Kings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Label: RCA

1. The End (4:24)
  2. Radioactive (3:26)
  3. Pyro (4:10)
  4. Mary (3:25)
  5. The Face (3:28)
  6. The Immortals (3:28)
  7. Back Down South (4:01)
  8. Beach Side (2:50)
  9. No Money (3:05)
  10. Pony Up (3:04)
  11. Birthday (3:15)
  12. Mi Amigo (4:06)
  13. Pickup Truck (4:44)
  14. Celebration * (5:12)
  15. Closer [The Presets Remix] * (4:52)
  16. Radioactive [Remix] * (3:33)

met West Angeles Mass Choir

avatar van Madjack71
Dit album komt bij mij na een redelijk goed begin wat gemakzuchtig en ongeinspireerd over. Wel met een prominente goed naar voren gebrachte bas, dat wel een lekkere drive met zich meebrengt. Na het grootste stadion geluid van hun voorganger is het hier een beetje een ratjetoe van sferen. Klinkt niet slecht, maar mist m.i. een smoel.

avatar van Screenager
Niet hun beste plaat, maar 'k vind de kritieken hier toch vrij hard voor dit album.
The end, Pyro, Radioactive, The immortals en Birthday vindk echt wel goede nummers. Mary, the face, back down south mogen er zeker ook zijn eigenlijk. 't Is mss allemaal wat trager, maar vind deze plaat toch nog 4 sterren waard.

avatar van KKOPPI
Kan iemand mij vertellen waarom dit album zo slecht scoort? Ik heb nog niks beluisterd maar zou het wel willen weten...

avatar van jassn
saai en inspiratieloos album dat glad geproduceerd is als je Kings of Leon wilt leren kennen op een goede manier raad ik aan om bij hun 1ste albums te starten.

jassn schreef:

Totaal andere kost die eerste 2 albums. Niet te vergelijken ook.

Hadden ze op dit album hetzelfde gedaan als op de eerste 2 dan had iedereen ook wel weer wat te zeiken gehad.

Jammer. Het is en blijft een pracht plaat.

KKOPPI schreef:

Gewoon beluisteren en zelf een oordeel geven zou ik zeggen.

avatar van Co Jackso
Ik denk dat ik maar eens met dit album ga beginnen.

Niet doen, dit is met afstand het zwakste en vooral minst samenhangende album. Begin bij het begin, er staan op de eerste albums genoeg prachtige nummers om te ontdekken

Ik denk dat ik maar eens met dit album ga beginnen.

Ik zou eerlijk gezegd ook eerder bij het begin beginnen. Indien je toch liever 'random' begint, raad ik Because of the times aan om mee te beginnen (mijn persoonlijke favo).
Laatste cd die nog aanleunde bij hun oorspronkelijke 'genre' vooraleer de overgang.

Ik denk dat ik maar eens met dit album ga beginnen.

Because of The Times is een goeie om mee te beginnen.

Come Around Sundown is trouwens andere koek dan het eerste album van KOL. Maar laat je niet misleiden door de (te)lage score hier. Het is een top album.

De lage scores zijn voor het merendeel stemmen van KOL liefhebbers van de eerste 2 albums.

Mijn mening is dat ze allemaal top zijn

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dank voor de info mensen, mischien ga ik alles wel in chronologische volgorde beluisteren.
Ondertussen dit album eenmalig beluisterd en het maakte nou niet direct grote indruk op me, dat hoeft natuurlijk ook niet het kan een groeier zijn.
Wordt vervolgd.

Ik was niet van plan dit album te gaan luisteren. Het vorige album was een tegenvaller. Veel te groots geproduceerd. Toen ik hier de lage scores zag had ik helemaal geen zin meer om nog te gaan luisteren. Maar Back Down Sound, die ik vandaag toevallig hoorde, beviel me erg goed. Lekker laag tempo. En de clip erbij vond ik ook erg sfeervol. Viel me alleszins mee.

Dn!S schreef:

Dan denk ik dat een 'Pyro' ook zeker een goede meevaller kan zijn voor je

avatar van Co Jackso
Dn!S schreef:

Wat mij betreft het beste nummer van het album. Een lekker tempo en het voelt niet geforceerd aan.

