Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
basketballerke
Ook ik kon er gewoon niet meer omheen .

avatar van UndahCovah
Ik snap niet waarom je ze alle 3 niet in je top 10 zet?

basketballerke
Voor wat meer afwisseling, er is jammer genoeg meer dan alleen Sigur Rós .

Necr0ph0biC
Ik kan wel proberen uit te leggen hoe mooi dit is, maar daar is mijn woordenschat te klein voor 4,5*, kan zelfs uitgroeien naar 5*.

Hoe zien jullie het concept van de plaat trouwens?

avatar van luc011190
Ik zie nummer 1 tm 7 vooral als voorbereiding voor het laatste nummer.

steinenj
Halve * erbij. Je krijgt bijna medelijden met de eerste 7 nummers die eigenlijk alleen maar als opmaat naar het 8e dienen, maar zonder welke Popplagið toch nét niet is wat ze met z'n 8-en samen zijn.

avatar van Yeahz
Volgens mij doe je de rest van cd wel heel erg tekort door de kracht van deze cd bijna alleen maar toe te schrijven aan het laatste nummer. Tuurlijk kan dit album niet zonder climax, en tuurlijk is die climax absoluut geweldig; toch valt ook in die andere 7 nummers meer dan genoeg te genieten (Nummer 3, prachtige piano-climaxje. Nummer 5, ontzettend mooi uitgesponnen gitaarwerk)
Ik noem maar wat.

Mooiste start ooit ook..

skyline
Loodzwaar en uiterst prachtig. Fijn plaatje voor het slapen gaan, maar niet als je er morgen nog uit moet komen...

avatar van THEMARSVOLTA
Heerlijke muziek voor in de avonden/wintermaanden/regendagen!

En wat is nr 1 en 8 toch mooi, nog geen tijd gehad om de andere 6 goed te beluisteren door deze 2 juweeltjes.

avatar van jtsterkenburg
Tiësto heeft gisteren flink reclame zitten maken voor deze band in de wereld draait door. Hij liet daarbij, vrij lang, "vaka" horen. Toch wel bijzonder dat zo'n artiest Sigur ros als een van zijn grootste inspiratiebronnen noemt. Heb er wel een hard hoofd in dat de gemiddelde tiësto fan dit zal kunnen waarderen,,,

avatar van Nakur
En andersom ook

jeko
Ik weet het niet, het is iets met de zang wat mij tegenstaat net of de zanger elk nummer begint met you en dan nog iets ijslands waarschijnlijk, en op die manier lijkt de zang bij elk nummer ongeveer hetzelfde.Jammer want de muziek blijft prachtig.

avatar van Gyzzz
Maar de zang ís ook overal hetzelfde.

jeko
serieus? een beetje gemakzuchtig dan.Of in iedergeval vreemd.

jeko
Ok gelijk een stuk duidelijker. Neemt niet weg dat deze manier van zingen na een paar nummers mij behoorlijk gaat tegenstaan.

avatar van Pinsnider
Nadat de plaat uitkwam heb ik het eens een paar keer beluisterd en besloten dat het hem niet ging worden... AB en Takk bleven veruit favoriet...
Maar na al die jaren te hebben liggen rijpen op de plank was vandaag het moment aangebroken dat de plaat ook aan mij zijn fantastische geheimen heeft prijsgegeven!!!
Thuis aan het werk, plaat eens aangezet, en ik zit nu al een uur onafgebroken te luisteren in plaats van te werken. Schitterend!! Wat een opbouw van de nummers, wat een muziek!! Waar was mijn hoofd zes jaar geleden..??

DonDijk
..en nu weer aan het werk,jij!

