Kyuss - Welcome to Sky Valley (1994)

Label: Elektra

1. Movement I: Gardenia / Asteroid / Supa Scoopa and Mighty Scoop (17:46)
  2. Movement II: 100° / Space Cadet / Demon Cleaner (14:50)
  3. Movement III: Odyssey / Conan Troutman / N.O. / Whitewater (18:19)
  4. Lick Doo (0:58)
avatar van johanfcu
Ik ga ze eens checken, thx.

avatar van Mindshifter
Lekkere moddervette voortslepende stonerrockplaat. Ze lijken wat meer de experimentele retrokant op te gaan met deze plaat. Het heeft naar mijn idee een beetje een jaren 70 sound.
Een waardige opvolger van Blues. *4.

BSound
Minder dan zijn voorganger.....dit is me iets teveel geneuzel. BftrS staat wel in me topje tien

Geneuzel op Sky Valley? Kyuss is hier juist - misschien afgezien van het middenstuk van Asteroid - recht voor z'n raap en snoeihard. Of... vergis ik me nou heel erg?

BSound
Karl schreef:

BftrS is meer recht toe recht aan, loopt lekkerder.

De intro van Supa Scoopa and Mighty Scoop geeft al meteen een vooruitzicht over de track alsof het een paar minuten voor nieuwjaar , tenminste naar mijn gevoel.
Overduidelijk mijn favoriet van kyuss !

avatar van trebremmit
Beste stoner band met hun beste album, heerlijk fuzzy en log.

avatar van Ataloona
De naam van de band ken ik in ieder geval.
Wie kan me hier meer over vertellen?

't Is tof

avatar van platedraaier
trebremmit schreef:
Beste stoner band met hun beste album, heerlijk fuzzy en log.

Valt er nog meer te zeggen?

avatar van Ducoz
Ik vind Supa Scoopa and Mighty Scoop wel heel vet en 100 degrees natuurlijk Eigelijk staan er geen slechte nummers op, alleen jammer dat die 100 degrees zo ineens stopt!

Voor alle Kyuss fans en geinteresseerden:

1993: A Desert Odyssey - Rekords Rekords Forum - forum.rekordsrekords.com

Een interview uit 2008 over the making of Sky Valley, met alle toenmalige bandleden, josh homme, brant bjork, john garcia en scott reeder. Heel erg tof om te lezen, vooral als je erachter komt dat Demon Cleaner over tanden poetsen gaat Humor hebben ze wel die gasten

"I've got the demons in me, I've got to flush them all away, I feel the demons rage, I must clean them all away"

Over de titel van het album zeggen ze in het interview het volgende:
"But Sky Valley is officially self-titled. That's what it says on the spine. The words Welcome to Sky Valley just appear on the sign on the cover."

avatar van Helicon
Vandaag voor het eerst beluisterd en moet zeggen dit bevalt mij zeer. Lekkere zware, gruizige stoner.

wijsneus
Ataloona schreef:
De naam van de band ken ik in ieder geval.
Wie kan me hier meer over vertellen?

Vergeet Queens Of The Stone Age, gebaard uit dit woestijn-collectief. Kan wat mij betreft niet tippen aan Kyuss.

Meng wat (oude) Black Sabbath en hardrock door elkaar, scheutje Zeppelin erbij, pak de pot met psychedelica uit de kast en giet een dosis op, tijdje laten sudderen, afkoelen, en dan effe opblazen met een in het rood opgenomen gitaar- en bassound ; voila :

woestijndroge, volvette Rock met een hoofdletter van Kyuss.

avatar van Martijn76
Weer volop aan het draaien nu er eind mei een heel bijzonder optreden in de Melkweg gepland staat... Garcia plays Kyuss. Ooit als naieve tiener weggelopen tijdens een Kyuss optreden op Dynamo Open Air omdat ik deze muziek nog niet begreep en het begon te regenen. Nu 16 jaar later herkansing... Sky valley is in mijn optiek nog een stukje beter dan Circus leaves town, heerlijke plaat!

