Dit was voor mij zo'n album dat jaren op het verlanglijstje stond, maar op een of andere manier maar nooit werd aangeschaft. Ik heb hem pas een maand of twee terug in portefeuille genomen......Mijn god!.....Wat een mooi album is dit zeg. Hoe heb ik dit al die jaren kunnen missen.
Sylvian weet een prachtige 'lazy', beetje 'jazzy' en hier en daar zelfs oosterse sfeer neer te zetten, met een mooie spanningsboog ook. Vooral de serene tracks 'nostalgia', 'weathered wall' en 'brilliant trees' maken mij stil. 'Pulling punches' doet mij wat zijn sound betreft heel in de verte denken aan 'Elephant Talk' van King Crimson op 'Discipline'.
orbit schreef:
Duidelijk de voorloper van Hollis en zijn twee postrock TalkTalk platen. Een zweverige jazzy sfeer wordt afgewisseld met ambient atmosferen en experimentele geluidsuitstapjes.
Ik zie hier toch niet zoveel invloeden van uitgaan op het werk van Hollis. Of bedoel je dat ook niet? Het late werk van Talk Talk en het solo-werk van Hollis is weliswaar ook atmosferisch en jazzy, maar staat hier toch wel los van vind ik. Heeft Hollis zelf ooit gerefereerd aan dit album?
orbit schreef:
Waar Hollis met Laughing Stock de bocht uitvliegt, blijft Sylvian hier echter bij zijn leest, namelijk mooie sfeervolle nummers met meer kop en staart maken.
DE BOCHT UITVLIEGT

Orbitje toch, ken je krenten man!
Maar ik zeg je wel na:
orbit schreef:En met 'wave' heeft dit geen bal te maken vind ik