2e
Het is gewoon een stuk ontoegankelijker dan hun voorgaande albums, zelfs ontoegankelijker dan TOTBL, maar ik vind het echt een prachtig album geworden, gelukkig, wat mij eigenlijk opvalt bij mij, is dat de meest favoriete bands waar ik naar luister eigenlijk weinig fout kunnen doen, met hun nieuwe albums en dan noem ik een Coldplay, Editors, Interpol, Franz Ferdinand, elk album groeit bij mij wel, al vond ik dit album eigenlijk al geweldig vanaf het begin, moest wel even wennen, maar dat was al snel over.

avatar van smash016
Album nu twee keer beluisterd. Ben tot nu toe erg positief.

+ Het voegt iets nieuws toe aan hun sound, het is geen herhalingsoefening.

+ Ze zijn weer wat teruggaan richting een alternatieve sound, i.p.v. meer richting een mainstream-geluid.

+ Ook qua instrumentenkeus zijn ze wat experimenteler geworden, met elektronische beats en toetsen en dergelijke.

+ Er zitten weer een paar van die heerlijke scherpe dissonante Interpol-melodieën bij, die op het eerste gehoor überlelijk klinken maar na wat luisterbeurten opeens prachtig droevig worden.

- Paul Banks zoekt de grenzen van z'n stembereik op - dat kan-ie beter niet doen... Vind althans de vocalen soms wat storend.

- Sommige nummers zijn wat monotoon en herhalen veel.

avatar van OmeWillem
Nadat ik het album ook een paar keer in goede kwaliteit heb gehoord, ben ik nog niet van mening veranderd; een 2.5 voor de moeite. Ze mogen wat mij betreft stoppen, voor er nog meer ongelukken gebeuren.

avatar van Mjuman
Om te beginnen weet ik nog steeds niet wat mijn relatie tot dit album is: (gewaardeerde) vriend, goede kennis of toevallige binnenloper.

Twee dingen vallen me op bij dit album en beide zal ik even toelichten:

1. het is een mannenplaat, zeg maar een stierenschijf
2. het album klinkt weinig dynamisch, vlak

Om met het eerste te beginnen: als je hier op de site rondkijkt, merk je dat muziek sowieso meer een mannending is; 't zou aardig zijn daarover wat meer te weten te komen.

Op een gegeven moment liet ik dit album horen aan mijn lief en na enige tijd kwam ze met: "monotoon, één dreun" en na het zesde nummer vroeg ze of er iets anders op mocht. Als je samen in één huis woont, geef je daar dan wel gehoor aan (quality time, weet u wel). Onafhankelijk van haar kwam een vrouwelijke collega van me tot dezelfde bevindingen.

Mij zou het nou interesseren of de geachte heren, koekeperen, die dit album hier op 4* en meer waarderen soortgelijke ervaringen hebben met dit album en hun vriendin/lief; of zijn het allemaal single stieren die hoog cijferen?

Het tweede punt: al luisterend vind ik dat het album weinig dynamiek heeft en met name rond het midden van het geluidsspectrum is geconcentreerd: weinig (diepe) bas en weinig echt hoog (gitaren klinken niet echt diep en door). Het klinkt echt alsof er met een geluidssluiter wordt gespeeld en dat was met de vorige en die daarvoor (iets anders); op die manier wordt de muziek tam en vlak.

Vooralsnog zal deze schijf zeker niet mijn toptien over 2010 halen. Interpol en ladies is dat haalbaar?

JanBetonde2e
Meisjes ach, de meisjes die ik ken, en waar ik mee om ga, die luisteren alleen maar naar slijmerige R&B muziek, Trey Songz etc.
En de rest naar top 40 muziek, ik ken weinig meisjes die naar dit soort muziek luisteren, wel wat meisjes die naar Linkin Park luisteren, maar een meisje dat naar Interpol luistert ben ik nog niet tegengekomen
Ik probeer mijn vriendin zovaak zo ver te krijgen dat ze naar wat andere muziek gaat luisteren, maar zelfs een band als Coldplay lukt al niet, dus dan heeft het zeker geen zin om Interpol te gaan proberen, mijn zus daarentegen, die vind deze muziek op zich best oke, alleen ergert ze zich dan aan de stem van Paul Banks, zij luistert ook meestal flut bands als Kane, Di-Rect etc. je kent het wel.