Heb het nummer inmiddels tien keer geluisterd ofzo. Wat een heerlijk lied. Ik ga nu toch echt voor de rest van de plaat.

avatar van I-do-not-exist
Ik ga er niet eens meer aan beginnen, aan dit album. Ik heb ze definitief afgeschreven.
Radioactivity heeft trouwens veel weg van een slechte cover van Patty Lee van Les Savy Fav.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Kom toch enigszins op mijn schreden terug.
Buiten een goede opener en uitstekende afsluiter vind ik ook Radioactive, Pyro en vooral Back Down South sterke nummers, de rest vind ik niet heel bijzonder maar zeker niet slecht.
Echter het nummer Mary vind ik een misbaksel.
Ik zal zeker niet rennen richting platenzaak om dit album te bemachtigen maar vind de band absoluut de moeite waard om me in te verdiepen.

McRoland
the end . . mijn favoriet! lekkere beat

avatar van Ducoz
De mooiste hoes, maar veel voorstellen doet het niet meer

Ik weet niet wat voor mij het zwaarst woog bij het beoordelen van deze CD, de grote mate van verval na Because of the Times of het volledig ontbreken van goede nummers. Het enige wat nog een beetje in de buurt komt van de voorganger is Radioactive, maar dat zal nooit een favorietje worden. Heel jammer want ze konden zulke goede muziek schrijven.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Deze lag tot mijn grote verbazing al in de uitverkoopbakken en dat zette mij ertoe de plaat mee naar huis te nemen.
Niet alles is zoals reeds eerder gememoreerd even sterk al wil ik PickUp Truck aan mijn rijtje favorieten toevoegen.

avatar van Gewoon Pim
een zeer goed album met goede nummers als The End, Radioactive en The Face. een 4.0 voor dit album!!

sigurros88
Back Down South gaat voor mij een all-time favorietje worden. Prachitg!

De rest van het album vind ik niet in de buurt komen..

Net weer uit de kast gehaald. Heerlijk album, vooral het begin knalt er gelijk goed in. Later hebben de songs wellicht wat minder karakter en zijn iets rustiger. The End, Radioactive, Pyro, Mary en The Face zijn voor mij het hoogtepunt van het album. Later wordt het iets minder, maar nummers als Back down South en Pick Up Truck kunnen zeker bekoren. Het is zeker Kings of Leon 2e fase aangezien de hoekige gitaarsongs van de 1e twee albums meer plaats hebben gemaakt voor uitgesponnen nummers. Zeker een aanrader!

avatar van Fieke_28
Dit blijft voor mij nog steeds een veel te wisselvallige combinatie van lekkere, krachtige nummers zoals "Pyro", "The End" en "Back Down South" en ronduit slechte, irritante nummers zoals "Mary" en "Birthday".

Erg jammer, want na de eerste nummers lijkt het zo veelbelovend. Dit doet mij toch echt terug verlangen naar de Kings of Leon ten tijde van Because of the Times. Hopelijk kunnen ze op een volgende plaat dit niveau weer wat constanter terug brengen. Ze hebben het wel in zich, dat hebben ze al vaak genoeg bewezen!

Toch nog 0,5 erbij voor de wel geslaagde nummers.

Wat is "Mary" een fantastisch nummer zeg

avatar van Koerok
Ik ben geen fan van KoL. Ik vind de zanger geen mooie stem hebben, en een nummer als 'Use Somebody' sprak me pas aan toen Laura Jansen het zong.
Dit album heb ik even vluchtig beluisterd en ook dit spreekt me niet erg aan. Ik ga er maar niet op stemmen. Het enige nummer dat ik mooi vind is Back Down South.

Dit is het album waar ik mee begonnen ben naar Kings of Leon te luisteren, en misschien komt het omdat ik de andere nog niet geluisterd heb maar ik vond deze toch zéér goed! Een heel eigenaardig geluid wat me wel bevalt.

avatar van theodor
mijn favo KoL plaat NA Because of the Times!

Ik kan niets met termen als "te groots geproduceerd" en meer van dat soort vage spreuken, (dan denk ik eerder aan de nieuwe single van muse) het songmateriaal is overwegend sterk met 2 geniale nummers Back Down South & Pyro. Ik hoop dat ze zichzelf zo verder ontwikkelen als band want ze zijn per album sterker geworden in het creeren van "sfeer" in nummers, weet niet hoe ik het moet omschrijven.

Ik vind dit met afstand hun mooiste albumcover -tot op heden. Dat de het ook op een beach boys album niet had misstaan vindt ik niet erg.

avatar van InnerFreedomInt
Goed album met uitschieters als:
Pyro
Back Down South