UnknownPleasure
Ik schaam me werkelijk diep dat ik deze niet in mijn top 10 heb..
Wat een herinneringen , emoties heb ik bij deze muziek!

avatar van Chameleon Day
Prachtig afgewogen, erudiet album van Sigur Ros. Een grote luistertrip van begin tot eind. Met een fabuleuze opening en eind. Je moet er wel voor in de stemming zijn en dat ben ik bijna altijd!

wcs
Sublieme cd, ik wordt echt weggezogen naar een andere dimensie als ik hier naar luister, de ene prachtsong na de andere om dan uiteindelijk op het einde tot een magnifiek hoogtepunt te komen. Ik speel deze vaak voor het slapengaan omdat die s'avonds in het donker pas echt tot zijn recht komt want dan kun je er echt compleet in opgaan. Prachtig gewoon

curlymo
Ik luister dit album werkelijk voor 300 dagen per jaar voor het slapen gaan. Het is zo'n rustgevende werking op mij waardoor ik lekker rustig kan gaan slapen..., het zorgt ervoor dat mijn hoofd niet overloopt met gedachten. Daarnaast geef ik dit album vaak cadeau aan mensen die een beetje in de knoop zitten om diezelfde rust te ervaren die ik ook ervaar. Daarnaast merk ik ook dat ik in gesprek met anderen deze cd een soort therapeutische werking heeft waardoor ze opener worden.
Ter verklaring, ik ben in opleiding voor sociaal werker.

JustaRascal
Ik kom er maar niet doorheen, maar het klinkt wel goed. Zal hem nog een keer luisteren.

wcs
Sommige cd's zijn gewoonweg beter dan de rest en dit is er zo eentje van. Maar waarom is hij dan zo goed ? Moeilijk te zeggen, hoogstwaarschijnlijk omdat hij zo volstrekt apart is, hij neemt je even mee naar een andere planeet en laat alles van je afvallen. Het is een trip naar de diepste plek in je hart waar alles kalm is en je compleet tot rust kan komen.
Alsof het een sleutel is die je even een kijkje laat nemen in de hemel en je dan laat genieten van de muziek die daar gespeeld wordt. Want zo zou je deze muziek het best kunnen omschrijven : hemels. Dit album is dan ook gemaakt om van te genieten, het is een unieke luisterervaring waarin je kan verdwijnen. De 1ste nummers wiegen je langzaam in slaap met hun zachte pianomelodieen die je weten te bezweren en je voor een moment van de planeet aarde ontvoeren.
Nadat die nummers erop zitten, komen we langzamerhand bij de langere nummers tercht en die zijn nog beter. De piano wordt naar de achtergrond verwezen en de liedjes komen in allerlei dubbele gitaarwalmen terecht. Ondertussen zingt de zanger ook teksten in die compleet onverstaanbaar zijn maar dat doet er niet eigenlijk niet toe want die stem past gewoon bij de muziek. Zo wordt uiteindelijk opgebouwt naar een prachtige climax die je in een wervelstorm aan emoties doet terechtkomen om je dan achter te laten met een verzadigd gevoel waarvan je nog uren kan nagenieten tot de volgende luisterbeurt.
Superplaat !!!!!

skyline
Ja. Superplaat. Maar wel aardedonker. Begint met begrafenistempo om dan naarmate de plaat vordert nog verder te vertragen.
Zwartgallige onthaasting-trip. Doet mij sterk denken aan The Eternal van JD. 5*.

Aangezien veel mensen dit een 5 geven en hij 44 staat in de top250, dacht ik van nou laat ik is checken. Maar ik ben er redelijk snel achter gekomen dat dit niks voor mij is. Ik hou wel van rustige muziek maar daar gaat dit voor mij toch echt wel te ver in, maar ik kan begrijpen dat mensen dit mooi vinden

avatar van Leonard91
Heeft mij nog niet helemaal overtuigd, het heeft ook best wat tijd gekost voordat ik dit album door kon luisteren. Ik vind het soms iets teveel zweverigheid, nummers 1, 3 en 8 springen er voor mij uit. De stem begint mij ook na een tijdje te irriteren, niet de manier van zingen maar het constante herhalen van hetzelfde. Er wordt me hier zoiezo iets teveel herhaalt, het verliest zichzelf af en toe in luchtige geluiden. Maar blijkbaar denken de meeste daar anders over, zal hem over een maandje nog eens opzetten. Voor nu een 3*

voltazy
@ Freekje: en het is niet eens rustige muziek.

Oh neh ?