Ik denk dat dit zeker mannen muziek is, monotoon stemgeluid, donkere sound van de gitaar.
Zelf ben ik ook best benieuwd of hier op deze site, geen vrouwen/meisjes zijn die naar dit soort muziek luistert, binnenkort bij het Interpol concert, hoop ik toch wel dat er vrouwen in de buurt zijn.

avatar van Boris1
Oei, precies na het zesde nummer vroeg ze of er iets anders op kon ? Zo ongeveer 1 van de mooiste Interpol-nummers die ik ken.

In ieder geval, de dames in mijn directe omgeving vinden dit album prima en gaan zelfs op 21 november mee naar de HMH ( en dat is een compliment aan beiden, you know who you are, haha).

avatar van Silver
De meisjes die ik ken vinden (Paul Banks) Interpol wel leuk, alleen dit album minder. Het is ook wel echt een donkere monotone plaat geworden maar ach, ik hou van dit album, zoals ik van elk ander Interpol album hou

avatar van Kaaasgaaf
Ik ben gezegend met een vriendin die grotendeels dezelfde muzieksmaak heeft als ik. Dit album vindt ze mogelijk nog mooier dan dat ik het vind. Vooral van 'Always Malaise' kan ze maar geen genoeg krijgen, en dat is denk ik ook wel mijn favoriete track.

Ik geloof trouwens niet in 'mannen- of vrouwen-muziek'. Met welke muziek je kennismaakt (en die betekenis voor je krijgt) heeft vooral te maken met de kringen waarin je je begeeft. Door goede muziek kan iedereen geraakt worden.

Martial
De tegenvaller van het jaar en eerlijk gezegd heb ik het wel gezien met Interpol.

avatar van Kokuil
Tuurlijk, en als iets niet helemaal bevalt geven we een 0,5.
Je kunt ook gewoon een stem achterwege laten. Maak je je punt ook mee.

Ik neem trouwens aan -Martial- dat je geen vrouw bent. Toch? Anders see ik it through the fingers

avatar van OscarWilde
Als je dit al een half puntje geeft, wat moet je dan met de grootste commerciële pop-rommel eerst? -3?

avatar van smash016
Mannen-/vrouwenplaat: wat een onzin.

Mannen luisteren gewoon meer naar muziek. Vooral alternatieve muziek. Misschien is het voor vrouwen niet sexy om alternatief te zijn/te billijken. Daarnaast, hoe meer je (serieus) naar muziek luistert, hoe meer je alternatieve muziek gaat waarderen. Dus dat is een logisch verband, dan. Ik geloof niet dat er anatomische/cognitieve verschillen bekend zijn in muziekperceptie tussen de geslachten.

Ik weet wel dat bepaalde teksten van meneer Banks een zekere erotische lading hebben die misschien niet helemaal vrouwvriendelijk is (in Amerika noemen ze zoiets dan meteen 'misogynistic').

Ik weet niet of dat voor deze plaat ook geldt.

Ik weet wel dat ik na de derde luisterbeurt inmiddels al minder enthousiast ben over deze plaat. De meeste nummers leunen teveel op één melodie of één idee en zijn daardoor te repetitief. Leuke soundscapes en sfeertjes, maar een beetje te veel easy-listening allemaal. Achtergrondmuziek.

Kokuil schreef:
Tuurlijk, en als iets niet helemaal bevalt geven we een 0,5.
Je kunt ook gewoon een stem achterwege laten. Maak je je punt ook mee.

