Eels - Blinking Lights and Other Revelations (2005)

Label: Vagrant

1. Theme from Blinking Lights (1:44)
  2. From Which I Came / a Magic World (3:14)
  3. Son of a Bitch (2:27)
  4. Blinking Lights (For Me) (2:01)
  5. Trouble with Dreams (4:33)
  6. Marie Floating Over the Backyard (2:04)
  7. Suicide Life (2:42)
  8. In the Yard, Behind the Church (4:06)
  9. Railroad Man (4:17)
  10. The Other Shoe (2:32)
  11. Last Time We Spoke (2:22)

met Bobby, Jr.

12. Mother Mary (3:22)
  13. Going Fetal (2:21)

met Tom Waits

14. Understanding Salesmen (2:43)
  15. Theme for a Pretty Girl That Makes You Believe God Exists (2:06)
  16. Checkout Blues (2:27)
  17. Blinking Lights (For You) (1:59)
  18. Dust of Ages (2:21)
  19. Old Shit / New Shit (3:17)
  20. Bride of Theme from Blinking Lights (1:52)
  21. Hey Man (Now You're Really Living) (3:03)
  22. I'm Going to Stop Pretending That I Didn't Break Your Heart (3:57)
  23. To Lick Your Boots (3:30)

met Peter Buck

24. If You See Natalie (3:41)
  25. Sweet Li'l Thing (3:27)
  26. Dusk: A Peach in the Orchard (1:17)

met John Sebastian

27. Whatever Happened to Soy Bomb (2:26)
  28. Ugly Love (2:58)
  29. God's Silence (1:26)
  30. Losing Streak (3:52)
  31. Last Days of My Bitter Heart (1:35)
  32. The Stars Shine in the Sky Tonight (3:31)
  33. Things the Grandchildren Should Know (5:21)
  34. Fresh Feeling [Live] *
  48. Novocaine for the Soul [Live] *
  49. Losing Streak [Live] *
  50. Climbing to the Moon [Live] *
Toine Rorije
ja das zeker waar , ik vond de eerste serie 'daar vliegen de panters' dan ook stukken beter.

avatar van HiLL
Tja..hij duurt inderdaad toch wat te lang. Er staan pareltjes op dat sowieso. Toch is het minder dan Beautiful Freak, Electro Shock en Daisies. 4* Dat nog wel, maar het is niet het meesterwerk dat hier en daar wordt gezegd in verschillende recensies.

HiLL schreef:

Nou HiLL welk nummer vind je dan minder? Voor mij is BLAOR een aaneenschakeling van hoogtepunten en nog hogere hoogtepunten Echt wel dé Eels-plaat imo

avatar van HiLL
Gaat mij meer om het geheel. Dan vind ik 2 cd's gewoon teveel. Als ik het dan vergelijk met eerder werk kan ik niet anders zeggen dat het eerdere werk mijns inziens beter is.

Ieder zijn gedacht hé

avatar van Koenr
Eens met HiLL, dit album haalt het niet bij Beautiful Freak of Electro-Shock Blues. Maar als je kijkt naar Souljacker en Shootenanny! is dit een sterke comeback, had van te voren ook niks van dit album verwacht eigenlijk.

avatar van pauljojo
HiLL schreef:

Ik ben het eens met mathias. Dit is imo de beste Eels-plaat. Er is niets teveel aan deze 2 cd's. Het klinkt als een geheel. Iets waar Eels in ieder geval wel goed in is... Welk album je ook luistert van ze, elk album is een geheel, maar deze dus net ietsjes beter dan Freak.

pauljojo schreef:

dutch2
Prachtig plaatje, met heel veel lieve kleine liedjes. Dit is een beetje de Eels van Daisies of the Galaxie, mijn favoriete Eels tot nu toe. Erg knap trouwens dat de nummers absoluut niet inwisselbaar zijn, een risico dat je toch wel snel loopt bij zo'n groot aantal nummers. Ieder liedje heeft hier zijn eigen karakter, zijn eigen kleur, zodat de verveling niet snel toeslaat.
Als ik dan toch een minpuntje moet bedenken, dan betreft het Hey Man (Now You're Really Living). Klinkt als een alternatieve versie van Twisting by the Pool
Maar verder geen klachten over deze knappe Eels. 4,5*

avatar van Paalhaas
dutch2 schreef:

Kan iemand me helpen? Op welke cd staat het prachtige nummertje 'bad news' (heb van iemand doorgekregen)

gerre schreef:

avatar van Spliffy McGreen
ik zoek het nummer I want to protect you van eels. het is gebruik in de film ''The Big White'' op welk album staat dit nummer. als iemand het weet laat me even een berichtje achter!

alvast bedankt!

Spliffy McGreen schreef:

alvast bedankt!

Da's een "Exclusive track" wat zoveel wil zeggen als dat het nummer niet op een regulier album terug te vinden is.

avatar van Spliffy McGreen
42 schreef:

Oke maar weet je hoe ik aan dat nummer kan komen dan?

Pindakazen ergens.

avatar van Raoul
Spliffy McGreen schreef:

Oke maar weet je hoe ik aan dat nummer kan komen dan?