Mijn kaartjes zijn ook besteld voor 30 mei in de melkweg, ben heel benieuwd wat Garcia gaat doen. Slo Burn, Hermano, Unida en Kyuss staan weer volop in mijn playlist tot die tijd in ieder geval

avatar van FunkyMonk
Space Cadet...zalig nummer.

avatar van jeroenheinz
Gardenia is een van de meest gruwelijke nummers die ik tot nu toe heb mogen beluisteren . Heerlijk zwaar en zompig, verstand op nul en beuken met die handel.
Het is vooral om zakken te vullen, maar ben er toch bij als John Garcia over een paar maanden ons land aandoet .

avatar van freakey
Ben erg benieuwd naar Garcia plays Kyuss, speelt in ieder geval met de oude drummer van Kong, dus dat zit wel snor volgens mij, daarbij, Garcia zingt de laatste jaren (nog) beter dan bij Kyuss.

LocoHermano
Ben er vrijdag bij in Deventer , kan niet wachten. On-topic: Dit ploegt lekker door, met name Demon Cleaner vind ik heerlijk, maar het 'psychedelische los woestijnzand' album Blues for the Red Sun vind ik beter.

avatar van Joren999
Heb hem nu opstaan, ben benieuwd, eerste indruk is best ok (ben nu bij 100 (degrees))

avatar van Ovred
Ik zie morgen Garcia plays Kyuss in de Vooruit in Gent. 'k Besef natuurlijk ook wel dat het niet Kyuss zal zijn zoals het meer dan een decennium geleden was, maar goed, dit is as close as it gets! (en aangezien ik toen nog iets te jong was en ze ook helemaal niet kende...)

On-Topic: Dit album is een blijft ijzersterk! Het is een opeenvolging van tracks waarbij het onmogelijk is voor mij om stil te zitten. Hoogtepunten zijn voor mij Gardenia, Supa Scoopa and Mighty Scoop en Demon Cleaner.

avatar van VanDeGriend
Berichten over Garcia plays Kyuss optredens verplaatst naar Kyuss Graag daar uw bevindingen over dit optreden

avatar van Gajarigon
Het heeft de nodige luisterbeurten gevraagd maar ik ben Sky Valley toch wel erg beginnen appreciëren. Er is op het eerste gehoor weinig melodieuze variatie zodat je je je geluidsboxen al wat harder moet zetten om voorbij de zware, lage riffs te luisteren. En hoewel het een huizenhoog cliché is: deze plaat moet echt luid beluisterd worden. Pas dan komen het ranzig vettige geluid, de beukende drums en de intense zang echt tot hun recht.

Kyuss slaagt er op de een of andere manier in om muziek te maken die tegelijk loom en furieus is. De beste momenten zijn diegene waarop de hele band in een soort bezwerend ritme zit, onder de invloed van het mantra van onvervalste rockmuziek. Het album zakt nergens in, maar is er met Demon Cleaner wel een uitschieter. Wat een heerlijk nummer is dat zeg . Yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah...

Door het zware karakter van de muziek is het wel een intense luisterervaring, maar eentje die zeker de moeite loont.

Joy
met dit weer en deze temperaturen past maar 1 plaat
juist

avatar van jeroenheinz
Inderdaad de perfecte plaat op zwoele dagen als deze

Ook hier vindt Kyuss de laatste tijd regelmatig de weg naar de platenspeler

avatar van Zwart
niet het beste Kyuss album omdat sommige nummers te langdradig zijn en de verveling dan lichtelijk toeslaat. "And The Circus Leaves Town" is voor mij het beste Kyuss album, en de heren Homme en Garcia hebben op andere platen laten zien, dat het beter kan ("Songs For The Deaf" en "Amusing The Amazing").

Deze cd verdient 3,5* met toppers als "Gardenia", "Demon Cleaner" en hoogtepunt "Supa Scoopa and Mighty Scoop".

En wat een fantastisch concert van "Garcia Plays Kyuss" in "De Melkweg" met onze vrienden uit Nijmegen (Celestial Season), Brant drumt zijn "Green Machine" en de ware afsluiter "Pilot the Dune".

avatar van Martijn76
was in de Melkweg...