Ik ben nog steeds een mannelijk persoon , alle vorige cd's van Interpol konden mij wel bekoren, maar deze vind ik ongelofelijk tegenvallen en ik ben iemand die gauw wat leuk vind op muziekgebied moet ik zeggen, maar deze nieuwe cd nou nee ....sorry!

avatar van XeeGen
Mijn ex had Muse en Radiohead geprobeert maar dat komt dan weer omdat die op de Twilight soundtrack stonden

Fijne plaat overigens, toch wel interessant om te zien dat Interpol die gepolijste OLTA sound inwisselt voor het ruwere werk op TOBL. Helaas heb ik (nog) niet die magie mogen ervaren die zovele dat wel met TOBL hebben maar deze plaat vind ik toch erg mooi. Op het moment zijn Memory serves en Always favorieten maar dat verandert elke dag weer

Martial schreef:

...alle vorige cd's van Interpol konden mij wel bekoren, maar deze vind ik ongelofelijk tegenvallen en ik ben iemand die gauw wat leuk vind op muziekgebied moet ik zeggen, maar deze nieuwe cd nou nee ....sorry!

Ik heb langzamerhand echt een hekel aan mensen die een 0,5* aan een album geven, oftewel: nog veel erger dan absolute bagger. Dat gaat toch nergens over? Zo walgelijk slecht is dit nou ook weer niet. Op zo'n manier verpest je het voor de rest op Musicmeter, vind ik.

Ik vind helemaal niet, dat een fan niet kritisch mag zijn op de muziek die de band uitbrengt. Alleen zegt OscarWilde terecht hierboven, dat je nog mindere albums dan een -3 zou moeten geven en dat kan dus niet. Het werkt anders hier op Musicmeter. Dus doe gewoon mee zou ik zeggen of stem inderdaad niet.

avatar van XeeGen
Welkom op het internet Al denk ik dat er ook genoeg members zijn die een hekel hebben aan mensen die met 5 sterren smijten (zoals ik ) Maar over smaak en meningen valt echter niet te twisten.

Wel valt te twisten over de 'mening' van mensen die fan zeggen te zijn van een groep en een album wat hun dan niet zo bevalt dan met 0,5* bashen / torpederen.

avatar van Ovred
Inderdaad, kritiek hebben en albums een lage score geven, moet zeker kunnnen. Probeer daar echter wel wat gematigd en redelijk in te zijn. Ik kan niet geloven dat iemand die de moeite doet om een Interpolalbum te beluisteren een album als dit dan een 0,5 geeft. Ik beschouw mezelf wel als een behoorlijke Interpolfan maar vind dit album (momenteel) toch ook niet meteen hun beste werk. Maar een 0,5? Terwijl de andere albums je dan wel konden bekoren?

Over het album:

Ik ben er nu voor de 3de keer intensief naar aan het luisteren en moet bekennen dat ik me er al wat meer kan in vinden. Na een eerste luisterbeurt was ik toch wel wat teleurgesteld omdat er niet echt iets was blijven hangen (terwijl dit bij hun vorige albums wel zo was). Ik miste (en mis nog steeds een beetje) de dynamiek die toch wat meer aanwezig was op hun andere albums.
Als ik nu mijn kort relaas nog eens overlees, merk ik dat ik wel constant vergelijk met hun andere albums. Misschien is dat wel het probleem. Misschien moet ik dit album eens beluisteren los van de rest. Sounds like a plan!

Verder vind ik momenteel Lights, Barricade en Memory Serves de hoogtepunten van dit album.

avatar van Kokuil
Als ik luister naar die sublieme overgang in Memory Serves (na circa 3'00 met die fijne tegendraadse basslijnen) en vervolgens denk aan iemand die 0,5 geeft... krijg ik toch echt de neiging stokslagen uit te delen.

avatar van AOVV
Deze nieuwe van Interpol blijft z'n rondjes draaien hier. De mening is nog niet veel veranderd ten opzichte van enkele weken geleden, ik vind 'm net wat beter dan 'Our Love To Admire'.