Ik heb een hele tijd gezocht naar de soundtrack van deze film, er staan heel wat leuke nummers op. Tenminste in de film. Ik heb dit nummer uiteindelijk niet op een reguliere manier verkregen maar heb hem wel!

Wil je hem hebben.. moet je even vragen.

Dit is trouwens een goed album.. persoonlijk, maar toch kan ik me er goed in vinden. Vooral de nummers Railroadman, checkout blues en het surfachtige old shit/new shit zijn goed.
Gelukkig is het een dubbelcd! Hoe meer Eels, hoe beter. Alleen de muzikale nummers (waar E dus niet op zingt) vind ik een beetje minder, maarja dat is mijn mening.

DIt is het eerste album dat ik gekocht heb van eels en ik heb daarna alle andere ook gekocht .

Deze plaat vind ik toch dat beetje meer hebben dan de andere platen. favorieten zijn the other shoe , going fetal , old shit/new shit , losing streak en things the grandchilderen should know.

Na shoot a nanny en souljacker, de terugkeer van de mooie liedjes bij Eels. Gelukkig zijn ze een beetje van de rock van de vorige albums afgestapt en zijn ze weer mooie liedjes gaan maken. Zoals het hoort !

avatar van Nightrider
Na de eerste drie nummers dacht ik: 'nee he, en dat terwijl iedereen er hier zo positief over doet...' Gelukkig werd het daarna (en wat mij betreft pas echt bij de tweede cd) een stuk beter, zelfs zo goed dat ik met 4 sterren durf te beginnen.

Vooral Son of a Bitch vind ik een erg zwak nummer. Jammer dat het zo aan het begin van de plaat staat.

avatar van Migo
Prachtige luisterliedjes.. Maar toch; het had ook op één cd gekund.

avatar van Flipper
Vond ik 'Daisies .......' altijd het beste album, dit album voor een prikkie meegenomen bij de Mediamarkt en ik werd zeer blij verrast met 1,5 uur pure luisterliedjes van een constant hoog niveau waar ik stil van werd. Dit album kan nog wel eens boven 'Daisies ....' en 'Beautiful Freak' uitstijgen. Een puur genot. Wat hier wordt geschreven kan ik alleen maar beamen en de hoge waardering is terecht.

avatar van nuf
nuf
ik dacht al, wat een lang album, ik heb dus alleen CD2 te pakken maar ik ben weer onder de indruk van Eels, elk nummer, rustig of hard, steekt zo mooi in elkaar. En Bride of Theme from Blinking Lights klinkt echt heerlijk.

ik stem nog niet voordat ik de eerste helft ook heb gehoord, tot nu toe geef ik een 4* (nog niet gezet) en als de eerste helft het nog overtreft zal het misschien een 4.5 worden

avatar van nuf
nuf
en de 4 is gezet

EVANSHEWSON
Alexanderplatz schreef:

Ik denk er precies zo over !

Eerherstel voor eels en opnieuw ook een cover die gezien mag worden, toch ?

4 sterren en het is wachten naar ééntje waar ik eens 5 mag voor geven bij dit bandje ! ****

Die clip van Hey man (now you're really living), heeft de naam Snuggy op de grafsteen nog een dieper verhaal?

avatar van Edjo
Het beste van het beste!!! Alle songs geweldig. Een album waar geen nummer te veel op staat en wat van begin tot einde absoluut weet te boeien!! Het brengt je in een bepaalde sfeer waar je niet meer uit komt tot de laatste noot geklonken heeft!!

Voor mij absoluut het hoogtepunt uit het Eels Genre (en dat wil wat zeggen!)

tuktak
wauw, ik heb altijd het idee gehad dat eels niet leuk was. alles wat ik hoorde van eels was ook totaal anders dan de muziek op deze cd. veel meer rock ofzo. zo te lezen klopt dat, en zijn dat dan andere albums geweest.
daardoor heb ik nooit de behoefte gehad meer van deze band te luisteren.
maar nu laatst...toevallig dit album geluisterd, en wat schepte mijn verbazing, eels maakt juist prachtige liedjes! 1,5 uur te lang? nou ik vind er geen seconde te lang aan, de lengte maakt dit album misschien juist veel mooier. 3 kwartier zou gewoon te weinig zijn geweest om de stemming volledig over te kunnen brengen.
de liedjes zijn allemaal mooi en afwisselend maar toch samen een geheel, een bijzonder prestatie die ik alleen kan herkennen bij de dubbelaar van de peppers stadium arcadium, waarbij dit ook het geval is.

keijser
Prachtig album..... Alleen maar mooie nummers. Sommige instrumentals klinken een beetje overbodig, maar dit houdt het album wel luchtig

Ik zag dat het album is binnengekomen in de top 250, help het aan een hogere rating en zet hem in je top 10.

avatar van The Scientist
Ben het hier met HiLL eens, een aaneenschakeling van allemaal mooie nummers, (7 favorieten uitkiezen is nog te weinig). Helaas duurt het net iets te lang om het meesterwerk te zijn dat Electro-Shock Blues wel was. Vind dit een beetje een mix van zijn eerdere dingen qua sfeer.