Martial
Tjonge zeg .... wat een consernatie laat ik voorop stellen dat ik geen fan bent van Interpol (had al gezegd dat hun vorige cd's meer te verhapstukken waren) luister elke week tientallen nieuwe cd's en die 0,5 stond er voor ik het wist (zit nog niet zo heel lang hier namelijk) oftwel het stemmen is me nu wel duidelijk inmiddels, maar ik zal geen 0,5 meer geven.
Zal nog wel een keer naar de nieuwe cd luisteren heb hem hier wel liggen namelijk (orgineel uiteraard) misschien dat ik nieuwe dingen gaat horen?

avatar van AOVV
Elkeen stemt toch zoals hij/zij dat wil? Dat er mensen zijn die dit 0,5* geven, dat verandert niets aan mijn muzieksbeleving. Naar mijn mening is dit wel wat meer waard, en blijkbaar hebben nog mensen die mening, maar ik ben slechts één van de ruim 36.000 users op deze site, dus wie ben ik?

Ga in vrede, Martial, en geef dus gewoon de score die volgens jou past bij deze plaat en ja, als je 'm nog eens een kans geeft, dan vind je 'm misschien een stuk beter (is bij mij ook al gebeurd)?

avatar van ni slecht
ik stel voor datje achtereenvolgens de nieuwe van kesha en inerpol oplegt, en als je dan nog steeds een halfje over hebt voor deze hier zal ik dat met enige pijn in het hart moeten aanvaarden

ni slecht schreef:

Ik denk Kesha: wie is dat dan? Ze staat niet eens op Musicmeter. Maar ik vond haar op Google: leuke foto's hoor... vervolgens blijkt ze hier onder de noemer Ke$ha te staan. Tja. Gemiddeld 1,88* en genomineerd voor 'best new artists' @ MTV Video Music Awards.

Kortom: ik vind het een prima voorstel!

nicoot
ni slecht schreef:

LOL

avatar van XeeGen
Tja het is ook maar welke criteria je kiest voor je stem. Baseer je de score puur gevoelsmatig? Of vergelijk je de plaat? En doe je dat dan met je favoriete band, genregenoten of voorgaande albums van dezelfde artiest.

Toch blijf ik de score verrassend laag vinden. Staan toch weer een aantal sterke nummers op en geen echte slechte. En die Interpol sound is er ook gewoon

avatar van DikkeDarm
Puike plaat van deze heren, eigen sound blijft gehandhaaft. Uiteraard zorgt de zanger voor een bepaalde sfeer in de tracks maar dat is nou juist zo Interpol als je hier een 0,5 voor geeft dan heb je het niet begrepen en heb nooit echt naar Interpol geluisterd. Deze is net als TOTBL een plaat die niet na de 1e x beluisteren "pakt". Vind je het echt niets dan moet deze tekst hierboven maar vergeten...

Martial
Nogmaals 2 maal geluisterd naar de nieuwe cd van Interpol, mijn stem veranderd in 2,5 ster en hier blijft het bij, deze cd blijft voor mij de minste van Interpol tot nu toe.

avatar van starsailor
DikkeDarm schreef:
Deze is net als TOTBL een plaat die niet na de 1e x beluisteren "pakt".

Toen ik TOTBL 8 jaar geleden voor het eerst hoorde, kreeg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Het pakte mij in 1x omdat het een feest der herkenning was.
Al mijn jeugdliefdes kwamen voorbij, The Chameleons, Joy Division, Bauhaus. Deze plaat ligt toch wat zwaarder op de maag, maar smaakt desalniettemin heerlijk.

Our love to admire was voor mij een toppertje. Na Turn of the bright lights natuurlijk. Deze plaat is wennen. Zeg niet dat tie niet goed is, maar de sound is anders. De karakteristieke Interpol gitaar (...) hoor ik niet meer zo, en dat vind ik jammer. Maar nog steeds steekt Interpol er met nek en schouder bovenuit hoor.